• 300.586
Anasayfa
Anne / Çocuk Bebeklerde Olan Pişiğe Zeytinyağı Sürülür mü? İyi Gelir mi?

Bebeklerde Olan Pişiğe Zeytinyağı Sürülür mü? İyi Gelir mi?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Bebeklerde Olan Pişiğe Zeytinyağı Sürülür mü? İyi Gelir mi?

Bebeklerde pişiğe zeytinyağı sürmek iyi gelir mi? Bebeklere zeytinyağı sürmek zararlı mı? Pişik için zeytinyağını kaynatmak işe yarar mı? Bebeklerde pişik için zeytinyağı faydalı mıdır? Eğer sen de bebeğinin pişik sorununu düşünerek pişik için zeytinyağı nasıl hazırlanır diyorsan hemen yazımıza davet ediyoruz.

Bebeklerde Pişiğe Ne İyi Gelir?

Bebeklerde Pişiğe Ne İyi Gelir?

Bebeklerde Pişiğe Ne İyi Gelir?

Cildi nemlendirmek, bilindiği gibi pişiği önlemenin en temel kuralıdır. Özellikle zeytinyağının pişik ile tahriş olan bölgelere sürülmesi halkta yaygın bir bilinen bir yöntemdir. Pişiğin sebep olduğu kaşınmayı ve cilt hasarını önlemek için bu yağın inflamatuar özellikleri oldukça faydalı olabilir. Ayrıca yağın antimikrobiyal özelliği, cildin bakteri gibi enfeksiyon etmenlerinden korunmasını sağlar ve aynı anda cildi besler. Ayrıca su geçirmez olduğundan bu yağın genital bölge ve bebek poposunda dışkının ve idrarın zararlarını önleyen bir kalkan olduğu söylenebilir.

Bebeklerde pişik için vazelin ya da zeytinyağı gibi yumuşatıcıların kullanılması cilt için oldukça faydalıdır. Piyasada satılan pek çok pişik kremi ile kıyaslandığında yağların çok daha doğal bir çözüm olduğu görülebilir. Pişiğin hem iyileşme süresini hızlandıran hem de yeni tahrişlerin oluşumunu önleyen yağların doğallığı bebek için oldukça uygundur.

Bebeklerde Pişiğin Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde Pişiğin Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerde Pişiğin Nedenleri Nelerdir?

Bebeklerin pişik olmasında farklı nedenler söz konusu olmakta ancak bu sorunun pek çok annenin karşılaştığı rutin bir durum olduğu unutulmamalı ve endişe edilmemelidir.

Pişiğin başlıca nedenleri ise:

  • Kirli bezin uzun süre değiştirilmemesi
  • Bebeklerin anneden ya da kendisi direkt aldığı besinlerin alerji yapması
  • Mantar ve bakteri enfeksiyonları
  • Bebek bezini çok sıkı şekilde bağlamak
  • Emziren annenin ya da bebeğin kullandığı antibiyotik kullanıyor olması

şeklindedir. Bebeğin altını özellikle sıcak yaz aylarında kuruluğundan emin olmak için anne babanın sık sık kontrol etmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Ayrıca yalnızca genital bölgede değil, kalça yanları ve üst bacakta da görülebilen pişikleri önlemek için bebeği tamamen pamuktan üretilen hafif bol giysilerle giydirmenizi öneririz.

Bebeklere Zeytinyağı Sürmek Faydalı mı?

Bebeklere Zeytinyağı Sürmek Faydalı mı?

Bebeklere Zeytinyağı Sürmek Faydalı mı?

İçerisinde bol miktarda A ve E vitamini içerdiğinden dolayı bu yağın cildi besleyici özelliği ön plana çıkmaktadır. Özellikle yağın doğal olanının kullanılmasıyla en iyi pişik kremi bile rafa kalkacaktır. Gün içinde 3 ila 4 kez bu uygulamayı yapmak ya da en azından bez değiştirdikçe az miktarda zeytinyağından sürmek, bebeğin pişiğini geçirdiği gibi yeni tahrişleri de önleyecektir.

Bebeğe zeytinyağı sürmek cildi korumasız ve savunmasız olan bebeğin cildini neme ve minerallere doyurmak için herhangi bir tahriş yokken de tercih edilebilir. Sadece yağın fazla kaygan ve yoğun yapısının bebeği rahatsız etmemesi ve yaymanın daha kolay olması için bir miktar suyla inceltilmesi önerilir.

Bebeğe pişik için zeytinyağı sürmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer husus da yağın kaynağıdır. Cilt için uygulandığında bilindiği gibi en kaliteli olan soğuk sıkma sızma zeytinyağının tercih edilmesi önerilir. Özellikle bebeğin cildinin alerjiye açık, hassas yapısı sebebiyle alınan zeytinyağının mutlaka doğal ve kaynağı belli olmasına özen gösterilmelidir. Kullandığı yağa güvenmeyenler, aktarından bilgi alabilir ve zeytinyağı içeren başka losyon ile kremleri inceleyebilirler.

Bebeklerde Pişik İçin Zeytinyağı Nasıl Hazırlanır?

Bebeklerde Pişik İçin Zeytinyağı Nasıl Hazırlanır?

Bebeklerde Pişik İçin Zeytinyağı Nasıl Hazırlanır?

Bebeklerin pişik için bitkisel çözüm olarak zeytinyağı sürülmesiyle iyileşmesinin ve korunmasının mümkün olduğundan bahsettik. Şimdi gelelim adım adım bu yağın nasıl uygulanması gerektiğine…

  1. Öncelikle bir kase içine 2 yemek kaşığı su ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Tıpkı süt kıvamında bir sıvı elde edene kadar bu karışımı çatalla çırpın.
  2. Mikropların yayılmasını önlemek için bezi dikkatlice tutup sıyırın ve tamamen çıkarın. Bebeğin altını ıslak bez yardımıyla iyice temizlediğinizden emin olun ve sonrasında hem ıslak mendilin nemini hem de kalan kalıntıları temizlemek için kuru ve temiz bir mendille genital bölgeleri silin.
  3. Sonrasında ellerinizi iyice silin ve zeytinyağlı su karışımını bir avucunuza alın. Pişiğin olduğu yerlere bu karışımından biraz biraz sürerek uygulayın. Bebeğe yeni bezini giydirin ve çok sıkmadan kapatın.
  4. Bebeğin rahatsız olmaması ya da bezinin kaymaması için yalnızca cildi yumuşatacak kadar az miktarda ürünü parmak ucuyla uygulamanız gerektiğini unutmayın.

Pişiğe Zeytinyağı Uygulama Doğru mu? – Video

Siz de bebek pişiğe zeytinyağı sürülür mü sorularınızın yanıtlarını bulduğunuza göre, artık bebeğinizi çok daha kolay ve doğal yoldan koruyabilirsiniz. Yorum ve fikirlerinizi yorumlar kısmına yazmayı unutmayın.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg