• 140.912
Anasayfa
Sağlık El Titremesi Neden Olur, Nasıl Geçer, Tedavisi Nedir?

El Titremesi Neden Olur, Nasıl Geçer, Tedavisi Nedir?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
El Titremesi Neden Olur, Nasıl Geçer, Tedavisi Nedir?

El titremesi neden olur? El titremesi tedavisi nasıl yapılır? El titremesi nasıl geçer? El titremesine iyi gelen bitkiler nelerdir? El titremesi için bitkisel çözümler nelerdir? Sen de el titremesi için evde uygulayabileceğin bitkisel yöntemleri bizimle öğrenebilirsin.

El Titremesi Neden Olur?

El Titremesi Neden Olur?

El Titremesi Neden Olur?

El titremesi neden olur sorusunun pek çok farklı yanıtı olabilir. Ellerdeki bu sorunu çözmek için öncelikle sorunun altında yatan nedeni bulman gerekir. Biz de senin için el titremesine bitkisel çözüm olabilecek tüm yöntemleri bir araya getirdik. Elbette öncelikle şikayetini doktorunla görüşerek çözmeni ve bahsettiğimiz tüm yöntemleri doktor onayı sonrasında denemeni öneririz.

Suna Dumankaya’dan El Titremesi İçin Özel Karışım

Hangi vitamin eksikliği el titremesi yapar ya da el titremesi için en iyi ilaç hangisidir gibi soruların olduğunu biliyoruz. Ancak bunlara geçmeden önce bitki konusunda uzmanlığına güvendiğimiz isimlerden Suna Dumankaya’nın senin için özel olarak açıkladığı karışımını paylaşacağız.

  • Heyecandan ya da ilaçlardan, psikolojik ya da vitaminsizlik, nedeni ne olursa olsun kas ve sinir sistemini kontrol altına alarak titremelerini dindirecek karışımın tarifi şu şekilde: 1 litre bal içerisine, 50 gr. ginseng, 10 gr. polen, 10 gr. iç fıstık ve 30 gr. üzüm çekirdeği ekleyerek karıştır. Bu karışımı 1 sabah, 1 akşam olmak üzere gün içinde 2 kaşık tüketmeye çalış.

Vücut direncini artıran bu harika karışımın haricinde ne gibi alternatiflerin olduğuna bakalım.

El Titremesi İçin Doğal Yöntemler

El Titremesi İçin Doğal Yöntemler

El Titremesi İçin Kediotu Bitkisi İşe Yarar mı?

Antik dönemden beri aslında doğal antidepresan olarak kullanılan kediotu bitkisinin uykusuzluktan asabiyete pek çok psikoloji temelli şikayeti çözdüğü biliniyor. Rahatlamak için kullanabileceğin en etkili bitkilerden birinin kediotu bitkisi olduğunu bilmek eminiz senin de işine yarayacak. Çünkü bu bitki, hem Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi yani FDA tarafından onaylanacak kadar güvenli, hem de bilime göre beyindeki GABA kimyasalını artırarak seni rahatlatacak kadar da etkili.

El titremesine çözüm arıyorsan ve kediotu bitkisini denemeye karar verdiysen gelelim tarifimize. 1 su bardağı kaynar su içerisine yarım yemek kaşığı kediotu kökü at. Bu bitkinin köklerini kullanmak etkisini artıracak. Sonrasında çayın demlenmesi için 5 ila 10 dakika kadar bekle ve sorun geçene kadar gün içinde 3 defa bu çayı içmeyi unutma.

El Titremesi Tedavisi İçin Çarkıfelek Bitkisi İyi Gelir mi?

Amerika ve Avrupa’nın pek çok farklı bölgesinde sinirleri yatıştırmak amacıyla oldukça sık kullanılan bir bitkiden bahsedeceğiz şimdi: Çarkıfelek bitkisi. El titremesine doğal çözüm arayanların da deneyebileceği bu bitki, bilim adamları tarafından da GABA seviyesini artırdığı ve anksiyeteyi kontrol altına almayı kanıtlanmış bir bitki. Öyle ki Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yapılan bir açıklamaya göre sinirlerini yatıştırmak için günde bir kere bu bitkinin çayını içmen oldukça faydalı.

El titremesini geçirmek için çarkıfelek bitkisi kullanmak istiyorsan, yine yarım yemek kaşığı bitkiden ve 1 bardak kaynar sudan oluşan çayı demledikten sonra gün içinde 3 ila 4 kereye kadar içebilirsin.

El Titremesi İçin Doğal Yöntemler

El Titremesi İçin Doğal Yöntemler

El Titremesi Nasıl Geçer?

Doğal yollardan el titremesi nasıl geçer diyenlerdensen, öncelikle beslenmene C vitamini dahil etmen gerekiyor. Dilersen eczanelerden kapsül halinde yoğunlaştırılmış C vitamini alabilir ve böylece bünyeye gerekli takviyeyi sağlayabilirsin. Ancak C vitamini içeren besinler ile kaslarını güçlendirebilirsin. Kaslarını güçlendirmek ve sinir sistemini düzenlemek, kısa sürede titremelerinin son bulmasına yardımcı olacaktır.

Kuşburnu, mandalina, portakal, maydanoz, limon gibi C vitamini içeren yiyecekler ile titreme ve güçsüzlük şikayetlerini kontrol altına alabilirsin. Ayrıca bu besinlerin doku ve kan hücrelerinin gelişimi için de çok önemli olduğunu unutmamalısın.

El Titremesi İçin En İyi İlaç Nedir?

El Titremesi İçin En İyi İlaç Nedir?

El Titremesi İçin En İyi İlaç Nedir?

Bitkilerin mucizevi etkilerini bir araya getirerek evinin konforunda el titremesi için en iyi ilaç keşfini yapabilirsin. Gelelim bu mucize bitki çayı tarifi ve hazırlanışına:

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karahindiba kökü
  • 2 tatlı kaşığı biberiye
  • 2 tatlı kaşığı adaçayı
  • 3 çay kaşığı kurutulmuş lavanta

Aktardan temin edebileceğin bu malzemeleri ister homojen olana kadar bir poşet içinde karıştırabilir, istersen toz haline getirerek kullanımını pratikleştirebilirsin. Detoks çayı etkisi gösterecek bu çayı düzenli tüketmek sinirleri yatıştırmanın yanında toksik maddeleri de uzaklaştırarak sağlığını olumlu etkileyecektir.

El titremesi tedavisi için gönül rahatlığıyla tüketebileceğin bu çayın içerisindeki her bir bileşen psikolojik titremeyi kontrol altına alma üzerinde etkileri olduğu ispatlanmış bitkilerdir.

Reflü Belirtileri nelerdir?

Sen de el titremesi sorunu yaşıyor musun? El titremesi tedavisi için hangi yöntemleri deniyorsun? El titremesi için doğal çözüm olarak neleri kullanıyorsun? El titremesine çözüm konusundaki tüm görüş ve sorularını yorumlarda bizimle paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg