• 234.704
Anasayfa
Anne / Çocuk Bebeklere Kimyon Verilir Mi? Bebeklere Kimyon Vermenin Faydaları Nelerdir?

Bebeklere Kimyon Verilir Mi? Bebeklere Kimyon Vermenin Faydaları Nelerdir?

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
Bebeklere Kimyon Verilir Mi? Kimyon Vermenin Faydası Nedir?

Bebeklerde kimyon verilir mi? Bebeklere kimyon vermek faydalı mıdır? Bebeklere kimyon nasıl verilir? Bebeklere kimyon vermenin zararları nelerdir? Hamilelikte kimyon zararlı mıdır? Sizin için bu yazımızda bebeklere kimyon vermek hakkında tüm bilgileri detaylarıyla birlikte derledik.

Bebeklere Kimyon Verilir mi?

Bebeklere Kimyon Verilir mi?

Bebeklere Kimyon Verilir mi?

Kuzey Afrika’dan başlayarak tüm Orta Doğu, Batı, Hint, Kuzey Meksika ve Çin’de yapılan yemeklerin içerisinde sıklıkla kullandığı bir baharattır. Yemekler için oldukça lezzet verici olan bu baharatın bebeğiniz için olan yararları ise saymakla bitmiyor.

Baharatlar söz konusu olduğunda biraz daha hassas olmanızı tavsiye ettiğimizden bu baharat kullanımında da mutlaka uzman doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Yapılan araştırmalar doğrultusunda kimyonun kullanımının bebekler açısından doğru olmadığı belirlenmiştir. Kolik sancılara iyi geleceği gibi telkinlerden dolayı birçok aile kullanımını uygun bularak bebeklere kimyon çayı içirmektedir.

Gaz sanıcısına iyi gelse de bebeğiniz için aslında uygun olamayabileceğini belirtmekte fayda var. Bu nedenle uzman doktorunuzun onayına sunmadan bu baharatı kullanmamanız gerekmektedir. Özellikle anne sütüyle besliyorsanız kimyonu bebeğin değil annenin kullanmasında fayda olduğu gibi dilerseniz bebeğinizin karnına kimyon yağı ile masaj yaparak da uygulayabilirsiniz.

Bebeklere Kimyon Nasıl Verilir?

Bebeklere Kimyon Nasıl Verilir?

Bebeklere Kimyon Nasıl Verilir?

1 cezvenin içerisine su doldurun ve kaynatın. Suyun içerisinde bir 1 çay kaşığı kadar henüz çekilmemiş kimyonu attıktan sonra yaklaşık olarak 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Dinlendirme işlemi tamamlandıktan sonra 1 çay kaşığı kadar olacak şekilde bebeğinize yedirebilirsiniz. Aynı işlemi annenin de yapması durumunda oldukça etkili bir sonuç ortaya çıkacaktır ve gaz ve şişkinlik problemleri ortaya çıkacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey bu baharatı kullanmadan önce doktorunuzdan onay almanız gerektiğidir. İşte bazı dikkat etmeniz gerekenler;

  • Hamilelik süresince bu baharatın kullanımından uzak durulması gerekir.
  • Düzenli olarak ilaç kullananların doktorlarına danışmadan herhangi bir şekilde kullanmaması önerilir.
  • Yağ formunu cildinize uyguladıktan sonra mümkün olduğunca güneşten uzak durun.
  • Fazla kullanımlar vücutta çeşitli sorunlara neden olabilmektedir.

Bebekler İçin Kimyon Yemek Faydalı mıdır?

Bebekler İçin Kimyon Yemek Faydalı mı?

Bebekler İçin Kimyon Yemek Faydalı mı?

Gaz konusundan en etki baharat olduğunu söylemek mümkün. Bebeklerde gaz için kimyon kullanımı sık sık karşılaştığınız kolik ağrılarını ortadan kaldırır. Kullanımı için doktorunuzdan onay aldıktan sonra 1 su bardağı kadar suyu kaynattıktan sonra içerisine 1 çay kaşığı kimyonu karıştırarak, ılık hale geldikten sonra, süzüp günde 1 ila 2 çay kaşığı kadar çocuğunuza içirebilirsiniz.

Antioksidan bir baharat olmakla birlikte özellikleri bakımından anti-inflamatuar, antispazmodik, antiflatulen, gaz giderici ve uyarıcı olduğunu söyleyebiliriz. İçerisinde bulunan selenyum, potasyum, kalsiyum, demir, manganez, magnezyum, çinko, bakır ve lif açısından zengin olduğundan oldukça önemli bir kaynaktır. Bunun yanında içerisinde bol miktarda A vitamini, E vitamini, B vitamini, C vitamini bulundurur. Tüm bu mineral ve vitaminlerin sayesinde bebeklerde vitamin eksikliği konusunda önleyici olup bağışıklığın güçlenmesini ve hastalıklardan korunmasını sağlamaktadır.

Kansızlığın en önemli nedenleri arasında demir eksikliği yer alır ve bu baharat demir açısından oldukça zengindir. Kan içerisinde yer alan ve vücudun oksijen almasını sağlayan hemoglobinlerin üretimini yapan demirin bolca bulunmasıyla aneminin giderilmesinde etkilidir. Vücudunun enerji üretimini desteklediği gibi metabolizma çalışması konusunda oldukça önemli bir role sahiptir.

Food Chemistry adı verilen tıp dergisinin 2008 yılında yayımlanmış olan bir makalesinde kimyonun sindirim sistemine faydaları konusunda oldukça yararlı bilgiler yer almıştır. Geleneksel Hint tıbbında yıllar boyunca ishal, mide ağrısı, bulantı, hazımsızlık ve gaz gibi sorunların tedavisi için kullanılmıştır. Bebeğinizin sindirim sistemine ait olan pankreas enzimlerinin salgılanmalarını uyardığından hazımsızlığından giderilmişinde yardımcı olur. Mide içerisinde üretilen asit salgılarının da kontrolünü sağladığından bağırsak ve mide sorunlarının önlenmesinde etkilidir.

İçeriği bakımından bol miktarda A vitamini, potasyum, B12 vitamini, kalsiyum ve magnezyum bulundurduğundan kemiklerin güçlenmesini sağlar. Deneysel Biyoloji ve Tıp (Experimental Biology and Medicine) adındaki tıp dergisinin 2008’de yayımladığı makale içerisinde kimyonun metanolik ekstresi verilmiş fareler üzerinde kemikte kaybı önlediği saptanmıştır.

Anti-inflamatuar ve antioksidan özelliği sayesinde hafızayı güçlendirme ve konsantrasyonu arttırma gibi etkileri vardır. İçerdiği B ve E vitaminleri sayesinde nöral fonksiyonların çalışmasını düzenleyerek zihin sağlığının korunmasını sağlar. 2011 yılında Pharmaceutical Biology dergisinde yayımlanan bir makaleye göre kimyonun anti-stres ve bellek artırıcı özellikleri olduğu belirlenmiştir.

Hamilelikte Kimyon Kullanmak Zararlı mıdır?

Hamilelikte Kimyon Kullanmak Zararlı mı?

Hamilelikte Kimyon Kullanmak Zararlı mı?

Yemeklere verdiği lezzetin yanında oldukça zengin içeriği bakımından birçok soruna çözüm olabilen baharatların arasında yer alır. Hamilelik dönemi içerisinde tüketiminde herhangi bir zararı yoktur. Sadece tüketim miktarına dikkat edilmeli ve mutlaka uzman doktor onayı ile kullanılmalıdır. Bağırsak sorunlarının yanında midede yaşanan problemlere de iyi geldiğinden hamilelere sıkça önerilmektedir.

Bu durum emzirme dönemi için de geçerliliğini korumaktadır. Annede gaz bulunması bu durumun sütten bebeğe de geçebileceğini gösterdiğinden bebek de bazı sorunlar yaşayabilir. Bu nedenle doktorunuza danışarak ve belli bir miktarda tüketecek şekilde bu baharatı kullanmanızda herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Kimyon Çayı, Gaz Sorununu İyi Gelir mi? – Video

Siz hangi baharatları kullanıyorsunuz? Sizin için hazırladığımı ve bebeklerde kimyonun faydaları hakkında olan yazımızla ilgili tüm soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg