• 274.763
Anasayfa
Sağlık Ne Zaman Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Yapılır?

Ne Zaman Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Yapılır?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi; doğum ile beraber  ya da  sonrasında oluşan, şekil ve fonksiyon bozukluklarının giderilmesine ve düzeltilmesine çalışılan bir cerrahi operasyondur.. Plastik, Yunanca “plasticos” tan gelen bir sözcüktür ve şekil vermek, kalıba uydurmak anlamlarına gelir. Rekonstrüktif ise Latin kökenli bir sözcük olup yeniden yapmak anlamına gelir.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi

Tüm vücut yüzeyinde oluşan her türlü probleme uygulana bilinen bir operasyondur. Vücudun şeklini ve fonksiyonunu bozan olaylar doğum, travma veya ameliyat kaynaklı olabilir. Mesela doğum ile oluşan yarık damak-dudak, yapışık parmak, travmatik olarak oluşan yanıklar, trafik kazalarına bağlı yaralanmalar, çeşitli kesikler, edinsel olarak oluşan çeşitli deri ve yumuşak doku tümörleri, kronik yaralar bu cerrahi operasyon ile tedavi edilebilinir. Bunun için klasik cerrahi yöntemler yanında mikrocerrahi, lazer sistemleri, endoskopi ile çeşitli kimyasal ajan ve ilaçlardan yararlanabilir.

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi tüm vücut yüzeyinde derialtı ve kemikleri etkileyen her türlü  boşluğun onarılmasını amaçlar. Bunu yaparken temel kural hangi dokular yok ise benzer dokularla tedavi uygulanır.

Estetik Cerrahi Nedir?

Estetik Cerrahi Nedir?

Estetik cerrahi de plastik cerrahinin yan dalıdır. Vücut görünümünün mükemmele ulaştırılmasını sağlamak adına yapılan operasyondur. Burada tıbbi problem kaygısından çok estetik ve görünüm problemleri vardır. Medyada, plastik cerrahinin estetik yönüne dair haberlerin ağırlıklı olması sebebi ile halk arasında plastik cerrahi sadece estetik cerrahi olarak algılamaktadırlar. Oysa bu yanlış bir kanıdır.

Estetik operasyonları için muhakkak uzman plastik cerrahlara başvurmak gerekir. Diğer alanlardaki doktorların estetik cerrahi yapmaya çalışmaları tıbbi, ahlaki ve adli açıdan birçok problem yaratmaktadır. Bu yüzden kişilerin mutlaka Plastik ve Estetik Cerrahlara başvurmaları kendi yararlarına olacaktır.

Obezite Cerrahi Sonrasında Karın Sarkması

Obezite Cerrahi Sonrasında Karın Sarkması

Obezite cerrahi sonrasında karın gölgesinde ki sarkmalar kişinin genital bölgesinde hijyen sağlamasında sıkıntılara sebep olabilmektedir. Ve hareketlerinin kısıtlanması da söz konusudur. Ayrıca kol,bacak sarkmalarında da oluşabilecek görüntü bozukluğu kişiyi psikolojik olarak etkilemektedir. Bu gibi durumlar göz önüne alındığında Plastik-Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Operasyonlarını tercih etmeleri yerinde bir seçim olacaktır. Tabi bu kişinin kendi tercihine bağlıdır. Aynı zamanda doktor tavsiyesi de gerekmektedir.

Obezite cerrahi operasyonundan sonra estetik cerrahiye başvurulması durumunda belirli bir periyot belirlemek gerekmektedir. İstirahat ve iyileşme döneminden sonra uzman cerrah ile beraber kişi bir program belirler.. Tek operasyonda bir çok bölgeye müdahale mümkün olmadığı için genel de birkaç operasyon birden yapılır.. Her estetik operasyonunun arası 3 ile 6 ay şeklinde değişmektedir.. Öncelik durumuna göre uzman ile beraber bir program belirlenir. Ve operasyonlar gerçekleşir. Bu zaman dilimi ve operasyonlar da ciddi bir sabır gerektirmektedir.. Kişinin uzman desteği ve yardımı ile beraber geçireceği bu süreç sonunda çok daha güzel bir vücut yapısına ve forma kavuşması mümkündür. Böyle olunca kişinin yaşam kalitesini artırması için bu süreci sabır ve kararlılıkla sürdürmesi gereklidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg