• 88.837
Anasayfa
Anne / Çocuk Hamilelik Ne Zaman Belli Olur? İlk 8 Hafta Hamilelik Belirtileri

Hamilelik Ne Zaman Belli Olur? İlk 8 Hafta Hamilelik Belirtileri

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
İlk 8 Hafta Hamilelik Belirtileri Nelerdir? Nasıl Anlaşılır?

Hamilelik ilk ne zaman belli olur? Hamilelik belirtileri nelerdir? İlişkiden 7 gün sonra hamilelik belli olur mu? 1 haftalık gebelik kan testinde belli olur mu? İdrarda gebelik testi en erken ne zaman belli olur? Sizin için bu yazımızda hamilelik belirtileri ile ilgili detaylı bir yazı hazırladık.

Gebeliğin Erken Dönem Belirtileri Neler?

Gebeliğin Erken Dönem Belirtileri

Gebeliğin Erken Dönem Belirtileri

Bu konuda birçok bilimsel araştırma bulunuyor ve bu araştırmalarda gözlemleniyor ki gebeliğin erken dönem belirtileri kişinden kişiye farklılık gösterebiliyor. Bazı anne adayları ilk iki hafta içerisinde bazı ipuçları hissettiğini belirtse de bazı anne adaylarında ise ilk aylarda hiçbir belirti görülmediği gözlemlenmiştir.

Bu araştırmalar içerisinde en iyi sonuçları veren çalışma, hamile kalmak istediğini belirten toplamda 136 kadını içerir. Çalışma, doğum kontrol hapının bırakılmasından başlayarak gebeliğin 8. haftası gelene kadar olan süreyi kapsar. Bu sürede kadınların yaşadıkları değişimin günlük olarak kaydı tutulur. Değerlendirme sonuçlar ise şöyledir;

  • Kadınların %50’si 5. hafta sonrasında basit belirtiler yaşamış.
  • Kadınların %70’inde 6 hafta sonrasında belirtiler görülmüş.
  • Kadınların %90’ında ise 8 hafta sonrasında belirtiler gözlemlenmiş.

İlk işaret olarak çoğunlukla adet döneminin yaşanmaması olarak belirtilir. Yaygın bir biçimde gözlenen belirtiler arasında ise memelerde şişkinlik ve gerginlik, halsizlik, kusma, bulantı ve sık sık idrara çıkma yer alır. Kişiden kişiye değişim gösterecek şekilde bu belirtiler hafif ya da şiddetli yaşanabiliyor.

İlk 2 Hafta Gebelik Belirtisi Olur Mu?

2 Hafta Gebelik Belirtisi

2 Hafta Gebelik Belirtisi

Son adet döngünüz tam olarak iki hafta önce başladığından bu süreyi uzman doktorlar, gebelik haftalarını sayma prensipleri baz alarak, yumurtlama döneminin devamı olarak nitelendirir. Bu süreçte hala gebe kalma ihtimalini bulunur ve muhtemel olarak farklı hislerinizin nedeni rutin adet döngünüzdür.

Hamileliğin 3. Haftası Belirtiler Nelerdir?

Başarılı bir döllenme gerçekleştiyse bu hafta içinde hücrede bölünme başlar ve fallop tüpleri yoluyla yumurta, rahim içine doğru ilerler. Buraya ulaştıktan sonra döllenmiş olan yumurta, kendini rahmin dokusuna yerleştirir.

Birçok kadında ilk 3 hafta belirti gözlemlenmese de bazı kadınlarda yumurtanın yerleşmesinden dolayı ortaya çıkan kanama gözlenir. Kanama yaşanabileceği gibi bulantı, koku hassasiyeti, halsizlik, gıdalardan kaçınma ya da sık sık idrara çıkma gibi belirtiler de yaşanabilir.

Gebeliğin 4. Haftasında Ne Olur?

Gebeliğin 4. Haftası

Gebeliğin 4. Haftası

Normal durumlarda adet, bir önceki adetten yaklaşık olarak 4 hafta sonra başlar ve gebelikte en büyük belirti bu döngünün oluşmamasıdır. Birçok kadın bu dönemde hiçbir belirti yaşamıyorken bazı kadınlarda bulantılarla beraber sık idrara çıkma ve yorgunluk gibi belirtiler gözlemlenir. Yaklaşık oranla kadınların üçte biri bu dönemde bulantı yaşar.

Hamileliğin 5. Haftası Belirtiler Nelerdir?

Bebeğiniz anne rahmi içerisinde hızlı bir biçimde büyürken gebelikten kaynaklanan rahatsızlıklarınızda artış gözlemlenebilir. En sık karşılaşacağınız şikayetler arasında hamilelikte göğüs ağrısı, yorgunluk, sık idrara çıkma ve mide bulantıları yer alır.

6 Haftalık Hamilelikte Belirtiler Neler?

Bu dönemlerde sabahları mide bulantısı probleminde artış gözlenir. Bunun yanında vücudunuzun bitkin olması ya da ruh halinde dengesiz değişiklikler yaşanır. Çoğunlukla hormonal değişikliklerden kaynaklanan bu sorunlar, gebeliğe dair strese bağlı olarak da oluşabilir.

Erken hamilelik dönemi anne adaylarının %75’i lekelenme yaşar ve bu genellikle endişelenecek bir durum değildir. Bu dönemlerde yaşayacağınız lekelenmelerin ardından mutlaka uzman doktorunuza danışarak herhangi bir sorun olmadığına emin olunuz.

7. Hafta Gebelik Belirtileri Nedir?

7 Haftalık Hamilelik Belirtileri

7 Haftalık Hamilelik Belirtileri

Artık sabahları yaşadığınız mide bulantıları olağan sıklığına gelmiştir ve bazı giysilerinizi giyerken zorlanabilirsiniz. Özellikle bel bölgesinde kalınlaşma görülür. İlk iki haftaya kıyasla rahmin boynu iki kat artmıştır. Tuvalete normalden çok daha sık bir şekilde çıkmaya başlarsınız. Rahim büyüdükçe mesaneye yaptığı baskı arttığından böbrekleriniz tarafından normalden daha fazla kan filtrelenir.

Hamileliğin 8. Haftası Belirtileri Nelerdir?

Kadınların %90’ı bu dönemde hamilelik belirtilerini net olarak görmeye başlar. Hormonlarınızda yaşanan değişimlerden dolayı çok fazla halsizlik hissedilir. Halsizliğe ek olarak mide bulantıları ve kusmalar eklenerek günlük enerjinizde düşüş gözlemlenir. Göğüslerde büyüme olacağından ve göğüsler süt üretmek için hazırlandığından sütyen bedeniniz büyüyebilir. Geceleri sık tuvalete çıkma ve göğüste yaşanan gerilimlerden kaynaklı olarak karın üstü yatamıyorsanız uyku zorluğu yaşamanız mümkün.

Yaygın Hamilelik Belirtileri Nedir?

Hamilelik Belirtileri

Hamilelik Belirtileri

  • Rahimde kanama olmadan yaşanan kasılmalar
  • Karın bölgesinde şişlik
  • Nefes alıp vermede zorlanma
  • Kabızlık
  • Sersemleşme
  • Gaz sancısı
  • Avuç içlerinin kaşınması
  • Burunda tıkanıklık
  • Cilt renginde koyulaşma

Bu belirtiler rahatsız edici olsa da uzmanlar tarafından bu durumların anne adayını korumaya yönelik yaşandığını belirtir. Embriyo gelişimi sırasında doğru olmayan besinlerin tüketimini engellemek ve anne adayını hamile olduğuna dair uyarmak için bu belirtiler gözlemlenir.

8 Haftalık Hamilelikte Neler Olur? – Video

Siz hamile olduğunuza dair belirtileri ne zaman görmeye başladınız? Sizin için hazırladığımız ve hamilelik belirtileri ile ilgili olan yazımız hakkında tüm soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg