• 355.841
Anasayfa
Anne / Çocuk Emzirirken Saç Boyatılır mı? Perma Yaptırılır mı? Zararı Olur mu?

Emzirirken Saç Boyatılır mı? Perma Yaptırılır mı? Zararı Olur mu?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Hamilelikte ve Emzirirken Saç Boyama, Perma Zararlı mı?

Emzirirken ombre yaptırılır mı? Emziren anneler için bitkisel saç boyası var mıdır? Emziren anne saçına kına yakabilir mi? Emzirirken perma ilacı süte geçer mi? Lohusayken saç boyanır mı? Sen de emzirirken saç boyatmak hakkında tüm sorular ve cevapları için hemen yazımızı okuyabilirsin.

Emzirirken Saç Boyatmak Bebeğe Zararlı mıdır?

Emzirirken Saç Boyatmak

Emzirirken Saç Boyatmak

Kadınların en büyük süsünün saçları, saçlarını da en çok değiştiren süsünün rengi olduğunu biliyoruz. Emziriyor olmaları ise anneleri bu konuda süslerinden uzak tutacak değil elbet. Emzirirken saç boyatmak elbette şüphelere yok açabilir, bebeğe bir zararı olup olmayacağı merak ediliyor olabilir. Hiç endişe etmeyin konuya dair tüm bilgileri sizin için derlemiş bulunuyoruz.

Yazımız içerisinde özellikle uzman doktorların sorulara verdiği yanıtları bir araya getirerek gereken bilgileri verdik. Bu sayede siz de işin uzmanından en doğru cevapları almış olacaksınız.

Soru: 53 günlük bir bebeğim var ve anne sütüyle besliyorum. Peki saçlarımı boyatmamda sakınca var mıdır?

Cevap: Emziren annelerde ilk 6 ay boyunca saçların kimyasal boyalarla boyanması önerilmez. Ancak pek çok markanın emziren anneler için bitkisel saç boyası ya da renkli kınaları vardır ve bunların kullanılması uygundur.

Soru: Emzirmekte olduğum için saçlarımı boyattığımda kimyasallarım kanımdan sütüme geçeceği yönünde yazılar okudum. Bu doğru mu yoksa saçımı boyatabilir miyim?

Cevap:  Emzirme dönemindeki annelerin saçlarını boyattığı takdirde kesin zarara neden olacağı yönünde herhangi bir bilgi yoktur. Çünkü bu boyalar saçla sınırlı kalır ve deriden nüfus etmez. Ayrıca günümüzde kimyasal ürünlere alternatif pek çok bitkisel içerikli ve doğal boya bulunmaktadır. Herhangi bir bilimsel çalışma, bu boyaların zararı olduğunu henüz kanıtlamış değildir.

Soru:  Daha yeni 5 aylık olan bir bebeğim var ve sadece anne sütüyle besliyorum. Saçlarımı boyatmamda sakınca var mıdır? Boya kullanamasam bile kına süte geçer mi?

Cevap: Bitkisel boyalar kana karışmaz, karışsa dahi doğal içeriği vücut tarafından yok edilebilir. Bu boyaları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Emzirirken Perma Yaptırılır mı?

Emzirirken Perma Yapılır mı?

Emzirirken Perma Yapılır mı?

Saçları boyatmak kadar perma da yeni annelerimizin merak ettiği konulardandır. Çünkü bu işlemlerde uygulanan kimyasal ilaçlar, emziren anneler için uygun olmaya da bilir. Gelin farklı doktorlarımızın farklı sorulara yanıtlarını öğrenelim.

Soru:  Emzirme dönemlerinde olan kadınlara boyanın tavsiye edilmediğini duydum. Peki ya perma? Perma ilacı süte geçer mi?

Cevap:  İlaçlar eğer deriye değiyorsa kana etki edebilir. Ancak kafa derisine hiçbir şekilde temas etmemesine dikkat edilerek yalnızca saça uygulanan perma ürünlerinin bilinen bir zararı yoktur.

Soru:  2 aylık bir bebeğim var ve hala emziriyorum. Perma yaptırırken kullanılan kimyasallar bebeğimi etkiler mi?

Cevap: Hamilelikte saç boyatma işlemlerinin ya da perma ilaçlarının kesinlikle yasak olduğunu biliyoruz. Emzirme dönemindeyse bu konu hala tartışmalı olmakla birlikte garantiye almak adına kimyasal ilaçlardan uzak durmanızı öneririz.

Soru: 10.5 ayını dolduran bir bebeğim var ve hala emzirmeye devam ediyorum. Annenin emzirme döneminde saç boyatma ya da perma işlemleri uygulaması bebeğe zarar verir mi?

Cevap: Solunum yoluyla bahsettiğiniz kimyasalların bebeği etkilemesi mümkün olabilir. Bebekle direkt temasınızın yüksek olduğu ve kucağınıza sık sık aldığınız bu dönemlerde saç boyatmayı ertelemenizi öneririm.

Soru: Bebeğim 9. ayında ancak hala emziriyorum. Gebelikte saç boyanır mı diye sorduğumda doktorum yasakladığı için boyatmadım. Ancak uzun zaman geçti ve artık saçlarımı boyamak istiyorum. Sizce emzirirken boyanın kana ya da süte geçmesi mümkün mü?

Cevap: Saç boyalarının özellikle dip kısma uygulanması halinde ister istemez kafa derisine değmesi söz konusu olur. Rengi tutturmak için kullanılan renklendiriciler ya da açıcılar ise kafa derisinden kana ve sonrasında bebeğe geçebilmektedir. Bebeğin mama yaşı geldiğinde ve anne sütünden kesilip sadece ek besinlerle beslendiğinde saçınızı boyamanız daha sağlıklı olacaktır.

Verilmiş olan her yanıtın farklı bir uzmanlık alanına hakim olan doktorlar tarafından ve kişilere özel olarak verildiğini hatırlatmak isteriz. Yalnızca acil cevap arayanları bilgilendirme amacıyla verilen bu cevaplar sizin durumunuzda farklı olabilir. Bu nedenle siz emzirirken perma yaptırmaya ya da saç boyatmaya karar verdiğinizde öncelikle kendi doktorunuza danışarak onay almanızı öneririz.

Gebelikte, Lohusalıkta, Emzirirken Saç Boyatılır mı? – Video

Sen de emziren anne saç boyatır mı sorusunun yanıtını umarız alabilmişsindir. Kendi sorularını ve deneyimlerini yorumlar kısmında bizlere yazmayı unutma.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg