• 95.421
Anasayfa
Anne / Çocuk Gebelikte Alerji Neden Olur? Gebelikte Alerji ve Kaşıntı Nasıl Geçer?

Gebelikte Alerji Neden Olur? Gebelikte Alerji ve Kaşıntı Nasıl Geçer?

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Gebelikte Alerji Neden Olur? Gebelikte Alerji ve Kaşıntı Nasıl Geçer?

Gebelikte alerji ve kaşıntı neden olur? Hamilelikte alerjiye iyi gelecek çözümler hangileridir? Gebelikte hangi alerji testleri yapılmamalıdır? Gebelikte ortaya çıkan alerji nasıl anlaşılır? Tedavi nasıl olmalıdır? Bu konuda muzdarip olan ya da henüz hamile olmadan ya alerji olursam diye düşünen anne adayları arasındaysanız yazımı okuyarak aklınızdaki sorulara hazırladığım yazımda cevap bulabilirsiniz.

Gebelikte Alerji ve Kaşıntı

Gebelikte Alerji ve Kaşıntı

Gebelikte Alerji ve Kaşıntı

Hamilelikte meydana gelen alerjinin sebebi hormonların yükselmesidir. Östrojen ve progesteron hormonlarının artması anne adayında alerji oluşmasına sebep olur. Alerjik rahatsızlıklar ciltte kaşıntı, kabarma, kızarıklık şeklinde olan egzama, dermatitler gibi, gözlerde batma, sulanma, kaşıntı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, nefes almada zorluk, sindirim sisteminde bozulma, ishal ve kusma gibi belirtilerle kendini gösterir.

Hamilelerde görülen alerjiler mevsimler geçişlerde çiçeklerde bulunan polenlerden, metal takı, kozmetik ürünler, yumurta, çilek, domates gıdaların cilde temas etmesinden ya da tüketilmesinden kaynaklı ortaya çıkabilir. Bazende kullanılan bir ilaç alerjik reaksiyona sebep olabilir. Oluşan bu alerji anne adayı ve bebekte olumsuzluklara sebep olur. Hamilelikte oluşan şişlikle beraber de kaşıntı ve kızarma anne adayında görülebilir. Sık sık duş almak ve kaşınan bölgeyi nemli tutmak biraz rahatlatabilir.

Hamilelikte Alerji Belirtileri Neler?

  • Hapşırma
  • Burun akıntısı
  • Burun tıkanıklığı
  • Baş ağrısı
  • Nefes almada güçlük, öksürük
  • Göz, cilt ve ağız bölgesinde kaşıntı
  • Ciltte döküntü kızarma
  • İshal kusma gibi sindirim bozukluğu

Gebelikte Alerjiyi Geçirmek İçin Ne Yapılmalı?

Gebelikte Alerjiyi Geçirmek İçin Ne Yapılmalı?

Gebelikte Alerjiyi Geçirmek İçin Ne Yapılmalı?

Elma Sirkesi

Elma sirkesi alerjik reaksiyonların tedavisinde oldukça etkili bir yöntemdir. Kaşıntı, sık hapşırma, burun tıkanıklığı, baş ağrısı ve öksürüğü azaltarak alerjiyi tedavi eder.

  • 1 bardak su içerisine 1 kaşık elma sirkesi ekleyin.
  • Yarım limon suyunu sıkarak 1 yemek kaşığı doğal bal ile karıştırın.
  • Bu karışımı rahatsızlığınız geçene kadar günde 3 kez tüketebilirsiniz.

Buhar Solumanın Faydası

Buhar solumak burun tıkanıklığı gibi birçok rahatsızlığa iyi gelebilir. Fazla olan mukusun temizlenmesinde, sinüslerin rahatlamasına yardımcı olur.

Bu işlem için buhar makinelerini kullanabilirsiniz ya da kendinizin yapacağı buhar oluşturma yöntemlerini kullanabilirsiniz.

  •  Yarım litre kadar suyu buhar oluşana kadar kaynatmanız gerekir.
  • Kaynayan suyu bir kabın içine dökerek suyun içerisine nane esanslı yağı, biberiye esanslı yağı, ve çay ağacı yağı ekleyerek başınıza havlu geçirip bu çıkan buharı solumanız gerekir.

Sıcak Duş Almak

Dışarıda vakit geçirdikten sonra istenmeyen kimyasal maddeler, kirli hava, polenler gibi diğer alerjiyi tetikleyen maddeler üzerinize bulaşmış olabilir. Sıcak bir duş bu maddelerden kurtulmanızı sağlayacaktır. Aynı zamanda sinüslerinizi rahatlatarak yatıştırmaya yarar.

Zencefil Çayı Faydası

Antioksidan özelliğe sahip olan zencefil antialerjik besinler arasındadır. Astım belirtilerini azaltarak solunum yolu tıkanıklıklarını açılmasını sağlar. Günce içeceğiniz 2 bardak zencefil çayı sağlığınız için olumlu etkiye sahiptir. Bir kaç dilim zencefil kökünü gün içinde tükettiğiniz yiyeceklerin içerisine ekleyebilirsiniz.

Zerdeçal Faydaları

Zerdeçal da tıpkı zencefil gibi antioksidan etkiye sahip antialerjik bir besindir. Bir bardak sıcak sütün içine 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal ekleyerek her gün tüketebilirsiniz.

Gebelikte Deri ve Böcek Alerjisi Testi Yapılmalı mı?

Alerjiden korunmak için ilk yapılacak şey alerjiye sebep olan madde yada besinden uzak durmaktır. Örnek vermek gerekirse ev akarlarına karşı alerjisi olan biri evi temizlerken maske kullanmalı, yatak örtülerini yüksek derecede yıkamalı, toz tutabilecek tekstil malzemelerini evinde bulundurmamalıdır. Gebelik öncesinde hangi ilaç ya da maddelere karşı duyarlılık alerjik bir reaksiyon olunduğu bilinmesi çok önemlidir. Böylelikle bu dönemde o maddelere dikkat edilir. Alerjiye sebep olan ilaçlar kullanılmaz.

Gebelikte Ortaya Çıkan Alerji Nasıl Anlaşılır?

Gebelikte Hangi Alerji Testleri Yapılmalı?

Gebelikte Hangi Alerji Testleri Yapılmalı?

Hamilelik öncesinde yaşanan astım ve alerjik rinit gebelik esnasında da devam edebilir. Gebelik döneminde bu alerjileriniz daha şiddetlenebilir ya da hamilelik boyunca ortadan kalkabilir. Bu kişiden kişiye değişir. En sağlıklı yöntem olarak gebelik öncesi alerji testi yaptırıp alerjinizin olduğu şeyleri bilmenizdir. Böylelikle hamilelikte bunlardan uzak durarak alerjiden korunmuş olursunuz. Sadece hamilelikte ortaya çıkan alerjilerde normal dönemlerdeki alerjiler gibi aynı belirtileri gösterir. Kaşıntı, kızarıklık, kabarma, döküntü, burun akıntısı gibi belirtiler alerji belirtileri olarak kabul edilir.

Gebelikte Alerji Tedavisi

Hamileler alerji durumunu yaşadıklarında muhakkak bir uzmana danışmalıdırlar. Dikkatli şekilde tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Bazı ilaçlar bebeğe zarar verebilir. Alerji için kullanılan ilaçların bir kısmı da riskli ilaçlar kısmındadır. Hangi ilacın kullanılacağı ve dozu tamamen doktorun kararı olmalıdır. Özellikle hamilelik döneminde alerji yapması daha yüksek olan besinlerden uzak durmak gerekir. Yumurta, yer fıstığı, çilek ve domates bu besinlere örnektir. Bu besinleri dikkatli tüketmek alerji riskini de ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Gebelikte Kaşıntı Neden Olur? – Video

Gebelik döneminde alerjik bir rahatsızlık geçirdiniz mi? Bu dönemi nasıl bir tedavi yolu ile atlattınız? Alerjiye ilaç tedavisi uygulandı mı? Hamilelikte alerji olmanıza sebep olacak bir besin oldu mu? Yazımı okuduktan sonra bu konu ile ilgili aklında soru işareti kalan anne adaylarına tecrübelerinizi bize yazarak onlarla paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg