• 769.103
Anasayfa
Sağlık Tarçın Çayı Nasıl Yapılır? Tarçın Çayın Faydaları Nelerdir?

Tarçın Çayı Nasıl Yapılır? Tarçın Çayın Faydaları Nelerdir?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Tarçın Nedir? Tarçın Çayı Nedir? Tarçın Çayı Zayıflatır mı? Keşfedilen en eski baharatların başında gelen tarçının birçok faydası bulunmaktadır. Tarçın ile ilgili zaman zaman zayıflamaya yardımcı olduğuyla ilgili haberleri görebiliyorsunuz. Peki, tarçını nasıl tüketmeli ki zayıflamanıza etkisi olsun. Gelin bunu birlikte inceleyelim.

Tarçın Nedir?

Bin bir derde deva olan tarçın dünyanın en eski baharatları arasındadır. Tarçın aslında tarçın ağacının kabuklarının kurutulmuş kısımlarıdır. Tarçın ağacı kış aylarında yapraklarını dökmez ve küçük ağaçlar gibi yetişen bitkilerdir. O mis gibi kokusu ile mutfaklarda tercih edilen bu baharat kokusunun güzelliği ile kalmayıp faydaları ve lezzeti ile de tercih edilen bir ağaç türüdür. Son yıllar içerisinde yapılan araştırmalarda tarçının oldukça faydalı bir baharat olduğu ortaya konmuştur. Tarçının çubuk olarak ya da toz haliyle kullanılmasında affodizyak etkisi vardır.

Tarçının faydaları arasında şeker hastalığı tedavi sürecinde etkili olduğu bilinmektedir. Buna örnek Amerika’da yapılan araştırmada tarçının Tip 2 diyabet tedavin de göstermiş olduğu olumlu etkileri ile kanıtlanmış bulunmaktadır.

Tarçın mutfaklarda çok tercih edilen baharat olduğundan bahsetmiştik ama bu enfes kokulu tarçın mutfakla sınırlı kalmayıp parfüm sektöründe de tercih edilmektedir. Tarçın kabukları ile yapılan tarçın esansı oldukça tarçın kokusuna sahip ve uçucu bir yağdır.

Tarçın Nedir?

Tarçın Besin Değeri

Porsiyon Miktarı: 100 g
Kalori (kcal)247
Toplam yağ1,2 g
Potasyum431 mg
Karbonhidrat81 g
Kolesterol0 mg
Protein4 g
Diyet Lifi53 g
Şeker2,2 g
Sodyum10 mg
Trans yağ0 g

Tarçın Besin Değeri

Tarçın Çayı Nasıl Yapılır?

Tarçın çayı bir çok hastalığın tedavisin ve bir çok hastalığı daha başlamadan önlemek için tüketilen en eski tarihe sahip olan baharatlardan biridir. Tarçın çayı, sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelmektedir, ishal problemlerini tedavi edicidir, özellikle adet dönemi ya da sonrasında ağrılı geçiren ya da önleme almak isteyenler için ağrıları hafifletmede birebir olan bir çaydır. Öksürük ya da balgam probleminiz var ise bir fincan tarçın çayı çok iyi gelecektir.

Tarçın çayı mı yapmak istiyorsunuz? Tarçın çayı yapmak için toz tarçın ve çubuk tarçın olarak 2 seçeneğiniz mevcuttur. İkisini de yapmak gayet basit pek bir fark yok aslında, endişelenmeyin.

Çubuk Tarçın Çayı Hazırlamak

İhtiyacınız olan çubuk tarçın, kaynamış su dilerseniz bal ya da limon.

  • 1 adet çubuk tarçını,
  • Yarım litre kaynamış suya ilave edin.
  • 8-10 dakika demlenmesini bekleyin.
  • İsterseniz servis ederken bardağınıza limon ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Toz Tarçın Çayı Hazırlamak

İhtiyacınız olan sadece kaynamış su, toz tarçın dilerseniz bal ya da limon.

  • 1 yada 1,5 çay kaşığı toz tarçını 1 çay bardağına ekleyin.
  • Çay bardağının üstüne kaynar su ilave edin.
  • Kaynar su ile toz tarçını güzelce karıştırın ve
  • 5-6 dakika demlenmesini bekleyin, afiyet olsun.

Tarçın, Zerdeçal – Zencefil Çayı

Kolayca yapabileceğiniz bir kaç malzeme ile hastalıklardan korunabileceğiniz, mikropları ve toksinleri vücuttan uzaklaştıracağınız bir tarif gerekli olan malzemeler kaynamış su, biraz toz tarçın, biraz zencefil, zerdeçal dilerseniz bal ve limon..

Malzemelerin hepsini bir bardakta karıştırıp, üzerine kaynamış su ilave edip demlenmesini bekleyin..

  • 1/2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2  çay kaşığı toz zerdeçal
  • Kaynamış su
  • İsterseniz tatlandırmak için limon ve bal ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarçın Çayı Nasıl Yapılır?

Tarçın Çayı Faydaları Nelerdir?

Tarçın çayının saymakla bitmeyen birçok faydası vardır. Tarçın çayı, ağız ve diş sağlığını korumada etkilidir çünkü mikropları uzaklaştırır. Diyabet, tip 2 diyabet hastalığını yönetmekte yardımcıdır. Beyin fonksiyonlarının gelişiminde, hafıza gelişiminde, vücuttaki insülin seviyesini düşürmekte yardımcıdır. Tarçın çayının mide bulantısında azaltıcı etkisi bulunmaktadır.

  • Soğuk algınlığını önlemede yardımcıdır.
  • Dolaşımını hızlandırır.
  • Kilo vermede yardımcıdır.
  • Enfeksiyonlara karşı korur anti-bakteriyel özelliğine sahiptir.
  • Mide rahatsızlıklarının hafiflemesinde yardımcı olmaktadır.
  • Şeker hastalığı üzerinde olumlu etkileri vardır.
  • Kan şekerini düzenlemeye yardımcıdır.
  • Mide kramplarına, mide ağrılarına iyi gelmektedir.

Tarçın Çayı Faydaları Nelerdir?

Tarçın Çayı Zararları Nelerdir?

Tarçın çayının faydaları olduğu gibi kişiden kişiye değişen bünyeye bağlı olarak bazı yan etkileri gösterebilmektedir. Örnek verecek olursak tarçının ya da tarçın çayının fazla tüketildiği durumlarda kişide mide bulantısı, kusma ya da baş dönmesi  görülebilir.

Tarçın çayı alerjik reaksiyona neden olabilir çünkü tarçın çayının özellikleri arasında kan inceltici özelliği vardır bu yüzden doktorunuz eğer size kan sulandırıcı ve benzeri ilaç reçete etmiş ise kan sulandırıcı ilaç kullanırken kişiye tarçın çayı tüketmesi önerilmemektedir.

Hamileler için tarçın çayı

Gebelik dönenimde tarçın çayı ve bunun gibi bitkisel çay karışımları rahim kasılmalarına sebep olacağı açısında bege bayanların, tarçın çayını tüketmeleri pek önerilmemektedir. Doğumdan sonrası içinde şunu söylemeliyiz ki özellikler emziren anneler içinde tarçın çayı içilmesi öneriler arasında yoktur.

Tarçın Çayı Zayıflatır mı?

Günümüzde aşırı kilo ve obezite en ciddi sorunların başında gelmektedir. Neredeyse artık birçok kişi de aşırı kiloluluk gözlenmektedir. Bunun için tarçın çayı öneren uzmanlar, tarçının metabolizmayı hızlandırması ve tüketilen besinlerin daha hızlı enerjiye dönüşeceğini kanıtlamışlardır.  Metabolizmayı hızlandıran tarçın çayı kilo vermede önemli bir etkisi bulunmaktadır. Vücutta ki yağ dokularının azalmasında etili olan tarçın, karın bölgesinden kurtulmak isteyenler için oldukça etkilidir.

Göbek ve karın bölgesinden kurtulmak isteyenler için mucizevi etkiler yaratan tarçın çayı metabolizmayı hızlandırmakta ve fazla yağlardan kurtulmanıza yardımcı olmaktadır.

  • 3 adet çubuk tarçın
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 1 bardak kadar su

Bunları aynı anda kaynatarak içerisine bir veya iki adet karanfil ekleyin. Bir süre demlenmeye bırakarak afiyetle içebilirsiniz. Ne zaman tüketileceği ile ilgili ise uzmanlar aç karnına tüketilmesi gerektiğini ve metabolizmayı böylelikle daha iyi çalıştıracağını söylemektedirler. Özellikle de sabahları aç karnına ve yatmadan önce bir bardak  tarçın çayı tüketilmesinin yağları eriteceği ve metabolizmayı hızlandıracağı söylenmektedir. Birçok faydası olan tarçın çayını yaparak düzenli tükettiğinizde fazla kilolarınızdan kurtulacağınızı göreceksiniz.

Tarçın Çayı Zayıflatır mı?

Tarçın Çayı ile zayıflayanların yorumları

Tarçın Çayı Zayıflatır mı?

Tarçın Çayı Video İzle

Tarçın Çayı denediniz mi? Tarçın Çayının Tadı Nasıl? Tarçın Çayı Nasıl Yapılır ve Faydaları Nelerdir? Tarçın Çayının ne gibi faydalarını gördünüz yorum olarak bizimle deneyim ve meraklarınızı paylaşabilirsiniz..

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg