• 212.522
Anasayfa
Güzellik Saç ve Cilt İçin Kükürtlü Sabunun Faydaları

Saç ve Cilt İçin Kükürtlü Sabunun Faydaları

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Saç ve Cilt İçin Kükürtlü Sabunun Faydaları

Kükürtlü sabun faydaları nelerdir? Kükürtlü sabun nerede satılır? Kükürtlü sabun kaç günde etkisini gösterir? Kükürtlü sabun kullananlar ne diyor? Kükürtlü sabun faydaları ve kullanımı hakkında tüm merak ettiklerinizi sizin için bu yazımızda bir araya getirdik.

Kükürtlü Sabun İçeriği Nedir?

Kükürtlü Sabun İçeriği Nedir?

Kükürtlü Sabun İçeriği Nedir?

Sağlık açısından sayısız faydası olan bir ürün kükürtlü sabun. Ürünün kullanımına pek çok cilt rahatsızlığında yer veriliyor. Hatta bu ürün öyle etkili bulunuyor ki yalnızca bitkisel sabunlar arasında değil, farklı formlarıyla, şampuan, duş jeli, krem gibi ürünlerde de bu içeriğe rastlanabiliyor. Aynı içeriğe sahip bu ürünler içerisinde en çok şampuan formunun fayda sağladığını söylemek mümkün. Çünkü şampuan, saçları da etkileyen deri rahatsızlıkları için de kullanıma uygun.

Sabun her ne kadar adını kükürtten alıyor olsa da aslında içinde yalnızca %10 oranında kükürt bulunuyor. Ürünün geri kalan kısmı ise büyük çoğunlukla kokuları baskılama amaçlı maddeler. Çünkü kükürdün kokusunu bastırmak, üreticiler için zor olabiliyor.

Kükürt, cilt kuruluğu nedeni olabilir ancak bu özelliği bazı deri hastalıklarının tedavisinde işe yarayabilir. Ayrıca antibakteriyel ve antiseptik etkileri nedeniyle, sabunun cilt problemleri için adeta ilaç gibi geldiğini söyleyebiliriz.

Kükürtlü Sabun Faydaları Neledir?

Kükürtlü Sabun Faydaları Neledir?

Kükürtlü Sabun Faydaları Neledir?

Kükürtlü sabun faydaları hakkında tüm bilgileri verdiğimizde sen de kendin için eminiz en doğru tercihi yapabileceksin.

Kükürtlü sabunun cilde faydaları sayesinde tedavi edebileceğin bir diğer rahatsızlık da saboreik dermatittir. Bu deri hastalığı ciltte kızarıklıklara, yağlanmaya ve pul pul dökülmelere yol açar. Vücudun pek çok farklı yerinde çıkabilen bu hastalık genelde göğüs, yüz, koltuk altı ve saç çizgisi çevresinde görülür. Ancak sabunumuz mucize etkileriyle burada da imdadına koşar ve dermatit şikayetlerini en aza indirir.

Kronik bir hastalık olan Rosacea da sabunla hafifletebileceğin hastalıklardan bir diğeri. Yüzün genelinde isilik ve çıkıntı görünüme yol açan bu hastalık, göğüs, boyun, kulak gibi başka yerleri de tutabilir. Ancak çok inatçı gibi görünse de bu rahatsızlığın çözümü sabunumuzda gizlidir. İsilik tedavisi için yardımcı olan sabun sayesinde kızarıklar da azalmaktadır.

Kükürtlü sabun egzama ya da benzeri başka pek çok rahatsızlığa iyi gelmesi mümkün. Bunları kısaca şu şekilde listeleyebiliriz:

  • Sarkmalar başlayan ciltlerde cildin sıkılaşmasına ve gerginliğini korumasına yardımcı olur.
  • Sedef rahatsızlığı olanların şikayetlerini azaltır.
  • Siyah noktaları tedavi eder ve önler.
  • Cildin onarılmasına ve iyileşmesine yardımcı olur.
  • Aşırı terleme sorununu önler.
  • Saç derisinde üreyen mantar ya da benzeri mikroorganizmaları öldürür.

Kükürtlü Sabun Nasıl Kullanılır?

Kükürtlü Sabun Nasıl Kullanılır?

Kükürtlü Sabun Nasıl Kullanılır?

Ürün doğallık içeren yapısı nedeniyle uzun vadede kullanımda ancak etki gösterir. Yani sabunu kullanır kullanmaz etki etmesini beklememelisin. Ancak sabah ve akşam birer kez olmak üzere günde iki kere yüzünü ya da sorunlu yeri bu sabunla yıkaman yeterlidir. Unutma, kükürtlü sabun kaç günde etkisini gösterir diye düşünmeden düzenli kullanım oldukça önemlidir.

Cildi kuruttuğundan dolayı sabunu cilde uygularken fazla uygulamana ya da fazla bekletmene gerek yok. Ancak sabunu saç için kullanacağında durum biraz daha farklı.

Saçları için sabunu denemek isteyenlerin haftada yalnızca birkaç kez saçlarını sabunla yıkamaları yeterlidir. Daha sık kullanım saçların aşırı kurumasına yol açabilir. Bu nedenle saçların kuruysa sabunu denememenizi öneririz.

Kükürtlü Sabun Akne Tedavisi Yapıyor mu?

Kükürtlü Sabun Akne Tedavisi Yapıyor mu?

Kükürtlü Sabun Akne Tedavisi Yapıyor mu?

Kükürt içeren ürünlerin cildi kuruttuğundan bahsettik. Ancak bu durumu lehimize çevirerek fazla yağlı ciltler için kükürt sabunu faydaları ve etkilerinden yararlanabiliriz.

Sabunu akneli ciltlerin cildindeki fazla yağı arındırmak için kullanması mümkün. Elbette bu kuruluk başta döküntü ve tahrişe neden olabilir ancak akne tedavisi için sen de sabun kullanımını denemelisin.

Cildin, sivilcelerin ortaya çıktığı dönemde daha da yağlı olur. Kükürdün cildi kurutması sayesinde yalnızca sivilceleri kontrol altına almakla kalmaz, yağın neden olduğu genel cilt inflamasyonlarını önleyebilirsin. Fazla yağın arındırılması sayesinde gözeneklerin tıkanması engellenir ve diğer cilt sorunları da daha belirmeden ortadan kalkar.

Kükürtlü Sabun Uyuz İçin Kullanılır mı?

Kükürtlü Sabun Uyuz İçin Kullanılır mı?

Kükürtlü Sabun Uyuz İçin Kullanılır mı?

Kaşıntı, huzursuzluk ve tahrişle karakterize olan uyuz hastalığı, gündelik hayatta oldukça can sıkıcı olabilir. Ancak iyi bir haber veriyoruz: Uyuz tedavisi yine bu harika sabunla hızlanabilir. Kükürt, uyuza neden olan mikroskobik organizmaları zehirler ve tedavi süreci olabildiğince kısalmış olur.

Yüz Şekline Göre Kaş Modelleri Nasıl Seçilir?
Birini Mutlaka Denemeniz Gereken Kumral Saç Renkleri

Kükürtlü sabunun faydaları ile sen de tanışmış mıydın? Sen de kükürtlü sabun kullananlar arasında yerini almayı düşünür müsün? Konuya dair görüşlerini ve merak ettiklerini yorumlara yazmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg