Yazarlık Başvurusu

  • Yazarlık başvurusu nasıl yapılır?

    Başvurunuzu, aşağıda istenen dosyaları eksiksiz olarak formu doldurarak bize iletebilirsiniz.

    Yazar kullanıcısında aranan nitelikler: Bilgi birikimi, yazı dilinde akıcılık, özgünlük, kritik düşünme ve analiz yeteneği, sorunları irdeleyerek çözüm üretebilme ve yayın ilkelerimize uyarak özenli yazı teslimi yapmak.

    Katılımcı Yazarlık: Ayda en az 2 yazı teslim etmek. Kıdemli Yazarlık: Yazı İşleri tarafından belirlenmektedir.

  • Başvuru yapmadan önce okuyun!

    Aşağıdaki bilgileri okumadan kesinlikle başvuru göndermeyiniz!

    1- Aday kabul edilirse başvuruda gönderdiği örnek yazıları yayına girecektir. Örnek yazıların en az 700 kelime olması beklenmektedir. Blog, güncel tarzda, belli bir konusu, odağı ve ana fikri olmayan örnek yazıları dikkate almıyoruz.

    2- Başvuru mailiniz de dahil olmak üzere teslim ettiğiniz yazılarda imla ve noktalama hataları bulunmadığından kesinlikle emin olunuz.

    3- Başvurular ayda bir toplu değerlendirmeye alınmakta; sadece uygun olan başvurulara yanıt verilmektedir. Obezitehaber.com Sitesi’nin yayın kalitesi ve formatına uygun olmayan başvurular reddedilmektedir. Başvuruda eksik bilgi, temel imla ve noktalama hataları (başvuru maili dahil), adayda verdiği bilgilerle ilgili yetkinlik bulunmaması doğrudan ret sebeplerindendir.

    4- Yazarlık Sözleşmesi: Obezitehaber.com Sitesi’ne kabul edilen her yazar, Yazar Kullanıcı Sözleşmesi‘ni okuyup kabul etmiş sayılır. Bu sözleşmeye göre yazarlar, site kullanıcısı olup siteye içerik sağlayan üyelerdir. Herhangi bir ücret ödenmemektedir. Başvuru yapacak yazar adayı, bu sözleşmeyi kabul etmiş sayılır.

    5- Taahhüt: Obezitehaber.com Sitesi’ne yazarlık başvurusu yapan her adayın, Obezitehaber.com Sitesi Yazar Kullanıcı Sözleşmesi’ni okuyup anlaması beklenir. Yazarlık başvurusunda bulunan adaylar, tüm bu kural ve koşullara uymayı taahhüt etmiş sayılırlar.

  • Yazarlık başvurusu yapmadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar!

    Yazarlık pozisyonunda başvuru için gönderilen bilgi ve örnek yazılarda imla ve noktalama hatası bulunan veya eksik dosya gönderenlerin başvuruları dikkate alınmayacaktır.

    Word programı yardımıyla yazım hatalarınızı eksiksiz olarak düzelttikten sonra örnek yazılarınızı ve biyografinizi göndermenizi rica ederiz. (Not: Bilgisayarınızda Microsoft Word programı bulunmuyorsa Microsoft One Drive‘a giriş yaparak ücretsiz Word programı ile hatalarınızı düzeltebilirsiniz.)

    Başvuru yaparken lütfen hangi kategorilerde yazmak istediğinizi de belirtiniz. Yazarlık yapılacak kategori uzmanlık gerektiriyorsa; yazar adayının aldığı eğitimle doğru orantılı olması beklenmektedir. Birden çok kategoride yazı teslimi yapabilirsiniz. Başvuru için gönderilecek yazar adayının fotoğrafı, yayınlanacak derecede iyi kalitede olmalıdır. Vesikalık fotoğraf kabul edemiyoruz.

    İstediğimiz örnek yazı, yukarıda belirttiğimiz yazı kategorilerine, görev tanımına ve yazarda aradığımız niteliklere uygun olmalıdır. Blog, günlük, güncel tarzda belli bir konusu, odağı ve ana fikri olmayan örnek yazıları ve bu nitelikteki başvuruları değerlendirmeye almıyoruz.

    Başvuran yazar adayının hali hazırda Obezitehaber.com Sitesi yayın kalitesine aşina, ilgili ve bilgi sahibi olmasını bekliyoruz.

  • Sıkça Sorulan Sorular

    Soru: Yazarlara herhangi bir ücret ödüyor musunuz?

    Hayır. Obezitehaber.com Sitesi’nin yazarları, yasal olarak site kullanıcısı (içerik sağlayıcı) statüsünde değerlendirilmektedirler. Bir internet kullanıcısı, forum vb. portalları nasıl bilgi paylaşımı amacıyla kullanıyorsa, Obezitehaber.com Sitesi de aynı statüde değerlendirilmektedir.

    Soru: Önceden başka mecralarda yayınlanmış yazılarımın Obezitehaber.com Sitesi’nde yayınlanmasını istiyorum. Bu mümkün mü?

    Obezitehaber.com Sitesi’nin özgünlüğünün korunması açısından, önceden başka dijital mecralarda yayınlanmış yazıları kesinlikle yayınlamıyoruz. Yeniden düzenlenmiş kapsamlı içeriklerle ilgili editörlere danışmanızı rica ederiz.

Yazar Başvuru Formu




    Gönder tuşuna basarak  Yazar Kullanıcı Sözleşmesini, Yayın İlkeleri ve Kullanım Koşulları, Kopyalama Kurallarını okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.

    Bizi Takip Et

    Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

    cm
    kg