• 33.340
Anasayfa
Sağlık Dişlerde Kahverengi Lekeler Neden Olur?

Dişlerde Kahverengi Lekeler Neden Olur?

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU
Dişlerde Kahverengi Lekeler Neden Olur?

Dişlerinizde oluşan kahverengi lekeler mi var? Dişlerde lekelenme neden olur? Diş lekeleri doğal yöntemler ile nasıl gider? Dişlerde leke oluşunun birkaç nedeni vardır. Bunlar sigara içmeye bağlıda olabilir, genetik etkende olabilir. Bu yazımızda dişlerde oluşan kahverengi lekelerin neden olduğunu, nasıl gideceğini, evde doğal olarak diş beyazlatma ve dişlerdeki kahverengi lekeleri doğal yöntemlerle nasıl yok edebileceğinizi anlatacağız. Keyifli okumalar.

Dişlerde Kahverengi Lekelerin Nedenleri

Dişlerde Kahverengi Lekelerin Nedenleri

Dişlerde Kahverengi Lekelerin Nedenleri

Dişteki lekeler özellikle kahverengi lekeler sigara tiryakilerinde oluşur. Sigaranın sağlığa çok zararı vardır, diş ve diş etlerinin bozulmasına neden olur. Çünkü sigaranın istenmeyen maddeleri dişlerde birikir, buda lekelenmeye sebep olur.

  • Sigara ve alkol tüketiminin çok olması durumunda dişlerde lekelenmeye yol açar.
  • Anne babanızın diş sağlığı da çok önemli, çünkü diş genetik sorun olabilir. Eğer aile büyüklerinin dişlerinde sararma var ise genetik olarak sizde de görülmesi yüksek olasılıktır.
  • Eğer dişlerinizi düzenli fırçalamıyor, olması gereken bakımı yapmıyorsanız dişlerde lekelenme olur. Diş fırçalamadıkça, tükettiğiniz yiyecek içecekler birikir. Bu bakterilerde lekeye sebep olur.
  • Kahverengi diş leke nedenleri arasında bazı ilaçlarda yani antbiyotikler de neden olabiliyor.
  • Diş tedavisi olan radyosyan aldıysanız, diş yüzeylerinde zamanla kahverengi lekeler oluşur.
  • Kullandığınız diş macunları içerisinde fazlaca florür olması özellikle çocukların dişlerinde lekelere sebep olur.
  • En yaygın sebeplerden biride tütün çiğnemektir.
  • Yaş ilerledikçe de dişlerde kararma görülür.

Dişlerde Kahverengi Lekeler İçin Doğal Çözümler

Dişlerde Kahverengi Lekeler İçin Doğal Çözümler

Dişlerde Kahverengi Lekeler İçin Doğal Çözümler

Dişleriniz olması gereken formunda mı? Herkesin hayali bembeyaz dişler ve mutlu gülümseme değil mi? Çoğu kişi dişleri yüzünden gülmeyi sevmez, kimide dişlerine olan özgüveninden sürekli gülümser.. Eğer dişlerinizde kahverengi lekeler var ise doğru yazıdasnız. Evdeki basit bir iki malzeme ile beyaz dişlere kavuşmak hayal değil. Uygulayıp görebilirsiniz. Sonuçlarını da olumlu olumsuz yorum kısmına yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Karbonat ile Diş Beyazlar mı?

Bilmeyen yada kullanmayan azdır karbonatı. Kartbonat diş beyazlatma yöntemleri arasında en etkisidir.

Minicik bir tutam karbonatı çok az bir macunla karıştırıp, diş fırçanız ile dişinizi fırçalayın. Sonrasında ılık su ile ağzınızı çalkalayın. Haftada 1 yada 2 kez bu yöntemi uygulayın.

Başka bir yöntem ise, 1 tatlı kaşığı karbonat ve 2 tatlı kaşığı suyu karıştırın. Ve dişlerinizi bu karışımla fırçalayın. Aynı şekilde haftada 1-2 kez uygulayın.

Karbonat ile Diş Beyazlar mı?

Karbonat ile Diş Beyazlar mı?

Elma Sirkesi Diş Lekelerine İyi Gelir mi?

Doğal dezenfektan, temizleyici görevi görmektedir. Diş beyazlatma yöntemleri arasında elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre elma sirkesinin diş beyazlatma etkisi olduğu kanıtlanmıştır.

Elma sirkesi dişe nasıl uygulanır, diye sorarsanız çok kolay.Elma sirkesi ve suyu eşit oranda karıştırın. Elde ettiğiniz elma sirkesi ve su karışımını ağzınıza alarak çalkalayıp, tükürün. Ardından ağzınızı normal su ile çalkalayın. Haftada birkaç kez bu karışımı dişlerinize uygulayabilirsiniz.

Portakal Kabuğu Dişleri Beyazlatır mı?

Sararan dişlerinizi beyazlatmak mı istiyorsunuz? O zaman portakal kabuğunu deneyebilirsiniz. İçerisinde bulunan asidik özellikle dişleriniz beyazlatacaktır.

Dişlerde oluşan kahverengi lekelenmeyi, portakal kabuğu ile önleyebilirsiniz. Lekelenmeyi azaltmanın etkili yöntemlerindendir. İçerisinde limoene maddesi bulunur, eğer sigara içiyorsanız ve dişlerinizde kahverengi lekeler var ise portakal kabuğunu mutlaka deneyin.

Amerikada yapılan çalışmada d-limoene içerikli diş macunları inceliyorlar ve sigara içen kişilerin dişlerinde oluşan kahverengi lekelerin azaldığını ve önlediğini görüyorlar.

Lekeli dişlere portakal kabuğu uygulamak kolay. 1 tane portakalı kabuğundan ayırın ve kabuğuyla 2-3 dakika dişlerinizi sarın. Ardından dişlerinizi ılık su ile durulayın. Bu yöntemi dişleriniz beyazlayana kadar günde 2 kez olacak şekilde uygulayın.

Sonucuna şaşıracaksınız.

Portakal Kabuğu Dişleri Beyazlatır mı?

Portakal Kabuğu Dişleri Beyazlatır mı?

Hindistancevizi Yağı İle Dişlerdeki Kahverengi Leke Önleme

Birçok sorunu gideren hindistancevizi yağı dişlerde olan kahverengi lekeleri giderir. Eğer dişlerinizdeki lekelenmelerden rahatsız iseniz hindistancevizi yağı kullanabilirsiniz.

Hindistancevizi yağını dişlerinize uygulayacaksınız sabah kahvaltıdan önce yapmalısınız.1 yemek kaşığı kadar saf / doğal / organik hindistancevizi yağı ağzınıza koyun. Ağzınızda 15-20 dakika dolaştırmaya çalışın. tutmaya çalışım yani gargara yapmayın. Sonrasında tükürün ve su ile ağzınızı durulayın. Ardından dişlerinizi normal olarak fırçalayın.

Oksijenli Su / Hidrojen Peroksit Diş Sağlığı

Saf oksijenli su doğal beyazlatıcı, renk açıcıdır. Oksijenli su ağızdaki bakterileri öldürür. Ağızdaki kötü kokuyu önler. 2 tatlı kaşığı oksijenli su ve 1 tatlı kaşığı karbonatı karıştırın. Yaptığınız karışım ile günde 2 kez ağzınızı çalkalayın.

Diş Taşı Nasıl Temizlenir? – Video

Siz diş ve ağız sağlığını nasıl yapıyorsunuz? Diş sağlığınız için kullandığınız ürünler neler? Dişlerinizde leke var mı? Diş lekeleri için tedavi olduğunuz mu? Evde diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? Uyguladığınız memnun kaldığınız yada kalmadığınız diş beyazlatma, dişlerdeki kahverengi lekeleri giderme yöntemlerini paylaşabilirsiniz. Sağlıklı günler.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg