• 112.106
Anasayfa
Anne / Çocuk Emziren Anneler Nasıl Kolay Kilo Verir? Zayıflama Tüyoları!

Emziren Anneler Nasıl Kolay Kilo Verir? Zayıflama Tüyoları!

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Emziren Anneler Nasıl Kolay Kilo Verir? Zayıflama Tüyoları!

Emziren anneler nasıl sağlıklı zayıflar? Süt arttıran ve kilo verdiren detoks tarifleri hangileridir? Doğumdan sonra sağlıklı kilo vermek için tüyolar nelerdir? Emzirirken sıvı alımının önemi var mıdır? Sık sık emzirmek kilo verdirir mi? Sizler için hazırladığım yazımda yeni doğum yapmış emziren annelerin hamilelik kilolarından sağlıklı bir şekilde kurtulmaları hem de süt arttıracak tüyolar ve tarifleri araştırıp yazdım. Yazımı okurken bebeğinizin sağlıklı büyümesi  sizin de kilolarınızı kolaylıkla vermeniz dileğiyle…

Emziren Anneler Nasıl Sağlıklı Zayıflar?

Emziren Anneler Nasıl Sağlıklı Zayıflar?

Emziren Anneler Nasıl Sağlıklı Zayıflar?

Doğum yaptıktan sonra her annenin istediği hem bebeğini doyurmak hem de sağlıklı bir şekilde hamilelik kilolarından kurtulmaktır. Emziren anneler için hem süt arttıran hem de kilo vermek için uzmanların verdiği tüyoları paylaşmak istiyorum. Hamilelik döneminde anneler aldıkları kilolardan bir an önce kurtulmak isterler. Ama süt olsun diye bol bol ye kızım diyen büyüklerin yanında bu iş nasıl olacak ? Annelerin kilo vermek için başvurduğu düşük kalorili diyetler kilo vermeyi daha da zorlaştırır. Bu sağlıksız beslenme anne sütünün besin değerini  ve miktarını da azaltmaktadır.

Yapılan araştırmalar anne sütünün en değerli besin olduğunu gösterir. Emziren anneler bebeklerini emzirdikleri için günde ortalama 500-800 kalori harcarlar. Yani başlı başına emzirmek kilo vermenizi kolaylaştırır. Doğumdan sonra sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen anneler bebeğini sık sık emzirmelidir. Bebeği sık sık emzirmek hem bebeğin büyüyüp gelişmesi hem de annenin sağlıklı beslenmesi için önemlidir.

Doğumdan Sonra İlk 6-8 Hafta Diyet Yapmayın

Doğumdan sonraki ilk 6-8 hafta vücut kendini toparlamaya çalışır. Bu süre içinde anneler hızlı kilo vermeye çalışmaktan uzak durmalıdır. Sürekli kilo vermeyi aklında tutan bunun için uğraşan anne daha fazla strese girer ve süt üretimi azalır. Emziren anneler ayda 1-2 kilo vermeyi hedeflemelidir.

Süt Arttırırken Kilo Verdirecek Tüyolar

Süt Arttırırken Kilo Verdirecek Tüyolar

Süt Arttırırken Kilo Verdirecek Tüyolar

Her zaman olduğu gibi emzirme döneminde de mutlaka güne kahvaltı yaparak başlamak gerekir. Ve kahvaltı da mutlaka bir yumurta tüketilmelidir. Anneler sağlıklı beslenmelerine en az hamilelikte dikkat ettikleri kadar dikkat etmeli doğumdan sonra da bebeklerinin onların yediklerine ihtiyaç duyduklarını unutmamalıdır.

Günde 3 ana, 3 ara öğün yapıp protein ve kalsiyum alımına dikkat etmeliler. Her öğünde süt ve süt ürünlerini bulundurmak çok sağlıklıdır. Gün içerisinde sıvı alımına özen göstererek 3 litre su içmeye gayret etmelidir emziren anneler. Tatlılar, şekerli gıdalar ve beyaz un ile hazırlanmış hamur işlerinden uzak durmak gerekir. Kahve ve çay tüketimi sınırlanmalıdır.  Gazlı ürünler içildiği zaman bebeğe de gaz yapacağı unutulmamalı ve tüketilmemelidir. Haftada iki kez baklagil bulunan yemekler yenilmelidir. Şekerli gıdalar süt üretimini arttırmadığı gibi gereksiz kalori alımına sebep olarak kilo aldırır.

Emzirirken Sıvı Alımının Önemi

Emzirme döneminde susuz kalmamak gerekir. Hatta her emzirmeden sonra bir bardak su içmek günlük su miktarını kolaylıkla tamamlamanıza da yardımcı olur. Su içmek anne sütünü arttıran en önemli gıdadır. Gebelik döneminde alınan kiloları kolaylıkla vermenizi sağlayarak onları süte çevirir.

Bebeğinizi Bol Bol Emzirin

Bebeğinizde doğduğu zamanlar sizi sık sık emmek isteyecektir. Bu dönemde bebeğinizi sık sık emzirin. Ne kadar emzirirseniz o kadar kilo verir ve sütünüzü arttırmış olursunuz.

Kulaktan Dolma Fikirlerden Uzak Durun

Anneler sütlerini arttırmak için şekerli gıdalara yönlenir ya da yönlendirilirler. Oysa ki bu tamamen yanlıştır. Şekerli besinler süt arttırmaz. Tam tersi bir durumda annelerin doğumdan hemen sonra kilolarının hızla vermeleri gerektiği kanısına varmalarıdır. Bu iki durumda halk arasında oldukça yaygındır ve anne sütünün miktar ve kalitesini azaltmak dışında işe yaramazlar.

Emzirirken sağlıklı şekilde kilo vermek mümkün. Bu evrede devreye detoks suları giriyor. Bunun için emziren anne detoksları vardır.

Detoks, bedenden toksinlerin, zehirlerin atılması, temizlenmesi demektir. Yanlış beslenme, sigara kullanımı, kozmetik malzemeler,  vücut kremleri, radyasyon, hava kirliliği gibi sebeplerden dolayı vücutta toksinler birikir. Detoks suyu vücudumuzu içten temizler ve arındırır. Arınmış sağlıklı bir bireyin kilo vermesi de daha kolaylaşır. Vücutta toksinler biriktikçe sivilce, siyah nokta, egzama gibi cilt problemleri artar.

Emziren Anneler İçin Zayıflatan, Süt Arttıran Detoks Suyu

Emziren Anneler İçin Zayıflatan, Süt Arttıran Detoks Suyu

Emziren Anneler İçin Zayıflatan, Süt Arttıran Detoks Suyu

Malzemeler:
  • 1 kabuk tarçın
  • Yarım elma
  • 1 taze zencefil
  • 1 çay kaşığı  tane kimyon
  • Limon suyu
Yapılışı:
  • Bir gece önceden 1 litre suya bu malzemeleri koyarak kaynatın.
  • Rengi değişerek koyulaşınca altını kapatın.
  • Tercihe göre gece yatmadan önce 1 çay bardağı, sabah 1 su bardağı aç karınla, geri kalanı da gün içerisinde tüketebilirsiniz.

Emziren Anneler İçin Maden Suyu Detoksu

Malzemeler:
  • 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım limon ,greyfurt ya da portakal
  • Taze nane
Yapılışı:
  • Karıştırdığınız malzemeleri en az 5 saat bekletip gün içerisinde tüketebilirsiniz.

Tarçınlı Süt Tarifi

Malzemeler:
  • 1 bardak süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
  • Emziren anneler için tarçın zayıflamaya yarımcı olur.
  • Sütü istediğiniz sıcaklığa getirip tarçını da ekleyerek ara öğün olarak tüketebilirsiniz.

Emziren Anneler Nasıl Kilo Verir? – Video

Sizlerinde emzirme döneminde yaptığınız detoks oldu mu? Hem süt arttıracak hem de kilo vermeyi kolaylaştıracak önerileriniz ve tarifleriniz varsa bize yazarak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg