• 118.314
Anasayfa
Sağlık Biberiyenin Faydaları Neler? Biberiye Yağı ve Çayı Faydaları

Biberiyenin Faydaları Neler? Biberiye Yağı ve Çayı Faydaları

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Biberiyenin Faydaları Neler? Biberiye Yağı ve Çayı Faydaları

Biberiyenin faydaları nelerdir? Biberiye nasıl kullanılır? Biberiyenin yağının faydaları nelerdir? Biberiye çayının faydaları neler? Biberiye çayı nasıl hazırlanır? Sen de biberiyenin faydaları ve nasıl tüketebileceğin konusunda tüm bilmen gerekenleri bu yazıda bulacaksın.

Biberiye Nedir?

Biberiye Nedir?

Biberiye Nedir?

Bu bitki, vücudun genel sağlığı açısından sayısız faydası olan bir mucize adeta. Yalnızca yemeklerde kullanıldığını sansan da aslında kapsamlı faydaları ile pek çok kullanım alanı da bulunmaktadır. Çalıya benzer bir görünümü olan bu bitki her daim yeşildir ve bu koyu yeşil yapraklarını hiç dökmez.

Soluk mavi renklerde çiçekleri ve iğne yaprakları bulunan bu bitki, özellikle Akdeniz ülkelerinde yaygın şekilde çıkar. Türkiye’de ise Akdeniz ve Ege kıyılarında bolca bulunsa da özellikle Tarsus’ta yetişir. Zayıflama çayı tariflerinde sıkça adını duyduğumuz bu bitki, glikozitler, faydalı yağlar, organik asitler ve tanen gibi değerli bileşikler bakımından zengin bir içeriğe sahiptir.

Antik dönemlerden bu yana tıbbi amaçlarla kullanılan bitkinin tütsü gibi yakılarak bile şifa verdiği söylenir. Sen de evinde tütsü kokusunu seviyor ve doğal ferahlık arıyorsan yemeklere koyduğun bu bitkiyi bir de yakmayı denemelisin.

Kullanım şekilleri konusunda çeşitlilik sağlayan bitkimiz, istersen yağı istersen de çayıyla bile sana şifa verebilir. İspirtosundan kolonyasına pek çok ürünü bulunan biberiyenin faydaları kaynama suyunda dahi görülür. Bu nedenle bitkimizden biraz kaynatıp suyunu banyo ve mutfak temizliğinde kullanabilirsin.

Passiflora Nedir? Passiflora Doğal Sakinleştirici midir?

Biberiyenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Biberiyenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Biberiyenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kuru yaprakarını alıp kaynattığında biberiye çayı ile doğal yoldan sağlık bulabilirsin. Bu çayı hazırlaması pratiktir ve gün içinde dilediğin zaman içilebilir. Zihinsel aktiviteleri olumlu etkileyen çayın en önemli etkisi beyin fonksiyonlarını korumasıdır.

  • Kalp çarpıntısı
  • Romatizma ağrıları
  • Guatr
  • Kabızlık ve hazımsızlık
  • Baş dönmesi
  • Yorgunluk ve bitkinlik
  • Nefes darlığı
  • Kan iltihapları
  • Uyku düzensizliği

düzenli olarak bu bitki çayı tarifini uyguladığında tedavi edebileceğin rahatsızlıklardan bazılarıdır. Gelelim çayın diğer önemli etkileri ve seni şaşırtacak faydalarını öğrenmeye:

Biberiye Çayı Kilo Verdirir mi?

Biberiye Çayı Kilo Verdirir mi?

Biberiye Çayı Kilo Verdirir mi?

Bahsettiğimiz bu doğal yaprakların tazesi tüketildiği takdirde iştahını ve açlık hissini baskılar. Yemeklerde kullanıldığı takdirde tokluk hissini uzatır. Eğer bitkimizin tazesini bulamıyorsan çayıyla da aynı etkileri görebilirsin.

Dalları ayıklanıp yaprakları ezilerek elde edilen biberiye jeli ise kilo vermeni hızlandıracak bir diğer sır. Uygulandığı bölgelerde yağları eriten bu harika ürün özellikle basen ve bel bölgelerinde başarılı sonuçlar verir.

Selülit nasıl geçer diye endişelenenler arasındaysan sana iyi bir haberimiz var. Bu bitkisel jel sayesinde daha oluşmadan selüliti önleyebilir ya da oluşan selülitleri tedavi edebilirsin. Cildin üzerindeki istenmeyen yağ dokusunu uzaklaştıran ve cildi yeniden pürüzsüzleştiren jelin kullanımı da oldukça kolay. Yalnızca 10 ila 15 dakika masaj yapar gibi hareketlerle jeli uygulayarak, portakal kabuğu görüntüsüne veda edebilirsin.

Biberiye Kansere İyi Gelir mi?

Biberiye Kansere İyi Gelir mi?

Biberiye Kansere İyi Gelir mi?

Kornosal adında güçlü bir bileşene sahip olan bu mucize bitki, bilimsel araştırmalara göre pek çok kanser türünü önler. Kanserden korunmak için bitkinin düzenli tüketilmesi gerekmekte, meme, cilt, kan, lenf ve kolon kanserleri bu şekilde önlenebilmektedir. Ayrıca kanser hücrelerinin yaklaşık %76 ‘sı da bu şekilde yok edilebilir. Bu sebeple yurtdışında uzun zamandır kanser tedavisi için bu bitkiden yararlanılır.

Biberiyenin Faydaları Hafızayı Güçlendiriyor

Biberiyenin Faydaları Hafızayı Güçlendiriyor

Biberiyenin Faydaları Hafızayı Güçlendiriyor

Yaşla ya da çevresel etmenlerle gün içinde artan unutkanlık sorunu için de biberiyenin kullanılabileceğini biliyor muydun? Zihinsel fonksiyonları güçlendirmesiyle bilinen bitkinin kokusu dahi beyin için faydalı olması sağlıyor. Hatta bu yönüyle 1500 yıllık kitaplarda bile adı geçen bitkimizin yaşlanmayla mücadele için kullanılması oldukça eskiye dayanıyor. Ruh ve sinir hastalıkları için doğal bir kür olarak kullanabileceğin bu doğal ürüne hayatında daha çok yer vermen gerektiğini sen de fark etmiş olmalısın.

Ezber ve hafıza konusundaki olumlu etkileri bilim tarafından onaylanmış olduğundan Alzheimer belirtileri olanların da düzenli olarak bu kürden faydalanmasını öneririz. Özellikle unutkanlık şikayetin varsa ve zaman geçtikçe geçmişe dönük olayları hatırlamakta güçlük çekiyorsan bu bitkiden elde edilen ürünler tam sana göre demektir.

Migren Tedavisi İçin Biberiyenin Faydaları

Migren Tedavisi İçin Biberiyenin Faydaları

Migren Tedavisi İçin Biberiyenin Faydaları

Eğer migren ağrısı bazen seni de çileden çıkarıyorsa bildiğin tüm tıbbi yöntemleri unutabilirsin. Yine bilimsel olarak onaylanan biberiyenin migren ağrısını tedavi ettiği gerçeği, gün geçtikçe daha çok kişinin yaşamını değiştiriyor.

Bir tutam bitkimizin kurusundan al ve bir tencere kaynar suya ekle. Sonra başını tencereye yaklaştır, ocağın altını kapaman gerektiğini unutma ve başının çevresini bir havluyla kapat. Şimdi sinüslerine doğal ve taze kokuyu çekebildiğin kadar çek. Yaklaşık 10 dakika gibi kısa bir süre içinde ağrılarının azaldığına şahit olacaksın.

Bu ferah kokunun yalnızca migrenin neden olduğu ağrıları hafiflettiğini de sanma. Epilepsiden kronik baş ağrısına kadar pek çok sinirsel rahatsızlıkta yine bu koku terapisini deneyebilirsin.

Biberiye Yağı Ağrı Kesici Olabilir mi?

Biberiye Yağı Ağrı Kesici Olabilir mi?

Biberiye Yağı Ağrı Kesici Olabilir mi?

Romatizma ağrıları bu rahatsızlıktan muzdarip olanların hayatını baştan aşağı etkileyebilir. Ancak biberiye yağının faydaları sayesinde ağrıyan kas ve eklemlere veda edip rahatça hareket etmenin tadını çıkabilirsin. Damarların açılmasını sağladığından yalnızca kas ve eklem ağrılarını değil, aynı zamanda varisli görünümü, ciltteki şişkinlik ve morlukları da tedavi edecektir.

Biberiye Çayının Faydaları Enfeksiyonu Önler

Biberiye Çayının Faydaları Enfeksiyonu Önler

Biberiye Çayının Faydaları Enfeksiyonu Önler

Nitrik asitler bazen istem dışı şekilde vücudunda birikir ve bu maddenin fazlası enfeksiyonlar ya da alerjiler yaratabilir. Sen de biberiye çayı sayesinde bu maddeyi vücudundan uzaklaştırabilir, dilersen yağını da boğazına sürerek etkileri iyiden iyiye artırabilirsin. Bu işlem için tüm ihtiyacın olan yağı sürmek için bir miktar pamuk ve gargara için bir bardak, hastalıkları uzak tutmak işte bu kadar kolay!

Bağışıklıktan Saç Güzelliğine Biberiyenin Faydaları

Bağışıklıktan Saç Güzelliğine Biberiyenin Faydaları

Bağışıklıktan Saç Güzelliğine Biberiyenin Faydaları

Mucize bitkimizin faydaları için saymakla bitmiyor desek yeri. Mutlaka bilmen gereken diğer kullanım alanlarından da bahsetmeden geçemedik.

Bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden ve hem anti enflamatuar hem de anti kanserojen olduğundan seni sayısız hastalıktan daha belirtiler ortaya çıkmadan korur.

Sen de bazı günlerde hazımsızlık ya da kabızlık gibi sindirim sorunları nedeniyle günü zor mu bitiriyorsun? Vücudu toksik maddelerden arındıran bitkimiz tüm sindirim sisteminin temizlenip güçlenmesine yardımcı olarak yine yanında. Gıda zehirlenmesi, çölyak ve kolon spastisitesi ise bu ürünle çözüm bulabileceğin diğer sindirim sorunlarıdır.

Ölü hücrelerden arındırdığı için şampuanın içerisine az miktarda biberiyenin suyundan eklediğinde saç dökülmesini tamamen önleyebileceğini biliyor muydun peki? Ayrıca kafa derisinde döküntü ve kaşıntı gibi sorunların varsa bunlara da aynı yöntemle veda edebilirsin.

Biberiye kurusu çay olarak demlendiğinde harika bir gargaraya dönüşüyor. Ağız ve diş sağlığını önemsiyorsan bu çayı soğuk olarak ağzını çalkalamakta kullan ve sen de tertemiz kokan nefesinle güne gülümse.

Çayı içmek elbette yalnızca etkilerini ağzında göstermekle kalmıyor. Karaciğerde biriken yağları eriterek karaciğer yağlanması için çözüm olması, kolesterolü düşürmesi ve damar tıkanıklıklarını açması da bu çayın diğer etkilerinden. Aynı şekilde nefes ve yemek borularını temizlediğinden buralardaki iltihapları önler ve iç yaraları tedavi eder.

Uzun zamandır karaciğeri toksik maddelerden arındırarak karaciğer hastalıklarına karşı tedavi yöntemi olarak kullanılan bu bitkisel çay, mide için de temizleyicidir. Vücudu alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıkların etkilerinden de kurtarmakta, hasarı minimuma indirmektedir. Hepatit B, siroz gibi karaciğerle direkt ilişkili hastalıklar için doğal ilaç görevi görmektedir.

Çayı gibi yağı da bu bitkinin faydalı kullanım şekilleri arasında yerini alır.

Pu-Erh Çayı Nedir? Faydaları ve Demlenmesi Nasıldır?

Biberiye Yağının Faydaları Nelerdir?

Biberiye Yağının Faydaları Nelerdir?

Biberiye Yağının Faydaları Nelerdir?

Aromatik bitkisel yağlar içerisinde gözdelerimizden biri olan bu yağ, bitki uzmanlarının da olmazsa olmazları arasında yer alır. Bu yağın kullanım alanları kısaca;

  • Hafızayı güçlendirir ve stresten kaynaklı beyin hasarını engeller.
  • Alzheimer gibi bilinçle alakalı hastalıklarda belirtileri engeller.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar, kansere karşı koruyucudur.
  • Kalp hastalıklarını önler, kolesterol düşürmek için kullanılabilir.
  • Bademcik ya da farenjit gibi solunum yolları enfeksiyonlarını antibiyotik kullanmaya gerek kalmadan tedavi eder.
  • Kaslar, bel, boyun, sinüzit gibi bölgelerde, romatizmada, variste, topuk dikeninde ve migrende doğal ağrı kesici olarak kullanılabilir.
  • Ağız kokusunu tazeler ve kötü kokuları engeller.
  • Cilt bakımında kullanılabilir. Yaraların, sivilcelerin, ölü hücrelerin, tıkanmış gözeneklerin giderilmesini sağlar.
  • Saçlara uygulandığında kırıkları onarır ve saçları canlandırır.

şeklinde özetlenebilir. Ürünü kullanmak için bir miktar badem, Hindistan cevizi ve zeytin yağı ile birlikte karıştırabilirsiniz. Dilerseniz masaj yağı olarak da kullanılabilir ve ısıtıcı etkileriyle ağrılar daha kısa sürede giderilebilir.

Biberiye Çayının Faydaları Nelerdir?

Biberiye Çayının Faydaları Nelerdir?

Biberiye Çayının Faydaları Nelerdir?

Yağın ve çayın kullanım alanları ile faydaları oldukça benzer olup biberiyenin hangi halini kullanacağınız tamamen size kalmıştır. Ayrıca çay formunu cildinizde gözenek sıkılaştırıcı tonik olarak da kullanmayı deneyebilirsin.

Biberiye kurusu her mevsim canlı kalan güçlü yapraklardan elde edilir ve bu nedenle her daim taze şekilde çayı yapılabilir. Çayın demlenmesi ise oldukça kolaydır. Yalnızca 1 bardak su ile 1 tatlı kaşığı bitki kurusunu birlikte demleyebilir ve 10 dakika bekledikten sonra çayını kullanabilirsin.

Biberiye çayı zayıflatır mı diye sorduğunu duyar gibiyiz. Bu çayla kilo kaybetmek ve yağ yakmak isteyenler çaydan günde 5 fincana kadar içebilirler ve böylece sindirimi büyük ölçüde hızlandırabilirler. Çayı tüketmek damak tadınıza uymuyorsa limon ya da bal gibi küçük lezzet ilavelerinde bulunabilirsin.

Biberiye Çayı Nasıl Yapılır ve Tüketilir? – Video

Sen de biberiye yağının faydaları nelerdir ve biberiye çayının faydaları nelerdir gibi sorularına yanıt aldığına göre, artık bu bitkiye hayatında daha çok yer vermeye başlayabilirsin. Aklındaki tüm soruları ve görüşleri yorumlar kısmında paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg