• 160.192
Anasayfa
Sağlık Adet Söktürücü Bitkisel Yöntemler ve Adet Söktürücü Yiyecekler Nelerdir?

Adet Söktürücü Bitkisel Yöntemler ve Adet Söktürücü Yiyecekler Nelerdir?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Adet Söktürücü Bitkisel Yöntemler ve Adet Söktürücü Yiyecekler Nelerdir?

Adet söktürücü bitkiler nelerdir? Adet söktürücü bitkisel çaylar nelerdir? Hangi yiyecekler adet söktürücü etki yaratır? Adet söktürücü doğal yöntemler nasıl uygulanır? Adet söktürücü bitkiler İbrahim Saraçoğlu listesinde var mı? Adet söktürücü bitkisel çözümler hakkında tüm merak ettiklerinizi bu yazımızda bulacaksın.

Adet Söktürücü Bitkiler Nelerdir?

Adet Söktürücü Bitkiler Nelerdir?

Adet Söktürücü Bitkiler Nelerdir?

Serviks bölgesinin uyarılmasını ve bu sayede geciken adet gününün gelmesini sağlayan bitkiler için adet söktürücü bitkiler diyoruz. Bu bitkilerin ya da yiyeceklerin bazılarının suyunu içebilir, bazılarını ise direkt çay olarak demleyebilirsin. Kullanımı gibi bulması da kolay olan bu bitkisel yöntemler sayesinde adet söktürücü ilaçlar olmadan sen de döngüye yardım edebilirsin. Unutma ki adet tarihlerinin düzenli olması, rahim sağlığının önemli bir göstergesidir. Sen de rahmine bir iyilik yapıp takvime müdahale etmek için doğa ananın hangi ürünlerini kullanabileceğini bizimle öğrenmek üzeresin.

Adet Söktürücü Maydanoz

Adet Söktürücü Maydanoz

Adet Söktürücü Maydanoz

İçeriğinde bulunan apiol ve myristicin isimli iki önemli bileşen sayesinde maydanoz en güçlü adet söktürücü bitkisel çözümler arasında yer alıyor. Rahmini uyarma ve adetin gelmesini sağlama konusunda maydanoz en büyük ilacın olabilir. Maydanozu bu amaçla tüketmek istiyorsan, yöntem oldukça basit. 1 litre suyu kaynat ve ocaktan alıp içine yıkayıp temizlediğin bir demet maydanozu at. Yarım saat bekledikten sonra suyun renginin değiştiğini göreceksin. Sonrasında bu özel suyu süz ve gün içine bölerek iç. Unutma, serviks için uyarıcı etkileri olan bu güçlü su, hamilelerde düşüğe neden olabileceğinden kesinlikle uzak durulması gerekenler arasındadır.

Adet Söktüren Yiyecek Soğan

Adet gecikmesi sorunu olanlara tavsiye edeceğimiz bir diğer mucize bitki de soğan. Bu yöntem için tüm ihtiyacın ise 1 soğan, bıçak ve yarım litre su. Suyun klorsuz olması önemli olduğundan şişelenmiş su kullanmayı unutmamalısın.

Suyu bir tencerede kaynat ve içerisine 4’e böldüğün soğanı ekle. Su ve soğanı 10 dakika boyunca birlikte kaynat ve sonrasında suyu süzüp ılıması için bekle. Gün içinde bu soğan suyundan bir sabah bir de akşam olmak üzere 2 bardak tüketmeyi ihmal etme. Etkili bir adet söktürücü olan soğanın kullanımı bu şekilde çalışan kadınlar için de oldukça uygun olacaktır. Ayrıca adet kanını atmanın yanı sıra kistlerin oluşumunu engelleyen ve yumurtalık kistleri için de kullanabileceğin bu kürü 15 gün uygulayabilirsin. Böylece ilaç kullanmaksızın daha ciddi bir kadın sağlığı sorununun da önüne geçebilirsin.

Adet Söktürücü Bitki Adaçayı

Adetin gelmesini sağlama konusunda en popüler bitkilerin başında adaçayı geliyor. Doğal adet söktürücü hazırlamak için kesinlikle adaçayını  da kullanman akıllıca olacaktır. Bu yöntem için ise tüm ihtiyacın 1’er tutam çoban pençesi, adaçayı, aslan pençesi ve civan perçemi bitkileri olacak. Tüm bu bitkileri yarım litre suyla birlikte 5 dakika boyunca kaynatın ve süzün. Ilıdıktan sonra şişelediğin bu adet söktürücü bitki çayı karışımını 3 gün boyunca sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere tüketmelisin. Adetin tarihini erkene çekmek için, bekledin günden bir hafta önce her gün adaçayı içmeye başlayabilirsin.

Adet Söktürücü Kekik Suyu Tarifi

En hızlı adet söktürücü yöntemlerden biri de kekik suyudur. Aktardan doğalını bulabileceğin kekiği, 1 bardak sıcak suyla birlikte çay gibi demleyerek içebilirsin. Gün içinde iki kere içmen gereken bu su sayesinde gelmemesiyle seni rahatsız eden adetini bir an önce sökebilirsin.

Adet Söktürücü İlaçlar Yerine Zerdeçal

Adet Söktürücü İlaçlar Yerine Zerdeçal

Adet Söktürücü İlaçlar Yerine Zerdeçal

Hormonal dengeyi sağlamaya yardım eden ve ısıtıcı etkileri bulunan zerdeçal, yine adetinin gelmesini sağlamak için kullanabileceğin bitkilerden biri. Ayrıca anti-enflamatuar etkisi sayesinde adet ağrısı için doğal çözüm olarak da bu bitkiyi tüketebilirsin. Bitkiyi nasıl kullanman gerektiğine gelirsek, 1 bardak ılık sütün içerisine 1 çay kaşığı bal ve yine 1 çay kaşığı zerdeçal ekleyip karıştırmalısın. Gün içinde birkaç defa, etkisini görene kadar, bu karışımı içmeye devam edebilirsin.

Adet Söktürücü Doğal Mucize Aloe Vera

Adet Söktürücü Doğal Mucize Aloe Vera

Adet Söktürücü Doğal Mucize Aloe Vera

Cilt bakımı için kullanımına aşina olduğumuz doğal mucize aloe vera, adeti söktürmek isteyenlerin de imdadına yetişiyor. Hormonların üretimini dengeleyen aloe vera jelinin ağızdan da alınabiliyor olması büyük avantaj. 1 adet aloe vera yaprağının içerisindeki tüm jeli çıkar ve içerisine 1 tatlı kaşığı doğal bal ilave et. Adet gecikmesi için bu karışımı sabah açken tüketmelisin.

Aloe vera yöntemi yalnızca uzun dönem adet düzensizliği yaşayanlar için uygun olmakla birlikte, adet olduğun dönemde ya da bu tarihlerde kullanıma uygun değildir. Soruna uzun süredir sahipsen ve bu karışımı denemek istiyorsan sonuç almak için 3 ay düzenli olarak karışımı kullanmalısın.

Reflü Belirtileri nelerdir?

Siz adet söktürücü bitkiler içerisinde hangilerini kullanıyorsunuz? Sizce en hızlı adet söktürücü hangisi? Tüm soru ve görüşlerinizi yorumlara bırakmayı unutmayın.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg