• 164.508
Anasayfa
Güzellik Bu Sezonun En Trend 22 Saç Örgüsü Modeli

Bu Sezonun En Trend 22 Saç Örgüsü Modeli

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
Bu Sezonun En Trend 22 Saç Örgüsü Modeli ve Yapılışları

Sezonun en trend saç örgüsü modelleri nelerdir? Saç örgüsü modelleri yapılışı nasıldır? Kolay saç örgüsü modelleri nelerdir? En iyi saç örgüsü modeli hangisidir? El işi saç örgü modelleri ve yapılışları nasıldır? Sizin için keyifle okuyacağınız en iyi saç örgü modelleri ve yapılışları ile ilgili bir yazı hazırladık.

Her gün çeşitli deneyimler elde ederek daha şık, daha spor ya da daha gizemli olmaya özen gösteriyoruz. Karakterimizi, duygu ve düşüncelerimizi kimi zaman giydiklerimiz ile kimi zaman ise saçlarımızla ifade ediyoruz. Her zaman güzel görünme hakkımızı elde etmek için bilgi dolu yazılar takip ediyoruz.

Peki konu saç örgüsü olunca ne kadar bilgiye sahibiz? Kaç ayrı biçimden haberimiz var? İşte tüm bunlara yanıt olmak ve size kocaman bir katalog sunmak için bu yazıyı hazırladık. Listede yer alanları rahatlıkla uygulayarak muhteşem bir görünüme kavuşabilirsin.

1. İskelet

İskelet Saç Örgüsü

İskelet Saç Örgüsü

Saçlarınızı üç parçaya ayırın. Merak etmeyin, iskelet örgü yapımı çok basittir. Bu işlemi saçını bir ortadan olmak üzere iki yandan ayırarak gerçekleştirin. Önce ortaya doğru ayırdığımız saçımızı balıksırtı biçiminde örmemiz gerekiyor. Bunu yaparken yandan ayırdığınız saçlarınızı toka yardımıyla tutturabilirsiniz. Balıksırtı biçimini aşağılara doğru daralacak şekilde yapıyoruz. Üst kulak hizasından itibaren yan parçaları da örüyoruz. Bitimine kadar sıkı sıkı yapmaya devam ediyoruz.

2. İkili

İkili Örgü Saç Modeli

İkili Örgü Saç Modeli

Yandan ikiye ayırın. Her iki taraftan aldığınız bir miktar saçınızı alt kulak hizasına kadar örmeniz gerekiyor. Geriye kalan ve ortada olan kısmı iki yan ile birleştiriyoruz. Tüm saçınızın uzunluğa kadar tek parça olacak şekilde yapıyoruz. İkili örgü modelleri saç için en şık tercihlerden biridir.

3. Alttan Topuz

Alttan Topuz

Alttan Topuz

Bir hayli popüler olan örgülü topuz modeli yapılışı bakımından oldukça basittir. Kafanızı önce öne eğin. Ense bölgenizden aldığınız bir tutam saçınızı yukarı doğru Fransız biçiminde yapın. Üst kulak hizasına gelince tüm üst ve yanları toplayıp birleştiriyoruz. Öncesinde sabitlemek için lastik bir toka kullanıyoruz. At kuyruğu şeklinde bağladıktan sonra dairesel biçimde hareketler yardımıyla topuzumuzu yapıyoruz.

4. Fransız

Fransız Saç Örgüsü

Fransız Saç Örgüsü

Diğer şekillere göre daha derli toplu durmakla beraber kolay saç örgüsü modeli olarak geçer. Öncelikle arkaya doğru tarayın. Sonrasından en üstten ve ortadan bir parça alarak 3 kere örmeniz gerekiyor. Sonrasında ise işleme bir sağ bir sol olmak üzere sırayla iki taraftan ekleme yaparak devam ediyoruz. Ense sonuna kadar birleştirmeye devam ediyoruz.

5. Hale

Hale Saç Örgüsü

Hale Saç Örgüsü

Listenin en romantik yerindeyiz. Helenistik havası ile sizi oldukça duygusal gösterecektir. Güzel olduğu kadar yapımında uğraştırır. Örmeye ensenin ortasından başlıyoruz. Her ilmeğe her hizada ekleme yaparak devam ediyoruz. Ensenizden yukarıya doğru toplayıp başımızın etrafında taç oluşturuyoruz. Geriye kalan kısımları ise alta doğru saklayabilirsiniz.

6. Şelale

Şelale Saç Örgüsü

Şelale Saç Örgüsü

Dizi ve filmlerde popüler olan masum imajı yaratmak amacıyla kullanılır. Şelale saç örgüsü yapımı itibariyle oldukça basittir. Ön taraftan aldığınız bir tutamı 2 defa örmeniz gerekiyor. Her defasında yine sağdan soldan eklemeler yaparak devam ediyoruz. Diğer kısmı da aynı şekilde yapın. Farklı kısmı ise bir taraftan bir tutam alırken diğer taraftan da bir tutam saçınızı salmanız gerekiyor. Bu şekilde yarattığı görünümden adını almış oluyor. Örülmüş olan iki kısmı da toka yardımıyla tutturabilirsiniz.

7. Denizkızı Yarım Saç Örgü Modeli

Denizkızı Yarım Saç Örgü Modeli

Denizkızı Yarım Saç Örgü Modeli

Günlük olarak rahatlıkla önerilebilir. Birçok kıyafet ile tercih edebilirsiniz. Saç örgüsü çeşitleri arasında en uyumlu olanıdır. Salaş ve şık olmasıyla da çoğunlukla gençler tarafından tercih edilir. Taradıktan sonra ikiye ayırdığınız saçlarınızın arka ve tepelerinin düz olduğundan emin olun. Her iki tarafın en önünde birer tutam alın. Arkadan ördükten sonra yanlardan bir tutam alarak bir kez daha örmemiz gerekiyor. Bu şekilde her iki yandan da 10 parça alarak işleminizi bitirebilirsiniz.

8. Kafes

Kafes Saç Örgüsü

Kafes Saç Örgüsü

Atkuyruğu olacak şekilde alttan ya da tepeden toplayın. Dört eşit parça olacak şekilde ayırın. Dört parmağınız ile alttan içeri geçirin. Boşta kalan elin işaret parmağı yardımıyla sağ taraftan ikinci parçayı alın. Aynı elinizin orta parmağını kullanarak dördüncü parçayı alın. Geride kalan kısmı kendi etrafında döndürün. Bu şekilde tümünü elinize almış olun. Sonra en alttaki parçayı en üst kısma çıkarmak için sol elinizin orta parmağını kullanın. Bu şekilde sağdan sola, soldan sağa ve alttan en üste şeklinde örmeye devam edin. Kafes örgü modeli yapımı itibariyle zorlayıcı görülse de size farklı bir hava katacaktır.

9. Hollanda

Hollanda Saç Örgüsü

Hollanda Saç Örgüsü

Bu sefer listemizin 4. Sırasında yer alan adımların aynısını ters yüz ederek yapıyoruz. Saçlarınızı geriye doğru taradıktan sonra en tepeden bir tutam alın. 3 kez ördükten sonra yanlardan ekleme yaparak devam edin. Eklemeleri bir üstten bir alttan olacak şekilde yapmamız gerekiyor. Hollanda saç örgü modeli diğer şekillere göre daha kabarık bir görüntü oluşturur.

10. Örgü Topuzu

Örgü Topuzu

Örgü Topuzu

İki parçaya ayırdıktan sonra her tarafa Fransız örgü modeli yapıyoruz. Uçlarını toka ile tutturduktan sonra kalan kısımlarla ensede oldukça yumuşak bir biçimde topluyoruz. Ensede oluşan topuğun etrafına yanda hazır olan kısımları sarıyoruz. Son dokunuş olarak minik toka yardımıyla alttan tutturuyoruz.

11. İnci

İnci Saç Örgüsü

İnci Saç Örgüsü

İki yana ayırarak bir tarafı örmeye başlıyoruz. 1- 2 kez bu işlemi yaptıktan sonra yanlardan eklemeler yaparak devam ediyoruz. Kulağın bitişine gelince toka ile ucunu tutturuyoruz. Aynı işlemi diğer kısma da yaptıktan sonra kalan kısımları yukarı kaldırarak iki yanı ensede birleştiriyoruz.

12. Sarmal

Sarmal Saç Örgüsü

Sarmal Saç Örgüsü

En zor örgü modeli olarak geçer. Bu nedenle sarmal örgü yapılışı sırasında bir arkadaşınızdan yardım almalı ya da bu işlemi bir kuaförde yaptırmalısınız. Kafanızı tamamen öne eğdikten sonra ense ve tepeden bir tutam alıyoruz. Aldığımız kısmı iki defa ördükten sonra ay hizadan eklemeler yaparak devam ediyoruz. Kafamızın tam ortasında daire oluşturmamız gerekiyor. Geride kalan kısımları yanlardan toplayarak aynı işlemi yaptıktan sonra ortada oluşturduğumuz daireyi büyütüyoruz. En son kalanları da toplayıp aynı işlemi uyguladıktan sonra tümünü toplamış oluyoruz.

13. Halat

Halat Saç Örgüsü

Halat Saç Örgüsü

Görünümü itibari ile spor olan halat örgüsü saç modeli çok kolay ve rahat yapılabiliyor. Taradıktan sonra tam tepede atkuyruğu oluşacak şekilde toplamanız gerekiyor. Ardında atkuyruğunu ikiye ayırın. Bu parçaların her ikisini de kendi etrafında döndürüp kıvırın. Sonrasında iki tutamı da birbirinin üstüne gelecek şekilde kıvırdıktan sonra toka ile tutturun.

14. Hacimli Örgü

Hacimli Örgü Modelleri

Hacimli Örgü Modelleri

Bu sefer size daha farklı bir şeyden bahsedeceğiz. Bunu listedeki tüm maddelere uygulayabilirsiniz. Saçınızı ördüğünüzde genelde basık bir görünüm elde edersiniz. Bu da olduğundan daha az göstererek bazen kötü bir görünüme sebep olabilir. İşte tam da buna engel olmak için size bir tavsiyemiz var. İşlemlerinizi uyguladıktan sonra parmaklarınızı aralara yavaşça geçirerek yapışık görüntüyü bozabilirsiniz. Bu sayede hacim kazandırmış ve daha salaş bir görünüm yakalamış olacaksınız. Şimdi rahatlıkla saçlarınızı sergileyebilirsiniz.

15. Ortadan Topuz

Ortadan Topuz

Ortadan Topuz

Şimdi ise bu yazıyı okuyan öğrencilere sesleniyoruz. Okulda en sık karşılaştığınız modellerden biridir. Ortadan örgülü topuz balıksırtı ve topuzun bir arada kullanıldığı halidir. Yapımı itibariyle oldukça pratiktir. Kulak üstü ve kulak arkasından bir tutam bıraktıktan sonra toka ile yanları tutturun. Ortada bıraktığınız parçayı yandan eklemeler yaparak balıksırtı biçiminde örmeye başlayın. Kulağın üst hizasına gelince 3 ila 4 kez normal olarak örmeye devam edin. Sonra yandan eklemeler yaparak ilk işleme devam edin.

Geri kalan kısmı da enseden başlayarak yukarıya doğru balıksırtı biçiminde örmeye devam edin. Alttan ve üstten elde ettiğiniz iki parçayı atkuyruğu gibi birleştirin. Sağda ve solda bıraktıklarınızı da ekledikten sonra dilerseniz topuz oluşturmadan da kullanabilirsiniz. Aksi durumda ise taradıktan sonra atkuyruğu olan kısımda kendi etrafında döndürün.

16. Bohem

Bohem Saç Örüsü

Bohem Saç Örüsü

Yüzünüzle uyumu itibariyle olabildiğince rahat, salaş ve masum bir görüntü oluşturacaktır. Yandan ayırdıktan sonra üst taraftan bir tutam alarak düz biçimde örmeye başlayın. Üst ileri kısımdan aldığımız bir tutam ile yeniden örmeye devam ederiz. Tüm saçlarınızı boynunuzun bir yanına alarak bohem saç örgüsü oluşturmak için geniş ve rahat hareketlere örebilirsiniz.

17. Balıksırtı

Balıksırtı Saç Örgüsü

Balıksırtı Saç Örgüsü

Listede sık sık uyguladık. Peki, tek başına nasıl bir tarz yaratıyor? Gençlerin sık sık tercih ettiği balıksırtı örgü yorucu olmakla kalmayıp detay gerektirse de zarif ve şık görünüm yakalamanızı sağlar. Tepe ve orta bölümden bir tutam alın. Üç çeşit parçaya ayırıp 3- 4 kez örmeye başladıktan sonra sağdan ve soldan eklemeler yaparak devam edin. Bu işlemi enseye kadar devam ettirin. Ensenin geri kısmından parçalar alarak yine örmeniz gerekecek.

18. Istakoz Kuyruğu

Istakoz Kuyruğu Saç Örgüsü

Istakoz Kuyruğu Saç Örgüsü

Sağdan ve soldan aldığınız bir tutam saçı düz biçimde örmeye başlayın. Geri kalan tüm kısmı örme işlemi olan tarafa alın ve örgünün etrafına sarın. En ucundan bir toka ile tutturun.

19. Dörtlü Örgü

Dörtlü Örgü Saç Örgüsü

Dörtlü Örgü Saç Örgüsü

Oldukça pratik olduğundan rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Ortadan ikiye ayırdığınız saçlarınızın her iki tarafında kalan kısımlarını da ortadan ikiye ayırın. Her kısmı kendi hizasında olacak şekilde geriye doğru balıksırtı biçiminde örmeye başlayın. Ense kısmında hepsini bir araya getirerek tek olacak şekilde ördükten sonra işleminiz bitiyor.

20. İkili Hollanda

İkili Hollanda Saç Örgüsü

İkili Hollanda Saç Örgüsü

Ortadan ya da yandan olacak şekilde ikiye ayırın. Her iki kısmı ense bölgenize kadar Hollanda örgüsü olacak şekilde örmeye başlayın. Sonra iki kısma da birer toka takarak tutturun.

21. Çiçek Örgü

Çiçek Örgü Saç Örgüsü

Çiçek Örgü Saç Örgüsü

Taradıktan sonra ortadan ikiye ayırın. Daha sonra ön kısımdan başlayacak şekilde kulak hizasına gelene kadar balıksırtı oluşturun. Geri kalan kısmı ise düz biçimde örmeye başlayın. Diğer kısma da aynı işlemi yaparak ikisini birleştirin. Tam da bu birleşimin olduğu bölgede uçları yaparak elde etmek istediğimiz görünümü verebilirsiniz.

22. Hintli

Hintli Saç Örgüsü

Hintli Saç Örgüsü

Diğerlerine nazaran yapımı çok zor olmasa da biraz karışık olacak. Hintli örgü modeli için önce tarayın sonra ise üçe ayırın. Ayırma sırasında her parçayı eşit ayırdığınızdan emin olun. Bir defa ördükten sonra geride minik bir parça bırakıyoruz. Tüm saç örülünceye kadar en sona denk gelen tutamı bırakarak örmeye devam ediyoruz. Bu işlemi diğer yana da uyguluyoruz. Her ilmekten bir tutam bırakmayı ve bunların aynı yönde olması gerektiğini unutmayın. Tüm sihir tam da bu noktada gerçekleşmiş oluyor. Sonra da her iki yandan da attığımız kısımları örüp ortada bir bütün oluşturuyoruz.

Kolay ve Hızlı Günlük Saç Örgüsü – Video

Listede en çok hangi saç örgüsü modeli dikkatini çekti? Eklemek istediklerini ya da tüm soru ve görüşlerini yorum kısmında bizlerle paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg