• 165.021
Anasayfa
Sağlık Ayak Yanması Neden Olur, Nasıl Geçer? Doğal Yöntemler!

Ayak Yanması Neden Olur, Nasıl Geçer? Doğal Yöntemler!

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Ayak Yanması Neden Olur, Nasıl Geçer Doğal Yöntemler!

Ayak yanması hangi hastalığın belirtisidir? Yatınca ayak yanması neden olur? Ayak yanması için hangi doktora gidilir? Ayak yanmasına ne iyi gelir? Ayak yanması nasıl geçer sorusuna dair tüm yanıtlar bu yazımızda bir arada.

Ayak Yanması Nasıl Geçer?

Ayak Yanması Nasıl Geçer?

Ayak Yanması Nasıl Geçer?

Ayak yanması oldukça sık görülen bir sorun olmakla birlikte ayak tabanı yanması daha da yaygın bir şikayettir.  Elbette bu sorunun şiddeti kişiden kişiye değişmektedir. Bazıları için ağrı akut, bazıları için kronik bir haldedir. Yine bazıları bu şikayeti yalnızca hamilelikte yaşarken bazıları geceleri ağrıdan rahatsız olabilir.

Nöroloji ayak yanması ile yakından ilişkili olup genelde bu rahatsızlıktan muzdarip kişilerin sinir sisteminde sorun görülmektedir. Sinir sistemindeki herhangi bir fonksiyon bozukluğu kendini ağrı ya da yanma hissiyle gösterebilir. Ayrıca şeker hastalığı, alkol kullanımı, toksik maddelere maruz kalmak da aynı şikayetin diğer nedenleri olabilir.

Birçok kişinin karşılaşabileceği bu yanma hissinden sen de şikayetçiysen sana bir müjdemiz var: Ayak yanmasına bitkisel çözüm seçeneklerin oldukça fazla, hem de hepsi uygun fiyatlı ve evde uygulanabilir!

Ayak Yanması İçin Elma Sirkesi İyi Gelir mi?

Derinin asidik değerlerini korumaya yardımcı olan elma sirkesinin faydaları herkesin dilinde desek yeridir. Sen de eğer ayaklarında acı ve yanma hissediyorsan hemen şikayetlerini hafifletmek için elma sirkesi mucizesini deneyebilirsin. Bu yöntemden faydalanmak için 1 bardak suyun içerisinde 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ilave et ve her gün yanan yerlere bu karışımı uygula.

Ayaklarını dinlendirirken tedavi etmek içinse bir leğen suya 2 kaşık elma sirkesi ilave edip ayaklarını içine daldır. Suyun içerisine daha da etkili olması için deniz tuzu ilave edebilirsin. Deniz tuzu faydaları ile cildinin arınmasına da yardımcı olacaktır. Gün içinde ayaklarını bu karışımın içerisinde 20 dakika bekletmen yeterlidir. Özellikle hamilelikte ayak yanması yaşayanlar için bu terapi oldukça etkili olacaktır.

Ayak Yanması İçin Elma Sirkesi

Ayak Yanması İçin Elma Sirkesi

Ayakta Yanma Hissi Zerdeçal İle Geçer mi?

Cucumin olarak isimlendirilen özel bir madde bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan zerdeçal, kan dolaşımını bu şekilde olumlu yönde etkilemektedir. Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde zerdeçal kesinlikle yanma hissini kontrol altına almaya yardımcı olacaktır. Bu yöntemi uygulamak için 1 bardak suyun içerisine birkaç tatlı kaşığı zerdeçal ilave et ve iyice karıştırıp iç. Sonuçları hissetmek istiyorsan bu kürü gün içinde en az 2 kere uygulamalısın.

Epsom Tuzu Ayak Yanmasına Çözüm Olur mu?

Ağrıların, yanma ve batma hissinin azaltılmasında, cildi rahatlatan Epsom tuzunun kullanılması akıllıca olacaktır. Büyük bir leğen al ve doldur. Sonrasında içerisinde 1 bardak dolusu Epsom tuzu ilave et ve ayaklarını 10-15 dakika kadar bu karışımın içerisinde beklet. Birkaç gün boyunca düzenli uyguladığın takdirde bu kürün faydalarını göreceksin. Ayak yanması tedavisi olarak oldukça faydalı olsa da Epsom tuzunu kullanmak isteyenler eğer tansiyon ya da kalp hastası ise mutlaka doktor onayıyla bu yöntemi uygulamalıdır.

Zencefil İle Ayak Yanması Tedavisi Yapılır mı?

Zencefilin içerisinde bulunan maddeler, ayaklarınızın ferahlamasına yardımcı olacaktır. Zencefilin faydaları ile şifa bulmak ve bu yöntemi denemek istiyorsan 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ile 1 tatlı kaşığı zencefil suyunu karıştır. Eğer Hindistan cevizi yağın yoksa yerine zeytinyağı faydaları ile sana yardımcı olabilir. Karışımı kullanarak ayaklarına yaklaşık 15 dakika boyunca masaj yap ve rahatlamanın tadını çıkar. Bir diğer alternatif yöntem olarak zencefil çayı tüketmeyi de deneyebilirsin.

Yatınca Ayak Yanması Kekik İyi Geliyor mu?

Yatınca Ayak Yanması Kekik İyi Geliyor mu?

Yatınca Ayak Yanması Kekikle Sona Eriyor mu?

Ayakta yanma hissi nedeniyle rahatsız oluyorsan çözümü kekikte bulabilirsin. Kekiğin dolaşımı artırması ve daralan damarları genişletmesi eminiz sana da iyi gelecek. Bu yöntem için iki avuç kekiği biraz ıslat. Bir leğeni sıcak bir leğeni ılık su ile doldurun ve kekikleri içerisinde bölerek ekle. Ayaklarınızı önce bir leğende sonra diğerinde 3 ila 5 dakika kadar dinlendir. Bu sıcak ve soğuk döngüsüne tam 20 dakika boyunca devam et ve her gün bu terapiyi uygulamaya özen göster.

Ayaklarda karıncalanma ya da yanma hissini yok etmek için ayaklarını yalnızca soğuk suya daldırmayı da deneyebilirsin.

Ayak tabanında yanma hissettiğinde sen neler yapıyorsun? Ayak yanması için bitkisel çözüm olarak sen hangi yöntemleri deniyorsun? Ayak yanması tedavisi hakkında aklına takılan tüm soruları ve tüm görüşlerini bizimle yorumlarda paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg