• 91.239
Anasayfa
Anne / Çocuk Gebelik ve Emzirme Döneminde Lazer Epilasyon Yaptırılır mı?

Gebelik ve Emzirme Döneminde Lazer Epilasyon Yaptırılır mı?

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Gebelik ve Emzirme Döneminde Lazer Epilasyon Yaptırılır mı?

Gebelik ve emzirme döneminde lazer epilasyon yaptırılır mı? Gebelik ve emzirme döneminde tüy dökücü kremler kullanılır mı? Epilasyonun anne adayı ve bebeğe bir zararı var mıdır? Lazer epilasyon kimlere uygulanır? Lazer epilasyon çeşitleri nelerdir? Gebelik ve bebeğini emzirme döneminde lazer uygulaması yapılır mı sorusu tüm annelerin aklına gelebilir. Lazer epilasyon yapan anne adayları buna devam etmeli mi en uygun zaman hangisi diye merak ediyorsanız yazımı okumaya geçmelisiniz.

Gebelik ve Emzirme Döneminde Lazer Epilasyon

Gebelik ve Emzirme Döneminde Lazer Epilasyon

Gebelik ve Emzirme Döneminde Lazer Epilasyon

Hamilelik döneminde ve emzirme döneminde anneler tıpkı diğer zamanlarında olduğu gibi istenmeyen tüylerinden kurtulmak ister. Ancak bebeğine bir zararı olur mu diye endişe duyarlar. Bu noktada unutulmaması gereken durum şudur. Emzirme döneminde geçseniz de hala hamilelik hormonları vücudunuzda bulunur. Özellikle melanin pigmentinin artmasından dolayı kıllar daha fazla ve güçlüdür. Bu sebeple lazer epilasyon başarı oranı bu süreçte daha azdır. Hamilelikte ise cilt daha hassastır ve ağrıyı daha fazla hissedersiniz. Emzirme döneminde bebeğinizin 6. ayından sonra lazer epilasyon yaptırmanız daha doğru olur.

Hamile İken Lazer Epilasyon Yapılır mı?

Hamile İken Lazer Epilasyon Yapılır mı?

Hamile İken Lazer Epilasyon Yapılır mı?

Gebelik öncesinde lazer epilasyon uygulatan anne adayı hamile kalınca da lazerine devam edip edemeyeceği konusunda tereddütte kalabilir. Bebeğinize zarar verip vermediği konusunda endişe duymanız da gayet normaldir. Uzmanlar hamilelik döneminde lazer uygulamasının bilinen bir sakıncası olmadığını belirtiyor. Lazer ışınları radyasyon içermediği için bebeğinize de bir zararı yoktur. Bebek için bir sakıncası olmasa da gebelikte lazer uygulamasının zararı kıllar üzerinde ters etki yapabilmesidir. Kıllar eskiye göre daha koyu ve güçlü olabilirler. Paranızın ve emeğinizin boşuna gitmemesi için en uygun zaman hamilelik sona erdikten sonra hamilelik hormonlarının vücudunuzdan çekildikten sonraki zamanıdır.

Gebelik ve Emzirme Döneminde Tüy Dökücü Kremler

Uzmanlar gebelik ve emzirme döneminde tüy dökücü kremlerin kullanımını kesinlikle önermezler. Tüy dökücü kremlerin içinde bulunan kimyasallar cilt tarafından emilerek anne karnındaki bebeğe zarar verebilir. Emzirme döneminde ise süte geçerek yine bebeğinize zarar verebilir. Cildinizin üzerinde alerji yapma ihtimali de oldukça yüksek olduğu için gebelik ve emzirme döneminde kesinlikle tüy dökücü kremler önerilmez.

Hamilelikte Lazer Epilasyon Zararlı mıdır?

Hamilelikte Lazer Epilasyon Zararlı mı?

Hamilelikte Lazer Epilasyon Zararlı mı?

Lazer epilasyon bir çoğu kadında işe yarayan ve kadınların istenmeyen tüylerinden kurtulması açısından onları rahata kavuşturan bir yöntemdir. Hamilelik öncesinde ya da sırasında bebeğe bir zararı olur  mu diye düşünülse de bilinçli bir şekilde yapıldıktan sonra herhangi bir zararı yoktur. Radyo dalgaları ile çalışan cihazların bebeğe zarar verebilme gibi bir ihtimalleri yoktur.

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?

Lazer epilasyon 16 yaşından büyük olan herkese uygulanabilir. Lazerde hedef kıl kökü çevresindeki renk hücresidir. Renk hücresinin az olduğu beyaz kıllar  da ya da açık sarı kıllar da başarı oranı düşüktür. Doğru doz ve ortamda uygulandığı müddetçe güvenli bir yöntemdir. Bronzlaşmış kişilerde cilt yanıklarına sebep olabilir. Lazer seansları süresince güneşlenmek solaryuma girmek kesinlikle yapılmaması gereken şeyler arasındadır. Güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır. Lazer epilasyon hassas ciltli kişilerde kızarıklık, kaşıntı ve şişliğe sebep olabilir.

Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?

Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?

Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?

Alexandrite Lazer Epilasyon Yöntemi

Bu lazer epilasyon yöntemi yalnızca beyaz tenli kişilerde uygulan bir lazer yöntemidir. Ciltte herhangi bir iz bırakmaz ve oldukça güvenilir bir yöntemdir. Koyu tenli kişiler için önerilmeme sebebi melanin pigmentine karşı çok duyarlı olduğu için  koyu tenli kişilerde tavsiye edilmez. Boyun ve yüz bölgesine de yapılması tavsiye edilmez. Bu bölgelerde kıl artışına sebep olabilir. Yüksek soğutucu sistemi ile acı hissi en az oranda hissedilir.

Diode Lazer Epilasyon Yöntemi

Özellikle ince tüyler üzerinde etkilidir. Bu epilasyon yöntemi ise yüz ve boyun bölgesinde daha fazla kullanılır. Cilde çok yakın mesafeden atışlar yapılır bu sebeple bölgeyi soğutucu jel sürülür. Hijyen açısından tavsiye edilen bir yöntem değildir. Tüm cilt tiplerine uygulanabilir özellikle batık kıl kökleri üzerinde etkilidir. Uygulamadan sonra cilt güzelce temizlenmelidir.

Nd:yag Lazer Epilasyon Yöntemi

Bu lazer yöntemi ise çok koyu tene sahip kişiler için kullanılan bir yöntemdir. Fazla enerji veren ışınları olduğu için ağrı hissi de oldukça fazladır. Yanık riski fazla olduğundan dolayı tavsiye edilen bir yöntem değildir.

Ruby Lazer Epilasyon Yöntemi

Kısa ve ince tüyler üzerinde daha çok etkilidir bu yüzden de acı hissi azdır. Her cilt tipinde ve renginde uygulanabilse de açık tenli kişilerde daha etkili  bir yöntemdir. Dudak üstü tüylerinde etkili bir yöntemdir.

Gebelikte Lazer Epilasyon Yaptırılır mı? – Video

Gebelik ve emzirme döneminde lazer epilasyon hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Siz bu dönemlerde lazer yaptırdınız mı? İstenmeyen tüylerinizden nasıl kurtuldunuz? Emziren ve hala hamile olan hanımlar için bu konudaki fikir ve tecrübelerinizi bize yazarak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg