• 126.876
Anasayfa
Güzellik Evde Bitkisel Saç Boyası Nasıl Yapılır? Organik Saç Boyası Tarifleri!

Evde Bitkisel Saç Boyası Nasıl Yapılır? Organik Saç Boyası Tarifleri!

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Evde Bitkisel Saç Boyası Nasıl Yapılır? Organik Saç Boyası Tarifleri!

Doğal saç boyası yapımı nasıldır? Evde renkli saç boyası yapımı adımları neler? Evde doğal renkli saç boyası nasıl yapılır? Evde doğal saç boyası yapanlar var mı? Organik saç boyası nasıl yapılır? Sen de evde saç boyası yapımı için tüm bilmen gerekenleri adım adım bu yazımızla öğrenebilirsin.

Evde Doğal Saç Boyası Yapılır mı?

Evde Doğal Saç Boyası Yapılır mı?

Evde Doğal Saç Boyası Yapılır mı?

Çoğunlukla kadınlar, ancak bazen de erkekler, tarzını değiştirmek için ilk olarak saç renklerini değiştirerek işe başlıyor. Açık renkli olanlar koyuya, koyu saçlılar ise açık renklere özeniyor. Kuaföre gidip saçlarımızı bir anda kızıldan sarıya dönüştürmek hangimizi şaşırtıp etkilemez ki?

Yaşın ilerlemesiyle birlikte saçların beyazlaşmaya başlaması ve beyazları kapama isteğimiz ise saçları boyatmak için en büyük nedenlerimizden bir diğeri elbette. Çünkü kır saçların sempatik olduğu yorumları alsak da yaşımızı gizlemek isteyebiliyoruz ve aklımıza direkt saçlarımızı boyatmak geliyor.

Kozmetik dünyasında sınırsız bir saç rengi çeşitliliğinden bahsedebiliriz. Ancak yoğun kimyasallar içeren hazır boyalarının saçları renklendirmenin yanında onlara hasar verme ve dengesini bozma etkisi olduğunu da biliyoruz. Koruyucular barındırsa dahi bu boyaları düzenli kullananlar bir noktadan sonra krem olmadan saçlarını tarayamaz hale gelebiliyorlar. Ayrıca saçın doğallığı yok olduğundan iri bukleler, pürüzsüz dalgalar bile çalı gibi bir görünüme bürünebiliyor. Uzun zamandır boyanan saçlarda ısı etkili şekillendiriciler bile yetersiz kalabiliyor.

Saç şekillendiriciler, boyaların üzerine eklendiğinde durum daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İstediğimiz renkte saçlara sahip olurken aynı anda saçların sağlığını nasıl koruyabiliriz peki? Elbette çözüm evde doğal saç boyası yapımı olacaktır. Saçlarının hasar görmesini önlemenin yanında daha düşük maliyetlerle daha sağlıklı saçlara kavuşmak bahsedeceğimiz yöntemlerle mümkün.

Tabi ki pek çok kozmetik markasının, üzerinde organik saç boyası yazan ürünleri mevcut. Ancak bunların tamamen doğal olması ne yazık ki mümkün değil. Belki türevlerine göre daha sağlıklı olabilirler, ancak paketli boyaların evde yapılan bir ürünle aynı doğallıkta olması söz konusu olamaz. Üstüne organik olduğu iddia edilen ürünlerin, diğer ürünlerden daha pahalı olması da bir dezavantaj olarak görülür.

Saçlarımızın hasar görmeden renklenmesi odak konumuz. Saçlarımızın her daim sağlıklı ve canlı olması, oldukça önemli olduğundan, senin için seçtiğimiz her bir malzemenin aynı zamanda saçlarını beslediğini bilmelisin. Doğal saç boyası tarifleri için kullandığımız malzemelerle yalnızca saç boyasına değil, artık saç bakım ürünlerinin de masrafından kurtulabilirsin.

Doğal Saç Boyası Nasıl Yapılır? – Video

Evde Doğal Saç Boyası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Evde Doğal Saç Boyası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Evde Doğal Saç Boyası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Farklı bitkisel ürünlerle saçlarını renklendirebilir, aynı zamanda bakımını sağlayabilirsin. Sıra, bu bitkisel saç boyası yapımı malzemelerini yakından tanımaya ve saçına olan eşsiz faydalarından bahsetmeye geldi.

Kına: Çiçekli bir bitki olan kınanın evimizde kullanılan hali bildiğin gibi tozudur. Genelde yaşlıların organik saç boyası olarak kullanmanın yanında el ve ayaklarını da boyamak için kullandığını gördüğümüz kınayı, sen de saçlarında kızıllı kahveli renkler elde etmek için kullanabilirsin. Kınanın faydaları sayesinde saçların diplerini beslediğini ve daha hızlı uzamasını sağladığını da  bilmen gerekir. Saçlarında tamamen kına kızılı görmek istemiyorsan kahve kına da bulabileceğini ekleyelim.

Papatya: Duyduğunda eski bir yöntem gibi gelse de doğal yollarla saç rengi açmak için hala papatya en çok tercih edilen yöntemlerden biri. Kendin topladığın ya da bir yerden temin ettiğin papatyaları kurutmakla işe başlayabilirsin. Hatta aktarlarda direkt kurutulmuş papatya bulman da mümkün. Şimdi bu papatya kurularını kaynar su içine ekleyip birkaç dakika birlikte kaynatıyor ve 10 dakika da ocaktan alıp demlenmesi için bekliyoruz. Sonrasında süzdüğün bu suyu saçlarının rengini açmak istediğin yerlere uygulayıp güneş ışığı altında beklemen gerekiyor. Sonuç olarak saçlarının çok doğal ve sıcak bir sarıya dönüşmesini sağlayabilirsin. Ancak unutmaman gereken saç boyalarında olduğu gibi papatya suyu kullanımı bir anda tüm saçın rengini açılmadığı. Tam bir sarı elde etmek için biraz sabretmen ve aralıklı olarak uygulamalara devam etmen gerekiyor.

Siyah çay: Saçlarına demlenmiş çay sürmenin saçlarının beyazlamasını önlediğini biliyor muydun? Kırsalda yaşayan pek çok kadın yaşının ilerlemesiyle birlikte saç renginin açılmasını önlemek için bitkisel saç boyası yapımı yerine günde yarım saat saçlarına çay sürüp bu şekilde bekliyor ve bu seneler boyunca saçlarını koruyabiliyor. Ayrıca doğal malzemeler ekleyerek saçlarına çayı düzenli uyguladığında saçlarının renginin kahveye dönmesini de sağlayabilirsin.

Ada çayı: Adaçayı faydaları ile enfeksiyonun önlenmesinden bağışıklığı güçlendirmeye kadar harika bir bitki olarak tanınıyor. Ancak saçların için de adaçayını kullanmak, doğal olarak renginin açılmasını sağlayabiliyor. Sen de saçlarının rengini açarken bir yandan tellerini beslemek istiyorsan demlediğin adaçayını saçlarına sürebilirsin.

Karanfil: Tadı ve kokusu nedeniyle pek çok alanda karşımıza çıkan karanfil ile saçlarınızı bir ton daha koyulaştırarak kullanabilirsiniz. Saçlarının koyulaşması için kullandığı her tarife biraz da karanfil eklemeyi unutma deriz.

Ceviz: Kırlaşan saçlarını yeniden renklendirmek için cevizden yardım alanların sayısı pek de az değil. Ceviz faydaları sayesinde hangi alanda karşımıza çıkmıyor ki zaten? Öyle ki evde doğal saç boyası yapan var mı diye küçük bir araştırma yaptığında en çok cevizin bu amaçla kullanılan bitkilerden olduğunu duyabilirsin. Yeşil ve taze cevizin kabuk ve yaprak kısımlarını birlikte kaynat ve saçlarına uygula. Yeşil cevizi kentte yaşayan kadınların bulması biraz güç olabilir ancak sen de ceviz içini kullanarak da aynı etkileri sağlayabilirsin. Saçlarını boyamak için hazırladığın karışıma bir avuç ceviz içi ekleyerek kırlaşan saçlarının koyulaşmasını sağlaman mümkün.

Evde Renkli Saç Boyası Yapımı Mümkün mü?

Evde Renkli Saç Boyası Yapımı Mümkün mü?

Evde Renkli Saç Boyası Yapımı Mümkün mü?

Saçların kafa derine hiçbir zarar gelmeden istediğin renge bürünmesinin hayal olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun. Aynaya her baktığında ışıldayan saçlarını görmek eminiz seni de çok mutlu edecek. Kimyasal içermeyen karışımlarla evde saç boyamak, istersen birkaç tona kadar daha açık renklerle, istersen kızıllarla, istersen kahvelerle saçlarının göz alıcı olmasını sağlayacak.

Tarifleri bizden, saçlarınızı beslerken renklendirmek sizden. Ancak öncesinde bilmen gereken bir nokta var: Kontrol sende ve renk tercihi senin elinde. Yani saçlarını açman ya da koyulaştırman için bahsettiğimiz gerekli malzemeleri kendi tercihine göre artırabilir ya da azaltabilirsin. Elbette saçlarının uzunluğu ya da gürlüğü de kullanman gereken malzeme miktarını belirleyen diğer etmenler. Şimdi sana vereceğimiz bitkisel saç boyası tarifleri ise orta uzunlukta ve normal gürlükteki saçlar düşünülerek hazırlanmıştır.

Koyu Bir Renk İçin Doğal Saç Boyası İçin Tarifi

Daha Koyu Bir Renk İçin Doğal Saç Boyası İçin Tarifi

Daha Koyu Bir Renk İçin Doğal Saç Boyası İçin Tarifi

Saçlarının kahve, kızıl, koyu kahve ya da kestane kahverengi olmasını isteyenlerin bu tarifi denemelerini öneririz. Elbette saçın boya uygulamadan önceki rengi, sonuç rengini de etkileyecektir ve bu nedenle kesin bir sonuç vaat edemeyiz. Ancak genel olarak saçlarının koyulaşmasını sağlayabilir ve öncesinde kendi saç renginden yola çıkarak sonucun nasıl olacağını kendin tahmin edebilirsin. Örneğin saçların siyahsa sonucun koyu kahveye yakın olacağını kestirmek güç değil.

Gerekli Malzemeler:
  • 2, 5 bardak su
  • 1 su bardağı toz kına (yeşil)
  • 1’er çay bardağı adaçayı ve karanfil
  • 2 çorba kaşığı siyah çay

Saçlarındaki beyazları saklamak istiyorsan siyah çayın önemli bir bileşen olduğundan bahsettik. Ancak kırlaşan telleri kamufle etmek gibi bir sorunun yoksa ve sadece rengini koyulaştırmak istiyorsan bu organik saç boyası tarifi içine siyah çay eklemene gerek yoktur.

Yapımı:

Bir tencere içinde su, karanfil, çay ve adaçayını karıştır. Kaynayana kadar bekle ve ek olarak 10 dakika daha kaynat. Sonra bu karışımı süz ve soğumaya al. Bir kase içine kınayı ve sonrasında süzmüş olduğun soğuk karışımı ekle. Kaşıkla ya da eldiven taktıysan elinle, karışımı homojen olana kadar karıştır. Boyanın krem gibi bir dokusu olmalıdır.

Uygulama:

Şimdi bu karışımı saçlarının diplerinden başlayıp uçlarına doğru sürmeye başla. Tüm saçlarına boyanın eşit dağıldığından emin olmaya çalış. Saçlarını boyaman sona erince bir bone ya da eşarp yardımıyla kafanı sar. Şimdi en az 2 saat kadar bu şekilde bekle. Saçlarının daha koyu olması için 2.5 – 3 saat kadar bekleyebilirsin. Dilersen tüm gece bu şekilde uyuyup durulamayı sabah yapman bile mümkün. Kafa derisi için oldukça faydalı olan bu karışımın sonunda koyu kızıl rengi ya da siyaha dönük bir kahve elde edersin.

Açık Bir Renk için Doğal Saç Boyası İçin Tarifi

Açık Bir Renk için Doğal Saç Boyası İçin Tarifi

Açık Bir Renk için Doğal Saç Boyası İçin Tarifi

Kestane ve kahve tonları ne kadar vazgeçilmez birer klasik olsa da toplumda kadın-erkek herkes için gizli bir sarışınlık tutkusu olduğundan bahsedebiliriz. Kimisinin hayali olan platin sarısı saçların ne yazık ki doğal tariflerle elde edilmesi mümkün değil. Ancak bu tariflerle sonucun çok daha doğal bir sarı olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca kimyasallarla yapılan çiğ ve yapay sarılar yerine bu iç ısıtan sarıların çok daha hoşuna gideceğinden sen de emin olabilirsin. Saçların rengini açmak için kullanacağın bu karışımın, aynı zamanda saçlarını besleyecek olması da bir diğer avantajı şüphesiz.

Gerekli Malzemeler:
  • 2, 5 bardak su
  • 1 çay bardağı kuru papatya
  • 1 çay bardağı sarı kantaron

Papatya ve sarı kantaronun bir araya geldiğinde doğal saç açıcı olarak kullanılması sence de harika değil mi? Çünkü sarı kantaron faydaları ile kafa derisini besleyip nemlendirirken, papatya ise saçların parlamasını sağlayacak. Karışım için tek yapman gereken ise tüm malzemeleri birleştirerek kaynatmak. Eğer saçlarının çok açılmasını istiyorsan papatya miktarını artırman gerektiğini bilmelisin. Ayrıca başka bir malzeme olmaksızın direkt bir sprey içerisinde papatya suyu kullananlar saçlarına hafif ışıltılı tutamlar ekleyebilirler.

Yapımı:

Bir tencerenin içerisinde tüm malzemeleri birlikte kaynat ve kaynadıktan sonra 30 dakika daha ocakta tut. Sürenin sonunda karışımı ocaktan al ve 1 saat de tezgâhta beklet. İyice demlenen bu karışımı süzerek bir kaba al. Evde saç boyası yapmak işte bu kadar kolay!

Uygulama:

Sprey şişesi içine aldığın karışımı tutam tutam ayırdığın saçlarına uygula. İster tüm saçlarının rengini açabilir, istersen kendi kendine ombre modelleri ya da röfle yapmayı deneyebilirsin. Uygulama sonrasında 1 saat boyunca güneş ışığı altında bekleyerek saçlarını kurut. Saçlarının istediğin gibi açılması için güneş ışığının kilit önemi olduğunu unutma. Saçların istediğin rengi alınca suyla durulama yapabilir, istediğin rengi elde edene kadar aynı bitkisel saç boyası yapımı yöntemini haftada 1 ya da 2 kere güvenle uygulayabilirsin.

Beyazları Kapatmak İçin Doğal Saç Boyası Tarifi

Beyazları Kapatmak İçin Doğal Saç Boyası Tarifi

Beyazları Kapatmak İçin Doğal Saç Boyası Tarifi

Yaş ilerledikçe çıkan beyazlarını dert etmeye son! Artık ev yapımı saç boyası tarifleri ile saçlarını beslerken bir yandan kırlaşan telleri uzun süreliğine ortadan kaldırabilirsin. Hem de saçlarının daha parlak ve yepyeni bir renge sahip olmasının da hoşuna gideceğine eminiz.

Gerekli Malzemeler:
  • 4 bardak su
  • 8-9 adet ceviz içi
  • 5 çorba kaşığı toz kına (yeşil)
  • 2 çorba kaşığı Türk kahvesi
  • 5 çorba kaşığı organik zeytinyağı
Yapımı:

Bir tencere içine su ve cevizleri al. 15 dakika bu iki malzemeyi birlikte kaynat ve sonrasında süzüp bir kase içine al. İçerisine diğer tüm malzemeleri ekle ve karıştır.

Uygulama:

Saçlarının dibinden başlayarak bu doğal saç boyası için uygulamaya başla. Karışımı tüm saçlarına eşit şekilde sürmeye çalış ve gerekirse ince bir tarakla saçlarını tarayarak destek al. Şimdi tüm saçlarını streç filmle sar ve kırların yoğunluğuna bağlı olarak 3 ila 5 saat kadar bekle. Dilersen gece yatmadan önce boyanı sürüp sabah da yıkaman zaman kazanmanı sağlayabilir. Beyazların tamamen kaybolana kadar haftada 1 kere bu şekilde ev yapımı saç boyası kullanmayı ihmal etme.

Her ne kadar bitkisel saç boyası tarifleri hiçbir zaman kimyasal içeren ürünler kadar riskli olmasa da bazı bitkilerin kişilerde alerjik reaksiyona yol açması mümkündür. Bu sebeple kullanım öncesinde cildinde küçük bir bölgede tercih ettiğin tarifi deneyip, sonrasında tüm saçına sürmeyi düşünebilirsin.

Evde Bitkisel Saç Boyası Nasıl Yapılır? – Video

Sen ev yapımı doğal saç boyası yapımı için hangi tarifimizi deneyeceksin? Sen de görüşlerini ve sorularını yorumlara bırakmayı unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg