• 697.628
Anasayfa
Başarı Hikayeleri Emine Bayraktar Aba 65 Kilo Verdi!

Emine Bayraktar Aba 65 Kilo Verdi!

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Doğuştan kilolarıyla başı dertte olan Emine Bayraktar Aba, tüp mide ameliyatı olarak kilo vererek hayatını değiştirdi. Obezite hastalığı ile neler yaşadığını nasıl bir hayatı olduğunu, tüp mide ameliyatı olmaya karar verişini yani hayat hikayesini kendi ağzından anlattı, resimlerini bizlerle paylaştı.

Emine Bayraktar Aba Nasıl Kilo Verdi?

Emine Bayraktar Aba Nasıl Kilo Verdi?

Hayatım boyunca hiçbir zaman zayıf yani normal bir insan değildim normal diyorum çünkü obez yani kilolu olmak insanların bana anormal bir insanmışım gibi davranmalarına neden oldu hep..

5 kilo doğmuşum yani doğuştan kilolu olanlardanım, 44 beden kıyafeti en son 14 yaşımdayken giymiştim. 23 yaşında bu beden 52 ye çıktı. Evlendim iki çocuğum oldu her şey yolunda gibi görünse de ben ruhen ve bedenen mutsuzdum.

İnsanların bana karşı acıyarak bakışları, her kafadan çıkan diyet önerileri… Hayatla bağımı kesmiştim adeta, kendi ailemle bile görüşmüyordum. Dışarı çıkmak işkence gibi geliyordu, gardolabı açıp saatlerce ağladığımı bilirim ve sonunda giymek için bişey bulamayıp dışarı çıkmaktan vazgeçtiğimi..

Çünkü hiçbişey olmaz olanlar da yakışmazdı. 28 yaşında 56 beden oldum, artık yürümek şöyle dursun nefes alamıyordum ÇARESİZDİM… Kendimden nefret ediyordum, birgün televizyonda tüp mide ameliyatını duydum ve araştırmaya başladım gecem gündüzüm araştırmayla geçti aylarca ve bir karar vermem gerekiyor du artık.

Ya mutsuz bir şekilde ölüme doğru yavaş yavaş gidecektim yada herşeyi göze alıp ameliyat olacaktım. Etrafımdaki herkes karşı çıktı… Annem hakkımı helal etmem iki çocuğun var ölürsen ne olacak dedi, durdum anneme baktım ve ağlayarak anne ben zaten ölüyorum gözünüzün önünde farkında değilsiniz dedim.

Evet artık karar vermiştim ben ameliyat olacaktım bunu kuzenimle paylaştım ve o da bana Adana’da bulunan Dr.Atilla Akova’yı önerdi. Doktorumu aylarca araştırdım ve evet dedim benim doktorum Atilla bey olmalı. Numarasını buldum aradım okadar içten ve samimi konuştu ki doğru karar olduğunu o an anladım ve ameliyat için hazırlıklar başladı.

Belki birçok kişide de aynı duygu olmuştur bilemiyorum ama ben o masaya ölümüne yattım kendime geldiğimde ilk sorduğum soru ben kilo verebilecekmiyim oldu 🙂  Atilla bey bu sorum karşısında gülümsedi ve evet vereceksin dedi ve ben evime döndüm.

Tartıya çıktığımda bir haftada 10 kilo verdiğimi gördüm, o kadar şaşkındım ki 5 defa tartıldım. Doymanın nasıl bir duygu olduğunu 28 yaşında öğrendim. 120 kilo olan ben, şuan 55 kiloyum ve ruhen de bedenen de iyileştim.

İnsanların bakışları, tavırları tamamen değişti en önemlisi benim kendime olan güvenim geldi. 20 ayda benden bir ben daha çıktı, nefes alıyorum, gülüyorum, yürüyorum ve artık yaşadığımı hissediyorum.

TEŞEKKÜRLER OBEZİTE CERRAHİSİ VE TEŞEKKÜRLER ATİLLA AKOVA YAŞAM MİMARIM

Ameliyat olmadan önce

Ameliyat olmadan önce

Ameliyat olmaya karar verdiğimde

Ameliyat olmaya karar verdiğimde

Yavaş yavaş kilo veriyorum

Yavaş yavaş kilo veriyorum

Ameliyattan sonra nasıl değişiyorum

Ameliyattan sonra değişiyorum

Artık yeni hayatım

Artık yeni hayatım

Ameliyat öncesi ve sonrası

Ameliyat öncesi ve sonrası

Tam 65 kilo verdim

Tam 65 kilo verdim

Ameliyat öncesi ve şimdiki halim..

Ameliyat öncesi ve şimdiki halim..

Obezite cerrahisi olmayı mı düşünüyorsunuz? Kilolarınız ile başınız dertte mi? Sizde bizimle sorunlarınızı ve tüp mide ameliyatı olduysanız başarı hikayenizi paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg