• 273.306
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Tüp Mide Ameliyatı Fiyatını Merak Edenlere 8 Madde

Tüp Mide Ameliyatı Fiyatını Merak Edenlere 8 Madde

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Obezite ile mücadele halinde olan ve bu sağlık sorununa bir an önce son vererek daha kaliteli ve uzun bir yaşam sürmek istiyenlerden misiniz? Obezite cerrahisi hakkında en çok merak edilen konuların başında gelen tüp mide ameliyatı fiyatı hakkında merak ettiklerinizi açıklıyoruz.

Obezite Cerrahisi İle Yaşlanmaya Dur Deniyor

Obezite Cerrahisi İle Yaşlanmaya Dur Deniyor

Bariatrik cerrahi olarak bildiğimiz obezite cerrahisi ile sağlanan yeni bir etki ortaya kondu. Uzmanlara göre bariatrik cerrahi yalnızca kilo vermeyi ve obeziteyi önlemeyi sağlamıyor, ayrıca organların kendi kendini yenilemesini sağlayarak gençliğinizi korumanızı da destekliyor. Fazla kiloların da tetiklediği erken yaşlanmayı tersine çeviren obezite cerrahisi sonrasında bireyler kendi doku ve organlarını daha kolay tamir edebiliyor, yaşlanma geciktiriliyor.

Obezite Yaşlandırıyor

Floransa’da düzenlenen Kardiyovasküüler Biyolojinin Sınırları adlı konferansta ortaya konan bilgileri paylaşan Bariatrik ve Metabolik Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Halil Coşkun, obezitenin beraberinde getirdiği birçok sorundan birinin de erken yaşlanma olduğunu ve yaşlanmanın fazla kilolarca desteklenen bir durum olduğunu belirtti. Belirtilene göre moleküler araştırmalar ile de desteklenen bir gerçek olarak birçok ciddi sorunu beraberinde getiren obezite vücudumuzdaki sistemlerin daha çabuk yaşlanmasına yol açıyor.

Daha önce konuyla ilgili yapılan araştırmalarda obezitenin yağ hücrelerine ait serbest radikalleri arttırdığı ve yaşlanmaya ait bulguları arttırmasına bu şekilde neden olduğu ortaya konmuştu. Uzmanlara göre telomere adı verilen ve  DNA’yı korumakla görevli olan yapılar, obezite yüzünden etkileniyor. Hücre bölündüğü zaman bir kısmını kaybedentelomere, alt sınıra ulaştığında hücre yaşlanmaya başlıyor ve bölünmesi imkansız hale geliyor. Sigara ve alkol kadar etkili olan obezite, telomere yapısını bozuyor ve vücudun yaşlanma sürecine girmesine neden olabiliyor.

Bariatrik Cerrahi Gençleştirdi

Bariatrik Cerrahi Gençleştirdi

Obez kişilerin daha kısa telomerelere sahip olduğunu ortaya koyan bir araştırmada ise yaş ortalaması 40 olan ve beden kitle indeksi 44.5 olan 76 farklı hasta üzerinde çalışıldı. Araştırma esnasında bu 76 farklı kişi bariatrik cerrahiye teşvik edilirken, ameliyat öncesinde, 1 yıl sonrasında ve 2 yıl sonrasında alınan kan örnekleri incelendi ve araştırma grubunun genelinde beden kitle indeksinde %38 oranında düşüş kaydedildi.

Ameliyattan sonraki 2. senede alınan örnekler hastaların telomerelerinin %80 gibi etkileyici bir oranda daha uzun olduğunu ortaya koydu. Hücrelerin bölünme gücünün ve strese dayanıklılığının da artışta olduğu gözlemlenirken, uzmanlara göre yaşlanmayı tersine çevirmenin yolu bariatrik cerrahiden geçmiş oldu.

Tüp Mide Ameliyatı Fiyatı Ne Kadar?

  • Tüp mide ameliyatı ücreti cerrahiyi geçirmeden önce başvuracak olan birçok hastanın merak konusu olmakla birlikte, bu konu hakkında kesin bir bilgi vermek ne yazık ki mümkün değildir.
  • Hiçbir kurum, şehir ya da bölge için mide tüpü fiyatı listesi gibi bir durumdan bahsetmek mümkün olamaz. Birçok farklı etmenin rol oynadığı ve ciddi bir süreç olan obezite cerrahisinde fiyatlar vakadan vakaya ve elbette kişilerden kişilere değişiklik göstermektedir.
  • Obezite cerrahisi fiyatını etkileyen etmenlerin başında başvurduğunuz doktorun ve ekibinin ücreti, kullanılması uygun görülen malzemelerin ücreti ve sizin hastane içi aldığınız hizmetler gelmektedir.

Tüp Mide Ameliyatı Fiyatı Ne Kadar?

Tüp Mide Ameliyatının Ücretini Neler Etkiler?

  • Ameliyatınızın yapacak olan doktorun tecrübesi, referans ve başarıları, sahip olduğu unvan ve uzmanlık alanı gibi kendisine bağlı özellikler alacağı fiyatı etkilemektedir.
  • Doktorunuzun haricinde size hizmet veren ekibin de ücreti tüp mide ameliyatı fiyat farklılıklarına yol açabilir. Ekibi oluşturan kişi sayısı, bu kişilerin tıpkı doktorunuz gibi unvan ve tecrübeleri, verilmesi gereken operayon ücretini etkileyecektir.
  • Mide tüpü fiyatları arasındaki farkın bir sebebi de elbette kullanılan malzemelerdir. Ameliyatınızda kullanılan malzemelerin yerli ya da ithal malzeme olup olmaması, muadilinin varlığı, kalitesi, markası ve türü ameliyatınızın fiyatında değişikliklere yol açacaktır.
  • Ameliyatınızın yapılacağı kurumun da bu konuda belirleyici olduğunu unutmayın. Ücreti asıl talep eden kaynak, cerrahinizin gerçekleşeceği hastane ya da merkez olacaktır. Bu kurumun çalışma kalitesi, özel ya da devlet kurumu olup olmaması, sigorta anlaşmaları operasyonunuz için vereceğiniz ücrette değişikliklere yol açar.
  • Tüm bunlara ek olarak refakatçinizin kalış süresine bağlı olarak bazı kurumlar ayrı bir refakatçi ücreti almaktadır. Yine sizin durumunuza bağlı olarak yoğun bakımda kalmanız, psikiyatrik destek almanız, diyetisyen ile görüşmeniz gibi birçok ihtiyacınıza ve ek desteğe de ayrı ayrı ücretlendirmeler yapılmaktadır.

Mide Küçültme Ameliyatının Şartları – Video

Mide küçültme ameliyatı oldunuz mu? Fazla kilolarınız sağlığınızı etkiliyor mu? Merak ettiğiniz konu ve sorularını sorabilir, düşüncelerinizi bizimle yorum yaparak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg