• 209.213
Anasayfa
Sağlık Reishi Mantarı Faydaları Nelerdir? Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Reishi Mantarı Faydaları Nelerdir? Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Reishi Mantarı Faydaları Nelerdir? Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Reishi mantarı nedir? Reishi mantarı yan etkileri nelerdir? Reishi mantarı hangi hastalıklara iyi gelir? Reishi mantarını kimler kullanamaz? Reishi mantarı faydaları Ahmet Maranki yorumlar neler? Reishi mantarı hakkında bilmen gereken her şey bu yazıda.

Reishi Mantarı Nedir?

Reishi Mantarı Nedir?

Reishi Mantarı Nedir?

Ülkemizde Gano Excel adıyla ünlenen bu gizemli mantarın özü, aslında Çin’de yüzyıllardır gelenek tıpta bir ilaç olarak kullanılıyor. Kansere çare olma vaadiyle çıkarılan bu mantara ve özüne birlikte yakından göz atalım.

Mantarın bilinen en ünlü ve faydalı türlerinden biri olan bu versiyonu, Uzak Doğu’da binlerce yıldır tanınan ancak batının yeni yeni adını duymaya başladığı bir ürün. Bilim dünyasındaki adı Ganoderma lucidum olan bu mucizevi bitkinin tüm dünya genelindeki mantarların bir tür karışımı olduğunu düşünebiliriz. İçerisinde farklı mantarların barındırdığı triterpen, alkaloid, sterol ve polisakaritleri aynı anda bulundurduğu için eşsiz bir iyileştirme gücü vardır.

Reishi Mantarları Nasıl Kullanılır?

Reishi Mantarları Nasıl Kullanılır?

Reishi Mantarları Nasıl Kullanılır?

Farklı yöntemler kullanarak sen de bu mucizeden nasibini alabilirsin. Bu amaçla en çok kullanılan ürün formu ise mantarın ezildiği toz halidir. Bu tozu suyun içerisinde eriterek tüketmek gerekmektedir. Aslında ürünün diğer adı olan Gano Excel tam olarak bu yöntemin karşılığıdır.

Tadı oldukça acı olmasından dolayı direkt olarak ya da sıvı şeklinde tüketmek oldukça tatsız bir fikir olabilir. Dilersen bitkisel faydalarla güçlendirilmiş Reishi mantarı hapı da bulabilir, kapsül formunda alınan besin sayesinde sağlığını damak tadına dokunmadan güçlendirebilirsin.

Biberiyenin Faydaları Neler? Biberiye Yağı ve Çayı Faydaları

Reishi Mantarı Yaşlanmayı Geciktirir

Reishi Mantarı Yaşlanmayı Geciktirir

Reishi Mantarı Yaşlanmayı Geciktirir

Dünya genelinde 10000 yıllık besin kralı gibi takma isimlerle piyasaya sürülen bu ürünün sağlık üzerindeki etkileri gerçekten de şaşırtıcı. Antik dönemden bu yana tüketilen besini ölümsüzlüğü bulmak için yediğini iddia edenler bile var.

Modern araştırmalara bakıldığında ise polisakarit içermesi nedeniyle bu besinin gerçekten de ömrü uzatabileceğini görüyoruz. Yaşlanmayı geciktirmek için tüketebileceğin besinin, kan dolaşımını düzenlemesi, seni bağışıklığını güçlendirerek hastalıklardan koruması sayesinde gerçekten de pek çok fayda göreceğin kesin.

Reishi Mantarı Kanserden Koruyabilir

Reishi Mantarı Kanserden Koruyabilir

Reishi Mantarı Kanserden Koruyabilir

Bilindiği gibi tüm dünya genelinde en çok korkulan hastalıklardan biri kanser olmaya başladı. Haliyle tüm bilim dünyası da kanseri önlemek adına neler yapabileceğini araştırmaya başladı. Mantarımızın içerisinde bulunan triterpenoid türleri ise kanserli hücrelerin oluşumunun ve gelişmesini önüne geçecek güce sahip olmasıyla bizleri etkiliyor.

Bilim dünyasının onayladığı bir diğer araştırmaya göreyse mantarın kanser hastası olan kişi tükettiği halde kanserli hücreleri bulabildiğini ve bu aktif hücreleri normale çevirdiğini göstermiştir.

Reishi Mantarı Detoks Etkisi Yaratır

Reishi Mantarı Detoks Etkisi Yaratır

Reishi Mantarı Detoks Etkisi Yaratır

Karaciğer bilindiği gibi toksik etkili maddeleri uzaklaştırmakla yükümlüdür ve genel sağlık için karaciğerin de fonksiyonlarını devam ettirmesi hayati önem arz eder. Eczanede bulunan bitkisel ilaçlar ise detoks için bir yere kadar yardımcı olabilmektedir. Ancak mantarımızın yeni karaciğer hücreleri oluşumunu desteklemesi ve serbest radikalleri uzaklaştırması onu karaciğerin gözdesi kılar.

Zihinsel Aktiviteleri Artırır

Zihinsel Aktiviteleri Artırır

Zihinsel Aktiviteleri Artırır

Beynin yapısı ve sinir sistemi kökenli hastalıklar hala bilim dünyası için büyük bir gizem. Özellkle Alzheimer veya Huntington gibi hastalıklar karşısında araştırmalar hala yetersiz. Ancak mantarın farklı kullanım şekillerinde tüketilmesi, zihin konusunda da imdadımıza yetişiyor. Sen de gün içinde olduğu gibi yaşın ilerlemesiyle de bilişsel aktivitelerini ve zihnini korumak için mantarın mucize etkilerinden faydalanmalısın.

Yorgunluk, Alerji ve Enfeksiyonları Önler

Yorgunluk, Alerji ve Enfeksiyonları Önler

Yorgunluk, Alerji ve Enfeksiyonları Önler

Mantarımızın özleri sayesinde bilişsel rahatsızlıkların giderildiğinden bahsettik. Peki aynı şekilde artrit ve gut gibi inflamatuar hastalıkları da önlediğini biliyor muydun? Baş ağrısı ya da yaralar gibi, farklı hastalıkların yol açtığı semptomları giderir, ağrıları alarak gün içinde daha enerjik hissetmeni sağlar.

Ölüme çare arayanlar boşuna bu besini bu kadar övmüyor. Gün içinde kendini yorgun ve bitkin hissedenlere önerilen bu bitkinin sayesinde sen de yeniden canlılığını kazanabilirsin. Verimli bir gün geçirmek için özellikle orta yaşın gelmesiyle birlikte aralıklı olarak kapsül formundan destek alabilirsin.

Araştırmalar yalnızca enerji ve verim üzerinde değil alerjiler üzerine de etkiler olduğunu gösteriyor. Kronik bronşitin de aralarında olduğu ve histamin eksikliğinden ileri gelen 4 farklı alerji çeşidi incelendiğinde, bu besinin alınmasıyla alerjik reaksiyonların baskılandığı kaydedilmiştir. Besinin bileşenleri sayesinde histamin salgılanması etkili bir şekilde engellenebilmektedir.

Solunum, Dolaşım ve Bağışıklık Sistemlerini Güçlendirir

Solunum, Dolaşım ve Bağışıklık Sistemlerini Güçlendirir

Solunum, Dolaşım ve Bağışıklık Sistemlerini Güçlendirir

Kronik solunum yolu hastalıkları yer yer nöbet dönemlerine girdiğinde senin için de hayatı çekilmez mi kılıyor? Astım ve bronşit gibi kronik solunum yolu enfeksiyonları için bu besinin özünü tüketmeyi bir an önce düşünmelisin. Çıkarılan özün sayesinde histamin baskılanırken, organ yüzeyindeki cildin enfeksiyondan ileri gelen tahrişleri onarılır ve alerjenler etkisiz hale getirilir.

Yaşın ilerlemesiyle en sık yaşanan sağlık sorunlarından biri de hipertansiyondur. Yüksek tansiyonu düşürmek ise bu mucize besinin önemli bir diğer etkisi. Düzenli kullanım halinde LDL yani kötü kolesterol de belli oranda azalıyor ve vücudun oksijen alımı yükselerek kalp krizi riski büyük ölçüde düşürülüyor.

Reishi Mantarının Yan Etkileri Nelerdir?

Reishi Mantarının Yan Etkileri Nelerdir?

Reishi Mantarının Yan Etkileri Nelerdir?

1-2 ay gibi uzun bir süre boyunca düzenli şekilde bu ürünü kullanmaya başladığın takdirde bazı istenmeyen etkilerle karşılaşabilirsin. Gelelim Reishi mantarı yan etkileri neler konusuna:

  • Baş ağrısı
  • Bilinç bulanıklığı
  • Baş dönmesi
  • Burnun kanaması
  • Ağız içinde kuruluk hissi

Yaygın semptomlar gibi görünse de tüketilen ürünün bu şekilde etkiler göstermesi aslında ciddi bir durumdur. Bu belirtilerin sende de olduğunu düşünüyorsan acil olarak bir hastaneye başvurmanı öneririz. Bu sonuçlardan kaçınmak için alman gereken doğru ürün dozu hakkında ise bir bitki uzmanı sana yardımcı olacaktır.

Reishi Mantarının Faydaları Nelerdir? – Video

Sen de Reishi mantarı hakkında gerekli bilgileri edindiğine göre bu ürünü denemek ister misin? Tüm aklına takılanları ve görüşlerini yorumlara bırakmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg