• 230.850
Anasayfa
Güzellik Bu Sezonun En Trend 10 Kısa Saç Modeli Nedir?

Bu Sezonun En Trend 10 Kısa Saç Modeli Nedir?

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
2019 Yılının En Trend 10 Kısa Saç Modelleri

En trend kısa saç modelleri nelerdir? Sezonun trend kısa saç modelleri nelerdir? Kısa bob saç modelleri kimlere yakışır? Kıvırcık kısa saç modelleri önerileri neler? İşte sezonun en trend kısa saç modelleri hakkında tüm ayrıntıları senin için derledik.

Kısa Saç Modası

Kısa Saç Modası

Kısa Saç Modası

Her geçen gün güzelliğimizi tamamlamak için farklı yollar deneriz. Makyajımız, giysilerimiz, sağlıklı yaşam şeklimiz ile bunu tamamlamaya çalışırız. Biliyoruz ki güzelliğimizin en büyük tamamlayıcısı elbette saçlarımızdır. Tercih ettiğin renk, tarama şeklin, saç kesim modeli görünüşünün en önemli ayrıntılarını oluşturur. Sahip olduğun anatomik yapına, yüz hatlarına, ağız ve göz yapına hatta burun yapına en uygun modeli seçmeye özen göstermen gerekir. Saçlarını işinin uzmanlarına emanet etmen, yıllara, çeşitli akımlara, dönemlere ve elbette ki tercihlerine göre değişiklik gösteren modelleri doğru şekilde uygulamanı sağlar.

Son dönemler uzun ve katlı kesim şekilleri moda olsa dahi bu moda etkisini kaybetmemiştir. Sana daha havalı ve taze bir görüntü sunmakla kalmayıp, dilersen maskülen ya da feminen bir görüntü de sağlayabiliyor. Doğru giyim ve güzel makyaj önerileri ile bu havalı görüntüyü daha çekici bir hale getirebiliyorsun. Bu tip kesimler riskli olsa dahi her kadına uygun çeşitli modeller barındırıyor. Şimdi ise birlikte o modelleri inceleyelim.

1- Kısa Bob Saç Modeli

Kısa Bob Saç Modeli

Kısa Bob Saç Modeli

İş dünyasının bir parçası olan, çalışan ve modern şehir hayatının içinden kadınların sık sık tercih ettikleri modellerden biridir. Küt modeldeki kulak üstü ve tepe hizasında yer alan saçlar kabartılmadan önce daha kısa katlı olarak kesilir. Bu da saçların daha çok hacim kazanmasına neden olur. Kısa bob saç modeli olarak saçın kesildiğinde bu işlem kendinden modelli olarak yapıldığı için saçını rahatça yıkayabilirsin. Yıkama sonrasında saçına şekil vermene de gerek kalmaz.

Senin de saçların dalgalı ya da düz bir forma sahip ise düzleştirici ya da maşa yardımı ile şekillendirmek isteyebilirsin. Bu işlemi olabildiğince hafif hareketlerle yapay görüntü vermekten kaçarak yapmalısın. Zaten bob kesim form itibari ile hareketlidir. Farklı saç çeşitlerinde rahatça uygulayabileceğin bu model kıvırcık yapıya sahip olan kadınlar için vazgeçilmezdir.

2- Kısa A Kesim Saç Modeli

Kısa A Kesim Saç Modeli

Kısa A Kesim Saç Modeli

Uzun boylarda şekline göre daha çok riskli olsa dahi kısa boylardaki modelde yüzüne uyumlu bir kesim oluşturulduğunda müthiş bir etki yaratır. En az risk taşıyan modellerden birisi olan kısa a kesim saç modeli yapısında ensede bulunan saçlar çok kısa olur. Tepeye ilerledikçe daha da kısalan bu modelde ön tarafta saçlar çenenin altına doğru uzun bırakılır. Özellikle saç tellerinin inceliğinden ya da cansız olmasından şikayet eden kadınlar için doğru bir seçenektir. Saça hacim vererek dolgunluk kazandırır. Dilersen ön tarafına açık tonlarda bir balyaj yaptırıp daha etkileyici bir görünüm kazanabilirsin.

3- Kısa Dalgalı Küt Saç Modeli

Kısa Dalgalı Küt Saç Modeli

Kısa Dalgalı Küt Saç Modeli

Kullanımı, şekil vermediğin durumlarda, zor olan dalgalı yapıya sahipsen genelde uzun formda kullanımı tercih edebilirsin. Bununla birlikte dilersen maşa ile saç düzleştirme ya da şekil vermeyi seçebilirsin. Fakat biliyoruz ki en doğal görünüme sahip modellerden biridir. Bundan dolayı kısa kullanımı da çok çekici görünebiliyor. Bu çekici kısa dalgalı küt saç modeli görüntüsüne sahip olmak ise çok basit. Saçlarını tam çeneye gelecek şekilde küt kestirebilsin. Bu hizayı çenenin bir tık altına çekme şansın da var. Son dokunuş olarak da yandan ayırarak görüntünü daha muhteşem hale getirebilirsin. Bu güzelliği de ruj ya da belirgin göz makyajınla tamamlayınca doğru seçimi yapmış olacaksın.

4- Kısa Kaküllü Saç Modeli

Kısa Kaküllü Saç Modeli

Kısa Kaküllü Saç Modeli

Özellikle kendinde gizemli ve bir o kadar bohem bir hava yaratma arayışındaysan kakül senin için en doğru tercihtir. Bu model farklı havalar yaratmanı sağlayacaktır. Güçlü bir imaj yaratmak istiyorsan o zaman alnın tam ortasında bitirecek şekilde kestirmen yeterli olacaktır. Daha farklı bir hava yaratmak istiyorsan da alnı kapatan modeller kendinize ait dünyanızda yaşadığını gösterir. Böylece sempatik bir algı da yaratmış olursun. En çok tercih edilen asi görünümü kavuşmak için bir yandan uzun diğer yandan kısa olan bir model tercih edebilirsin.

5- Asimetrik Gölgeli Kısa Saç Modeli

Asimetrik Gölgeli Kısa Saç Modeli

Asimetrik Gölgeli Kısa Saç Modeli

Sahip olduğun model yarattığın havanın en büyük tamamlayıcı olur. Bu nedenden dolayı kısa kestirdiğin saçları mümkün olduğunca yüz yapına uyumlu olmasını sağlaman çok önemlidir. Asimetrik gölgeli kısa saç modeli de kullanım açısından en çok dikkat edilmesi gereken modellerden biridir. Bu model daha çok yuvarlak yüz hatlarına sahip kadınlara yakışır. Küçük yüz yapısı ve yuvarlak gözlere sahipsen bu senin için doğru tercih olacak. Eğer yüz yapın uzun ya da büyük ise arzu ettiğin havayı yakalamak biraz daha zor olabilir.

6- Katlı Kısa Saç Modeli

Katlı Kısa Saç Modeli

Katlı Kısa Saç Modeli

Tel yapısı bakımından ince, cansız ya da belirginliği az ise katlı kesim senin için uygun bir seçenek haline geliyor. Katlı kısa saç modeli ile daha hacimli, daha dolgun ve miktar olarak da daha fazla gösterebilirsin. Eğer kabarık ya da daha yoğun bir yapıya sahipsen bu modelden uzak durman gerekir. Yaş itibari ile daha küçük kadınlarda, ergenlerde bu model daha uygundur. Daha canlı ve genç bir görünüme kavuşmak istiyorsan senin için uygun bir kesim olur. Kısa ve katlı bir model olduğundan tüm dikkati yüzüne çekebileceksin.

7- Kıvırcık Kısa Saç Modeli

Kıvırcık Kısa Saç Modeli

Kıvırcık Kısa Saç Modeli

Kendinden hareketli, dolgun ve canlı görünen kıvırcık buklelere yapısına sahipsen aslında herhangi bir şekil vermene gerek yok. Uzun ya da kısa olması önemli olmadan dilediğin gibi kullanabilirsin. Tek dikkat etmen gereken ise ara boy kesimlerdir. Bu nedenden dolayı kısa formda kullanman ya da omuz hizanı geçmeyecek şekilde kullanman önerilir. Kıvırcık kısa saç modeli tercih edeceksen düz ya da küt kesimden kaçınmalısın. Farklı boylarda olması önemli olduğundan asimetrik bir model kullanmalısın.

8- Küt Kısa Saç Modeli

Küt Kısa Saç Modeli

Küt Kısa Saç Modeli

Bu kesim şekil de diğerlerine göre daha fazla risk taşır. Sahip olduğun yüz şekline ya da göz yapısına uyumu çok önemlidir. Küt saçlarını ensede bitecek şekilde aynı uzunlukta olduğundan dolayı spesifik yüz şekillerine uygundur. Küçük yüz ve burunun yanında büyük gözlere sahipsen rahatlıkla kullanabilirsin.  Saçların daha gür ve kalın telli bir yapıya sahipse küt kesim doğru bir tercih olmayacaktır. Aksi durumlarda tepe bölgesine hafif bir krep vererek kullanabilirsin.

9- Yandan Kısa Saç Modelleri

Yandan Kısa Saç Modelleri

Yandan Kısa Saç Modelleri

Eğer kısa yapıda saçlar tercih edeceksen unutma ki yüz yapına, burun şekline ve göz büyüklüne uygun olması çok önemlidir. Bu da çeşitli alternatiflerle karşı karşıya kalmana yol açar. Büyük yüz tiplerinde yandan saç modeli seçmek küçük ya da yuvarlak yüz tiplerine göre daha zor oluyor. Küt olmayan kısa kesimler büyük yüzler için en kolay seçenek diyebiliriz. Yanları kısa, arkayı uzun ya da arkası kısa önü uzun tercih ederek doğru bir yandan kısa saç modelleri elde etmiş olursun. Büyük yüz yapısını gizlemek için de saça hareket verebilir, böylece bu kusurunu gizleyebilirsin.

10- Yuvarlak Kısa Saç Modeli

Yuvarlak Kısa Saç Modeli

Yuvarlak Kısa Saç Modeli

1990’ların başından 2000’lerin başına kadar popülerliğini koruyan yuvarlak kesimler bugünlerde yeniden tercih edilebiliyor. Daha çok ergenler ve sıra dışı görüneme sahip olmak isteyen gençler tarafından tercih ediliyor. İnce telli bir yapıya sahipsen saçını daha basık ve az göstereceği için katsız ve yuvarlak biçimde kesim uygulamaktan kaçınabilirsin. Aksi durumda yani daha kalın ve düz tel yapısında bahsettiğimiz bu model güzel bir tercih oluyor. Yüz yapınız küçük ve yumuşak ise enfes bir görüntü yakalıyor olacaksın. Bu da yüzündeki ayrıntıları ortaya çıkararak daha sade ve şık bir hava yaratmanı sağlayacaktır.

Yaptığınız her uygulamadan önce kendinizi tanıdığınıza emin olun. Saçlar yüzün her ayrıntısı ile ayrı ayrı uyum içinde olmalı ve bu uyum bir bütünlük sağlamalı. Sezonun en popüler saç modelleri ile yakalayacağın havalı görüntüyü de makyajınla tamamlamayı unutma. Uzun yapılara sahip saç şekilleri son dönemlerde trend olsa da kısa olması her zaman farklı bir hava yaratır. Önemli olan sana en uygun kesim tipini seçmek, doğru şekli vermek ve bunları bir uzmanın uygulamasını sağlamak.

Birini Mutlaka Denemeniz Gereken Kumral Saç Renkleri
Birbirinden Güzel Ve Farklı Bakır Saç Rengi Önerileri

Senin için bu sezonun en trend kısa saç modelleri bir araya geldi. Hangi modeli seçtiğini ya da şu an sahip olduğun modeli bizle paylaşabilir, herhangi bir soru işareti oluştuysa bunu da yorumlarda belirtebilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg