• 116.777
Anasayfa
Anne / Çocuk Hamilelikte Portakal Yenir mi? Hamilelikte Portakal Suyu İçilir mi?

Hamilelikte Portakal Yenir mi? Hamilelikte Portakal Suyu İçilir mi?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Hamilelikte Portakal Yenir mi? Hamilelikte Portakal Suyu İçilir mi?

Hamilelikte portakal suyu içilebilir mi? Hamilelikte portakal suyu içmek faydalı mı? Hamilelikte portakal yemek cinsiyet ile ilgili midir? Hamilelikte portakal yemek doğru mu? Hamilelikte portakal aşermek neyin işareti? Sen de hamilelikte portakal yenir mi sorusuna tüm detaylarıyla cevap bulmak için yazımızı okuyabilirsin.

Gebelikte Portakal Yemek Faydalı mıdır?

Gebelikte Portakal Yemek Faydalı mıdır?

Gebelikte Portakal Yemek Faydalı mıdır?

Pek çok tıbbi araştırma hamilelikte C vitamini takviyesi için bu vitaminin öneminin altını çizer nitelikte. Doktorlar anne adaylarını bu vitamini almaya özen göstermeye davet ettikçe elbette akıllara gebelikte portakal yenir mi gibi sorular geliyor. Çünkü C vitamini bakımından en zengin yiyeceklerin başında portakalın geldiğini biliyoruz. O zaman gelin bu sorunun yanıtını birlikte öğrenelim.

İçerisinde yalnızca vitamin değil, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir gibi mineraller ve A vitamini gibi diğer önemli vitaminler de bulunan portakal tam bir besin deposu. Özellikle lif bakımından zengin meyvelerden olmasıyla gebelik boyunca tüketilmesi tavsiye edilmekte, dileyenler lif oranı nispeten düşük olsa da portakalın direkt suyunu da içebilirler.

Anne adaylarını ve bebekleri vitamin ve mineral eksikliğinden koruyan ve gerekli C vitamini ihtiyacını karşılayan portakalın, özellikle bağışıklık sistemi için önerildiğini de ekleyelim. Bahsedilen vitaminler sayesinde bebeğin hastalıklardan korunması ve çok daha sağlıklı gelişmesi mümkün. Suda çözünen bir vitamin türü olduğundan vücutta depolanması mümkün değildir. Bu nedenle bağışıklığı desteklemesi için gebelikte portakal suyu içmek ya da portakalı yemek bir alışkanlık haline getirilmelidir.

Pek çok bilimsel araştırma hali hazırda portakalın yenmesini desteklerken, bir diğer bakış açısı da alerjileri önlediği için yenmesini söyler. Portakalın solunum yolunu etkileyen alerjenlerden koruduğu, bu nedenle düzenli tüketildiğinde hem anneyi hem de bebeği alerjik reaksiyonlardan korumuş olacağı düşünülebilir.

Gebelikte alınması oldukça elzem bir diğer bileşik de folik asit. Folik asit içeren gıdaların tüketilmesi yalnızca anneyi değil, bebeğin gelişim sürecini de destekler ve korur. Özellikle merkezi sinir sistemi ve zihinsel gelişim için folik asidin eşsiz bir önemi vardır. Bu önemli bileşen bakımından zengin bir besin olan portakalın, bu noktada bir diğer faydası ortaya çıkmaktadır. Hamileyken portakal suyu içmek folik asit alımını destekler ve bu sayede nöral tüp defektlerinin önlenmesini sağlar. Portakalın yenmesi ya da suyunun içilmesi sayesinde gün içinde ihtiyacımız olan folik asit miktarının büyük kısmı karşılanacaktır ve bu durumun pek çok jinekolog tarafından da önerildiğini eklememiz faydalı olacaktır.

Hamilelikte Portakal Yemek Ne İşe Yarar?

Hamilelikte Portakal Yemek Ne İşe Yarar?

Hamilelikte Portakal Yemek Ne İşe Yarar?

Genel faydalarından bahsetmiş olduğumuz hamilelik sürecinde portakalı ya da suyunu tüketmenin faydaları, daha detaylı şekilde incelendiğinde, az bilinen etkiler dikkatimizi çekmektedir. Örneğin portakalın yüksek oranda lif içerdiği için kabızlığı ve dolayısıyla tansiyon yüksekliğini önlediğini biliyor muydunuz?

Kan basıncı sindirim sistemi ile direkt ilişkilidir. Sindirimin ve hazmın doğru şekilde gerçekleşmemesi kandaki molekülleri ve haliyle kanın damara uyguladığı basıncı etkileyecektir. Bu sebeple hamileliği boyunca düzenli sindirimi olan kadınlarda yüksek kan basıncı gibi bir durumun riski azalacaktır.

Sindirim gibi boşaltıma da yardımcı olan portakal sayesinde idrar içindeki pH değerini yükselir ve portakalın sitrik asiti atmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu sayede gebelik döneminde yaşanabilecek böbrek taşı gibi boşaltımla ilgili sorunlar önlenebilir.

Portakalın içerisinde yer alan bir diğer önemli bileşen olan keratin genellikle güzellik ve kozmetik dünyasının adını sık kullandığı bir madde. Ancak bu maddenin yalnızca saç ve cilt güzelliği için gerekli olmadığını, aynı zamanda hücre onarımında büyük rol oynadığını bilmende fayda var. Ayrıca her anne için bebeğinin dünyaya tam anlamıyla sağlıklı gelmesi oldukça önemli olduğundan, bebeğin saçlarının ve cildinin kusursuz olması için keratin alması gerektiğinin altını çizelim.

Görüldüğü gibi hamilelikte portakal suyu ya da direkt meyve olarak portakal tüketmenin herhangi bilinen bir zararı olmadığı gibi bilim tarafından desteklenen pek çok faydası da bulunuyor. Gerek bebeğin güzelliğine gerek hayati gelişim evrelerine bile etki edebilen önemli bileşenler bakımından zengin bir besin olan portakalın mutlaka hamile beslenmesinde yer alması öneriliyor. Ancak asidik değerleri yüksek olduğundan herhangi bir rahatsızlık vermesi ya da midede yanma gibi sorunlara yol açması halinde, portakal tüketimi hakkında doktorunuzdan bilgi almanız gerekiyor.

Hamilelikte Meyve Tüketimi Nasıl Olmalı? – Video

Sen de gebelikte portakal yemek ya da suyunu içmek konusunda gereken bilgileri aldığını düşünüyor musun? Görüşleri ve sorularını yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutma.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg