• 89.566
Anasayfa
Anne / Çocuk Gebeliğin 39. Haftasında Neler Olur? Bebek Gelişimi Nasıl Oluyor?

Gebeliğin 39. Haftasında Neler Olur? Bebek Gelişimi Nasıl Oluyor?

       0   ELİF POLAT      ELİF POLAT
Hamileliğin 39. Haftasında Anne Karnındaki Bebek Gelişimi

39 haftalık gebelikte bebeğin boy ve kilosu ne kadardır? 39 haftalık bebeğin gelişimi nasıldır? 39 haftalık hamilelik kaç aylıktır? Gebeliğin 39. haftasında oluşan kasık ağrılarının nedeni nedir? 39 haftalık gebelikte bebek hareketleri nasıldır? 39 haftalık gebelikte anne adayında değişimler nelerdir? 39 haftalık hamilelikte doğum belirtileri nasıldır? 39 haftalık hamilelikte yalancı ve gerçek doğum sancısı arasındaki farklar nelerdir? Hamilelik döneminin artık sonlarına gelen anne adayları her an doğum yapma korkusu ve heyecanı içindedir. Doğum yapacağımı nasıl anlarım diyen, bebeğin gelişimi ne boyutta diyen anne adayları için gebeliğin 39. haftası ile alakalı aklınıza gelebilecek her soruya yanıt bulmaya çalıştım. Gebeliğin 39. haftası ile ilgili bilgi sahibi olmak için yazımı okumaya devam etmelisiniz.

39 Haftalık Gebelikte Bebeğin Boy ve Kilosu Ne Kadardır?

39 Haftalık Gebelikte Bebeğin Boy Ve Kilosu

39 Haftalık Gebelikte Bebeğin Boy Ve Kilosu

Artık hamileliğin son haftasına belki de son günlerine geldiniz diyebiliriz. Uzun bir serüvenin sonu. 39. haftaya gelen her anne adayı artık bir rahatlama içerisindedir. Çünkü bebeği ne zaman doğarsa doğsun dış dünyaya hazırdır. Eğer sezaryen olarak planlı bir hamilelik yaşadıysanız bebeğinizi büyük ihtimal kucağınıza aldınız bile 39. haftalık hamilelikte bebeğinizin boy ve kilosunu merak ediyorsanız şöyle bir tablo çıkar karşınıza.

  • 39 haftalık bebek kilosu: 3000 –  3600 kg
  • 39 haftalık bebek boyu: 48 – 53 cm

olarak söylenebilir. Ancak 39. haftasına gelmesine rağmen 3 kilo altından bebek sayısı da oldukça fazladır. Bununla beraber bu haftada bebeğinizin 4 kilo bir bebek olduğunu da öğrenebilirsiniz. Kilo olarak belli bir sınıra geldiği müddetçe bebeğiniz gayet sağlıklıdır.

39 Haftalık Bebeğin Gelişimi Nasıldır?

39 Haftalık Bebeğin Gelişimi

39 Haftalık Bebeğin Gelişimi

  • Bebeğinizin artık büyümesi iyice yavaşlamıştır. Ancak 39 haftalık gebelikte bebeğin beyin gelişimi oldukça hızlı bir şekilde devam eder.
  • 39. hafta ile beraber bebeğinizin pembe olan derisi artık beyaza dönüştü bile.
  • Bebeğinizin derisini kaplayan onun sıcaklığını koruyan ayva tüyleri çoktan döküldü.
  • Artık vücut ısısını korumak için deri altında yağ tabakası oluştu.
  • 39. hafta ile beraber bebeğiniz doğum için son hazırlıklarını yapar ve doğuma hazırdır.. Kafasını pelvis denilen kemiğin iç.ine koyarak normal doğum için hazır olur.
  • Ultrasonda bebeğinizin yüzünü görebilirseniz eğer doğum görüntüsüne çok benzeyecektir. Ancak bununla beraber ciğer ve beyin gelişimi hala devam etmektedir.

39 Haftalık Gebelik Kaç Aylık Olur?

Hamileliğin 39. haftası, 9 aylık hamile olduğunuzu gösterir. Artık her an doğum yapabilirsiniz.

39 Haftalık Gebelikte Kasık Ağrısının Nedenleri

39 Haftalık Gebelikte Kasık Ağrısının Nedenleri

39 Haftalık Gebelikte Kasık Ağrısının Nedenleri

Artık hamileliğinizin son haftalarına belki de son günlerine girdiğiniz için bebeğiniz kendini normal doğum hazırlar ve pelvis denilen kemiğin içine başını koyar. Bebeğin kafasının bu kanala girmesi sebebi ile kasık ağrıları yaşanabilir. Aslında diğer bir anlamı ile 39. haftada yaşanan bu kasık ağrılarının nedeni doğumun iyice yaklaştığıdır. Bebeğin doğması 40. ve 41. haftaları da bazen bulsa da çoğu bebek 39. hafta içerisinde doğar.

39 Haftalık Gebelikte Bebek Hareketleri Nasıldır?

Bebeğinizin artık alanı iyice daraldığı için hareketlerini çok fazla hissedemezsiniz. Bebeğinize bulunduğu alan dar gelir. Bebeğinizin artık eskisi gibi taklalarını ve tekmelerini hissedemezsiniz.

Bebeğiniz pelvis kanalına girdiğinde artık daha da hareketsiz olur. Ufak da olsa doğuma kadar hareketlerini hissedebilirsin. Az hissetmek anne adaylarını endişelendirmemelidir. Kıpırtılarını da hissetmek bu hafta için yeterlidir. Eğer bebeğinizin hareketleri aksine çok hızlı, heyecanlı ise bu durumdan doktorunuzu haberdar etmelisiniz.

39 Haftalık Gebelikte Annedeki Değişimler Nelerdir?

  • Bebeğinizin kafasının pelvise girmesi sebebi ile artık daha rahat nefes alabilirsiniz. Ama bu durum anne adayının paytak yürüyüşüne sebep olur ve oldukça sık idrara çıkma hissini oluşturur.
  • Artık doktor kontrolleri daha sıklaşmış olmalıdır. Bir kaç günde bir doktor kontrolleri olur.
  • Anne adayının en zorlandığı dönemler bu haftalardır. Kendilerini çok büyümüş kilo almış hissederler. Ama bebeğinizi kucağınıza alınca bu kötü hisleri unutacağınızı düşünüp rahatlamanız, hamileliğin son haftalarının tadını çıkarmalısınız.
  • Bu hafta ile birlikte doğumun iyice yaklaştığını bildiğiniz için heyecanlı, gergin ve stresli olabilirsiniz.

39 Haftalık Gebelikte Doğum Belirtileri Nelerdir?

39 Haftalık Gebelikte Doğum Belirtileri

39 Haftalık Gebelikte Doğum Belirtileri

  • Hamileliğin artık son ermek üzere olduğunu belirten en temel belirti vajinadan kanlı bir akıntının gelmesidir. Halk arasında nişan gelmesi olarak bilinir.
  • Bebeğinizin iyice aşağı doğru inmesi.
  • Bebeğin suyunun sızıntı ya da birden gelmesi de doğum belirtisidir. Bebeğinizin içinde bulunduğu amniyon sıvısı kesenin yırtılması ile gelmeye başlar ve bu da doğumun başladığını gösterir.
  • Rahim ağzında gebeliğin son ayı ile birlikte incelme başlar bu da doğumun habercisidir.
  • 39. hafta ile beraber rahim ağzında genişleme meydana gelir.
  • Bebeğinizin kafasının kanala girmesi sonucunda nefes almanızda rahatlama ve bebek hareketlerinde azalma da doğum belirtilerindendir.
  • Vajinanızdan gelen akıntıda artma ve sık idrara çıkma durumunda doğumunuzun yaklaştığı kanısına ulaşılabilir. Bu durumlarda doktorunuza muayene olmaya gitmelisiniz.

39 Haftalık Gebelikte Yalancı ve Gerçek Kasılmalar

39 Haftalık Gebelikte Yalancı ve Gerçek Kasılmalar

39 Haftalık Gebelikte Yalancı ve Gerçek Kasılmalar

Gebeliğin iyice ilerlemesi ile beraber kasılmalar görülebilir. Bu kasılmaları ayırt edebilmek için bazı farkları bilmeniz gerekir.

39 haftalık gebelikte yaşanan değişimler:

  • Kasılmaların sıklığı en belirleyici özelliktir. Bir saat tutarak kasılmalarınızın ne sıklıkla olduğunu hesaplayın. Eğer sancılar gerçek doğum sancısı ise belirli bir düzeni vardır. Zaman geçtikçe sıklaşır, ancak yalancı doğum sancıları düzensizdir.
  • Bir diğer ölçeceğiniz durum ise sancının başlaması ve bitmesi arasındaki süredir. Gerçek doğum kasılmaları 30-45 saniye süren sancılar şeklinde olur. Bu süre git gide artar.

39 Haftalık Hamilelikte Bebek Gelişimi Nasıldır? – Video

Gebeliğin 39. haftasını siz nasıl geçirdiniz? Doğum belirtileri yaşadınız mı? Bebeğinizin boy ve kilo ölçümleri doğduktan sonra ki boy ve kilo ölçüsü ile uyumlu muydu? 39. haftada nelere dikkat ettiniz? Taze anne adaylarının son günlere girerken bilmesini istediğiniz fikirleriniz ve önerileriniz varsa bize yazarak paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg