• 775.832
Anasayfa
Sağlık Pu-Erh Çayı Nedir? Faydaları Nedir Ve Demlenmesi Nasıldır?

Pu-Erh Çayı Nedir? Faydaları Nedir Ve Demlenmesi Nasıldır?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU
Pu-Erh Çayı Nedir? Faydaları ve Demlenmesi Nasıldır?

Pu-Erh Çayı nedir? Pu-Erh Çayı ile zayıflamak mümkün müdür? Pu-Erh Çayı nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? gibi sorular günümüzde araştırılan konular arasında yer almaktadır. Çin’in Yunun yakınlarında Pu-er bölgesinde yetiştirilen Çin mucizelerinden olan Pu-Erh Çayı nasıl demlenir, faydaları ya da zararları nelerdir bunları da bu yazımızda öğreneceksiniz.

Pu-Erh Çayı Nedir?

Pu-Erh Çayı Nedir?

Pu-Erh Çayı Nedir?

Yunnan dağlarında bulunan geniş yapraklı Camellia sinensis bitkisinin yapraklarından geleneksel yöntemler ile elde edilir. Çinlilerin deyimiyle siyah çay olarak anılır. Fermente edilmiş olup az miktarda kafein içeren bu çayın benzersiz olmasının sebebi zamanla daha lezzetli olmasıdır. Pu-erh çayı özellikleri arasında üretim sırasında uygulanan yöntemler sayesinde 20-30 sene bozulmadan hatta tadını kaybetmeden saklanabilir.

Pu-erh çayının tadı benzersiz lezzete sahip tütsü aromasıyla damaklarınızda bu tadı bırakarak çayı tercih etmenizi sağlayacaktır. Yıllandıkça adeta daha enfes lezzet ve kokuya sahip olacaktır. Pu-erh çayı, çok değerli siyah bir çay çeşididir. Yüksek antioksidan içerir. Egzersiz sonrası veya kendinizi halsiz hissettiğinizde çaydan tüketerek enerji sağlayabilirsiniz.

Pu-erh Bitkisi Nedir?

Pu-erh Bitkisi Nedir?

Pu-erh Bitkisi Nedir?

Pu-erh çayı en çok Yunnan ilinde üretilir. Pu-er aslında birçok il yada taşrada üretimi gerçekleştirilir fakat en bilineni Çin’de 6 ünlü çay dağı olarak anılandır.

Xishuangbanna’da iklim ve koşullarıyla ün yapmış sıra dağlardır ve bu dağlar sadece ve sadece Pu-erh bitkisinin en iyi şekilde yetiştirme ve üretmeyi sağlamakla kalmayıp bunun yanında pu-erh çaylarının diğer çaylara benzemeyen eşsiz lezzetini oluşturuyor.

1.Depolama

Pu-erh, en az bir kaç yıl yıllandırıldıktan sonra içilir. Bu süre içerisinde ışıktan, ısıdan ve nemden etkilenmemesi için çeşitli materyallere sarılarak muhafaza edilir.

2.Yaprak Kalitesi

Pu-erh çayı için en önemli faktör en uzun ve geniş tabana sahip olan yaprakların seçilmiş olması gerektiğidir. Çünkü yüzey alana arttıkça çay daha yıllanır.

3.Presleme

Presleme aşamasında çay sıkı preslenirse yavaş yıllanacaktır ama elle yada taşla preslenmiş ise daha hızlı yıllanacaktır.

4.Güneş Işığı

Pu-erh depolanması sırasında güneş ışınlarına maruz kalırsa dışı erken kurur ve acılaşır.

5.Sıcaklık

Pu-erh yüksek ısıya maruz kaldığında istenilen aromaya sahip olacak. Düşük ısılarda pu-erh çayının yıllanması yavaşlayacaktır. Depolamada önerilen sıcaklık dereceleri 10-15’dir.

Pu-Erh Çayı Faydaları Nelerdir?

Pu-Erh Çayı Faydaları Nelerdir?

Pu-Erh Çayı Faydaları Nelerdir?

 

Vücuda faydaları ile tam bir gençlik iksiridir. Cildi güzelleştirir. Sindirimi düzenler. Kolesterolü düşürür. Probiyotik ve mineraller ile sağlığınıza sağlık katar. Kanın temizlenmesine yardımcı olur. Yemeklerden sonra yada yarım saat önce tüketilirse hazım kolaylığı sağlar. Yüksek miktarda C vitamini içerir. Soğuk algınlığına ve damar sertliğine iyi gelir. Çok iyi sakinleştiricidir. Kabızlığı önleyen aynı zamanda ishal hastalığında etki göstermektedir. Kilo vermede yardımcı olur.

Pu-erh Çayı Zaraları Ve Yan Etkileri

Pu-erh Çayı Zaraları Ve Yan Etkileri

Pu-erh Çayı Zaraları Ve Yan Etkileri

Pu-erh çayının yan etkileri arasında tansiyonu yükseltme, vücut ısısında artış olması gözlenebilir. Böbrek taşınız varsa taşları yerinden oynatma olasılığı mevcut.

Pu-erh çayını yanlış demler iseniz geçici bir sarhoşluk etkisi oluşabilir böyle bir durumda küçük bir parça çikolata iyi gelecektir. Hamile bayanların ve üç yaşından küçük çocukların tüketmesi tavsiye edilemez.

Pu-Erh Çayı Zayıflatır mı?

Pu-Erh Çayı Zayıflatır mı?

Pu-Erh Çayı Zayıflatır mı?

Pu-erh çayı, zayıflatan çaylar arasında ilk sırada yer alıyor ve zayıflamanıza yardımcı olur. Metabolizmanın hızlanması ve yağ yakımının kolaylaşması için kullanabilirsiniz. Metabolizmanız ne kadar hızlı çalışırsa kilo vermek o kadar hızlı olur. Doktor ve diyetisyenler tarafından ilk sırada yer alan çay çeşididir.

Doğal yollardan kilo vermek isterseniz en azından birkaç hafta deneyebilirsiniz. Çay ile kilo verirken ayrıca kendinizi enerjik hissedebilirsiniz. Zayıflamanıza yardımcı olur. Metabolizmanın hızlanması ve yağ yakımının kolaylaşması için kullanabilirsiniz.

Metabolizmanız ne kadar hızlı çalışırsa kilo vermek o kadar hızlı olur. Doktor ve diyetisyenler tarafından ilk sırada yer alan çay çeşididir. Doğal yollardan kilo vermek isterseniz en azından birkaç hafta deneyebilirsiniz. Çay ile kilo verirken ayrıca kendinizi enerjik hissedebilirsiniz.

Pu-erh Çayı Tarifi

Çayın yapraklarını çaydanlığa koyuyoruz ve üzerine kaynar su ilave ediyoruz. İlk demliği 10 saniye bekletip bardağa döküyoruz ve kullanmıyoruz. Tekrar çaydanlığa su döküyoruz ve 20 saniye demlenmesini bekliyoruz ve süzerek içiyoruz. Yaprakları 5-6 kere daha demleyebilirsiniz. Sıcak olarak günde 4 fincana kadar tüketebilirsiniz.

Pu-Erh Çayı Nerede Satılır?

Pu-Erh Çayı Nerede Satılır?

Pu-Erh Çayı Nerede Satılır?

Aktarlarda bulabileceğiniz gibi internet üzerindeki alışveriş sitelerinde farklı seçeneklerde Pu-erh Çayı bulmanız mümkündür. Fiyatlarının pahalı olmasının yanında birçok faydası olduğu için denemeye değer bir çaydır. Pu-erh çayını internet sitelerinden satın almayı düşünürseniz güvenilir bir marka ve siteden alışverişinizi yapmaya özen göstermenizi öneririz. Pu-erh çayını 4 fincandan çok tüketmeniz önerilmemektedir, hafif bir sarhoşluk etkisi yarattığı taktirde bir parça çikolata yemeniz kendinizi iyi hissettirecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg