• 318.872
Anasayfa
Anne / Çocuk Bebeklerde Yüzde Ve Vücutta Kızarıklık Nedenleri Nelerdir? Tedavisi Nedir?

Bebeklerde Yüzde Ve Vücutta Kızarıklık Nedenleri Nelerdir? Tedavisi Nedir?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Bebeklerde Kızarıklık Nedenleri, Belirtileri, Tedavisi Nedir?

Bebeklerde sivilce gibi kızarıklık ve bebeklerde boyunda kızarıklık neden olur? Bebeklerde yüzde kızarıklık ve kuruluk nedenleri nelerdir? Bebeklerin yüzündeki kızarıklık nasıl geçer? Sen de bebek vücudunda kızarıklık ve bebeklerde yüzde kızarıklık konusunda tüm bilgileri bizimle öğrenebilirsin.

Bebek Vücudunda Kızarıklık Nedenleri Nelerdir?

Bebek Vücudunda Kızarıklık Nedenleri

Bebek Vücudunda Kızarıklık Nedenleri

Bebeklerin alın, yanak gibi yüzünün ve kol ya da bacak gibi vücut bölgelerinde kızarıklıklar meydana gelmesi, anne babaların telaşa kapılmasına yol açabilir. Bebeğin cildinde kızarıklık ile gözlemlenebilen reaksiyonların meydana gelmesine isilik, sivilce, pişik gibi farklı nedenler yol açabilir.

Bebeklerin hassas cildinde reaksiyona yol açabilecek sayısız nedenden bahsedebiliriz. Ancak bunların bebeklik çağına uygun olarak en sık görülenleri şu şekilde listelenebilir:

  • İsilik
  • Atopik dermatit
  • Çilek adı verilen bir tür kızarma
  • Suçiçeği
  • Egzama
  • Pişik
  • Kızamık
  • Bebeklik dönemi sivilcesi
  • Kimyasal ve parfüm içeren ürünler
  • Tahriş
  • Aşırı sıcak hava

Hava ya da parfüm içeren ürün gibi annenin kontrolünde olan nedenlerin haricinde, egzama ya da sivilce gibi cildin kendi oluşturduğu nedenler de kızarıklığa yol açabilir. Bu nedenle ebeveynlerin nedeni kendisi tespit etmeye çalışmak yerine doktora başvurarak kesin tanıyı öğrenmeleri önerilir.

Bebeklerde Kızarıklık ve Kabarma Nedenleri Nedir?

Senin için uzman doktorlarımızdan sorunun nedenlerine ve çözümlerine dair tüm cevapları aldık, sağlıklı bebekler için ihtiyacın olan her bilgiyi yazdık.

Bebek Vücudunda Kızarıklık Nedenleri

Bebek Vücudunda Kızarıklık Nedenleri

Soru 1: 3,5 aylık bir bebek annesiyim. Bebeğimin yüzünde minik kızarıklıklar var, nedeni ne olabilir?

Cevap: Atopik dermatit adı verilen ve kendini ciltte kuruma ile gösteren, egzama benzeri bir bebeklik dönemi rahatsızlığından bahsedilebilir. Bu hastalıkla birlikte bebeğinizin cildinde kızarmalar gözlemlenebilir.

Soru 2: 6 aylık bir kız bebeğim var. Yüzünde ve vücudundaki bazı bölgelerde kızarmalar var. Doktorumuz Eumovate krem verdi. Kremi kullanınca ilk gün kızarıklıklar azalıyor ancak kremi bıraktığımız an yineliyor. Hatta bazen kızaran yerleri kaşınıyor. Bebeklerde alerji bu şekilde görülüyor olabilir mi? Ne yapmalıyım?

Cevap: Bebeklerde kaşıntı ve kızarıklıklarla kendini gösteren pek çok hastalıktan bahsedilebilir. Bu şikayetler için bir cildiye uzmanı ile görüşülmesi şarttır.

Soru 3: Bebeğim 5 aylık, sırtında bazı bölgelerde kızarıklıklar oluşmuş. Bebeklerin yüzündeki kızarıklık nasıl geçer? Bebeğimi çorba, meyve gibi besinlerle besliyorum, bunlar alerji yapmış olabilir mi?

Cevap: Bahsedilen durumun nedeni alerji olabilir ancak bunu evde anlayabilmeniz için ek gıdaları kesip her birini belli sürelerde teker teker vermeyi deneyebilirsiniz. Eğer herhangi bir besine alerjisi varsa kendini bu şekilde gösterecektir.

Bebeklerde Kızarıklıklar Nasıl Geçer?

Bebeklerde Kızarıklıklar Nasıl Geçer?

Bebeklerde Kızarıklıklar Nasıl Geçer?

Soru 4: 8,5 aylık bir bebeğim var ve cildinde kızarıklıklar ortaya çıktı. Doktorumuz atopik alerji tanısı koydu ve sürmemiz için hiroid merhem verdi. Bebeklerde sivilce gibi kızarıklık için başka neler yapabilirim?

Cevap:  Tıp dünyasında alerjik egzama olarak da adlandırılan bu durum ne yazık ki sadece kortizonlu merhemler ile geçemez. Bu durumun geçmesi için ek olarak oral ilaç da verilmesi gerekir. Ancak bu ilaçlar internet üzerinden ve hasta değerlendirmeden verilemez. Doktorunuza yeniden başvurarak ilaç isteyebilirsiniz.

Soru 5: Bebeğim 2,5 aylık oldu. Yanak bölgesi başta olmak üzere yüz genelinde kızarmalar oluştu. Bepanthene kullanarak nemlendirmeye çalıştık ancak hiçbir faydasını görmedik. Doktorumuz zamanla geçeceğini söyledi ama ben yine de endişe ediyorum. Bu gibi bebeklerde cilt enfeksiyonu durumlarında ne yapılabilir?

Cevap: Bebeklikte atopik egzamayı sıklıkla görüyoruz. Bir cildiye uzmanı ile görüşmenizi öneririz.

Soru 6: 1,5 aylık bir bebek annesiyim. Bebeğim ateşi normal ancak yine de kızarıklıklarını görebiliyorum. Hatta vücudunda ele gelmeyen ancak yüzünde elle hissedilebilen kızarıklıklar var. Bu gibi bebek cildinde kabarma vakalarında ne önerirsiniz?

Cevap: Bebeklik döneminde akne ve sivilceler tıpkı yetişkinlerdeki gibi ele gelebilir ve vücuda yayılabilir. Bir cilt uzmanının değerlendirmesi gerekmektedir.

Görmüş olduğumuz üzere bebeklerin cildinde meydana gelen başta kızarıklık olmak üzere, kabarıklıklar ya da kaşınmalar pek çok farklı nedenden ileri gelebilir. Bunun nedeni verdiğin besinlerin alerjiye neden olmasından tutalım da atopik egzama gibi oral ilaç alınmasına neden olacak rahatsızlıklar bile olabilir. Duruma tanı konması için bir cilt uzmanı ile görüşülmesi en doğru hareket olacaktır. Aksi halde kulaktan dolma bilgilerle uygulanan medikal kremler ya da haplar bebeğinde beklenmedik birçok zarara neden olabilir.

Bebeklerde Kaşıntı, Kızarıklık, Egzama Nasıl Geçer? – Video

Sen de bebeklerin cildinde kızarıklık hakkındaki tüm görüşlerini, deneyimlerini ve sorularını bizlere yorumlar kısmında yazmayı unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg