• 151.074
Anasayfa
Sağlık Adet Döneminde Denize Girilir mi?

Adet Döneminde Denize Girilir mi?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Adet Döneminde Denize Girilir mi?

Adetliyken denize girilir mi? Adetliyken denize girdim adetim kesildi, normal mi? Adetliyken havuza girilir mi? Adet iken denize girilir mi? Adetliyken denize girmek için ne kullanılır? Adet döneminde denize girmek hakkında tüm sorularının yanıtı bu yazımızda.

Regl Döneminde Denize Girmek

Regl Döneminde Denize Girmek

Regl Döneminde Denize Girmek

Her kadın üreme çağına girmesiyle birlikte ayda bir yumurtlama evresinin sona ermesi ile birlikte regl kanaması yaşar. Sağlık bir kadın bedenine ve üreme sistemin sahip olmanın bir göstergesi olan bu kanama gündelik yaşamı bazen kısıtlayabiliyor. Çoğu kadın bu dönemde kendini rahatsız hissediyor, hatta dilediği giysiyi giymeye bile çekiniyor. Hele mevsim yaz olduğunda sıcağın etkisiyle durum daha da rahatsız edici bir hal alıyor.

Hal böyle olunca kadınların sık sık adetliyken denize girilir mi sorusuna cevap aradığını görüyoruz. Hatta bazı kadınlar bu konuda sorun yaşamamak için geciktirici hap dahi almayı deneyebiliyor. Peki bakalım tatiline dair her şeyin yolunda gitmesi için bu dönemde nelere dikkat etmen gerekiyor.

Regl Dönemi Nedir? Regl Tarihi (Adet Günü) Hesaplama

Adetliyken Denize Girmek

Adetliyken Denize Girmek

Adetliyken Denize Girmek

Sen de regl dönemi boyunca ped kullanmayı tercih ediyorsan ne yazık ki yüzmeye giderken ped kullanmanın pek de doğru olmadığını bilmen gerekir. Pedin pamuksu yapısı ve emiş gücü, deniz ya da havuzun suyunu emmesine ve senin için sağlıksız bir ortamın oluşmasına yol açacaktır.İşin estetik boyutuna gelirsek mayo ve bikinilerin üzerinde pedin görünmesi pek de hoş karşılanmayabilir. Ayrıca genital bölgeyi böyle bir doku ile korumaya çalışmak yüzerken çok rahatsız edici olacaktır.

Adetliyken denize girmek için ne kullanılır sorusunun yanıtı hijyenik nedenler göz önünde bulundurulduğunda ped olmamaktadır. Çünkü deniz suyu ve pedin içerisindeki kan bir araya geldiğinde genital bölge ve üreme organların sağlığı açısından riskler yaratır. Tüm bu nedenlerden dolayı sen de bu dönemde ped kullananlardansan denizden uzak durmanı öneririz.

Sen regl kanamaların için ped yerine tampon kullanımı taraftarıysan, durum senin için başka tabi. Taponun dışarıdan gözlemlenmeden kanı emmesi ve dış bölgelere sızıntı yapmaması sebebiyle plajda kullanımı pede göre çok daha kolay ve mantıklıdır. İç bölgede kanı emdiğinden deniz suyunu emme riski olmayan tamponlar, herhangi bir enfeksiyon riski açısından çok daha güvenilirdir.

Özel günlerinde denize girmek için tampon kullanmak istiyorsan bu noktada bilmen gereken önemli bir bilgi var: Tampon değiştirme sıklığı. Tampon tam olarak üreme organlarının iç kısmında olacağından sağlığın açısından sık sık değiştirmende fayda var. Özellikle sıcak yaz havalarında ya da denize girdiğin günlerde değişim sıklığına ekstra özen göstermeyi unutma.

Bilimsel olarak tampon kullanmak bakireliği bozar mı sorusunun yanıtı olumsuz olsa da yine de emin olmak adına bakirelerin tampon kullanması pek önerilmiyor. Yani kızlık zarına direkt etki etmediği düşünülse de risk almamak adına eğer bakireysen tampon kullanımından kaçınman önerilir.

Her tampon boyutu aynı olmayıp küçük boylu olanların daha masum olduğunu düşünebilirsin. Ancak yine de bu kişiler için denize girmek için tampon yerine geciktirici ilaç kullanmak daha mantıklı bir seçenektir.  Cinsel yaşamı olan kadınlar içinse tüm bu seçeneklerin içerisinde tamponun avantajları ön plana çıkmaktadır.

Adet Söktürücü Bitkisel Yöntemler ve Adet Söktürücü Yiyecekler Nelerdir?

Adet Döneminde Denize Girmek Zararlı mı?

Adet Döneminde Denize Girmek Zararlı mı?

Adet Döneminde Denize Girmek Zararlı mı?

Regl dönemi boyunca vajina, yumurtalık, rahim gibi tüm üreme sistemleri ve bunları birbirine bağlayan kanallar, enfeksiyon açısından normale göre daha çok risk altındadır. Bu sebeple kişi bu özel dönemi boyunca hijyenik kurallara ekstra dikkat etmelidir.

Denize girmek, adet boyunca zararlı olarak görülse de aslında bu bilgiyi destekler bir kanıt da bulunmamıştır. Sık sık tamponunu değiştirdiğin sürece adetliyken havuza girilir mi gibi soruların için olumsuz cevap vermemize neden olacak bir etmen yoktur.

Yalnızca adet kanaması devam ederken ped ile deniz ya da havuza girmenin riskli olabileceğinden bahsettik. Kanın ve deniz suyunun birlikte emildiği ped yüzeyi, emin ol hiç de hijyenik bir seçenek değil. Girdiğin deniz çok temiz olsa dahi mikrop kapma riskin ped yüzünden artabilir.

Adetliyken yüzmek istiyorsan havuz yerine denizi tercih etmeni öneririz. Çünkü havuzlar sınırlı alana pek çok kişinin girdiği yerlerken denizlerin kendini temizleme şekli ve tuzlu suyun antiseptik özellikleri denizi çok daha hijyenik kılar.

Denizden çıktıktan sonra kurulanmadan güneşin altında serilip uzanmak cazip gelebilir. Ancak enfeksiyon riskinin arttığı bu dönemlerde genital bölgeyi kuru tutmalı ve bu nedenle suyun dışında ıslak bikini ile oturmamalısın.

Adet Döneminde Denize Girmek Sakıncalı mı? – Video

Tampon Nasıl Kullanılır? – Video

Reglin Kaçıncı Gününde Denize Girilebilir? – Video

 

Sen de adetliyken denize girdim diyorsan ya da hala konuya dair soru işaretleri taşıyorsan, aklındaki bizimle yorumlar kısmında paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg