• 107.816
Anasayfa
Sağlık Adet Söktürücü Besinler, Bitkiler, Doğal Yöntemler

Adet Söktürücü Besinler, Bitkiler, Doğal Yöntemler

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Adet Söktürücü Besinler, Bitkiler, Doğal Yöntemler Neler?

Adet söktürücü bitkiler neler? Adet söktürücü bitki çayları nasıl hazırlanır? Hızlı adet söktürücü var mı? Ne adet söktürür? Adet söktürücü doğal yöntemler nelerdir? Adet getirtmek için ne yapılır? Sen de adet gecikmesi yaşıyorsan adet söktürücü doğal yöntemleri bizimle öğrenebilirsiniz.

Adet Gecikmesi Neden Olur?

Adet Gecikmesi Neden Olur?

Adet Gecikmesi Neden Olur?

Adet tarihini öne çekmeni gerektirecek nedenler olabilir. Örneğin bir tatil ya da özel bir gün kutlamasında adet kanamalarının seni zor durumda bırakmasını istemeyebilirsin. Bu nedenle hızlı adet söktürücü yöntemler oldukça işine yarayabilir. Ancak bu amaçla hormonal dengeni bozacak kimyasal ilaçlar kullanmak yerine bitkisel çözümler bulman sence de çok daha akıllıca değil mi?

Adet döngüsü normal olarak 21 ila 35 gün gibi bir süre devam ediyor. Ancak bu adetin gerçekleşmemesi tıp dünyasında oldukça yaygın ve hatta bir adı bile var: Amenore. Peki bu durumla karşı karşıya kalmamamızın nedenleri ne olabilir?

  • Stres
  • Polikistik over sendromu
  • Kilo değişimleri
  • Diyabet ya da çölyak
  • Doğum kontrol yöntemleri
  • Tiroid bezinden kaynaklı sorunlar
  • Menopoz dönemi
  • Hamilelik

Bilinen en yaygın regl düzensizliği nedenlerindendir.  

Hamileyken Adet Söktürücü Kullanmak Tehlikeli midir?

Hamileyken Adet Söktürücü Kullanmak Tehlikeli midir?

Hamileyken Adet Söktürücü Kullanmak Tehlikeli midir?

Emenagog adı verilen ve adet kanamalarının gelmesini sağlayan ürünlerin yan etki olarak düşük yapmaya neden olabileceğini bilmen gerekir. Yaşanan regl gecikmesi için hamilelikten yana şüphen varsa kesinlikle kanama söktürücüyü kullanmadan önce emn olman ve gereken testleri yapman gerekir.

Hamilelik belirtileri taşıyanlar için bahsetmek üzere olduğumuz hiçbir yöntemin önerilmediğinin altını çizmek isteriz.

Hatırlatmak istediğimiz bir diğer önemli sağlık kuralı da kullanacağın ürün ve bitkilerin güvenilirliği hakkında. Aldığın her bir paketin üzerinde FDA onayına dair emareyi aramalı, herhangi uyuşturucu etkisi olan bir bitkiyle karıştırılmadığından emin olmalısın. Özellikle ithal ürünler alırken saflık ve kalitelerine dair araştırma yapman gerektiğini unutma.

Adet Söktürücü Bitkiler ve Doğal Yöntemler

Bilinçli ve uygun dozda kullanılması gereken bitkilerin, doz aşımında yan etkileri olabileceğini unutmamalısın. Gelelim adet söktürücü bitkiler ve çözümlere:

Adet Söktürücü Bitkiler ve Doğal Yöntemler

Adet Söktürücü Bitkiler ve Doğal Yöntemler

Doğal Adet Söktürücü Zencefil

Uterus kasılmalarını uyarmak ve kanamayı söktürmek için oldukça geleneksel bir yöntem olan zencefilin faydaları onu adeta doğal bir ilaç kılıyor. Hatta bazı kullanıcılar bu kür sayesinde adet ağrılarının da ortadan kalktığını iddia ediyor.

Zencefili çiğ yemek rahatsız edici olabileceği için en doğru tüketim şekli çayını içmek oluyor. Bir parça kabuğunu soyduğun zencefili kaynar suda 5 ile 7 dakika bekletmen, sonrasında süzüp içmen yeterli. Daha rahat içmek için içerisine bal ya da tatlandırıcı ekleyebilirsin.

Adet Söktürücü Bitki Çayı için Maydanoz

Yine uterusun kasılmalarını tetikleyen bir diğer bitkimiz de C vitamini deposu maydanoz. Ayrıca içerisinde apiol bulundurduğu için uterus kasılmalarında büyük rol oynayan bu bitkiyi böbrek hastası olanlara ya da hamilelere kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Bir avuç kadar maydanozu suyla birlikte kaynatıp kaynar suda 5 dakika bekletip sonra süzmen ve içmen yeterli.

Zerdeçal

Geleneksel bir diğer yöntem olan zerdeçalın östrojen ve progesteron üzerinde etki gösterdiği düşünülmektedir. Diyetinin içerisine bu baharatı eklemek için yemeklerin içerisine birer tutam ilave etmen yeterli. Ancak direkt zerdeçalı almak isteyenler bir bardak sütle karıştırıp içmeyi de deneyebilirler.

Çin Melekotu (Dong Quai)

Çin’e has ve asırlardır tedavi amaçlı kullanılan bu bitkinin pelvis kaslarında dolaşımı arttırdığı ve bu şekilde çalıştığı düşünülüyor. Kapsülü de satılan bu bitkinin toz formunu da bulmak mümkün.

Adet Söktürücü Yöntemler

Adet Söktürücü Yöntemler

Siyah Yılanotu (Black Cohosh)

Adetini düzene sokmak isteyenler için bir diğer ithal takviye olan bu bitkinin rahim duvarını tetiklediği söylenir. Ancak başka ilaçlarla kolayca etkileme girdiğinden kalp ya da karaciğer sorunu olanlara önerilmez.

Kişniş Tohumu

Adet kanamasını getirmek isteyenler için 2 – 3 çay  bardağı su içerisine 1 çay kaşığı kişniş tohumu ilave edilmesi ve birlikte kaynatılması yeterli. Sonrasında süzdüğün çayı eksiksiz olarak 3 gün boyunca içmen gerekiyor. Ayrıca kanamalarının tarihini düzenlemek için şikayetin sona erene kadar birkaç ay boyunca her gün bu kürü uygulama şansın da var.

C Vitamini

Askorbik asit olarak da bilinen C vitamini faydaları ile yalnızca bizi basit hastalıklardan korumakla kalmıyor, bilimsel olarak güvenilir bir adet söktürücü olarak da karşımıza çıkıyor. Diğer yöntemler gözlemlere ve tecrübelere dayansa da bu vitaminin östrojen ve progesteron seviyelerini yükselterek rahmin iç duvarını bozduğu düşünülüyor.

Vitamin desteği ile kanamayı getirmek isteyenler yalnızca turunçgil tüketmek zorunda değil elbette. Diyetine ekleyerek daha fazla C vitamini almanı sağlayabilecek bitkilerden işte birkaçı:

  • Brüksel lahanası
  • Kırmızı ve yeşil biber
  • Domates
  • Siyah kuş üzümü
  • Brokoli
  • Kırmızı meyveler
  • Ispanak
  • Aspirin

Bu bitkileri almanın yanı sıra elbette diğer besin gruplarından faydalanmayı da unutmamalısın. C vitamininin fazlasının yan etkilere neden olabileceğini de eklemek gerek.

Aspirin

Bilimsel olarak kanı sulandırdığı için kanamaya etki edebileceği düşünülen aspirin, hemen her evde olan bir ağrı kesici olmasının yanında adeti de tetikleyebiliyor. Ancak bu ilacın düşük etkisi  ve zayıflığı nedeniyle tarihlerde pek de büyük etkiler yaratması beklenmiyor.

Adet Söktürücü Yöntemler

Adet Söktürücü Yöntemler

Gevşemek ve Rahatlamak

Hepimiz biliyoruz ki stresin bedene olan zararı en az yanlış beslenme ya da sigara kadar büyük. Öyle ki çok stresli olduğun zamanlarda hormonların etkileniyor ve kanama tarihlerin bile değişebiliyor. Bunun nedeni ise adrenalin hormonunda meydana gelen dalgalanmalar. Bu nedenle tüm bu yöntemlerden daha öncelikli olarak biraz gevşemen gerekiyor. Peki seni nasıl rahatlatıp gevşetebiliriz?

  • İşe mola vermek
  • Sevdiğin kişilerle daha çok zaman geçirmek
  • Sevdiğin hobilere zaman ayırmak
  • Hafif spor ve egzersiz hareketleri
  • Meditasyon, yoga ve nefes teknikleri

bilinen hem basit hem de en etkili gevşeme yöntemleridir.

Sıcak Su ve Adet Söktürücü Etkisi

Kasları gevşetmek için sıcak suyu kullanmaktan daha güvenilir bir yöntem olamaz. Araştırmalara göre sıcağın dolaşımı arttırması kanamaları düzenlediği için aynı zamanda regl sancısı için çözüm olarak da kullanılabilir.

Dilersen sıcak su torbasını karnına koyarak biraz uzanabilir ya da sıcak bir duş alabilirsin. Duşunu daha da rahatlatıcı kılmak için aromalı yağlardan faydalanabilir, su torban yoksa sağlam bir şişeyle de karnını ısıtabilirsin.

Adet Düzensizliğine Ne İyi Gelir? – Video

Senin de bu doğal adet söktürücü önerilerimize eklemek istediklerin var mı? Fikir ve sorularını yorumlara yazmayı unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg