• 1.374.051
Anasayfa
Hesaplama Vücut Kitle İndeksi Hesaplama? Online Hesapla!

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama? Online Hesapla!

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama (VKİ)

Vücut Kitle İndeksi: Vücut ağırlığının (kg), boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanır. İdeal ağırlık ise ulaşılmak istenen VKİ’nin, boy uzunluğunun karesi ile çarpılmasıyla elde edilir.

Vücut Kitle İndeksi (VKİ) = Vücut Ağırlığı (kg.) / Boy uzunluğunun karesi (m.)

Vücut kitle endeksi (Beden kitle endeksi) hesaplamak için aşağıdaki online forma boy ve kilo bilgilerinizi giriniz.

Çıkacak sonuca göre yorumlardan bilgi talep edebilirsiniz.

1.Genel Hesaplama Aracı

cm
kg
2. Hesaplama aracı(Cinsiyete Göre)

[GENCSaglik form=”VucutKitleEndeksiHesaplama” renk=”Mavi”]

Vücut Kitle İndeksi Nedir?

Vücut kitle indeksi nedir? Vücut kitle indeksi nasıl hesaplanır? Dünye Sağlık Örgütünün kabul ettiği Divini formülüne göre Vücut Kitle İndeksi (VKİ) kilonuz bölü boyunuzun karesi olarak vücut kitle endeksini hesaplamış oluruz. Kiloyu, boyun karesine (VKI=kg/m2) bölünmesiyle elde edilir.

Sağlıklı bireyde Vücut kitle indeksi normal kiloya sahip kişilerde vücut kitle indeksi 20-25 arasındadır, tabii çocuklarda bu oran yaşa bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Vücut kitle endeksini değerlendireceğiniz değerler; 20’den düşük ise kilonuz olması gerekenden az olduğunu, 25’in üstü fazla kilo grubuna, 30’un üstü obez grubu, 40’ın üstü riskli grup olarak ölümle sonuçlanan obez grubudur.

Vücut Kitle indeksi Hesaplama

 

Vücut Kitle İndeksi Ne İşe Yarar?

Vücut kitle indeksi, kişilerin ideal kilosunu hesaplamalarının en basit yöntemidir. Vücut kitle indeksi sonucu üzerinden kendinizi değerlendirip buna göre uygun bir yol izlemelisiniz.  Kişinin boyuna, cinsiyetine, yaşına, kilosuna göre hesaplanan vücut kitle indeksi sonucuna göre kilonuzun zayıf, normal, fazla kilolu, obez ve ileri obez gruplarında kendinizi tanımış olacaksınız.

Normal bir kiloya sahip iseniz kendinizi kıyafetler içerisinde iyi hissediyorsanız kendinize yakıştırıyorsanız, aynada kendi vücut hatlarınızı net görebiliyorsanız yapmanız gereken kilonu korumanız gerekmektedir. Zayıf grubunda iseniz yapmanız gereken hızlı bir şekilde kilo almak değil, zaman içerisinde sağlıklı kilo almanız olacaktır. Kilonuz fazla çıktı ise zaman içerisinde sağlıklı olacak bir yöntem ile fazla kilolarınızı vermelisiniz.

Bölgesel kiloya ya da belli yerlerde yığılmalara sahip iseniz mutlaka orada bir sorun var demektir. Çeşitli hastalıklara işaret edebilecek bu durumda doktor kontrolünden geçmeniz iyi sonuçlar olmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda, yemek yiyorum ama kilo alamıyorum ya da diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum gibi cümleler kuruyorsanız olumlu sonuç almak için doktor kontrolünde ilerlemeniz en doğru hareket olacaktır.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg