• 325.040
Anasayfa
Güzellik Mutlaka Denemeniz Gereken 25 Farklı Saç Rengi

Mutlaka Denemeniz Gereken 25 Farklı Saç Rengi

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Mutlaka Denemeniza Gereken 25 Farkli Sac Renkleri

2019 yaz saç renkleri neler? Trend saç renkleri önerileri neler? Saç renkleri katalogu içinde neler var? Saç rengi trendleri bu sene nasıl? Saç renkleri bayan özel seçenekleri neler? Sen de seneye damgasını vuran ve şüphesiz herkesin beğenisini kazanan popüler saç renkleri önerilerini bizimle keşfet meye hazır mısın?

Saçları Boyatmak Gerekiyor mu?

Saçları Boyatmak Gerekiyor mu?

Saçları Boyatmak Gerekiyor mu?

Hangi saç modeli ya da renginin kime uygun olduğunu merak edenler ve saçlarını renklendirmekten hoşlananların sayısı pek de az değil. Ancak uzmanlara göre saçlar beyazlamadan boyamak için aceleci davranmamak gerekiyor. Çünkü bilindiği gibi saç boyası zararları ile gerçekten kafa derini ve saçlarının doğal güzelliğini mahvedebiliyor. Bu konuda özellikle büyük renk geçişlerine, radikal ve zıt saç renklerine karşı dikkatli olmak gerekiyor.

Diyelim saç rengi önerileri arasında sen de bu isteğine engel olamıyor ve saçının rengini değiştirmek istiyorsun. O zaman saçının bakımı konusunda ekstra özenli olmalı ve tamamen bitkisel içeriğe sahip ürünleri tercih etmelisin. Ayrıca saçının yıpranmaması için tipine uygun kremler ve spreylerle de her bir teli korumalısın.

Gelelim kullanmaktan keyif alacağın, sana özel seçtiğimiz saç rengi katalogu alternatiflerine…

Saç Boyası Nasıl Seçilir?

Saç Boyası Nasıl Seçilir?

Saç Boyası Nasıl Seçilir?

Saç boyatmak istiyorsan öncelikle doğal renge en yakın renklerle bu uygulamalarla başlaman gerektiğini bilmelisin. Kişi ten ve göz rengini de göz önünde bulundurursa eminiz doğru rengi bulmak daha kolay olacaktır. Örnek vermek gerekirse solgun bir cilt tonu olanların sarı renkten ya da pastel tonlardan tercih yapmaması önerilir. Bakır saç rengi de aynı şekilde cildi solgun gösterebilir. Bu tonları tercih edenler eğer açık ten rengine sahipse makyajsız şekilde saçını kullanmakta zorlanabilir. Açık ten rengine sahip olanlar kızıl, kahve gibi daha yoğun renkleri tercih etmelidir.

Buğday ten rengi olanlar kadınlar içinse durum daha kolay. Bu ara tonda teni olanlar kahvenin farklı tonlarını rahatça deneyebilir. Elbette saçlarla birlikte kaşların da rengini değiştirmek harika bir görünümün sırrı olacaktır. Ten rengi koyu renklerde olanlar ise kızıl, siyah gibi canlı renkleri tercih ederek cildinin rengini ön plana çıkarabilirler.

Saç Renkleri ve Modelleri İçin Öneriler

Saçlar şüphesiz hem kadın hem erkekler için görünümün ve ifadenin en önemli unsurlarından biri. Saçın elbette şekli kadar rengi de insanın görünümünü ve karakteristik duruşunu etkiliyor. Bazılarımız içindeki masumiyeti basit bir kakülle ortaya çıkarırken, bazılarımız asi saçlarla dişi bir gençlik havası yakalıyor. İşte bu nedenle kendi karakterimizi ortaya koymada saçlar etkili bir araç halini alıyor. Peki senin için bu senenin en trend saç renkleri neler?

Saç uzmanlarının verdiği öneriler, trendler arasında seçim yapmanda oldukça kıymetli. Bazıları doğal saç rengini korumalıyken bazıları için hafif renklendirmeler büyük bir değişimin anahtarı. Bakalım saç uzmanları bu konuda neler diyor?

Tüm bu bilgiler ışığında saç rengi önerileri hakkındaki derlememize göz atalım…

Kumral Saç Renkleri

Kumral Saç Renkleri

Kumral Saç Renkleri

Kumral demek, koyu kumraldan daha çok yumuşaklık gerektirdiğinden bu saçların daha dikkatli olmayı gerektirdiğinden bahsedebiliriz. Kahverengi saç renkleri arasında belki de en açık tonları barındıran kumrallar, saçlar tamamen aynı renge boyanacaksa evde kolaylıkla yakalanabilir. Ancak önemli olan bu rengin göz ve ten rengine uyumundan emin olmadan karar vermemektir.

Birini Mutlaka Denemeniz Gereken Kumral Saç Renkleri

Açık Kumral Saç Rengi

Açık Kumral Saç Rengi

Açık Kumral Saç Rengi

Ten rengi beyaz ya da kumral olanlara önerdiğimiz bu ton, koyu ten rengine sahip olanlarda yapay bir görünüme neden olabilir. Ancak koyu teni olanlar bu rengi kullanmakta ısrarcıysa saç diplerinde doğallığı koruyup saç uçlarında ombre olarak açık renklere yer verebilir. İstediğin saç renkleri ombre olarak uygulandığında daha yumuşak bir etki yaratabilir. Bu tonları tercih edeceksen kaşlarının rengini de biraz açmayı ihmal etmemelisin.

Küllü Kumral Saç Rengi

Küllü Kumral Saç Rengi

Küllü Kumral Saç Rengi

Açık kumrala göre biraz daha riskli diyebileceğimiz küllü kumral, aslında dozu ve şekli doğru ayarlandığında saçlara ışıltı verebilir. Kumral tonları üzerine eklenecek küllü tonlar, eğer yoğun miktarda uygulanırsa yüzün makyajsız ve doğal olduğu zamanlarda soluk görünmene neden olabilir.  Bu nedenle bu rengi denemek istiyorsan az miktarlarda eklemeler yapmalı ve mutlaka göz makyajıyla kombinlemelisin.

Koyu Kumral Saç Rengi

Koyu Kumral Saç Rengi

Koyu Kumral Saç Rengi

Açık tenli kadınların ve buğday tenli kadınların birlikte kullanabileceği doğal ve ideal renklerdir koyu kumral tonları. Hatta pek çok buğday tenli kişinin doğal saç rengi de koyu kumraldır. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de en ünlü saç renkleri hep koyu kumralın çeşitleri arasından olmaktadır. Bu saçı kullanmak isteyenler dip boya sorunu olmaksızın ister makyajlı ister makyajsız şekilde saçlarını rahatça kullanabilirler.

Kızıl Saç Renkleri

Kızıl Saç Renkleri

Kızıl Saç Renkleri

Çarpıcı ve dikkat çekici saçlar arzulayanların tercihi şüphesiz kızıl saç rengi oluyor. Ancak kızılı denemeden önce bu renge uyumlu bir cilde ve gözlere sahip olup olmadığını iyi değerlendirmeni öneriyoruz. Saçlarında kızılın farklı tonlarını görmek istiyorsan mümkünse renkli gözlü olmanı ve beyaz bir cilt renginin olmasını tercih ederiz. Elbette bu noktada önemli olan kızılın hangi tonunu kullanacağın da oluyor.

Buğday ten rengi olanlar ya da esmerler kızıl renkten istediği etkiyi alamayabilir. Çok hızlı açılan bir renk olduğu unutulmadan turunculuk ya da kızıllık ayarlanması gerekir. Diğer saç renkleri 6 haftaya kadar kendini korurken, kızılı tercih edenler için bu süre neredeyse yarıya inmektedir.

Bakır Saç Rengi

Bakır Saç Rengi

Bakır Saç Rengi

Çok da kolay elde edilemese de kızıl ve kahvenin karıştırılmasıyla elde edilen bu renk adeta saçlara mucizevi bir ışıltı veriyor. Renkli gözleri olan açık tenli kadınlara önerdiğimiz bakır saç rengi evde uygulanmak için pek uygun olmasa da kuaförün eğer uygun tonu bulursa harika sonuçlar göreceğine eminiz.

Birbirinden Güzel Ve Farklı Bakır Saç Rengi Önerileri

Kızıl Mor Saç Rengi

Kızıl Mor Saç Rengi

Kızıl Mor Saç Rengi

Patlıcan morunun biraz daha yumuşak ve açık bir tonu olan kızıllı mor, tüm cilt renklerinin deneyebileceği, egzotik ve yumuşak bir renktir. Elbette beyaz tenlilerde çok daha yoğun ve iddialı bir görünüm sağlayacağı da bir gerçektir.

Karamel Saç Rengi

Karamel Saç Rengi

Karamel Saç Rengi

Esmer tenliler haricinde, her kadının rahatlıkla deneyebileceği karamel saç renkleri verdiği ışıltı ile harika bir görünümün anahtarıdır. Özellikle saçlarını tamamen değiştirmek yerine koyu zemin üzerine açık tonlarla ışıltı katmak isteyenler bu renklerden kolayca yardım alabilir. Ayrıca orta tonlarda olduğundan kalıcılığı da uzun süreli olmaktadır.

Tarçın Bakır

Tarçın Bakır

Tarçın Bakır

Açık ten rengine sahip kadınların favori saç renkleri arasında yer alan tarçın, itiraf edelim ki herkeste aynı havayı yaratmıyor. Ancak ten ve saç rengi arasında uyum yakalanırsa şüphesiz en orijinal ve beğenilen renklerden biri oluyor.

Kestane Saç Renkleri

Kestane Saç Renkleri

Kestane Saç Renkleri

Ülkemiz kadınlarının en sevdiği saç renkleri trendleri incelendiğinde kestane şüphesiz en başlarda geliyor. Oldukça sık tercih edilen bu renk, boyama kolaylığı nedeniyle de kendine sık kullanıcı buluyor. Evde saç boyamak isteyenlerin gözdelerinden olan bu tonu esmer ve kumral tenliler de rahatlıkla deneyebilir.

Akaju Kahve

Akaju Kahve

Akaju Kahve

Son dönemlerde popülerliği artan ancak öncesinde pek de alışkın olmadığımız akaju, siyahın ve kızılın bir tür karışımı diyebiliriz. Kendin akajuyu doğru şekilde tutturmakta güçlük çekebilirsin ancak işinin ehli bir kuaförle çalıştığında saçlarınızda en parlak kahverengi saç rengi tonlarından birini göreceksin. Beyaz tenli kadınlara çok yakıştırdığımız bu renk, ne yazık ki esmerlerde istenmeyen bir görünüme neden olabilir.

Çikolata Kahve Saç Rengi

Çikolata Kahve Saç Rengi

Çikolata Kahve Saç Rengi

Koyu ve esmer kadınların da güvenle ve rahatlıkla deneyebileceği çikolata kahve saç rengi ne kadar klasik gelse de garanti şıklığın da adresi oluyor. Parlaklığının yanı sıra doğal havası ile bu renk kesinlikle daha çok denenmeyi hak ediyor. Özellikle olgun dönemlerinde beyazlarını kapatmak isteyen kadınlar, bu renkle çok daha genç görünebiliyor.

Her Biri Harika 20 Kahverengi Saç Rengi Fikri

Badem Kahvesi

Badem Kahvesi

Badem Kahvesi

Açık ten rengine ve renkli gözlülere daha çok yakıştırdığımızı söyleyebileceğimiz bu renk ise ne yazık ki kısa sürede akan renklerden biri. Saçlarınızı sık sık boyatmaya hazırsanız, bu rengi deneyebilirsiniz elbette.

Dore Saçlar

Dore Saçlar

Dore Saçlar

Saçlarında parlaklık ve ışıltı arayanlar şüphesiz dore saç rengi ile aradığını bulacak. Sıklıkla yenilenmesi gerektiğinden bu rengi tercih etmekte çekimser olabilirsin ancak bakımı düzenli yapıldığı takdirde bu rengi bayılarak taşıyacağına eminiz.

Fındık Kabuğu

Fındık Kabuğu

Fındık Kabuğu

Açık kumral tonları ile kahvenin buluştuğu bir renk olan fındık kabuğu, hemen her ten rengine uyumlu olmasının yanı sıra yumuşaklığı nedeniyle saç renkleri katalogu içerisinde en çok beğenilenlerden biri. Özellikle orta yaşlı ve yaşı ileri hanımların bu rengi severek kullandığını eklememizde fayda var.

Buzlu Kestane

Buzlu Kestane

Buzlu Kestane

Açık ve koyu ten rengindekilerin aynı anda kullanabileceği bu renk, yaz saç renkleri gibi kış renkleri arasında da yer alıyor. Ancak bu renge dair bilmen gereken bir bilgi var; ten rengin ne kadar koyuysa bu rengin o kadar açık bir tonunu kullanman gerekiyor. Aksi halde ciltle aynı tonlarda görünüp daha karanlık bir imaj yaratmana neden oluyor. Kahve içerisine kızıl ışıltıları eklenerek elde edilen bu rengi kuaförde boyatman daha başarılı sonuçlar elde etmeni sağlayacaktır.

Sarı Saç Renkleri

Sarı Saçlar

Sarı Saçlar

Hepimiz biliyoruz ki ülkemizde doğal saçlarda çok fazla bulunan bir renk değil sarı. Ancak hangimiz bir kereliğine bile olsa sarışın olmayı hayal etmedik ki? Erkekler kadar kadınlar arasında da yayılan sarı saç hayranlığı şüphesiz yer yer hepimizi etkiliyor. Sokakta yürürken yakışan ya da yakıştırmadığımız pek çok kişi sarı saçlarla karşımıza çıkabiliyor. Ancak sarı saç renkleri özellikle açık kumral ya da beyaz olanlar doğru tonları bulduğunda oldukça doğal ve masum olabiliyor.

Bal Köpüğü Saç Rengi

Bal Köpüğü Saç Rengi

Bal Köpüğü Saç Rengi

Kumral demek, koyu kumraldan daha çok yumuşaklık gerektirdiğinden bu saçların daha dikkatli olmayı gerektirdiğinden bahsedebiliriz. Kahverengi saç renkleri arasında belki de en açık tonları barındıran kumrallar, saçlar tamamen aynı renge boyanacak ise evde kolaylıkla yakalanabilir. Ancak önemli olan bu rengin göz ve ten rengine uyumundan emin olmadan karar vermemektir.

Kahve ile açık kumralın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu renk, oldukça canlı ve göz alıcıdır. Koyu tenlilerde pek hoş bir görünüm yaratmasa da açık tenliler ve buğday tenliler bu renkten çok memnun kalabilirler. Bu rengi ilk kez deniyorsan bir profesyonelden yardım alman daha akıllıca olacaktır.

Koyu Şeftali Saç Rengi

Koyu Şeftali Saç Rengi

Koyu Şeftali Saç Rengi

Kırmızı ve pembenin buluştuğu bu harika renk özellikle açık kumral ve beyaz ten rengine sahip olan kadınlar için harika bir fikir. Kısa sürede aktığını düşünerek bu rengi uygularken biraz çekimser olabilirsin. Ancak bu renkle saç rengi katalogu içerisinde en çekici olanlardan birini tercih etmiş olacaksın.

Açık Şeftali Saç Rengi

Açık Şeftali Saç Rengi

Açık Şeftali Saç Rengi

Beyaz bir tene sahipsen ve sıra dışı bir renk arıyorsan açık şeftali tonları tam sana göre. Avrupa ve Amerika’yı kasıp kavuran ünlüler saç renkleri ve modelleri incelendiği zaman son dönemde bu renkten bolca faydalanıyorlar diyebiliriz. Bu rengin cazibesini ortaya koymak için biraz makyaj yaparak göz ve dudaklarını daha belirgin kılmanı tavsiye ederiz.

Gri Saç Renkleri

Gri Saç Renkleri

Gri Saç Renkleri

İlk duyduğumuzda ne kadar çılgınca gelmiş olsa da şimdilerde moda saç renkleri arasında yerini alan gri, hemen her ten rengine yakıştırılıyor. Ayrıca asilik kadar dikkat çekicilik de katan bu rengin röfle rengi olarak aralarda tutam tutam denenmesi de mümkün. Her yaştan kadının bu rengi en az bir kere denemesini öneriyoruz.

Siyah Saç Renkleri

Siyah Saç Renkleri

Siyah Saç Renkleri

Sanıyoruz hemen her kadın saçlarını en az bir kere siyah yapmak istemiştir. Klasik bir renk olsa da siyahın değişmez bir dikkat çekiciliği olduğunu ise kimse inkar edemez. Siyahın beyazları ve eski rengi kolayca kapaması nedeniyle evde de kuaförlerde de sıklıkla uygulandığını görüyoruz. Beyaz tenlilerin ya da koyu ten rengine sahip olanların denemesini önerdiğimiz bu renk, dişi bir çekicilik yakalamak isteyenler için birebirdir. Esmer tenliler denediğinde bu rengin daha yumuşak duracağını eklememizde fayda var.

Patlıcan Moru Saç Rengi

Patlıcan Moru Saç Rengi

Patlıcan Moru Saç Rengi

Listenin en dikkat çekici, en iddialı renklerinden biri patlıcan moru saç rengi. Siyaha eklenen hafif mor tonları ile kopkoyu siyah saçlara çok çılgın bir hava katabilirsin. Açık tenli kadınların denemesini önerdiğimiz bu renk, koyu tenliler için pek önerilmemektedir.

Marsala Rengi

Marsala Rengi

Marsala Rengi

Mürdüm renginin koyu bir tonu olan marsala, kızıla çalan alt tonu nedeniyle pek çok renkte olduğu gibi açık tenlilerde daha hoş duruyor. Son senelerde popülerlik kazanan bu renk, daha çok ünlülerin saç renkleri arasında görülüyor.

Gizemli Karadut

Gizemli Karadut

Gizemli Karadut

Marsalanın birkaç ton daha açığı diye tanımlayabileceğimiz gizemli karadut, tüm ten rengine sahip hanımlar için oldukça şık bir görüntü vaat ediyor. Parlaklığı nedeniyle bu rengi tercih edenlerin pişman olmayacağını ve cildindeki aydınlık görünüme bayılacağı ise garanti.

Ten Rengine Göre Saç Rengi Seçimi Nasıl Olmalı? – Video

En iyi saç renkleri hakkında düşüncelerinizi bizimle paylaş. Bu 25 farklı saç renklerinden senin denemek istediklerin var mı? Sen koyu renk ya da açık rengi sahibiysen saçlarını nasıl kullanıyorsun? Fikir ve sorularını paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg