• 97.340
Anasayfa
Güzellik Doğal Cilt Temizleme Yöntemleri Neler? Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Doğal Cilt Temizleme Yöntemleri Neler? Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Cilt Temizlemek için Doğal Yöntemler | Evde Cilt Temizleme

Cilt temizleme evde nasıl yapılır? Yağlı cilt temizleme yöntemleri nelerdir? Yüz bakımı için doğal yöntemler nelerdir? Günlük cilt temizleme için doğal yöntemler nelerdir? Cilt temizleme makinesi nasıl kullanılır? Sen de doğal yöntemlerle cilt temizleme için bu yazımıza mutlaka göz atmalısın.

Evde Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Evde Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Evde Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Cilt bakım rutinlerinin şüphesiz değişmez ve en önemli adımı cildin temizlenmesi ve kirlerinden arındırılması aşaması. Temiz bir cilde sahip olmadan; kir, makyaj ve ölü hücrelerden arınmadan cildimize uyguladığımız hiçbir ürünün etki etmesini bekleyemeyiz. Ancak cildimizi temizlediğimiz zaman dolaşımı artırabilir, yağ dengesini koruyabilir ve ürünlerin besleyici yönlerinden faydalanabiliriz.

Cildini her yorgun hissettiğinde ve özellikle de gece saatlerinde cilt temizliği yapman, doğal bir güzellik ve cilt sağlığı için önemli. Ancak sabun ve suyun cildin diğer bölgelerindeki etkisinin yüz için geçerli olmadığını biliyor olman lazım. Aksine cilde direkt sabun sürmektense sayısız losyon, mendil, fırça ve köpük kullanmak daha mantıklı görünüyor.

Cilt temizleme güzellik merkezi ve uzmanları tarafından verilen hizmetler arasında. Yine de tüm bu hırpalayıcı ve kimyasal bazlı ürünler yerine cildine bir iyilik yaparak doğal yöntemlerle cilt temizleme yapabilir, tüm jel ve losyonları rafa kaldırıp evde kolayca cildinin arınmasını sağlayabilirsin. Şimdi birlikte cilt temizleme evde nasıl yapılır adım adım keşfedelim.

Doğal Yüz Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Doğal Yüz Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Doğal Yüz Temizleme Yöntemleri Nelerdir?

Farklı yöntemlerden dilediğini ve sana en uygun geleni seçebilir, kolayca evde yüz temizliği yapabilirsin. Seninle bu yöntemlerin her birini adım adım ve açık bir şekilde paylaşıyor olacağız.

Cildini temizlemek için kullanabileceğin harika bir macun tarifi ile başlayalım. Yarımşar fincan taze nane yapraklarını ve lor peynirini blendırda karıştırarak püre haline getir. İçerisine 2-3 aspirini toz haline getirip ilave et. Hazırlanan bu karışımı cildine peeling gibi masaj yaparak uygula. Cildini bol suyla durula ve dilersen artan karışımı buzdolabında 2 güne kadar saklayabileceğini unutma. Aspirin içerisinde salisilik asit bulundurduğundan etkin bir yağlı cilt temizleme uygulaması sağlayacak ve karışımın yumuşaklığı sayesinde hassas ciltlerin de güvenle uygulaması mümkün olacaktır.

Kleopatra’nın güzellik sırrı olarak bilinen süt banyosunu sen de artık evine taşıyabilirsin. Alfa hidroksi asitler açısından zengin bir içeriğe sahip olan süt ile etkin bir doğal yüz temizliği sağlanabilir. Yalnızca pamuğa biraz soğuk ya da ılık süt alman ve yüzünü bununla silmen yeterli olacaktır. Kuru ve karma ciltler için bu uygulamanın uygun olacağını eklemekte fayda var.

Karbonatla ve limon suyuyla cildini temizleme konusunda harika bir sonuç elde edebilirsin. Bunun için 2 yemek kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı taze limon suyunu yüzüne peeling olarak uygulayabilir, sonrasında cildini suyla durulayabilirsin. Yağlı cilt temizleme yöntemleri içerisinde en pratiklerden birinin bu karışım olduğunu söyleyebiliriz.

Susamın içerdiği doğal yağların cilde olan faydalarını bilmeyen yok. Susam tohumunu ezdikten sonra bir miktar balla karıştırıp yüzüne bu karışımla masaj yapabilir, böylece cildini temizlerken aynı zamanda nemlendirebilirsin.

Nohut unu, toz zerdeçal, elma sirkesi ve gül suyunu macun kıvamına gelecek şekilde göz kararı dengeleyerek harika bir evde yüz temizleme macunu yapabilirsin. Bu macunla cildini ovduktan sonra bol suyla durulaman yeterlidir ve bu harika formül her cilt tipi için kullanılabilir.

Bir diğer doğal ürün olan tam buğday ununu da yine elma sirkesi ile karıştırarak bir diğer doğal yöntemlerle yüz temizleme macunu elde edebilirsin. Su ile duruladığında kolayca arınan bu macunu, her yaş ve cilt tipinin kullanabiliyor olması da bir diğer avantaj.

Yoğurt ve mısır unu ikilisi de karıştığında doğal cilt temizleme ürünü olarak kullanabileceğin malzemelerdendir. Bu ikisinin bir araya gelmesiyle elde edilen temizleme ürünü, özellikle kuru ciltler için oldukça faydalıdır.

Sirke ya da gül suyuna karıştırabileceğin bir diğer malzeme de yulaf unudur. Cilt temizleme evde nasıl yapılır sorusunun bir diğer yanıtı olabilecek olan bu karışımı, cildinde nazik masaj hareketleriyle uygulayarak kullanabilirsin.

Şimdi de cildini beslerken derinlemesine temizlemek isteyenlere özel bir formülden bahsedelim. Bir kaşık bal, bir kaşık limon suyu ve bit yumurtanın akını karıştırdıktan sonra peeling olarak cildinde kullanabilir, böylece kir haricinde cildindeki fazla yağdan da kurtulabilirsin.

Yüz Temizlemek İçin Meyve Kullanılır mı?

Yüz Temizlemek İçin Meyve Kullanılır mı?

Yüz Temizlemek İçin Meyve Kullanılır mı?

Meyvenin kendiliğinden barındırdığı doğal asitler, cilt için tam bir peeling etkisi sağlayacaktır. Bu asitler ilk kullanıcılarda ya da hassas ciltlerde kızarıklığa ve döküntülere neden olabilir. Ancak doğru şekilde kullanılırsa meyveler harika birer doğal cilt temizleme ürünleri olabilir.

İşte günlük yüz temizleme amacıyla kullanabileceğin bitkiler hakkında bazı ipuçları:

  • 1 adet limon, misket limonu ya da portakalı sıkıp bu suyla cildini temizleyebilirsin.
  • Elma sirkesini pamuğa batırıp tonik olarak kullanabilirsin.
  • Yeşil çayı demledikten sonra soğutup yine pamuk kullanarak tonik olarak kullanabilirsin.
  • Bir bardağın yarısını gül suyu yarısını içme suyu ile doldurup bu karışımı cam bir şişeye alarak kendi toniğini üretebilirsin.

Evde Yüz Temizleme İçin Öneriler Neler?

Evde Yüz Temizleme İçin Öneriler Neler?

Evde Yüz Temizleme İçin Öneriler Neler?

Cildini kendin ürettiğin ürünlerle ya da doğal maddelerle temizlemek için bazı önerileri biliyor olmanda fayda var:

  • Cilt tipin ne olursa olsun günde 2 defa cildini temizlemen yeterli olacaktır. Daha sık yapılan cilt temizliğinde cildinin doğal yağ dengesi bozulabilir. Özellikle gece saatleri sivilce gibi sorunları önlemek amacıyla cilt temizliği için en uygun saatlerdir.
  • Cilt tipine uygun şekilde ürün seçmek, uygulamanın kendisi kadar önemlidir. Cildini sabunla temizlemek cildini sertleştirebilir ya da yağlı bir ürün kullanmak cildinin gözeneklerinde tıkanmalara yol açabilir. Hassas cilde sahip olanlarınsa alkol ve parfüm içermeyen ürünler tercih etmesi gerekir.
  • Cildini durularken ılık su kullanmak en idealidir. Çünkü soğuk su kirlerin çözünüp atılmasını önleyebilir ve sıcak su ile cildini kurutabilir.
  • Yüz bakımı için doğal yöntemler denerken önce boynuna ve yüzüne biraz su sürerek cildini yumuşatabilirsin. Daha da öncesinde ellerini iyice yıkaman gerektiğini unutmamalısın. Eğer elin yerine bir sünger ya da lif kullanacaksan bunun da temizliğine dikkat etmelisin.
  • Cilt temizleme makinesi gibi trend ürünleri sıkça her yerde görebilirsin. Ancak vermiş olduğumuz formülleri uygulaman için yalnızca parmak uçlarının yeterli olacağını unutma
  • Cildini uygun ürünü seçtikten sonra, bu ürünle temizlemek için dairesel hareketlerle uygulama yapmalı, fazla sert davranmamalısın. Cildini çok ovmak, özellikle ağız kenarları ya da göz çevresi gibi hassas bölgeleri hırpalayabilir.
  • Cildini işlemden sonra ürün tortusu kalmayacak şekilde yıkamalı ve mutlaka yumuşak bir havluyla kurulamalısın. Son aşamada su bazlı bir tonik ya da nemlendirme ürünü kullanabilirsin.

Evde Doğal Cilt Bakımı, Tonik, Peeling, Maske Yapımı – Vido

Daha sağlıklı bir cilde kavuşmak için artık sen de doğal yöntemlerle yüz temizliği yapmaya başlayabilirsin. Sorularını ve fikirlerini yorumlara eklemeyi unutmadan ayrılma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg