• 116.712
Anasayfa
Güzellik Hindistan Cevizi Yağı Saça Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Hindistan Cevizi Yağı Saça Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Hindistan Cevizi Yağı Saça Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Hindistan cevizi yağının saç için faydaları nelerdir? Hindistan cevizi yağı saça kullananlar yorumları nasıl? Hindistan cevizi yağı ile saç uzatanlar var mı? Hindistan cevizi yağı saç çıkarır mı? Hindistan cevizi yağı saça faydaları hakkında her şey bu yazımızda.

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları

Şüphesiz herkes saçlarının kolay şekil alan, parlayan ve havalı görünümü olsun ister. Ancak bunun için hangi ürünü kullanmamız gerektiği kafa karıştırıcı gelebilir. Kuaförlerin kullandığı ağır kimyasallar ve sıcak şekillendiriciler ise saçları matlaştıran ve kırılmalarına yol açan hataların başında gelir. O zaman sen de saçlarını onarmak ve istediğin gibi görünmesini sağlamak için hemen şimdi bizimle Hindistan cevizi yağı saça faydaları ve kullanımı hakkında bilgi edinmelisin.

Eğer senin de saçların kuru ve kırıklarla doluysa, bu durum, yeterince su tüketmediğin anlamına gelebilir. Çünkü tıpkı cildin gibi saçlarının da neme doymaya ihtiyacı vardır. Ancak şüphesiz yeterince su içsen de hormonların gibi farklı etmenler saçlarının güzelliğinde büyük rol oynamaktadır. Bu etmenlerden korunman için uzmanlarca, antioksidan içeriğinin yani sıra bakteri, mantar ve virüsleri uzak tutarak sağlıklı saçlara kavuşmanı sağlamak için Hindistan cevizi yağı kullanımı önerilmektedir.

Doğalını temin ettiğin takdirde saçlarını kimyasal kullanmaya gerek kalmadan güzelleştirmeni sağlayan bu harika ürün yalnızca enfeksiyonları uzak tutmakla kalmaz. Ayrıca saçlarına doğal bir volüm ve parlaklık verir. Ayrıca Hindistan cevizi yağı ile saç uzatanlar da pek de azımsanacak sayıda değildir.

Kozmetik ürünleri içerisinde sen de favorilerini incelediğin zaman içerisinde bu mucize yağın mutlaka yer aldığını göreceksin. Ancak kimyasalların bu yağa eklenmesiyle elde edilmesi, bu ürünleri daha masum kılmıyor. Saçlarını tamamen doğal ve organik yollardan güzelleştirmek istiyorsan direkt kendisini kullanmak haliyle çok daha mantıklı. Sevdiğin krem ya da şampuanlar varsa bunların içerisine bir miktar yağdan eklemeyi de unutma.

Hindistan Cevizi Yağı İle Vücut Bakımı Nasıl Yapılır? – Video

Hindistan Cevizi Yağı Saça Nasıl Kullanılır?

Hindistan Cevizi Yağı Saça Nasıl Kullanılır?

Hindistan Cevizi Yağı Saça Nasıl Kullanılır?

Ürünlerin içerisine ekleyebileceğinden bahsettiğimiz bu yağa dair en sık sorulanlardan biri Hindistan cevizi yağı saça nasıl uygulanır oluyor. O zaman senin için farklı kullanım yollarını açıklıyoruz.

İçerisindeki bileşenler sayesinde proteini koruma özelliğine sahip tek yağ olması, onu eşsiz kılan özelliklerinden biri. Bu nedenle direkt krem olarak kullanıma da uygun. Farklı saç tipleri için uygun olmasının yanı sıra proteini koruyarak kırıkları önlemek ve saçı nemlendirmek gibi faydaları sağlıyor.

Krem gibi kullandığın takdirde saçlarının daha kolay fırçalanmasına yardımcı olacak yağımızı çocuklarda da kullanabileceğini bilmende fayda var. Dilersen bu doğal kremi gece boyu saçında bekleterek kendi ev yapımı saç maskesi uygulamanı yapabilirsin.

Şimdi de sana bu yağın etkilerini güçlendirmek için uygulayabileceğin harika bir tarif veriyoruz:

Saçların uzunsa ½, kısaysa ¼ çay kaşığı oranında yağdan alıp saçlarına sür. Kökten uca uygulama yapmaya ve tüm tutamların eşit şekilde yağlandığına emin olmaya çalış. Yıkamadan önceyse bahsettiğimiz miktarın 2 katını uygula ve birkaç saat bu şekilde bekle. Sonrasında saçlarını şampuanınla yıka ve iyice durula. Saçlarının hassas olduğunu düşünüyorsan yağı uygularken içerisine birkaç damla da sandal ağacı yağı uygulamayı unutma.

Pirinç Suyunun Cilde Faydaları Nedir? Pirinç Suyu Maskesi Nasıl Yapılır?

Hindistan Cevizi Yağı Saç Uzatır mı?

Hindistan Cevizi Yağı Saç Uzatır mı?

Hindistan Cevizi Yağı Saç Uzatır mı?

Eğer uygun fiyatlı bir saç çıkarma ürünü arıyorsan bu yağımız tam sana göre. Saçların inceyse telleri kalınlaştıracak olan bu ürün içerisinde bulunan doğal laurik asit sayesinde tellerin uzamasına da yardımcı olacaktır.

Genel olarak saçlarda yaşanan problemler saçın dış yapısından ziyade iç yapısından kaynaklanır. Saç dökülmesini önlemek için içten takviyenin de büyük önemi vardır.

Balkabağı, keten tohumu, chia tohumu ve omega 3 içeren besinler tüketerek sen de dışarıdan yaptığın bu uygulamaları destekleyebilirsin. Derinin bakım ve onarımını yapmanın yanı sıra yapıtaşı sağlamanın da saç sağlığı için önemini göz ardı etmemelisin.

Kafa derinde dolaşımı artırmak için masaj yapar gibi hareketlerle yağdan 1 çay kaşığı uygula. Bu işlemi haftada 3 ya da 4 kez 10’ar dakikalık rutinlerle yapmaya çalış. Dilersen uygularken içerisinde birkaç damla da biberiye yağı ilave et ve böylece daha kısa sürede sonuç al.

Hindistan Cevizi Yağı Kepek İçin Çözüm

Hindistan Cevizi Yağı Kepek İçin Çözüm

Hindistan Cevizi Yağı Kepek İçin Çözüm

Sen de kepek için çözüm arıyorsan yağımız bu konuda da imdadına yetişiyor. Yüzyıllardır tıpkı saçlar gibi deriyi onarmada da başarılı sonuçlar vermesi ile ünlenen yağımız, kimyasallardan ve mantar gibi enfeksiyonlardan yorulan kafa derini onaracak.

İçerisinde bulunan güçlü yağ asitleri sayesinde mikroorganizmaları uzaklaştıran bu ürün, gözle görülmeyen tehlikeleri saçlarından uzak tutar. Bu nedenle reçeteli kepek şampuanları içerisinde dahi bu yağımızdan görebilirsin.

Mantarın ve mayaların, kepek nedenleri arasında yer aldığını biliyoruz. Bunları uzaklaştırmak için şimdi birden çok bitkisel yağı birlikte kullanacağız.

2 çay kaşığı Hindistan cevizinin yağı ile aynı miktarda kekik, lavanta ve çay ağacı yağını karıştır. Masaj hareketleri ile uygulama yap ve en az 20 dakika boyunca güneş altında bu şekilde bekle. Güneşli olmayan günlerde ısı etkisi için kurutma makinesinden yardım alabilirsin. Isının direkt etkisinden korunmak içinse bone takmayı unutma. Hindistan cevizi yağı kaç günde bir uygulanır sorusunu sıkça alıyoruz. Ancak bu sorunun yanıtı soruna bağlı olarak değişmektedir. Bu uygulama içinse süre dolunca boneyi çıkarıp saçlarını yıka ve bu işlemi haftada 3 kere tekrarla.

Saç ve Cilt İçin Kükürtlü Sabunun Faydaları

Hindistan Cevizi Yağı İle Şekillendir ve Koru

Hindistan Cevizi Yağı ile Şekillendir ve Koru

Hindistan Cevizi Yağı ile Şekillendir ve Koru

Saçlarının elektriklenmesini önlemek ve dokusunu korumak için bu yumuşatıcı ürünü kullanabilirsin. Ayrıca ürünü yanında taşıyarak dağılan saçlarına canın istediğinde rötuşlar da yapabilirsin. Mükemmel bir şekillendirici olan yağımızı geleneksel saç sertleştiren kimyasallar yerine güvenle kullanabilirsin. Artık tellerin tüm nemini kaybetmesine yol açan maşalara ya da jölelere son!

Yalnızca 1 çay kaşığı üründen al ve tüm saçlarına uygula. Sonrasında istediğin gibi şekillendir. Belki bir spreye ya da düzleştiriciye göre daha çok vaktini alır ancak emin ol saçların yumuşacık olacak, göz alıcı bir parlaklık kazanacaktır. Ürünü uygulamak doğal bir güneş kremi etkisi de gösterecektir. Yani sıcak ve güneşli günlerde saçlarını gün boyunca korumak için yine bu ürüne güvenebilirsin.

Sürekli saçlarının karışmasından ve açmakta zorlandığından mı şikayet ediyorsun? O zaman yağımızı kullanarak bu soruna da veda edebilirsin. Karışan ve hasarlı tellere iyice yedirerek üründen uygula ve pürüzsüz saçlarının kolayca taranmasının tadını çıkar. Ayrıca düzenli uygulama halinde genel olarak her zaman için kabarmaları ve karışıklıkları da önlemiş olacaksın.

Hindistan Cevizi Yağı İle Bitlerden Kurtul

Hindistan Cevizi Yağı İle Bitlerden Kurtul

Hindistan Cevizi Yağı İle Bitlerden Kurtul

European Journal of Pediatrics isimli prestijli bir dergi tarafından yapılan bir çalışma, anason ve bu yağın kullanımı ile bit için bitkisel çözüm bulmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Yapılan çalışmada bu doğal yağı içeren spreyin katılımcıların % 82 gibi önemli bir kısmında başarı sağladığını ispatlıyor.

Saç yüzeyinde temas ettiği zaman hem bitlerin yumurtalarının kafa derisinden ayrılmasını sağlıyor hem de anasonla buluştuğu zaman sorunu kökten çözebiliyor. Peki bit için doğal çözüm arayanlar bu yağı nasıl kullanmalı?

Hindistan cevizinin yağından 3 yemek kaşığı al ve içerisine 1’er çay kaşığı çay ağacı yağı, anason ve ylang ylang yağlarından ekle. Tüm kafa derisine masaj hareketleri ile uygulama yap ve boneni tak. 2 saat bu şekilde bekle ve mümkünse yine güneş ışığı altında ya da saç kurutma makinesi ile kafa derini ısıt.

Şimdi saçlarını iyice tara ve yıka. Hala ıslak olan saçlarına 2 bardak elma sirkesi ve 1 bardak suyu karıştırıp bir sprey şişesi yardımıyla uygula. Şimdi eğil ve lavaboya tüm saçlarını iyice salla. Duş alıp saçlarını son bir kez durulamayı ve yine ince bir tarakla onları taramayı unutma. 5 ila 10 günde 1 uygulama yaptığında diğer Hindistan cevizi yağı kullananlar gibi sen de bitlere sonsuza kadar veda etmiş olabilirsin.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır? – Video

Sen de Hindistan cevizi yağının saç için faydaları ve Hindistan cevizi yağı saça uygulanışı hakkında edindiğin bilgilerle bu ürünü denemek ister misin? Tüm tecrübelerini, fikirlerini ve sorularını yorum olarak bize yazmayı unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg