• 88.521
Anasayfa
Anne / Çocuk Hamilelikte Mide Bulantısı ve Kusmaya Ne İyi Gelir? Çözüm Yolları Neler?

Hamilelikte Mide Bulantısı ve Kusmaya Ne İyi Gelir? Çözüm Yolları Neler?

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
Hamilelikte Mide Bulantısı ve Kusmaya Ne İyi Gelir? Çözüm Yolları Neler?

Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar? Hamilelikte mide bulantısı ne kadar sürer? Hamilelikte mide bulantısına çözüm nasıldır? Hamilelikte bulantısı ve kusmaya ne iyi gelir? Hamilelikte mide bulantısına ilaç kullanılır mı? Sizin için bu yazımızda hamilelikte mide bulantısı hakkında tüm detayları derledik.

Hamilelikte Mide Bulantısı Ne Zaman Başlar?

Hamilelikte Mide Bulantısı Ne Zaman Başlar?

Hamilelikte Mide Bulantısı Ne Zaman Başlar?

Bazı anne adayları gebelik sürecini sorunsuz atlatabilmektedir. Bu sayı oldukça azdır. Çoğunluğu oluşturan kısım az ya da çok birçok rahatsızlık ile karşılaşır. En sık rastlanan ise midede oluşan bulantının sonucunda kusmak istemektir.

Sürekli olarak devam eden bu durum özellikle gebeliğin ilk 3 ayından sonra sabahları ortaya çıkar. Kesin olarak nedenleri bilinmiyor olsa da birçok iddia bulunuyor. Hormonlarda değişimler ve vücudun bebeği yabancı olarak görmesi sonucu çeşitli komplikasyonlar gelişebilmektedir. Tetikleyici etmenler arasında ise bazı kokular da yer almaktadır. Bunun yanında fiziksel olarak zayıf olma, yorgunluk, yoğun stres, mineral ya da vitamin eksiklikleri ve bazı gıdalar bulunuyor.

Kimilerinde daha uzun sürse de kimisinde daha kısa ve az şiddetli olacak şekilde ilerleyebilmektedir. Sabahları sizi tuvalete kapatacak kadar yoğun olsa da gün içinde normale dönmektedir. Nadir olarak görülse de bazı kadınlarda gün içinde şiddetini arttırdığı da bilinir. Bazı ipuçları ve doğal yöntemler ile bu sorunu kolaylıkla çözebilirsiniz.

Hamilelikte Mide Bulantısı ve Kusmaya Ne İyi Gelir?

Hamilelikte Mide Bulantısı ve Kusmaya Ne İyi Gelir?

Hamilelikte Mide Bulantısı ve Kusmaya Ne İyi Gelir?

Su içmek en doğal yöntemlerden biridir. Hem anne hem de bebek için hayati öneme sahiptir. Gün içinde yeterli suyu almaya ve su içmeyi unutmamaya dikkat edilmelidir. Sabah bu sorunla güne başlıyorsanız ilk yapmanız gereken yarım bardak kadar su içip yeniden yatağa uzanmaktır. Daha iyi hissetmeye başlarsanız gün içinde saat başı 1 bardak kadar su içmek iyi gelecektir.

Rezene: Rezene, kullanmak oldukça faydalıdır. İçerdiği enzimler sayesinde sadece başucunuzda bir tohum bulundurmanız yeterli olacaktır. Problemle karşılaştığınızda tohumu çiğneyin ve etkisini göstermesini bekleyin. Dilerseniz bir çay bardağına 1 kaşık kadar rezeneyi öğütülmüş olarak atın ve yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra süzerek için. Daha kolay bir tüketim için limon ve bal ile tatlandırabilirsiniz.

Zencefil: Sindirim sisteminde oluşan problemlerkarşısında güçlü bir etkiye sahiptir. Aroması ile midenizin yatışmasını sağlar ve gün içinde sizi zinde tutar. Küçük bir parçası çiğnemeniz durumunda gerekli etkiyi gösterecektir. Bunun yanında dilerseniz sabahları uyandığınızda bir bardak kadar zencefil çayı da içebilirsiniz.

Limon: Kokusu ve aroması ile hamilelikte mide bulantısına kesin çözüm limondur. C vitamini açısından zengin olmasıyla bebeği ve anneyi destekler, daha sağlıklı bir süreç oluşturur. Sabahları uyandığınızda içtiğiniz suya birkaç damla limon eklemeniz yeterli olacaktır. Dilerseniz bal ekleyerek daha rahat tüketim sağlayabilirsiniz.

Nane: Sakinleştirici ve bulantıyı önleyici etkisiyle nane listemizde bulunmayı hak ediyor. Bir bardak sıcak su içerisine 1 tatlı kaşığı kadar nane ekleyin ve 7 ila 8 dakika kadar demleyin. İçerisine dilerseniz süt ekleyebilirsiniz. Bunun yanında nane yağı da oldukça yararlı olacaktır. Peçete ya da parmak ucunuza sürerek koklayın. Yaydığı koku sayesinde sindirim sistemini rahatlatmanın yolları arasında yer alır. Ferahlatıcı kokusu ile oldukça etkili olacaktır. Nadir de olsa bazı annelerde ters tepki verdiği gözlemlenmiştir. Buna dikkat etmeniz gerekiyor.

B6 vitamini: Bir diğer çözüm yolu ise B6 vitamin takviyesi almaktır. Hamilelikte mide bulantısına ilaç kullanımı tavsiye edilmektedir. Bebeğiniz için olabildiğince kimyasallardan uzak durmanız gerekmektedir. Vitamin takviyeleri ise yardımcı olabilmektedir. Doğal yöntemler ya da bu gibi takviyeler ile sorunlarınızı çözebilirsiniz. Doktorunuza danışarak bu takviyeyi alabilir ve sorunlarınızı çözebilirsiniz.

Kraker: En pratik yollardan biri ise kraker yemek olarak bilinir. Sabahları uyandığınızda yarım bardak su sonrasında 2 ile 4 adet kraker yemek oldukça yararlı olacaktır. Midenizde bulunan asitlerin yatışmasını sağlayacağından bu problemi ortadan kaldıracaktır.

Hamilelikte Mide Bulantısı ve Kusmayı Önlemenin Yolları

Hamilelikte Mide Bulantısı ve Kusmayı Önlemenin Yolları

Hamilelikte Mide Bulantısı ve Kusmayı Önlemenin Yolları

  • Bu problemi tetikleyen birçok faktör olabilmektedir. Bu nedenle ilk olarak nedeni bulmaya çalışın.
  • Düzenli olarak yapacağınız yürüyüşler ve hafif programlı egzersizler ile daha kolay bir süreç yaşayabilirsiniz.
  • Yemek yerken çok yememeye dikkat edin. Yediklerini gün içine yaymaya özen gösterin.
  • Kızarma ve bol yağlı yiyeceklerden uzak durun.
  • Bulunduğunuz yeri sık sık havalandırmaya çalışın.
  • Tükettiğiniz besinlerin protein açısından zengin olmasına özen gösterin.
  • Koyu yeşil yapraklı sebze ve meyve tüketin.
  • Şiddetli problemlerde mutlaka doktorunuza danışın.

Gebelikte Mide Bulantısı ve Kusmayı Önlemek İçin Ne Yapmalı? – Video

Siz bu problem ile karşılaştığınızda hangi yöntemi uyguluyorsunuz? Hamilelikte mide bulantısı ile ilgili yazımız hakkında soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg