• 1.304.647
Anasayfa
Hesaplama İdeal Kilonuzu Hesaplayın

İdeal Kilonuzu Hesaplayın

       0   YUNUS EMRE POLAT      YUNUS EMRE POLAT

İdeal kilo hesaplama nasıl yapılır? İdeal kilo nasıl hesaplanır? İdeal kilo hesaplama formülü nedir? İdeal kilo nedir? Sorularının yanıtı aslında sağlıklı bir hayat devam ettirebilmemiz açısından boyumuz ile orantı bağı olan kilo değerimizdir.

[GENCSaglik form=”IdealKiloHesaplama” renk=”Mavi”]

İdeal kilonuzu hesaplarken  kilonuza, boyunuzun karesine bölün böylece vücut kitle indeksinizi öğrenebilirsiniz. Örneğin kilonuz 59 kg olsun.Boyunuz 173 olduğunu varsayalım. Kilonuza, boyunuzun karesine böleceğiz. Yani Vücut Kitle İndeksi (VKİ) 59 ÷ ( 173 x 173 ) = 19.7 olur. Peki ama sonucunuz ideal kilo indeksi mi? İşte bunu öğrenmek için İdeal Kilonuzu Hesaplayın ve sonucunu öğrenin.

İdeal kilosunu hesaplamak istediğiniz kişinin cinsiyetini seçtikten sonra santim cinsinden boyunu ve kilogram cinsinden ağırlığını giriniz. Yaşını da girdikten sonra hesapla butonuna basınız.

Çıkacak sonuca göre yorumlardan bilgi talep edebilirsiniz.

İdeal Kilo Nedir?

Boyunuz ile orantılı olan kilo değerine ideal kilo denir. İdeal kilo ile gerçekleştirilen araştırmalar ve denemelerde, verilen 1 kilonun insan yaşamında ortalama 2-4 ay arasında uzattığını ortaya koymuşlardır. İdeal kilonuzu Vücut Kitle İndeksinizi hesaplayarak bulabilirsiniz. Çıkan sonuçlara göre ideal kilonuz da iseniz bunu korumaz gerekmektedir, ideal kilo demek psikolojik olarak, kendinizi aynada gördüğünüz zaman iyi hissetmeniz demektir.

Kilonun vücutta eşit dağılması gerekir. Eğer boy ve kilo, vücut dağılımı eşit ise, kişi aynaya baktığı zaman vücut hatlarını çok net görünüyorsa kilonuz ideal derecede demektir. Ama belli bölgelerde görülen kalınlaşmalar  mevcut ise bu yığılmalar ve kalınlaşmalar kişide çeşitli hastalıkların oluştuğuna ya da oluşabileceğine işaret olabilir. Belli bölgelerde var olan kalınlaşmalar o kişinin ideal kiloya sahip olduğu söylenemez. Kişinin vücudunda orantısızlıklar var ise orada kesin bir problem varlığından söz etmek doğrudur. Aynaya baktığınız zaman kendinizi sevmelisiniz, kıyafet giydiğiniz zaman kendinize yakıştırmalısınız, görüntünüzü beğenmelisiniz işte o zaman ideal kilodasınız demektir.

İdeal Kilo Nedir?

İdeal Kilo Nasıl Hesaplanır?

İdeal Kilo Nasıl Hesaplanır?

Herkesin merak ettiği sorulardan biri ideal kilo sorusu. Kilom bu kadar, boyum şu kadar. İdeal kilo kişilerin yaşına, boyuna, cinsiyetine göre olması gereken kilo aralığıdır. İdeal kilo hesaplarken bazı formüller kullanılmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütünün kabul ettiği bir hesaplama olan Divini formülü ile Vücut Kitle İndeksinizi (VKİ) hesaplayarak  ideal kiloya sahip olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

  • Vücut Kitle İndeksi, İdeal kilo hesaplamalı için kullanılmaktadır. Vücut Kitle İndeksi kişinin vücut ağırlığının (kg) cinsinden ve boy uzunluğunun (m) cinsinden bilinmesi gerekmektedir. Kiloyu, boyun karesine (VKI=kg/m2) bölünmesiyle elde edilir.

İdeal kilonuzu hesaplarken kullanacağınız Dünye Sağlık Örgütü formülü; kilonuz bölü boyunuzun karesi olarak hesaplanarak ideal kiloyu belirlenir böylece beden kitle endeksini bulmuş oluruz. Sağlıklı bireyde 20-25 arasındadır, tabii çocuklarda bu oran yaşa bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Diğer basit hesaplama yolu ise boyunuz ile kilonuz arasında 10 fark olması gerekmektedir. O zaman ideal kiloya sahipsiniz demektir, boyunuz 173 kilonuz 63 ise tam ideal kilodasınız demektir.

İdeal Kilo Nasıl Hesaplanır?

Vücut kitle indeksini hesapladınız normal kilonuzu öğrendiniz. Eğer sonucunda kilonuz olmanız gereken ideal kilonuzun altında çıktıysa kısa sürede olmanız gereken ideal kiloya sahip olmaya çalışmanız yani hızlı kilo almanız yanlış bir hareket olacaktır doğru olan sağlıklı bir şekilde zaman içerisinde eksil olan kilo kazancını sağlamanız olacaktır.

Aynı şekilde sonucunuz olmanız gereken kilonun da üstünde çıktıysa bu seferde kısa sürede verdiğiniz kilolar en kısa sürede fazlasıyla sizlerle olacaktır o yüzden amaç sağlıklı bir şekilde ve zaman içerisinde kilo kaybetmektir.
Sahip olacağınız ideal kilolarınızı uzun süre korumak amaçlarınız arasında olmalıdır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg