• 221.218
Anasayfa
Sağlık Nar Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Nar Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Nar çekirdeği yağı nasıl yapılır? Nar çekirdeği yağı nasıl kullanılır? Nar çekirdeği yağı eczane ve aktarda var mı? Nar çekirdeği yapı kullananlar ne diyor? Sen de mucize ürün nar çekirdeği ve nar çekirdeği yağı hakkında merak ettiklerini bu yazımızda bulabilirsin.

Nar Meyvesi Nedir, Nerede Yetişir?

Nar Meyvesi Nedir, Nerede Yetişir? 

Nar Meyvesi Nedir, Nerede Yetişir?

Asya ve Orta Doğu ülkelerinin ana vatanı olduğu nar, asırlardır sevilen bir meyve olmanın yanında faydaları ile bir şifa kaynağı olarak da görülüyor. Geleneksel tıbbın popüler ürünlerinden olan narın kalp sağlığını ve bağışıklığı korumanın yanında diyabet ve kanseri de önlediği biliniyor. Detaya indiğimizde ise anormal sıcak basmalarından gece terlemelerine kadar pek çok şikayete çözüm olabildiğini görüyoruz. Narın faydaları pek çok bilimsel çalışma ile desteklenirken, bir yandan da çekirdeğinin  ne gibi faydalar sunabileceği araştırılıyor. Yoğun antioksidan içermesinin yanı sıra punicic asit olarak adlandırılan bir tür yağ asidi içermesiyle de büyük avantaj sağlayan nar çekirdeği sağlığı korumak için ideal olarak yağ şeklinde kullanılıyor.

Nar Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir?

Düzenli olarak tüketilmesi halinde bireylerde farklı nedenlerden ileri gelen zihinsel bozuklukları nar çekirdeğinin yağının tedavi edebileceğini biliyor muydun?

Nar çekirdeği kapsülü ya da nar tohumu tüketmek, içerisinde bulunan polifenoller sayesinde zihnin ve bilişsel faaliyetlerin korunmasını sağlayacaktır. Ayrıca kalp ameliyatı olan kişilerde görülen hafıza sorunlarına da bu yağ ile çözüm bulunabileceğine bilimsel veriler olması da cabası.

Peki narın çekirdeğiyle yaralarının etkin bir şekilde iyileştirebileceğini biliyor muydun? Mikroplardan kaynaklı enfeksiyonlar, kanamalar, aft ve iltihaplar için nar çiçeği yağı ya da çekirdeğinin yağı eski dönemlerden beri kullanılmaktadır.

Bu yağın içerisinde sayısız vitamin ve mineral bulunduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak bağışıklığımızı koruma özelliğini borçlu olduğu özel bileşenlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • B vitamini
  • C vitamini
  • E Vitamini
  • K vitamini
  • Magnezyum
  • Çinko
  • Bakır
  • Potasyum
  • Folat
  • Fosfor
  • Kalsiyum

Nar Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Nar Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları

Nar Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları

Vücuttaki keratinositleri uyandırma yoluyla, vücuda adeta yeniden hayat veren nar çekirdeği yağı cildin dış katmanlarının tedavi edilmesi için birebirdir. Daha genç görünen bir cilt sağlamasının yanı sıra güneş yanığı gibi cilt hasarlarının onarılmasına da yardımcı olur ve cildi yumuşacık kılar.

Nar çekirdeği yağı faydaları ve içerisinde bulunan doğal antioksidanlar sayesinde cilt için büyük bir zarar nedeni olan serbest radikalleri ortadan kaldırır. Sebum yani ciltte istenmeyen fazla yağ katmanı bu yağın düzenli kullanımı ile uzaklaştırılır ve hormonal dengesizliklerden kaynaklı sorunları telafi eder. Bazı hormonlar aşırı salgılandığında sivilce ve benzeri farklı cilt sorunları oluşabileceğinden yağın hormonal denge sağlaması büyük bir avantaj olarak görülür.

Nar Çekirdeği Yağı Kanseri Önler mi?

Nar çekirdeği yağı nasıl kullanılır sorusuna geçmeden önce belirtmemiz gereken bir diğer önemli fayda da yağın kanser üzerine olan etkileridir. İçerisinde punicic asit bulunduğundan bahsettiğimiz yağ, bu sayede vücutta antienflamatuvar etki sağlar. Hayvanlar üzerinde yapılan bir bilimsel çalışma ise yağın bu bileşene sahip olması sayesinde kanserli hücrelerde gerileme ve azalma kazanıldığını göstermiştir.

Bahsetmiş olduğumuz antienflamatuvar özellik aynı zamanda cildi de kızarıklık, tahriş, şişkinlik gibi iltihap belirtilerinden koruyabilir. Döküntülü cilt hastalıklarından olan sedef ya da egzama gibi durumlarda cildi yatıştırması sayesinde gün içinde iki kez az miktarda nar çekirdeği yağından sürmek etkili olacaktır.

Peki bu yağ sayesinde ayrıca ağrılardan da kurtulabileceğini biliyor muydun? Yağ, antienflamatuvar özellik göstermesi sayesinde ağrıyla karakterize olan artrit gibi eklem hastalıklarında kullanılabilir.

Nar Çekirdeği Yağının Üreme Sağlığına Faydaları Nelerdir?

Nar Çekirdeği Yağının Üreme Sağlığına Faydaları

Nar Çekirdeği Yağının Üreme Sağlığına Faydaları

Kadın sağlığının güncelliği en değişmez konularından biri olan menopoz dönemi, pek çok kadın için beraberinde gelecek ciddi şikayetleri temsil eder. Bu dönemde sıcak basmaları, terlemeler, ani ruhsal değişimler en büyük güçlükler olarak karşımıza çıkar.

Araştırmalara göre nar çekirdeği kapsülü almak ya da yağını kullanmak maruz kalınan bu şikayetleri hafifletmeye yardımcı olacaktır. Öyle ki yapılan bir araştırma 12 hafta boyunca bu ürünü düzenli kullanan kadınların %40’ında menopoza yönelik belirtilerin azaldığını ve seyrekleştiğini göstermiştir.

Bir diğer üreme sağlığı konusu olan afrodizyak bitkiler ya da afrodizyak etkili bitkisel yağlar da nar çekirdeğinin yağının içinde bulunduğu bir konudur. Testosteron hormonunu artıran ve böylece enerjiyi yükselten yağla cinsel arzunun ve istekliliğinin artması mümkündür.

Araştırmalar, nar suyunun faydaları gibi yağının da faydaları sayesinde de hayvan türlerinde eril disfonksiyonun tedavi olabileceğini ortaya koymuştur.

Nar Çekirdeği Yağı Kilo Verdirir mi?

İçerisinde bulunan flavonoidler türleri sayesinde kötü kolesterolden koruyan nar çekirdeği yağı eczane gibi yerlerde bulabileceğin bir zayıflama ürünüdür. Kilo kaybetmek isteyenlere kullanması önerilen bu nar yağı, bahsetmiş olduğumuz içerik sayesinde yağ depolanmasını ve iç organ yağlanmasını önler, haliyle zayıflamayı destekler.

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Ağrılarından kurtulmak, cildini onarmak, kanserden korunmak ya da bağışıklığını güçlendirmek… Senin nar çekirdeğinden faydalanma amacın ne olursa olsun, farklı kullanım şekillerini bilerek bu yağa hayatında daha çok yer vermen mümkün. Bu nedenle gelelim nar çekirdeği yağı nasıl kullanılır sorusuna.

Dileyenler cildini korumak ve düzenli bakımında kullanmak için yağı, güneş kremi, saç kremi, nemlendirici gibi farklı bakım ürünlerinin içerisine az miktarda ilave edebilirler. Kuru ve olgun cilt tiplerinde ise yağın direkt olarak sürülmesi de mucize başarılar sağlayacaktır.

Nar çekirdeği yağı kullananlar ürünün etkisini diğer bitkisel yağlar ile birleştirerek arttırabilir. Bunun için 30’ar damla nar çekirdeği ve kuşburnu yağından 2’şer damla da havuç özü ve gül özü yağından alıp küçük cam bir şişede karıştır. Kullanmadan önce çalkalaman ve toplam 6 ayda bitirmiş olman gereken bu yağı dilediğin bakım aşamasında kullanabilirsin.

Nar Çekirdeği Yağı Saç için Nasıl Kullanılır?

Bahsettiğimiz ürünün saçların ve kafa derisinin nem dengesini sağlıyor olması, yorgun ve kırık saçları onarmak için oldukça etkili bir çözümdür. Bu nedenle yapılan sıcak yağ tedavilerinde bu yağdan faydalanılabilir. Daha yumuşak, canlı ve parlak saçlara sahip olmak isteyenler saçları iyileşene ve tamamen onarılana kadar haftada 1 kere yağı saçlarına uygulayabilirler. Sonrasında ise saçın kendi dengesini yakalamak için uygulama sıklığı ayda 1’e düşürülebilir.

Nar Çekirdeği Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir? – Video

Sen de doğal yağlar ailesinin en faydalılarından olan nar çekirdeği yağından artık daha iyi faydalanabilir, bu mucize ürüne hayatında yer verebilirsin. Sorularını ise yorumlar kısmına eklemeyi unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg