• 238.096
Anasayfa
Güzellik 1 Haftada Pürüzsüz ve Porselen Gibi Bir Cilt İçin Doğal Maske Tarifi

1 Haftada Pürüzsüz ve Porselen Gibi Bir Cilt İçin Doğal Maske Tarifi

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
1 Haftada Pürüzsüz ve Porselen Gibi Cilt İçin Maske Tarifi

Pürüzsüz bir cilt için maske nasıl yapılır? Porselen cilt için yapılması gerekenler nelerdir? Cildi porselen gibi yapan maske tarifi nedir? Kusursuz cilt için pratik maske nasıl yapılır? Sizin için bu yazımızda 1 haftada porselen gibi pürüzsüz bir cilt için maske tarifi hazırladık.

Evde Cilt Bakımı Yapmak

Evde Cilt Bakımı Yapmak

Evde Cilt Bakımı Yapmak

Cildimizi daha iyi göstermek için ilaçlardan serumlara, kozmetik ürünlerden doğal ürünlere kadar birçok yol seçeriz. Tartışmasız en iyisi doğal ürünleri tercih etmek olacaktır. Evde yapabileceğiniz ve yapımı oldukça basit olan maskelerle cildinizi çok daha iyi bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Doğal ürünler sayesinde cildinize zarar vermeyecek ve çeşitli kimyasallar ile temasa geçmeyeceksiniz. Peki, kusursuz bir cildi elde etmek için ne yapmamız gerekir?

Ergenlik döneminde başlayan değişimler ve makyaj yaparken kullandığımız kozmetik ürünler cildimizin çeşitli sorunlar yaşamasına neden olabilmektedir. Sivilcelerden ya da siyah noktalardan kurtulsak da bıraktıkları izlerini taşımaya devam edebiliyoruz. Bunların yanında beslenmeye de dikkat etmeyince bazen problem oldukça büyük bir hal alabiliyor. Size cildinizi bebek gibi yapacak tamamen doğal bir maske önerisi hazırladık.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cildinizdeki gözeneklerin açık olması, cildinizin nemsiz olduğu anlamına gelmektedir. Zaman içerisinde yaşlanmayla beraber cildinizdeki sebum dengesi nedeniyle gözeneklerinizde artış gözlemlemenizin oldukça normal olduğunu söyleyebiliriz. Açık gözenekler, daha hızlı kirlendiklerinden, cildiniz için iyi değildir. Peki, açık gözenekler nasıl sıkılaştırılır? Yapılan araştırmalar, bol su içen kişilerde gözeneklerin daha sıkışık ve cildin daha pürüzsüz bir görünüme sahip olduğunu gösterir.

Japonların ve Korelilerin kullandığı 3 aşamalı olan bir formül ile bu sorunu çözmek oldukça kolay. Bilindiği gibi Japonlar ve Koreliler çok fazla güneşe çıkmamaya dikkat ediyor ve sahip oldukları cilt beyazlığını korumak için üstün çaba gösteriyorlar. Bu çabalar sonucunda birçok üründen oluşan çeşitli formül bulunmakta. Porselen cilt için yapılması gerekenler arasından ilk dikkat etmeniz gereken hangi ürünleri kullanacağınızdır.

Porselen Gibi Pürüzsüz Bir Cilt İçin Ne Kullanılmalı?

Porselen Gibi Pürüzsüz Bir Cilt İçin

Porselen Gibi Pürüzsüz Bir Cilt İçin

Cildinizin istediğiniz beyazlığa sahip olması için aklınıza ilk gelen yulaf ya da nohut kullanmak olsa da pirincin cilde faydaları saymakla bitmez. Özellikle pirinç unu, içerdiği aktif maddeler sayesinde, düzenli olarak uygulandıktan sonra cildinizde gözle görünür beyazlık ve gözeneklerinizde sıkılaşma sağlayacaktır.

Pirinç ununa ek olarak cildinizden maskeyi soyabilmeniz için asitli bir maddeye ihtiyacınız olacaktır. Soyma işlemini aspirin, meyve asitleri ya da turunçgiller ile kolayca yapabilirsiniz. Bu seçenekleri tercih etmek istemiyorsanız, içerdiği yüksek asit miktarı nedeniyle zaman zaman beslenme programlarından çıkarılan domatesi tercih edebilirsiniz. Domates, yüksek asit miktarı nedeniyle bazı durumlarda mideye ve bağırsaklara zarar verebilmektedir. Bol asitli bu yiyecek, özellikle kırmızı rengi sağlayan antioksidanlarıyla, bir cilt maskesi tarifi için oldukça etkili olacaktır.

Cilt Maskesi Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Cilt Maskesi Öncesi Yapılması Gerekenler

Cilt Maskesi Öncesi Yapılması Gerekenler

Maskenizi kullanmadan önce cildinizi hazır hale getirmeniz gerekir. İlk aşama olarak gül suyu ve süt ile birlikte bir karışım hazırlamalı ve bu karışım ile cildinizi temizleyerek gözeneklerinizin daha da açılmasını sağlamalısınız. Gül suyu, güçlü içeriği sayesinde cildin yumuşamasını ve nemlenmesini sağlar. Tonik olarak kullanımı oldukça popüler olmakla beraber fazlasıyla yararlı ve doğal bir üründür. Süt ise içerisinde bulunan süt proteinlerinin içerdiği enzim ve asitler ile cildinizin daha da yumuşamasını sağlayacaktır.

  • Bir kase içerisine 15 ila 20 ml gül suyu ve 1 çorba kaşığı kadar sütü ekledikten sonra homojen dağılım elde edene kadar karıştırın.
  • Karışımı, temiz bir pamuk yardımıyla, cildinize yavaş masaj hareketleri ile sürün.
  • Karışımın tamamını cildinize sürdükten sonra emilimin gerçekleşmesi için biraz bekleyin.
  • Gözenekleriniz açılmış olacak ve daha yumuşak bir cilt elde edeceksiniz.

Pirinç Unu ve Domates Maskesi Tarifi

Kusursuz Bir Cilt İçin Pirinç Unu ve Domates Maskesi Tarifi

Kusursuz Bir Cilt İçin Pirinç Unu ve Domates Maskesi Tarifi

Gerekli Malzemeler:
  • 1 adet orta boy domates
  • Pirinç unu
Uygulanışı:
  • Öncelikle 1 adet orta boy domatesi tam ortadan ikiye ayırın.
  • Domatesin bir yarısının üzerine pirinç ununu yayın.
  • Domatesi, üzerine pirinç unu yaydığınız yarısını, cildinizin üzerinde gezdirin.
  • Bu işlemi dairesel ve yavaş hareketlerle masaj yapar gibi yapın.
  • İşlem sırasında pirinç unu domatese karışacağından domatesin üzerine yeniden pirinç unu yaymayı ihmal etmeyin.
  • Sorunlu bölgeye yaklaşık olarak 2 ila 3 dakika boyunca bu işlemi uygulayın.
  • İşlem sonrasında yaklaşık 5 dakika kadar bekleyin.
  • Bölgeyi duruladıktan sonra temiz bir havlu ile kurulayın.

Özellikle yüzünüzde ve boyun bölgesinde oldukça etkili olacak bu maskeyi 7 gün boyunca uygulamanızı tavsiye ederiz. Cildi porselen gibi yapan maske sonrasında güzelliğinizi korumak için cildin kurumasına engel olun. Cilt kuruluğuna ne iyi gelir diye soracak olursanız yanıtımız tartışmasız gül suyu olacaktır. Tamamen doğal bir tercih olmakla beraber gözeneklerinizi temizleyecek ve cildinizi yumuşatacaktır.

Bebek Gibi Bir Cilde Sahip Olmak İçin Neler Yapılır? – Video

Siz cildinize ne kadar iyi bakıyorsunuz? Sizin için hazırladığımız ve cildi porselen gibi yapan maske tarifi hakkında tüm soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg