• 106.904
Anasayfa
Anne / Çocuk Bebeğin Kalp Atışı Ne Zaman Hangi Haftada Duyulur?

Bebeğin Kalp Atışı Ne Zaman Hangi Haftada Duyulur?

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
Bebeğin Kalp Atışı Ne Zaman Duyulur?

Bebeğin kalp atışı ne zaman başlar? Bebeğin kalp atışı kaçıncı haftada duyulur? Bebeğin kalp atışı düşük ise ne yapılması gerekir? Bebeğin kalp atışı duyulmazsa ne yapılması gerekir? Erkek bebeğin kalp atışları ne zaman duyulur? Sizin için bu yazımızda annelerin uzmanlara sorduğu bebeğin kalp atışı ile ilgili soruları yanıtlarıyla birlikte derledik.

Bebeğin Kalp Atışları Hangi Hafta Duyulur?

Bebeğin Kalp Atışları Hangi Hafta Duyulur?

Bebeğin Kalp Atışları Hangi Hafta Duyulur?

Annelerin en çok merak ettiği sorulardan biridir. Çok fazla dikkat ederken bazen küçük durumlarda bile gereğinden fazla endişelenebiliyoruz. Peki, bu durumda ne yapılmalı? Bebeğiniz ile ilgili kafanızdaki en ufak soru işaretine çözüm ararken doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Başladığı hafta, atış hızı, atış miktarı vb. konularda bebekten bebeğe birçok değişiklik görülür. Kimi normal durumlarda bile endişe verici olabilmektedir. Genellikle 7 haftadan sona başlar ve 8 haftalık iken artışların arttığı gözlemlenir. Biz de sizin için bazı annelerin sorularına verilen yanıtları derledik.

Bebeğin Kalbi Ne Zaman Atar?

Bebeğin Kalbi Ne Zaman Atar?

Bebeğin Kalbi Ne Zaman Atar?

Aşağıda yer alan sorular anneler tarafında sorulmuştur. Farklı uzman doktorlar tarafından yanıtlanmış olan bu sorular tamamıyla kişiye özeldir. Bu nedenle böyle bir problem yaşadığınızda bu yanıtları bir bilgi olarak alıp asıl doğruyu kendi doktorunuzdan öğrenmeye özen gösterin. Annenin sağlık durumu değişiklik gösterebildiğinden bu problemin nedeni de farklı olabilmektedir. Doktorunuzla birlikte bir süreç ilerletmeye özen gösterin.

Gebelikte 6. Haftada Kalp Atışı Yuyulur mu?

SORU: Yaklaşık olarak 6. haftamdayım ve henüz doktorumuz hiçbir ses duymadı ve 1 hafta sonrası için beni yeniden çağırdı. Ne zaman duymaya başlarız?

CEVAP: Bebeğin kalp atışı 7. haftadan itibaren duyulmaktadır. Endişe etmeniz gereken bir durum yok. Lütfen doktorunuzun tavsiyeleri dinleyerek gerekli kontrolleri yaptırın.

6 Hafta Gebelikte Normal Kalp Atış Değeri Nedir?

SORU:  6 hafta dönemindeyim. Atışların 120 olması gerekirken 103 olduğunu öğrendim. Doktor normale göre yavaş olduğunu belirtti. Hamilelikte en tehlikeli aylar içinde olduğumu bildiğimden endişeliyim.

CEVAP: Bu dönemde 100 ila 115 olması oldukça normaldir. Özellikle 8. haftadan sonra 120 ila 140 olmasını bekleriz. O zaman 100 olursa endişelenebilirsiniz ama şu an için endişelenmenizi gerektiren herhangi bir durum yok.

5 Haftalık Hamilelikte Bebek Sesi Duyulur mu?

SORU:  5 haftalık iken hiçbir ses duymamak normal midir? Biraz endişelendim, yardımcı olur musunuz?

CEVAP: Gayet normal. Kalbin atışları genelde 7. hafta ve sonrasında başlar. Endişe etmeyin.

6 Haftalık Gebelikte Bebeğin Kalp Atım Sayısı Ne Olur?

SORU:  6 haftalık bebeğimin atışları 94 çıktı. Doktor herhangi bir şey demedi ama ben endişeli olduğunu gözlemledim. Bu normal bir atım sayısı mıdır?

CEVAP: Sizin durumunuzda yani gebeliğin bu dönemlerinde 80 ila 120 arası normal olarak kabul edilmektedir.

Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Belli Olur?

Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Belli Olur?

Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Belli Olur?

SORU:  4 haftalık döneme girdim ve duymuyor olmam normal mi?

CEVAP: Şu anda gözlemlenmesi normaldir. 7 ya da 8. hafta sonrasında belli olacaktır.

Bebeğin Kalp Atışı Duyulmuyor, Ultrasona Gerek Var mı?

SORU:  6 hafta oldu ve yaptırdığım karın bölgesinde ve vajinada ultrason sonucu bebeği görebildik. Bebeğin kalp atışları duyulmadı ve kesenin büyümesi ise gayet normal. Ayrıntılı ultrasona girmem gerekir mi?

CEVAP: Henüz 1 haftanız daha var. Bu nedenle sabırlı olmanızı tavsiye ederim. Gayet sağlıklı bir durum. Aksi taktirde doktorunuz da gerekli açıklamayı yapardı.

8 Haftalık Gebelikte, Bebeğin Kalp Sesi Duyulur mu

8 Haftalık Gebelikte, Bebeğin Kalp Sesi Duyulur mu

8 Haftalık Gebelikte, Bebeğin Kalp Sesi Duyulur mu?

SORU:  8 haftalık hamileyim. Doktora gittim fakat hiçbir sesin duyulmadığı söylendi. Diğer tüm durumlarda ise benim de bebeğimin de normal olduğunu ekledi. Kese olduğu gibi duruyor ve 8 haftalık için olması gereken boyutta. Herhangi bir kanamam da yok. 3 ayrı doktora gittim ve 3 doktor da bebeğin alınması gereken durumlar içinde olduğumu ve aksi durumda bebeğimin beni zehirleyeceğini belirtti. Ne yapacağımı bilmiyorum?

CEVAP: Eğer hiçbir atış duyulmadıysa ölmüş olma ihtimali bulunur ya da gelişimi durmuştur. Söylendiği gibi sizi zehirlemez ama vaktinde alınması gerekiyor. Böyle bir durumda yapabileceğiniz bir şey olmadığını belirtmek zorundayım.

Bebeğin Kalp Atış Hızı Düşük, Zamanla Düzelir mi?

SORU:  Doktora gittim ve bebeğimin 6 haftalık olduğunu söyledi. Bebeğin kalp atış hızı düşük ve rahim yolunda olduğunu belirtti. Yüksek ihtimalle düşük yapabileceğimi ve normal gebeliğe benzemediğini söyledi. Atışlarının hızının 88 olması normal mi? Sizce telaş etmem gerekiyor mu? Zamanla bu değerler düzelebilir mi? Doktor 2 gün boyunca yatak istirahati yapmam gerektiği söyledi.

CEVAP: Böyle bir durumda atım hızının yeniden kontrol edilmesi gerekiyor. Bu nedenle doktorunuz sizi yeniden muayene etmek için çağırmıştır. Yapacağı usg muayenesi sonrası daha ayrıntılı bir açıklama yapacaktır. Şimdilik tavsiyelerini dinleyin ve 2 gün sonra muayeneye gidin.

Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Duyulur? – Video

Siz böyle bir durumla karşılaştınız mı? Sizin için hazırladığımız ve bebeğin kalp atışı ne zaman başlar sorusuna uzmanların yanıtlarını derlediğimiz yazımız hakkında tüm görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg