• 107.323
Anasayfa
Güzellik Cilt Lekeleri Nasıl Geçer? Cilt Lekeleri için Evde Çözüm Önerileri

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer? Cilt Lekeleri için Evde Çözüm Önerileri

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Cilt Lekeleri Nasıl Geçer? Cilt Lekeleri için Evde Çözüm Önerileri

Ciltteki kahverengi lekeler nasıl yok edilir? Geçmeyen cilt lekeleri için formül nedir? Cilt lekelerine doğal çözüm nedir? Yüzdeki lekeler nasıl gider? Sen de cilt lekeleri için çözüm arıyorsan hemen yazımızı okumaya başlayabilirsin.

Cilt Lekeleri Nedenleri Nelerdir?

Cilt Lekeleri Nedenleri Nelerdir?

Cilt Lekeleri Nedenleri Nelerdir?

Yaşın ilerlemesiyle, güneş ışınlarına maruz kaldıkça ve kimyasal içeren bakım ürünü ya da kozmetik ürünü kullandıkça, geçmez lekelerle savaşmak zorunda kalıyoruz. Ciltte en sık renk değişimi yaşanan yerler ise yüz, dekolte, eller ve boyundur. Güneş bunun en büyük tetikleyicisi olurken, pek çok dış etmen olduğunu da unutmamak gerekiyor Doğru şekilde önlem almak, güneş kremi kullanmak gibi göz ardı ettiğimiz minik tüyolar aslında cilt lekeleri için çözüm aramana gerek kalmadan seni koruyabilir. Ancak öncelikle maruz kaldığın zararlı etmenleri bulup bunları hayatından çıkarmanı öneririz.

Cildin kendi rengini almasını sağlayan özel pigmentlere melanin adı verilir. Ancak bu maddenin fazla salgılanması halinde ciltte lekelenmeler başlar. Peki bu duruma neler neden olur?

  • Güneş kremi ya da şapka gibi koruyucular olmaksızın güneşe çıkmak
  • Genetik olarak elverişlilik
  • Kimyasal içeren makyaj ve kozmetik ürünleri
  • Doğal olmayan, solaryum gibi, yöntemlerle bronzlaşmak

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

Ciltte sivilce izleri gibi farklı nedenlerden ileri gelen lekelenmeleri tedavi etmek için medikal ya da kozmetik uygulamalardan yardım alınabilir.

Kimyasal peeling işlemini daha önce duymuş muydun? Cildin asit özelliği gösteren türlü maddelerle üst katmanının soyulması ve böylece lekelerin tedavi edilmesi için bu yöntemin çok popüler olduğunu bilmelisin. Ancak bu yöntemi tercih etmeden önce kullanılan kimyasalların ciltte soyulma, dökülme ve kızarıklıklara neden olduğunu bilmelisin.

Cilt lekeleri nasıl geçer evde çözüm bulabileceğin bir soru da olabilir. Bunun için yine asidik etki gösteren elma sirkesinden yardım alabilirsin. Meyvenin kendi doğal asidi güneşin neden olduğu lekelerin yanı sıra sivilce izleri için kesin çözüm de olabilir. Lekelenen bölgelere pamuğu elma sirkesine batırıp sürmen yeterli.

Cildin üst katmanını soymak için daha çok medikal yöntemlere güvenmekten yanaysan lazer işlemini de deneyebilirsin. Lazerle birlikte cildin soyulması sonucunda altta yer alan ve sağlıklı olan deri açığa çıkarılabilir. Ancak yine bu uygulamanın da ağrı, kabuklanma, pullanma, kaşıntı ve yanma gibi yan etkileri olabileceğini unutmamalısın.

Cilt rengini açmak için deneyebileceğin bir diğer yöntem de mezoterapi. Bu uygulamayla birlikte cildine vitaminler ve mineraller enjekte edilir. Böylece hücreler beslenir ve cilt altında yeni dokuların oluşumu desteklenir.

Cilt lekeleri için krem kullananların sayısı da pek az değil. Eczanelerden temin edebileceğin pek çok krem güneş kremiyle kombine şekilde kullanıldığında lekelerle savaşına yardımcı olabilir.

Cildindeki lekelerin rengini açacak bir diğer vitamin takviyesi de oral yoldandır. A, C ve E vitaminleri gibi cilde olan etkileri bilinen vitaminleri enjeksiyonla almak istemiyorsan kapsül şeklinde de alabilirsin.

Yüzdeki Lekeler Doğal Yoldan Nasıl Gider?

Saydığımız uygulamaların etkili olduğundan şüphemiz yok. Ancak sen kimyasallardan ya da risklerden uzak durmak istiyor, bir de bütçeni gözetiyorsan o zaman doğal yöntemlerden bahsedelim.

Cilt Lekeleri için Maydanoz Kürü

Bir demet maydanozun yarısını yıkadıktan sonra 3-4 parçaya böl. Şimdi bunları bir cezvede 10 dakika suyla birlikte kaynat. Ardından soğuyan maydanoz suyunun içerisine bir limonun suyunu sık ve lekelerin olduğu yerlere her gece bir kere bu kürden sür.

Cilt Lekeleri için Maske

Yine yarım demet maydanozu ayır ve şimdi hepsini blendırdan geçir. Bu püreye 1 yemek kaşığı yoğurt ve ½ limonun suyunu ilave et. Karışımı sorunlu bölgelere uygula ve yarım saat bekledikten sonra durula.

Cilt Lekeleri için Maske

Cilt Lekeleri için Maske

Cilt Lekeleri için Kafur Yağı

2 yemek kaşığı salatalık rendesi, 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 yemek kaşığı soğan rendesi ve 1 yemek kaşığı kili üzerine etken madde olan 1 yemek kaşığı kafur yağını ekleyip karıştır. Şimdi de lekelerin olduğu yere bu karışımla masaj yap. Hemen yıkamadan önce 15-20 dakika kadar bekle ve bu uygulamayı hafta içinde 2 defa yinelemeyi unutma.

Cilt Rengini Açmak için Doğal Yöntem Patates

Bir patatesi al ve rendele. Patatesin suyunu sıkıp yüzüne uygula. Dilersen yalnızca ikiye bölüp de direkt olarak uygulayabilirsin. Bu şekilde uyguladığın patatesle kısa sürede hem lekelerde hem de cilt renginde açılmaları göreceksin.

Cilt Rengini Açmak için Karbonat

Ev yapımı 1 kaşık yoğurdun içine 1 çay kaşığı kadar karbonat ekle. Şimdi bu karışımı iyice harmanlayıp sorunlu cilde uygula ve 15 dakika bekle. Sonrasında yıkayarak duruladığın bu haftada yalnızca  1 kere uygulamak bile büyük değişiklikler sağlayacak.

Cilt Rengini Açmak için

Cilt Rengini Açmak için

Cilt Lekeleri için Yoğurt

Şimdi yalnızca yarım yemek kaşığı yoğurdun içine bir yumurtanın beyazını ekle. Ancak burada önemli bir püf noktası var: yumurta beyazını iyice köpükleşene kadar çırpmayı unutma. Elde edilen karışımı lekelerin olduğu yere uygulayabilirsin v sonrasında katılaşınca durulayabilirsin. Karışımı haftada bir sürmeyi unutma.

Cilt Lekelerine Çözüm Sütlü Papatya

Yarım paket çiğ papatyayı ezerek püre haline getir. Şimdi de içine 1 yemek kaşığı ısıttığın sütten ilave et. Kulağa sıra dışı gelebilir ancak haftada 2 defa bu kürü uygulaman büyük etkiler sağlayacaktır.

Sirke ve Soğan ile Cilt Lekeleri için Bitkisel Çözüm

Yarım adet kuru soğanı rendele ve içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekle. Şimdi bu karışımı bir cam kavanoza al ve gece yatmadan uygula. Yarım saat bekleyip durulama yapmayı unutma.

Kalamin Losyonu

Kalamin Losyonu

Kalamin Losyonu ile Ten Rengini Açmak

Kalamin losyonu lekelerin üzerine uygulandığı takdirde lekeleri büyük ölçüde giderir. Losyonu bastırmadan uyguladığınız takdirde fazla yağ dokusunu yok eder ve yeni lekelerin oluşmasını engeller.

Aloe Vera ile Cilt Lekeleri için Krem

Uzun senelerdir istisnasız her cilt probleminde adını verdiğimiz bitkilerden olan aloe vera için doğal bir ten rengi açıcı diyebiliriz. Bu bitkinin jeli içerisine dilersen bir kapsül E vitamini atarak etkilerini daha da arttırabilirsin. Yaptığın bu basit kremi haftada 3 kere sürmeyi unutma.

Yüz ve Eldeki Güneş Lekeleri İçin Doğal Çözüm – Video

Sen de bu yöntemlerle cilt lekelerine doğal çözüm bulmayı deneyebilirsin. Ancak yorumlar kısmında sorularını ve görüşlerini bizlere yazmayı unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg