• 1.220.937
Anasayfa
Güzellik Siyah Noktalar Nasıl Geçer? Evde Yapılabilecek Tonik ve Maskeler!

Siyah Noktalar Nasıl Geçer? Evde Yapılabilecek Tonik ve Maskeler!

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Çoğumuzun canını sıkan siyah noktalar, kurtulmak için paraya kıyıp aldığımız bir çok kozmatik ve dermotolojik ürünlerden siyah maskeler, tonik ile cilt tipine göre değişiklik gösterir. Siyah nokta oluşumunu engelleme için tonik kullanımına özen gösterilmelidir. Para harcamanıza gerek yok, evde kendinizde tonik yapıp faydalarından yararlanabilirsiniz.

Evde Tonik Yapımı

Cilt tipinize uygun temizleyici ürün seçmek cilt bakımının bu olmazsa olmaz aşaması için oldukça önemli. Hemen her kadının sorunu olarak karşımıza çıkan cilt problemleri ise doğru tonik seçiminin önemini karşımıza bir kez daha çıkaran bir durum. Peki evde tonik yapımı hakkında bilgi edinerek cildinizi derinlemesine ve en önemlisi doğal yollarla temizlemek ister misiniz?

Siyah Nokta Olan ve Yağlı Cilt Temizleyici

Siyah Nokta Olan ve Yağlı Cilt Temizleyici

Yağlı cilde temizleme için yağlı ürün uygulamak size ilk başta şaşırtıcı gelebilir. Ancak jojoba yağının cildinizin gözeneklerini arındırdığı ve daha da önemlisi makyajın yan etkilerini tamamen sildiği bilinmektedir. Geçelim yağlı ciltler için temizleyici formülümüze:

3 damla jojoba yağını, 2 damla tamanu yağını ve  1 damla da zakkum yağını küçük bir şişe içine koyun ve iyice çalkalayın. Karışımı homojen hale getirmek için her kullanımdan önce bu çalkalama işlemini yerine getirin. Pamuk yardımı ile çene, yanak, T bölgesi, boyun ve alın bölgelerini yağ ile ovun ve birkaç dakika bu şekilde bekleyin. Sonrasında cildinizi sıcak ve ıslak bir mendil yardımı ile silip bol su ile yıkayın.

Siyah Nokta Olan ve Yağlı Cilt Temizleyici

Siyah Nokta Olan ve Yağlı Cilt Temizleyici

Cildiniz aşırı yağlıysa direkt yağ uygulaması yerine bu konuda yenilikçi ve bir o kadar da popüler olan köpük cilt temizleyici formülünü deneyeceğiz. Bunun için 1 fincan saf su, çeyrek bardak castile sabunu ve birkaç damla uçucu esanslı yağı sprey şişesi içerisinde karıştırın. Uzun süre çalkaladığınızdan eminseniz temizleyici hazır demektir.

Castile sabun denen bir çeşit esanslı sabun cinsi olan bu karışımı elde etmek için kalıp sabunu rendeleyip üzerine kaynar su koyup karıştırarak eritebilir, sonrasında içerisine esans olarak çay ağacı yağı ve gliserin ekleyerek kullanabilirsiniz.

Yaşlanma Karşıtı Temizleyici

Yaşlanma Karşıtı Temizleyici

Cildinizdeki yaşlanma etkilerini kaldırmanız için cildinizi yenilemek yani peeling görevi görecek bir cilt temizleyici ile bakım yapmak gereklidir. Bunun için 3 adet çiğ badem ve 2 yemek kaşığı pirinci blendırda un halini alana kadar öğütün. Bu tozun içerisine 1 çay kaşığı süt tozu ilave edin. Kullanım anına kadar kuru malzemeleri bir kavanoz içinde saklayın ve cilt temizleme aşamasında içerisine macun kıvamı alana kadar gül suyu ilave edin. Bu taze ürünü peeling gibi ovarak uygulayın.

Siyah Maske Etkileri

Siyah Maske Etkileri

Son dönemde gerek sosyal medyada gerek arkadaşlarımızın ellerinde gerek kozmetik mağazalarında görüyor ancak ne işe yaradığını bile tam olarak bilmiyoruz. Son ayların güzellik trendi siyah maske cilt sorunlarına son vermek isteyenlerin ya da cildinin bakımına önem verenlerin gözdesi haline gelmiş durumda. Peki nedir bu siyah maskemiz, faydaları neler?

Siyah noktalar için piyasada kolaylıkla bulabileceğiniz siyah maskenin tarihi aslında oldukça eskilere dayanıyor. Toprak altında bulunan polifenollerin doğallığı bozulmamasına dikkat edilerek maske formuna dönüştürülmesi ile elde edilen bu ürünün hammaddesi binlerce yıllık. Dermatolojik denemelere tabi tutularak üretilen maskemiz, birçok cilt tipine uygun görülüyor ve rengini tamamen doğal bileşenlerden alıyor. Ancak dikkat, yine de özellikle sorunlu bir cilde sahipseniz uzmanlardan onay almadan kullanılmaması öneriliyor.

Siyah maskenin faydaları ise saymakla bitmiyor desek yeri. İlk yarım saat içinde en yüksek etkiye sahip olan siyah maskenin içeriği doğal özütlerden elde edildiği için ekstra talep görüyor. Asıl görevi akne ve sivilcelerle savaşmak olan bu ürün, cildin nem dengesini sağlayarak dolaşımı da olumlu yönde etkiliyor, böylece ödem, iltihap, kırışıklık gibi sorunların da önüne geçiyor. Kullandıktan sonra ciltte tazelik ve ferahlama hissi veren siyah maske, ölü hücrelerden de arındırdığı için sıkılaşma sağlamış oluyor.

Siyah Maske Nasıl Kullanmalı?

Cildinizi temizleyin ve herhangi bir ürün kalıntısı kalmadığından emin olun. Sonrasında göz ve dudak çevresi açıkta kalacak şekilde maskenizi tüm yüzünüze uygulayın. Dilerseniz bu uygulamayı kolaylaştırmak adına bir makyaj fırçası  ya da eldiven kullanabilirsiniz. Maskeyi sürdükten yarım saat sonra ılık su ile yıkamanız yeterli. Siyah maskenin uygulanışı sizce de çok pratik değil mi?

Maske cildinizi daha da temizleyip gözenekleri açacağı için makyaj öncesinde uygulanması tavsiye edilmiyor. Cildinizi temizledikten sonra uyku öncesinde ürünü kullanmanız daha ideal olacaktır. Ayrıca haftada 2 ya da sorunlarınızın yoğunluğuna bağlı olarak 3 defa uygulamanız mümkün.

Evde Tonik Yapımı – Video

Evde Siyah Nokta Maskesi Yapımı – Video

Siyah noktalar sorununuz mu var? Moreliniz mi bozuluyor? Kullandığınız maske ya da tonikleri siyah nokta için yöntemlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg