• 155.702
Anasayfa
Güzellik Yüz için Kahve Maskesi Nasıl Yapılır? Kahve Maskesi Faydaları Nelerdir?

Yüz için Kahve Maskesi Nasıl Yapılır? Kahve Maskesi Faydaları Nelerdir?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Yüz için Kahve Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Kahve maskesi nasıl yapılır? Kahve bal maskesi nasıl yapılır? Kahve bal limon maskesi nasıl yapılır? Kahve maskesi ne işe yarar? Kahve maskesi haftada kaç kez yapılır? Kahve bal limon maskesi ne işe yarar? Sen de kahve yüz maskesi yapımı hakkında tüm bilmen gerekenleri bu yazımızda bulabilirsin.

Kahve Maskesi Neden ve Nasıl Yapılır?

Kahve Maskesi Neden ve Nasıl Yapılır? 

Kahve Maskesi Neden ve Nasıl Yapılır?

Sağlıklı ve uzun bir yaşama sahip olmak hepimizin hayali. Bu amaçla doğal ve doğru besinlerle beslenmek oldukça önemli. Beslenme bedenin yalnızca iç kısmında değil, cildimizde de kendini gösteren önemli bir konu. Kozmetik ürünlerle yıprattığımız cildimizi doğru ürünlerle onarmak, pek çoğumuz için bir kuşku kaynağı. Doğru ürünleri kullanıp kullanmadığımızdan asla emin olamıyoruz desek yeri.

Tüm bu sebeplerden dolayı cilt sorunlarıyla ve cildi genç tutma amaçlı savaşımızda doğal ürünlerden yardım almak en mantıklısı olacaktır. Evde bulabileceğin basit malzemelerle yapabileceğin kürler, cildinin her gün yenilenmesine yardımcı olacaktır. Hemen her gün evlerimizde, ofislerimizde tükettiğimiz Türk kahvesi ise cilt için kullanabileceğin bu doğal ürünlerin başında geliyor.

Peki kahve peelingi ne işe yarar ya da kahve maskesi nasıl yapılır? Tüm bu sorular ve çok daha fazlası bu özel cilt bakımı dosyasında.

Kahvenin Cilde Faydaları Nelerdir?

Kahvenin Cilde Faydaları

Kahvenin Cilde Faydaları

Kahvenin cilt için uygulamadan önce elbette kahve maskesi ne işe yarar diye düşünebilirsin. O zaman Türk kahvesinin yüzüne olan faydalarından şu şekilde bahsedebiliriz:

  • Cilt sıkılaşır ve daha pürüzsüz bir görünüme ulaşır.
  • Cildin daha parlak ve canlı görünmesi sağlanır.
  • Gözenekler temizlenir ve böylece akne ya da sivilce oluşumları önlenebilir.
  • Cildin üzerindeki ölü hücre katmanları atılır.
  • Genetik nedenli ve geçmeyen gözaltı morlukları kahveyle azalacaktır.

Kahve Maskesi Nasıl Yapılır?

Kahveyi dilersen farklı malzemelerle bir arada kullanarak kendi cilt sorununa özgün hale getirebilirsin. Her sorun için kahveye farklı bir bileşenin eşlik etmesini sağlayarak, cildin için her gün farklı bir fayda sağlayacaksın. Ayrıca kahvenin temizleme, arındırma ve iyileştirme gücünü yeni bileşenlerle pekiştirmiş olacaksın.

Kahve Yumurta Maskesi Nasıl Yapılır?

Çok yoğun geçen günlerin ardından solan ve yıpranan yüzünü tazelemek ve yeniden canlandırmak için yumurta maskesi birebirdir. Kahveyle bir araya gelen yumurta cildine ihtiyacı olan besinleri sağlayacaktır. Bu maskenin yapımı için

  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi telvesi,
  • 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı esmer şeker

cam bir kasenin içinde karıştırılır ve sonrasında dudaklar ve gözler hariç tüm yüze uygulanır. Parmak uçlarıyla masaj yaparak karışımın uygulanması daha faydalı olacaktır. Kuruyan maske suyla durulanır ve cildin daha sıkı olduğu, gözeneklerin temizlendiği hissedilecektir.

Kahve Yoğurt Maskesi Nasıl Yapılır?

Cilt tipi kuru olduğu için şikayetçi olanlar ya da hava şartlarından dolayı cildi kuruyanlar yoğurt maskesi ile cildini yumuşacık bir hale getirebilir. Bu tarifle cilt hem kaybettiği nemi hem de doğal parlaklığını kazanır.

  • 1 çorba kaşığı ev yoğurdu,
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi telvesi,
  • 1 çay kaşığı un halinde yulaf ezmesi

cam bir kapta karıştırılıp ince bir katman olarak uygulanır. Maskenin yalnızca 15 dakika bekledikten sonra durulanması yeterli olacaktır.

Kahve Limon Maskesi Nasıl Yapılır?

Kahve Limon Maskesi

Kahve Limon Maskesi

Cildi yağlı olan ve bu nedenle sık sık sivilce, cilt parlaması gibi yağlanmadan ileri gelen sorunlar yaşayanlar için limon suyunun ne denli faydalı olduğunu biliyoruz. Kahve limon maskesi sayesinde cildini bu yağın olumsuz etkilerinden bir anda arındırabilirsin.

  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş Türk kahvesi,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

cam bir kase içinde karıştırılır. Hazırlanan bu karışım masaj yaparak uygulanır ve 15-20 dakika bekledikten sonra kuruyan maske yıkanarak cilt temizlenir.

Kahve Kakao Maskesi Nasıl Yapılır?

Cildinde sivilce sorunu olanlar için yoğun antioksidan içeriği ile kakao eşsiz bir çözümdür. İçerisindeki bileşenler sayesinde kakao, cildin doğru şekilde temizlenmesine yardımcı olur ve yeni sivilce oluşumlarını önler. Cildi arındırmada ise yardımcısı kahve olacaktır.

  • 1 tatlı kaşığı kakao,
  • 1 tatlı kaşığı kahve telvesi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı limon suyu (cildin yağlıysa)
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt (cildin kuruysa)

cam bir kapta karıştırılıp ince bir katman olarak cilde uygulanır. Kuruyan maske yıkanarak ciltten çıkartılır.

Kahve Bal Maskesi Nasıl Yapılır?

Kahve Bal Maskesi

Kahve Bal Maskesi

Bal ve kahve bir araya geldiğinde cildi beslerken aynı zamanda sıkılaştırmak için birebir bir yöntem olacaktır. Bal maskesi cildi nemlendirme ve gençleştirme konusundaki etkileri ile bilinirken, kahve de en büyük yardımcısı olacaktır. Bal maskesi nasıl yapılır öğrendikten sonra daha etkin sonuçlar almak için sen de bal ve kahveyi birlikte deneyebilirsin.

  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı kahve telvesi

tüm ihtiyacın olan malzemeler. Öncelikle bir cezvede balı ısıt, sonrasında kahveyle karıştır. Cildine uyguladığın maskeyi kuruduktan sonra yıkayabilirsin. Bu kahve maskesi haftada kaç kez yapılır sorusunun yanıtı ise haftada 2 olacaktır. Sen de cildinin yumuşadığını ve nemlendiğini hissedeceksin.

Kahve Peelingi Nasıl Yapılır?

Cildin fazla yağlı ya da fazla kuru olsun, hiç fark etmeksizin tüm cilt tipleri ve tüm yaşlardaki bireyler için kahve peeling muhteşem bir bakım ürünü olmaktadır. Haftada yalnızca 2 defa uygulamanın yeterli olacağı bu peeling için 1’er tatlı kaşığı esmer şeker ve Türk kahvesi telvesini karıştırman yeterli.

Hazırlanan karışım masaj hareketleri ile 15 dakika boyunca yüze uygulanır ve sonrasında yıkanarak cildin rahatladığı hissedilebilir. Etkiyi arttırmak ve cildini aynı zamanda beslemek isteyenler karışıma birkaç damla bal da ilave edebilirler.

Kahve Maskesi Kullananlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Kahve Maskesi Kullananlar

Kahve Maskesi Kullananlar

Bahsetmiş olduğumuz tüm tarifler birer doğal maske olduğundan, etkilerini görebilmek adına düzenli uygulanması oldukça önemlidir. İlk etapta fark görülmeyebilir ancak gözle görülür farklar için en az 7 ila 8 kez uygulama yapmak gerekmektedir. Ayrıca maskeleri uygularken aralarında birkaç gün boşluk olmalı, her gün uygulanan maske cildin dengesini bozacağından tavsiye edilmemektedir.

Eğer seçtiğiniz tarif yoğurt maskesi ise ya da içinde yoğurt olan herhangi bir tarif uygulayacaksanız, markette satılan yoğurtları kullanabilirsiniz. Ancak etkileri arttırmak, cildinizi tam anlamıyla doğal yoldan beslemek, doğal ürünlerin yüksek vitamin ve mineral içeriğinden yararlanmak için ev yapımı yoğurt tercih etmeni öneririz.

Cildi fazla yağlı olanlar için limon suyu maskesi içeren tüm tariflerin faydalı olacağı söylenebilir. Ancak cildi fazla yağlı olduğu için yüksek oranda limon suyu kullananlar ne yazık ki bu defa cildin nemini kaybetmesine yol açabilir. Çünkü cildin az miktarda da olsa doğal bir yağlanmaya ihtiyacı vardır. Taze sıkılmış limon suyu kullanman ve belirtilen sınırı geçmemen gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Cildini durulurken sıcak ya da soğuk su yerine yalnızca ılık su tercih etmen ve böylece cildini hırpalamaman gerektiği hatırlatalım. Ayrıca tüm ürünleri göz ve dudak gibi hassas bölgeleri sakınarak, yalnızca yüz maskesi olarak kullanman gerektiğinin de altını çizelim.

Kahve Telvesi ile Peeling Nasıl Yapılır? – Video

Sen de kahve yüz maskesi tariflerimizle cildini yeniden onarabilir, gençleştirebilir ve koruyabilirsin. Sorularını ve görüşlerini yorumlar kısmına eklemeyi unutmamalısın.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg