• 107.924
Anasayfa
Sağlık Bebeklerde, Çocuklarda Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? 8 Pratik Çözüm!

Bebeklerde, Çocuklarda Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? 8 Pratik Çözüm!

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
Bebeklerde, Çocuklarda Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? 8 Pratik Çözüm!

Çocuklarda öksürük neden olur? Çocuklarda öksürük nasıl giderilir? Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir? Çocuklarda balgamlı öksürük nasıl önlenir? Size uygulayabileceğiniz balgamlı çocuklarda balgamlı öksürük için 8 çözüm önerisi hazırladık.

Çocuklarda Öksürük Neden Olur?

Çocuklarda Öksürük Neden Olur?

Çocuklarda Öksürük Neden Olur?

Çeşitli hastalıklar nedeniyle çok ağrılı ve mutsuz edici balgamlı öksürük başlayabilir. Nezle, soğuk algınlığı, grip, balgam… Listenin sonundan alacak olursak bu yazımızda balgamlı öksürüğe çare bulacağız. Bu süreç özellikle anne ve babalar için daha zorlu olabiliyor. Çocuk hasta olduğunda anne ve babalar daha çok hasta oluyor.

Basitçe anlatacak olursak nefes alamama öksürüğe neden olur. Solunum sisteminde, boğaz ve soluk yollarında bulunan tıkanıklık ya da tahriş gibi durumlarda nefes alımı zorlaşır. Çocuklarda öksürük solunum sisteminin açılmaya çalışması sonucu oluşur. Sayesinde nefes yollarımız açılır. Aslında nefret ettiğimiz bu durum vücudumuz ve solunum sistemimiz için çok yararlıdır. Vücudun verdiği bu refleks boğaz yollarındaki dumanı ya da zararlı maddeye etki ederek ciğerlere ulaşmasını önler.

Bu refleks nefes yollarına herhangi bir yabancı madde girdiğinde sinir uçlarının uyarılması sonucu oluşur. Çok şiddetli ve hızlı olan bu durum sayesinde madde uzaklaştırılır. Bundan sonra bu refleksi yaşadığınızda nefes yollarınızın temizlendiğini düşünmek sizi rahatlatacaktır. Yine de bunun sıklaşması çeşitli ağrılara neden olabilir. Altında yatan sebebin ne olduğunu öğrenmek için mutlaka bir uzmana danışmayı unutmayın. Sıklaşan öksürükler oluşan bir tahrişin habercisi olabilir.

Çocuklarda Balgamlı Öksürük Neden Olur?

Çocuklarda Balgamlı Öksürük Neden Olur?

Çocuklarda Balgamlı Öksürük Neden Olur?

Balgamlı öksürük genelde sigara içilmesi sonucu görülür. İçerisindeki zararlı maddeler nedeniyle nefes yollarımıza ve akciğerlerimize zarar verdiğinden buna neden olur. Sadece sigara içenlerde değil aşırı soğuk alındığı durumlarda ya da nefes yollarına yabancı madde yapışması sonucu yine aynı sonuç oluşur.

Arada bir oluştuğunda ve ağrıya sebep vermediğinde ciddi bir sorun yok demektir. Aksi durumlarda, ağrıya yol açtığı ya da balgamla birlikte olduğu durumlarda, mutlaka bir doktora gidilmelidir. Doktor tedavisi özellikle bebekler ve çocuklar için büyük önem taşır. Çocuklar ve bebekler ağrıyı tanımlamakta zorlanacağından ciddiyeti anlamanız zor olabilir. Çocuklarda öksürük oluştuğunda durum eğer ciddi değilse devamında okuyacağınız önerileri uygulayabilirsiniz. Sık sık karşılaşılan çocuklarda balgamlı öksürük bitkisel yöntemlerle de tedavi edilebiliyor.

Çocuklarda Gece Öksürükleri Neden Olur, Nasıl Tedavisi Edilir?

Çocuklarda Balgamlı Öksürük İçin 8 Çözüm Önerisi

1. Su, Tereyağı ve Pekmez Üçlüsünü Karıştırın

Su, Tereyağı ve Pekmez Üçlüsünü Karıştırın

Su, Tereyağı ve Pekmez Üçlüsünü Karıştırın

Küçük bir cezve yardımıyla 1 çorba kaşığı tereyağını hafif erittikten sonra içerisine 1 çorba kaşığı doğal pekmez ve yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı soğumaya bırakmak için ocaktan alın. Bir süre bekleterek ılımasını sağlayın. Ilıdıktan sonra çocuğunuza içirebilirsiniz. Bu sayede öksürüğü kesecek ve balgamı yok edeceksiniz. En etkili sonuca ulaşmak istiyorsanız aç karnına ve sabah saatlerinde uygulayabilirsiniz.

2. Ilık İçecekler Tüketmeye Özen Gösterin

Ilık İçecekler Tüketmeye Özen Gösterin

Ilık İçecekler Tüketmeye Özen Gösterin

Öncelikle buna neden olan durumları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Yani solunum yollarını temizlemeliyiz. Bunu yapmaya solunum yollarımızı rahatlatmakla başlayabiliriz. Bol bol ılık içecekler tüketerek nefes yollarımızı yumuşatır ve balgamlı öksürük sökücüdür.. Meyve çayları, limonlu su, bitki çayları gibi sağlıklı ve doğal içecekleri tercih ederek aynı zamanda içerisindeki vitaminlerle bağışıklık sistemimizi destekleyebiliriz.

3. Bol Bol Ihlamur İçin

Ihlamur

Ihlamur

Yurdun neredeyse her yanında yetişen bu mucizevi bitki yardımınıza koşacaktır. Anadolu bölgeleri başta olmak üzere kış geldiği gibi mutfağımızdan eksik etmeyiz. Mutlaka en ufak burun akıntısı ya da boğaz ağrısı tedavisi için ıhlamur demleriz. Dilediğiniz saatte, dilediğiniz öğünde rahatlıkla tüketebilirsiniz. Nefes yollarınızı temizleyip açacaktır. Dikkat etmeniz gereken bir nokta ise ıhlamuru çok kaynatmamaktır. Bu şekilde yaptığınızda iltihap oluşumunu da önleyecektir.

4. Ayva Yaprağını Kaynatın ve İçin

Ayva Yaprağını Kaynatın

Ayva Yaprağını Kaynatın

Ihlamurla benzer etkiye sahip fakat onun kadar popüler olmayan ayva yaprağı, boğazınızı temizler ve öksürüğü önler. Yaklaşık 5 dakika kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Ilıyan içeceğinizi rahatlıkla tüketerek nefes yollarında bulunan tahrişi onarın.

5. Çubuk Tarçınla Zencefil Çayı İçin

Zencefil Çayı

Zencefil Çayı

Küçük bir zencefili ve bir adet çubuk tarçını suyun içine atarak kaynamasını bekleyin. Demlediğiniz bu doğal içecek balgamlı öksürük kesmek için birebirdir. Toplumda zencefil zaten balgam söktürücü olarak da bilinir. Biraz acı bir tadı olabilir, bunu önlemek için şeker atmayın. Şeker nefes yollarınız için çok sağlıklı değildir.

6. Yine Bir Şifalı Çay: Elma Kabuğu Çayı

Elma Kabuğu Çayı

Elma Kabuğu Çayı

Tüm bağışıklık sistemi sorunlarında ve solunum yolu enfeksiyonlarında elma yemek ve elma kabuğu tüketmek çok yararlıdır. Su ile yeterince temizlediğiniz elmanızın kabuklarını soyarak suya atın. Yaklaşık 5 dakika kaynatın ve sonrasında 10 dakika demlenmesini bekleyin. Ilık hale gelen çayınızı rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Boğaz yolları enfeksiyonlarını, iltihaplarını ve balgamlı öksürüğe karşı çok iyi bir kurtarıcıdır. Zaten bilinir ki yeşil olan hiçbir şeyden zarar gelmez. Dilerseniz kabuklarının yanında birazcık tarçın ve zencefil ile de daha etkili hale getirebilirsiniz. Bu şekilde öksürüğünüz daha çabuk kesilecektir. Tarçın miktarını abartmamaya çalışın.

7. Kabuğu Kadar Etkili: Elma Çayı

Elma Çayı

Elma Çayı

Tıpkı kabuğu gibi kendisi de etkilidir. Dilerseniz kabuğunu soyarak dilerseniz soymadan bir bütün elmayı kullanabilirsiniz. Bir kişilik bir içecek için yarısını kullanmanız yeterli olacaktır. Suya attığınız yarım elmanızı kısa bir süre kaynattıktan sonra ılımaya bırakın. Ilıyınca rahatlıkla içeceğiniz bu çay nefes yollarınız açma konusunda çok iyidir. Çekirdeği ile birlikte kaynatmayı unutmayın.

8. Listelerin Vazgeçilmezi: Bal

Bal

Bal

Sağlık sorunları, güzelleşme, diyet, bakım… Neredeyse her konuda bal bizim için çare olmuştur. Öksürükten uyumayan çocuğa en doğal çözüm. Her gün en az 1 çay kaşığı gerçek bal ile daha sağlıklı bir hayat yaşayabilirsiniz. Öksürüğünüz için ise karabiberle birlikte kullandığınızda anında etki ettiğini göreceksiniz. Boğazını yakacaktır. Yine de yutmaya özen gösterin. Yuttuktan sonra solunum sisteminizden hemen atılmaması için bir süre bir şey içmemeye özen gösterin.

Çocuklarda Öksürük Nasıl Geçer? – Video

Çocuklarda Balgamlı Öksürük Nasıl Önlenir?

Çocuklarda Balgamlı Öksürük Nasıl Önlenir?

Çocuklarda Balgamlı Öksürük Nasıl Önlenir?

Artık çocuklarda balgamlı öksürük nasıl giderilir biliyorsunuz. Ama yine de vücudumuz için yapabileceğimiz en güzel şey doğal tedaviden çok o rahatsızlığa hiç yakalanmamak. Vücut savaşsa ve yense de yaşadığı her rahatsızlıkta bedenimizi yoruyoruz. Tam da bu nedenle çocuklarda balgamlı öksürük nasıl önlenir diye sorduğunu duyuyoruz. Sizin için bazı önerilerimiz olacak.

Her şeye burunlarınızı çok iyi temizleyerek başlayabilirsiniz. Burun sağlığı öksürüğü ve solunum sistemi rahatsızlıklarını önlemek için en başarılı ve en kolay yöntemlerden biridir. Çocuklarınızda bunu takip etmek zor olsa da kendinizde de rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Buruna su çekerek burnunuzu temizleyebilirsiniz. Bu şekilde nefes alımınız da kolaylaştıracaktır. Burun temizlediğinden aldığınız nefesteki zararlı maddeleri de kolayca tutacaktır. Çocuklarda bu şekilde yapmak tehlikeli olduğundan farklı yöntemler mevcut. Serum fizyolojik ile çocuklarınızın burunlarını temizleyebilirsiniz. Hazırlanışı ise çok kolay.

Serum fizyolojik yapılışı için yaklaşık olarak 2 bardak suyu kaynattıktan sonra soğutun. Suyun temizlenmesi için önce kaynaması gerekir. Yarım çorba kaşığı deniz tuzu su ile karıştırın. Hazırladığınız suyu çocuğunuzun burnunu temizlemek için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Haftada 2- 3 kez bu uygulamayı yaparak çocuğunuzun yaşayacağı solunum yolu enfeksiyonları için önlem almış olursunuz.

Çocuklarda Sürekli Olan Öksürük Ne Anlama Gelir? – Video

Siz çocuklarınızda bu sorunla nasıl mücadele ediyorsunuz? Balgamlı öksürük durumlarında yaşadığınız deneyimler nelerdir? Sizin için hazırladığımız çocuklarda balgamlı öksürük için 8 çözüm önerisi ile ilgili sorularınızı ya da eklemek istediklerinizi yorum kısmında bizle paylaşmayı unutmayın.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg