• 889.878
Anasayfa
Güzellik Permalı Saç Bakımı ve Permalı Saça Şekil Verme

Permalı Saç Bakımı ve Permalı Saça Şekil Verme

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Permalı Saç Bakımı ve Permalı Saça Şekil Verme

Perma ilacı ile saç düzleştirilir mi? Permalı saç boyanır mı? Permadan sonra saç yıkanır mı? Permalı saçlar için köpük nasıl kullanılır? Permalı saça şekil vermek için ne yapılmalı? Sen de permalı saçlar için bakım önerilerimizi bu yazımızda bulabilirsin.

Perma Nedir?

Perma Nedir?

Perma Nedir?

Hepimiz kendi saçımız nasılsa, diğer saçlara özeniyoruz. Saçı düzler kıvırcık buklelere, kıvırcık saçlılar ise dümdüz tutamlara sahip olmak istiyor. Güzellik sektörünün geldiği nokta ise her talebimizi karşılan cinsten yöntem ve ürünler sunuyor. Saçlarının düz olmasından sıkılanların en sık tercih ettiği uygulamalardan biri de permanın yaptırılması oluyor. Perma saça bakım yapmak başta seni ikileme düşürebilir ancak karar vermeden önce önerilerimizi okumak eminiz çok işine yarayacak.

Saça birtakım kimyasallar uygulanmasıyla birlikte, saçlardaki bağların kırılıp yeniden oluşturulmasına dayanan bu işlemle, saçlarda uzun süreli bukleler yaratılır. Bu işlemle kıvırcıklaştırılan saçlara permalı saçlar deniyor.

Saçın her bir telinde birbirine tutunan bağların kırılması için kimyasalların kullanılması şarttır. Bağların kırılması ve yeniden yapılandırılması, saçın istenen şekilde olabilmesini sağlar. Bağları kopan yeni tellerde silindirler ve ısıtılmış çubuklarla bukleler yapılır. En son aşamada nötrleştirilen saçlarda bağlar kalıcı hale getirilir.

Perma Çeşitleri Nelerdir?

Permanın yapılma aşamalarına göre farklı çeşitleri mevcuttur ve başvurduğun saç uzmanı saça uygun olan çeşitler hakkında bilgi verebilir. Ancak öncesinde konuya hakim olman, saçların için doğru karara varmana yardımcı olacaktır.

Perma Çeşitleri Nelerdir?

Perma Çeşitleri Nelerdir?

Sıcak Perma Uygulaması

Bu uygulamada ilk önce saçları gevşetecek bir terapi uygulanır. Bu sayede bağlar daha kolay kopacaktır. Sonrasında ısıtılan bir çubukla saçlara bukleler verilir. Bu buklelerin kalınlığı ya da nasıl şekilleri olacağı tamamen senin isteğine kalmıştır. Sonuç olarak uygulamada adından da anlaşılacağı üzere sıcak işlem vardır. Isıtarak şekillendirme 3 ya da 4 saate yakın sürebilir. Islandığında yeniden düzleşen saçlar, kuruduğunda artık kıvırcık olacaktır. Kalın telli ve şekillendirmesi zor saçlar için bu yöntem tavsiye edilir. Sıcak uygulamalar diğerlerine göre daha pahalıdır ancak saça verdiği hasar daha azdır.

Soğuk Perma Uygulaması

Saçlar öncelikle alkali bir sıvıyla ıslatılır. Sonrasında silindirlerle küçük bukleler oluşturacak şekilde sarılır. Buraya kadar işlem 2 – 2,5 saat kadar sürebilir. Bu şekilde kıvırcık saç yapımı tercih edenler için buklelerin saçlar ıslakken de korunması mümkündür. Tüm saç tiplerine uygulanabilen bu yöntemle para olarak da daha çok tasarruf edilebilir.

Farklı güzellik salonları kıvırcık saç modelleri isteyenlere bu uygulamaları farklı isimlerle söyleyebilir. Hangisinin senin için uygun olduğuna karar vermen için saç stilistin doğru yolu gösterecektir.

Permadan Sonra Bakım Önerileri

Saçlarının maruz kaldığı ısı, kimyasal ve işlemler nedeniyle perması sonrası bakım konusunda dikkatli olman gerekir. Aksi halde saçlarının yıpranmasının yanı sıra buklelerin ömrü de kısalacaktır. Saçlarında kalıcı güzellik için doğru şekilde bakımını yapmalısın.

Permalı Saça Şekil Verme

Saçlarınızın permadan önce zaten bakımının yapılmış olması ve yıpranan bölgelerin onarılmış olması gerekir. Saçlarını bu nedenle besleyici ürünlerle koruyor olman gerekir. Saçlarının kırık, elektriklenme gibi gözle görülür sorunlarının üzerine kalıcı kıvırcık saç yapımı doğru değildir. Saçlarının yaptığın tüm onarım vb. amaçlı işlemlerinin ardından permanı yaptırabilirsin. Ancak şekilde verme amaçlı, ısıya ya da boyaya dayanan işlemler için en az 2-3 ay beklemeni öneririz.

Saçlara permanın yapılması tellerin yüzeyinde bulunan proteinlerin parçalanmasına yol açar. Saçlara şekil vermenin tek yolu da buradan geçer. Bu hasarın yeniden onarılması ve ihtiyacı olan proteini saçlara sağlamak gerekir. Bunun için onarıcı yağlar ve kremlerden destek alabilirsin. Elbette kuaförün bazı bakım kürleri de uygulayabilir.

Permalı Saça Şekil Verme

Permalı Saça Şekil Verme

Permalı Saçı Kestirmek

Permanın uygulandığı dalgalı saçlar için kesim de bir diğer önemli mevzudur. Saçların hasar gördüğü için kendini toplaması ve daha fazla hasar almaması adına 6 ila 8 hafta 1 kesilmesi gerekir. Kesmek dediğimize bakma, makas seni seni korkutmasın. Saçların yine uzatabilirsin ancak en azından uçlarından küçük küçük kesilen kırıklar onarıma büyük ölçüde yardımcı olur.

Permalı Saç İçin Bakım

Saçlara ihtiyacı olan nemi her zaman sağlaman gerekse de permaya başvurduysan bu konuda ekstra özenli olman gerekiyor. Saçının tipi ne olursa olsun bu ısıl işlemler hasar veriyor ve nem saçın tek ilacı oluyor. Saçlarına haftanın en az 2 günü bakım yapmak ise nem ihtiyacını karşılaman için şart.

Kalıcı kıvırcık saç yaptırmanın saçlarınla hiç uğraşmamanı sağlayacağını düşünüyorsan ne yazık ki sana kötü haberlerimiz var. Saçlarına ekstra zaman ayırman çünkü daha fazla bakım yapman gerekiyor. Ancak bunun için her seferinde kuaföre gitmek zorunda değilsin. Bütçene uygun bitkisel yağlarla kendi saçının bakımını evinde de tamamlayabilirsin.

Saçlarına perma yapılmasının ardından eskiden kullanmaya alışkın olduğun ürünlere devam etmemeni öneririz. Artık saçların daha nazik ve hassas bir hal aldığından daha farklı ürünleri araştırmanın vakti gelmiştir. Örnek vermek gerekirse şampuanını alırken saçları kurutan bir madde olan sülfat içermediğine dikkat etmelisin.

Permadan Sonra Saç Yıkanır mı?

Permadan Sonra Saç Yıkanır mı?

Permadan Sonra Saç Yıkanır mı?

Artık saçları daha çok nemlendirmemiz gerektiğine göre daha az yıkamamız da gerekiyor. Sülfat içermeyen şampuan kullanman gerektiğinin altını çizdik. Ancak ne sıklıkta yıkaman gerektiğine gelirse kesinlikle mümkün olduğunca az diyebiliriz. Duştan sonra da saçlarına havluyla kurulama yapmaman gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Peki saçlarında havlu kullanamıyorsan nasıl kurulayabilirsin? Öncelikle kendine eğer yoksa kalın dişli büyük bir saç fırçası edinmelisin. Bu tarağın dişleri oldukça yumuşak olmalı. Saçların henüz nemliyken bu fırçayla saçlarını nazikçe tara. Sonra saçlarının kurumasını bekle ve tam kurumadan önce nem için kullandığın ürünleri uygula. Kuruduktan sonra nazikçe son bir kez tara. Eğer saçların düğümlenmişse fırçanı ya da tarağını biraz ıslatabilirsin. Ayrıca çok karışan yerleri açarken parmaklarınla bukleleri düzelterek daha nazik olabilirsin.

Permalı Saç Bakımı Nasıl Yapılır? – Video

Sen de perma yaptırdıktan sonra saç bakımı hakkında tüm bilmen gerekenleri öğrenmiş bulunuyorsun. Görüşlerini ve sorularını yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg