• 3.345.827
Anasayfa
Sağlık Adet Söktürücü Olarak Bebe Aspirini ve Coraspin: Aspirin Adet Kanaması Arttırır mı?

Adet Söktürücü Olarak Bebe Aspirini ve Coraspin: Aspirin Adet Kanaması Arttırır mı?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Adet Söktürücü Olarak Aspirin Adet Kanaması Arttırır mı?

Aspirin adet ağrısına iyi gelir mi? Aspirin adet ağrısını keser mi? Adet söktürmek için aspirin kullanılır mı? Coraspin adet kanamasını arttırır mı? Adet kanamasını sökmek için aspirin kullanılır mı? Aspirinle adet söktürme mümkün mü? Sen de aspirin adet kanamasını söker mi diyorsan, tüm bilmen gerekenleri yazımızda bulacaksın.

Aspirin Adet Söktürür mü?

Aspirin Adet Söktürür mü?

Aspirin Adet Söktürür mü?

Adet kanamanı bekliyorsun ancak bir türlü gelmiyor mu? Belki de kilo aldın, bu ara streslisin, kullandığın ilaçların yan etkilerini görüyorsun, depresyondasın, emziriyorsun, çok egzersiz yapıyorsun, hamilesin ya da menopoza yaklaştın. Adet gecikmesinin arkasında tiroit hastalıklarından psikolojik hastalıklara kadar pek çok durum yatıyor olabilir. Ancak aspirinle bu durumun üstesinden gelebilme ihtimalin olduğunu biliyor musun?

Evet, bilim dünyası henüz bu konuda bir açıklama yapmış, adet söktürücü aspirin hakkında bir onaylamada bulunmuş değil. Ancak pek çok kadın tarafından aspirin adet söktürür mü diyerek merak konusu yapılıyor ve gerçekten de pek çok kullanıcı amacına ulaşıyor. Peki bu ürünü doğru şekilde kullanmak için nelere dikkat etmek gerekiyor?

Adet Gecikmesi için Çözüm Nedir?

Adet Gecikmesi için Çözüm Nedir?

Adet Gecikmesi için Çözüm Nedir?

Kadın doğum uzmanlarına göre, adet kanamaların her zaman düzenli olmak zorunda değil ve bazen gecikmeler normal karşılanmalıdır. Yıl içinde bir ya da birkaç kez yaşanan adet düzensizlikleri aslında oldukça yaygındır ve bu durumda telaş yapılmamalıdır. Ancak düzensizlik şikayetin üst üste 2-3 ay sürdüğü takdirde mutlaka bir doktora danışman önerilir.

Adet düzensizliği ve adet gecikmesi nedenleri elbette tedavinin ne olması gerektiğini de etkiliyor. Örnek vermek gerekirse tiroit bezinin az çalışmasından ileri gelen gecikmelerde hormon takviyesi yapılması, prolaktin seviyesi yükseldiğinden prolaktin baskılayıcı ilaç alınması uygun görülmektedir. Ancak kesin tanı olmadan kişinin kendi kendine kulaktan dolma bilgilerle tedaviye başlamaması çok önemlidir.

Reglin gecikmesinin kolayca tedavi edilebilir bir durum olduğu unutulmamalıdır. Reglin gecikmesinden eğer ilk kez muzdarip oluyorsan, doktoruna danışarak hemen sorunun nedeni hakkında bilgi alabilirsin. Doktorun elbette seni pek çok teste tabi tutmak isteyecektir. Bu muayene kapsamında fiziksel görüntüleme ya da ultrason görüntülemeleri olabilir. Bu değerlendirmelerle rahmin iç zarının ne kadar kalın olduğu tespit edilir, ek olarak hormonal seviye hakkında da bilgi alınabilir, tüm bu bilgiler bir araya getirilerek adetin ne kadar gecikmiş olduğu, yakın olup olmadığı öğrenilebilir.

Aspirin Adet Söktürücü müdür?

Aspirin Adet Söktürücü müdür?

Aspirin Adet Söktürücü müdür?

Öncelikle belirtelim ki; bazı doktorlara göre adet kanaması söktürmek için ilaç kullanmak gerektiğinde aspirini tercih etmek oldukça ‘’saçma’’ bir fikir. Çünkü aspirinin hormon seviyesi üzerinde herhangi bir etkisi yok.  Bu ilacın salisilik asit içermesi ve ağrıları gidermesi mümkün ancak regl tarihi tamamen hormonla ilişkili. Östrojen ve progestron hormonları direkt olarak adet kanamasının başlamasında rol oynuyor ve aspirinin bu hormonlarla bir ilgisi bulunmuyor.

Regl Dönemi Nedir? Regl Tarihi (Adet Günü) Hesaplama

Peki o zaman kullanıcı yorumlarına bakıldığında neden adet söktürücü ilaç olarak aspirinden memnun kalındığı görülüyor? Doktorların bu duruma açıklaması ise normalde kanı az olduğu için kanamaları belirgin olmayan kişilerde, aspirinin kan sulandırma etkisinin işe yarıyor olması. Şayet kişinin normal kanamaları oldukça az oluyorsa ve aspirin içmeye başladıysa, kanama miktarı artabiliyor ve kanın yoğunluğunun artışı tarihin öne çekilmesine yardımcı olabiliyor.

Bu bilgiler ışığında kanamaların da regl tarihi gibi bireysel olarak değiştiğini görüyoruz. Yani doktoruna danışmadan, tanı almadan,konuya dair bilgi edinmeden ne durumda olursa olsun adet kanaması söktürmek için ilaç kullanmamak gerektiğinin yine altını çizmek gerekiyor. Coraspirin adet kanamasını arttırır mı gibi soruların yanıtı olumlu olsa da bu ilaç sana uygun olmayabilir ve kanamalarını arttırmanın yan etkileri olabilir. Bu sebeple her ne kadar masum dursa da bu ilaçların sana uygunluğu hakkında önceden doktoruna danışman önerilir.

Adet Kanaması Söktürmek İçin Aspirin Nasıl Kullanılır?

Adet Kanaması Söktürmek İçin Aspirin Nasıl Kullanılır?

Adet Kanaması Söktürmek İçin Aspirin Nasıl Kullanılır?

Adet kanamalarını söktürme üzerindeki etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış olmasa da yine de hafif bir ilaç olması nedeniyle aspirini denenmek isteyenler olabilir. Doğal adet söktürücü yöntemler ile hemen hemen aynı etkilere sahip olabilecek kadar hafif bir ağrı kesici olan Aspirinin nasıl kullanılması gerektiğinden bahsedelim o zaman…

2 adet aspirini al ve bir havanda toz halini alana kadar ez. İçerisine yarım su bardağı su koy ve karışımı homojen olana kadar karıştır. İçine yarımşar tatlı kaşığı bal ve şeker ilave et. Şimdi karışımın hazır! Regl tarihin yaklaştığında bu karışımı içebilir ve kanamalarının daha hızlı gelmesini sağlayabilirsin.

Aspirin Yararlı mı, Zararlı mı? – Video

Senin için Aspirin adet ağrısına iyi gelir mi ya da Aspirin adet söktürücü mü gibi pek çok farklı soruyu doktorlardan aldığımız bilgiler ışığında yanıtladık. Kendi deneyim ve sorularını ise yorumlar kısmında paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg