• 377.253
Anasayfa
Sağlık Miyomu Küçülten Yiyecekler Nelerdir? Miyoma Zararlı Yiyecekler Nelerdir?

Miyomu Küçülten Yiyecekler Nelerdir? Miyoma Zararlı Yiyecekler Nelerdir?

       1   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Miyom Nedir, Küçülten Yiyecekler ve Miyoma Zararlı Besinler?

Miyom küçülten yiyecekler neler? Miyom kilo aldırır mı? Miyom çayı nedir? Miyom ameliyatı şart mı? Miyom büyüklükleri beslenmeyle değişir mi? Sen de miyom için beslenme konusunda merak ettiklerini bizimle öğren.

Miyom Nedir?

Miyom Nedir?

Miyom Nedir?

Kadın hastalıkları içerisinde son derece yaygın olan miyomun, kadınların 4’te 3’ünde en az bir kere başına geldiğini biliyoruz. Bezelye büyüklüğünde olup bir  kavun büyüklüğüne kadar ulaşabilen boyutlardaki miyomlar, New England Journal of Science Dergisinde yayınlanan bir yazıya göre jinekolojik cerrahi için en sık karşılaşılan sorunların başında geliyor. Öyle ki şiddetli miyomlarda her sene 200 binden fazla kadın histerektomi ameliyatı olmak zorunda kalıyor.

Kanserli olmayan ancak uterus duvarlarını etkileyen tümörlere miyomlar denmektedir. Bu yapılar uterusu hem şekil hem de hacim olarak etkileyebilir ve pek çok farklı şekilde görülebilir. Normal şartlarda rahim duvarının içinde olduğundan “uterin miyomu” olarak adlandırılan bu yapılar herkeste aynı şikayetlere yol açmaz elbette. Miyomun varlığı her zaman aynı belirtilerle görülmediğinden bazı kadınlar miyomun varlığını bile anlayamaz.

Araştırmalara göre yüksek tansiyon şikayetinin kontrol altına alınmasında miyomların tedavisi büyük etki göstermektedir. Harvard Tıp Fakültesi ve Harvard Halk Sağlığı Yüksek Okulu’nun birlikte yürüttüğü bir araştırmaya göre menopoz öncesi dönemde olan kadınlar için kan basıncıyla miyomların varlığı arasında belirgin bir ilişki vardır.

Miyom zararları ile hayatı etkileyebiliyor olsa da oluşumu ne yazık ki bazen kontrolümüz dışındadır. Yani miyoma dair tüm risk faktörleri ortadan kaldırılsa da bazen vücudun bu yapıyı ürettiği görülebilir. Ama endişeye yer yok çünkü kontrol edilebilir olan pek çok risk faktörü de bulunmaktadır. Etli yemekler yemek, bol yeşil yapraklı sebze tüketmek, alkolü bırakmak, hormonları kontrol altına almanın en kolay yollarıdır. Hormonları düzenlemekse myom nedir sorusunu sorma nedenlerini ortadan kaldıracaktır.

Miyoma Zararlı Yiyecekler Neler?

Miyoma Zararlı Yiyecekler Neler?

Miyoma Zararlı Yiyecekler Neler?

Riskleri en aza indirmek için bazı besinleri hayatınızdan çıkarmanız akıllıca olacaktır.

Fazla yağlı işlemiş etler, miyoma zararlı yiyecekler arasında liste başında gelir. Kadın sağlığı söz konusu olduğunda bu besin grubu en risklilerden biridir. Yenen et ve etli ürünlerin trans yağ içermemesi, işlenmemiş olması ve organik olması oldukça önemli. İşlenmiş et ürünleri yemek miyom ve kist nedenleri arasında yer alabileceği gibi ayrıca iltihaplı pek çok hastalığı da tetikler. Diyetinin içerisinde protein odaklı bitkileri de tıpkı et ürünleri gibi sınırlandırman gerektiğini hatırlatalım. Kadın üreme organlarını koruma açısından daima doğal beslenen organik sığır eti tercih etmen gerektiğinin de altını çizelim.

Organik olmayan süt ve süt ürünleri yine hormonları olumsuz etkilemesiyle uzak durulması gereken besinler arasında yer alıyor. Yüksek oranda yenen sanayi ürünü süt mamulleri, hormonların dengesizleşmesini ve haliyle miyomların oluşmasını tetikler. Çünkü bahsedilen besinler içerisinde zararlı kimyasallar olacağı unutulmamalıdır.

İltihaplı hastalıklarla yakından ilişkili olan, kilo alma, bağışıklığı düşürme gibi sorunlara yol açmasıyla bilinen rafine şekerler de miyom gelişimini tetikleyebilir. Özellikle aldığımız sorulardan olan miyom kilo aldırır mı sorusu için eğer neden rafine şekerse, etmenler birbirini tetiklediğinden yanıtımız olumlu olacaktır.

Söz konusu hormonları yönetmek olduğunda, yalnızca şekerlerin değil pek çok karbonhidrat türünün diyetten çıkarılması gerekir. Rafine karbonhidrat türleri arasında unla ağartılan ürünler başı çekmekte, özellikle ekmekler en sık tükettiklerimizden olmaktadır. Nişasta haricinde tüm besin değerlerinden arındırılan bu tehlikeli ürünler düşük besleyiciliklerine rağmen yüksek kalori içerir. Bahsedilen ürünlerin insüline olan etkileri ise over kist boyutları ve miyom büyüklükleri üzerinde olumsuz rol oynar.

Aşırı alkol almak, vücudun hemen her sorununda rol oynayabilir. Bağışıklığı azaltan, hormon dengesini bozan ve kilo almayı teşvik eden alkolü bırakmak, miyom tedavisi için büyük fayda sağlayabilir.

Vücuda, özellikle de karaciğere fazla binen kafein, karaciğeri etkilemekle kalmaz ve hormonlara da saldırır. Karaciğere fazla yük bindirildiğinde hormonların tek başına takviyesinin yapılması da etkili olmaz. Bu nedenle kafeini ve alkolü sınırlandırmak, bedenin genel çalışma sistemi için önemlidir. Bu şekilde hormonların doğru şekilde fibroid caydırıcı dengeyi bulması sağlanacaktır.

Miyomları Küçülten Yiyecekler Neler?

Miyomları Küçülten Yiyecekler Neler?

Miyomları Küçülten Yiyecekler Neler?

Diyetinde bazı besinlere daha sık yer vermek, miyom küçültmek için etkili olabilir. Bu şekilde doğal bir tedavi sağlanabilir.

Tükettiğin besinlerin organik olması kist oluşumu ve miyomların önüne geçmede önemli. Doğal ürünler tüketerek, böcek ilacı ya da hormon sıkılan zararlı kimyasal içerikli bitkilerden korunabilirsin. Ticari amaçlı kullanılan pestisitler, başta östrojen olmak üzere pek çok hormonu yakından ilgilendirir. Doğal fibroid tedavisinin en önemli kuralı hormonal denge olduğu için böcek ilacı alımını önlemek, kist tedavisi ve miyomları küçültmede etkili olacaktır.

Enflasmayonu önleme etkisi olan yeşil yapraklı sebze türleri, kadınların miyomların önüne geçmede en büyük silahı olabilir. Kanın pıhtılaşası için de yardımcı olan bu sebzeler, bu şekilde adet kanamalarını da kolaylaştırır ve daha çok K vitamini alınmasını sağlar.

Östrojen seviyesinin dengeye ulaşmasında ve karaciğerini detoksifikasyonunu önlemede işe yarayan turpgiller ailesi, antioksidan ve lif açısından zengin olmasıyla da pek çok fayda sağlar. Bu ailede yer alan lahana, Brüksel lahanası, domates, elma ve brokoli gibi pek çok sebze, rahim için adeta koruyucu bir kalkan görevi sağlamaktadır. Yumurtalık kisti ya da miyoma benzer oluşumları önlemede, diyetinde bu sebzelere yer vermek etkin bir yöntem olacaktır.

A vitamini, bilindiği gibi insan vücuduna beta karoten alınmasıyla salgılanan bir vitamindir. Bu vitamin sayesinde dokular onarılır ve sağlıklı şekilde büyür. Bu noktada anlayacağın üzere havuç, tatlı patates, ıspanak ya da lahana gibi beta karoten açısından zengin besinler yemek, seni miyomlardan korur.

Yumurtalık kisti tedavisi ya da miyomları önleme amacıyla rafine gıdaları hayatından çıkardıktan sonra yerine öğütülmüş tahıllı besinleri koyabilirsin. Karabuğday, çavdar, kahverengi pirinç ya da yulaf gibi tahıllar, işlenmemiş olduğundan yoğun mineral içerir ve seni pek çok rahatsızlıktan koruyacaktır. Ayrıca yulaf gibi tahıllarla birlikte yağlı tohumlar tüketmek de rahimle ilişkili pek çok hastalığa karşı bünyeni güçlendirecektir. Örneğin östrojen seviyesini dengede tutmada çok etkili bir yağlı tohum olan keten tohumu, gün içinde mutlaka 2 yemek kaşığı tüketilmesi önerilen bitkilerdendir.

Enflasmayonu önleme konusundaki en büyük yardımcılarımızdan olan bitki çayları, miyom belirtileri ve şikayetlerini hafifletmeye birebirdir. Miyom çayı olarak sunulacak tek bir bitki yoktur. Ancak deve dikeni, karahindiba kökü, hayıt otu, ısırgan otu ve ahududu gibi bitkiler rahim ve kadın üreme organlarını korumaya birebirdir.

Miyom Kürü Nedir, Nasıl Yapılır? – Video

Sen de miyom küçülten yiyecekler ve miyom nedenleri hakkında umarız ihtiyacın olan tüm yanıtları alabilmişsindir. Yine de hala aklında sorular varsa bunları mutlaka yorumlar kısmına eklemeyi unutma.

“Miyomu Küçülten Yiyecekler Nelerdir? Miyoma Zararlı Yiyecekler Nelerdir?” üzerine 1 yorum

  1. Seren says:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg