• 534.953
Anasayfa
Sağlık Progesteron Hormonu Artıran Bitkiler ve Progesteron İçeren Besinler Nelerdir?

Progesteron Hormonu Artıran Bitkiler ve Progesteron İçeren Besinler Nelerdir?

       1   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Progesteron Hormonu Artıran Bitkiler ve Besinler Nelerdir?

Doğal progesteron içeren besinler nelerdir? Progesteron nasıl yükseltilir? İbrahim Saraçoğlu progesteron kürü olarak ne tavsiye ediyor?  Progesteron hormonu artıran bitkiler neler? Sen de progesteron yükseltmek için nelerden yardım alabileceğini bu yazımızla öğreneceksin.

Progesteron Hormonu Nedir?

Progesteron Hormonu

Progesteron Hormonu

Kadın sağlığı açısından büyük bir önem taşıyan progesteron hormonu, gebelik, menstrual döngü ve doğurganlık üzerinde rol oynar. Ayrıca bu hormonun yalnızca kadınları değil erkekleri de yakından ilgilendirdiğini bilmende fayda var. Çünkü bu hormonun seviyesine bağlı olarak testosteron seviyesi ve sperm sayısı da değişir.

Progesteronun seviyesinde yaşın ilerlemesiyle birlikte düşüşler meydana gelir. Sentetik olarak üretilen ve bu hormonun seviyesini yükselten ilaçlardan destek alınabilir. Ancak yan etkileri nedeniyle doğal progesteron içeren ilaçlar dahi kişide şüphe yaratabilir. Bu sebeple pek  çok kişi için tamamen bitkisel yollardan ve beslenme yoluyla hormonlarını korumak önemlidir.

Progesteron Artıran Bitkiler Neler?

Tıpkı progesterondan bahsettiğimiz gibi diğer kadınlık hormonu olarak görülen hormonlarda da beslenme önemli bir faktördür. Doğru ürünleri yeterince yemek, hormonal dengeyi korumak için olduğu gibi bünyenin genel çalışması ve işleyişi için de büyük önem arz eder. Bakalım bu progesteron kürü olarak tüketebileceğin bitkilerin neler olduğuna…

Progesteron Artıran Bitki Dereotu Olabilir mi?

Progesteron Artıran Bitki Dereotu

Progesteron Artıran Bitki Dereotu

Genelde eski çağlardaki bitki uzmanlarının enfeksiyonları ve yaraları tedavi etmek için antiseptik özelliğinden faydalandığı bir bitkidir dere otu. Anethum graveolens olarak bilim dünyasında kendine isim yapan dere otunun, hormonların çalışmasını ve işleyişini düzenlemede büyük rol oynadığı bilinmektedir. Hatta öyle ki bu hormonal etkileri nedeniyle yalnızca östrojen eksikliği gibi durumlarda değil, diyabette dahi kullanımına yer verilir.

Fitoterapi yani bitkisel yollarla yapılan terapiler üzerine gerçekleştirilen bir bilimsel çalışmayla, 2006 senesinde dereotunun progesteronun ideal seviyesine ulaşmasına yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Bu sayede üreme dönemi uzatılmakta, vücudun antioksidan etkilerle gençleşmesi sağlanmaktadır. Yalnızca birkaç dal dereotunu her gün salatalarına eklemen, tüm bu faydaları görmen için yeterli olacaktır.

Avokado Progesteron Artırır mı?

İçerisinde progesteronu yükseltecek maddeler bulunduğunu iddia eden pek çok ilaç, aslında içerisinde avokado özleri barındırır. Kadın üreme sistemi için oldukça yararlı olan bu meyve, steroller bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Östrojen yükseltmek için de kullanabileceğin bu meyve sayesinde yumurtalıkların işleyişi büyük ölçüde düzenlenecektir.

Bektaşi Üzümü Progesteron Artırıcı mı?

Bektaşi Üzümü Progesteron Artırıcı

Bektaşi Üzümü Progesteron Artırıcı

Bir diğer adı olan ‘’amla’’ olarak da görebileceğin bu meyve, yalnızca hormonların için değil, karaciğer fonksiyonların için de oldukça faydalıdır. Sonucunda progesteronun yanı sıra diğer kadınlık hormonları için de seviye yükseltici etki gösterir ve aynı anda karaciğerdeki toksin maddeleri uzaklaştırır. Kolesterolü dengede tutan ve organların güçlenmesine yardımcı olan bu mucize besin, düzenli olarak tüketilmeye uygundur. Sabah saatlerinde aç karna 1 tatlı kaşığı bu ürünün tozundan, su ile birlikte yutabilir ya da direkt meyvenin kendisini yemeyi de tercih edebilirsin.

Ispanak, Domates Progesteron Hormonu Yükseltir mi?

Domatesi her gün yiyor, ıspanağı ise çok seviyor olabilirsin. Ancak seni bu sebzelerin belki de daha önce hiç duymadığın bir özelliği ile tanıştıracağız. Bu sebzelerin içerisinde bulunan vitaminler vücudun doğru şekilde çalışması için çok faydalı olmanın yanında progesteronun salgılanması için yeterli oranda B6’yı da ihtiva etmektedir. Bu vitaminler sayesinde adet döngüsü düzene girer ve yumurtlama vaktinde gerçekleşir. Ancak bahsedilen bu faydaları görmek için sebzeleri mümkün olduğunda çiğ tüketmen gerektiğini hatırlatalım.

Ceviz, Çekirdek ve Soya Progesteron Yükseltici mi?

Bektaşi Üzümü Progesteron Artırıcı

Bektaşi Üzümü Progesteron Artırıcı

Cevizin kendine has vitaminler ve mineraller içermesi ile ne denli değerli bir bitki olduğunu bilmeyen yok. Östrojen eksikliği tedavisi için sıkça takviye edilen ceviz, steroller bakımından zengin bir içeriği olması ile progesteronin yeterli miktarda üretilmesi için büyük bir yardımcı. Üreme sistemini korumaya yardımcı olan bu bitkinin, linoleik ve alfa-linoleik asit bakımından zengin olduğunu da eklemekte fayda var. Sabahları kahvaltıda 6-7 tane ceviz yemeyi alışkanlık haline getirmeye hemen şimdi başlayabilirsin.

Yine içerdiği vitaminler ve minerallerle kendine hayran bırakan bir diğer kuru yemiş ailesi üyesi daha: Ay çekirdeği. Çerez deyip geçsek de aslında ay çekirdeği, östrojen artıran bitkiler arasında yer alıyor ve elbette progesteronun da seviyesini yükseltiyor. Her gün salatalarına ekleyeceğin 2 yemek kaşığı çekirdek ile çok daha sağlıklı bir üreme sistemine sahip olman mümkün.

Menopoz sonrası östrojen hormonu düşüklüğü ile birlikte progesteron düşüklüğü de yaşandığını biliyoruz. İşte tam bu dönemde yaşanan doğal hormonal düşüşler için fermente soyayı denemeye ne dersin? Öyle ki 2013 senesinde “Klinik Beslenme Asya Pasifik Journal” isimli yayının Şubat ayı sayısında yayınlanan bir makale, fermantasyon soya kullanan kadınlarda progesteronun önemli ölçüde yükseldiğini gösteren bir çalışmayı açıklıyor.

Progesteron Hormonu Yüksekliği Nedir? – Video

Sen de progesteron düşüklüğü için bitkisel çözüm arıyorsan hemen bu mucize bitkileri tüketmeye başlayabilirsin. Sonuçları, kendi deneyimlerini ve elbette sorularını yorumlara eklemeyi unutma.

“Progesteron Hormonu Artıran Bitkiler ve Progesteron İçeren Besinler Nelerdir?” üzerine 1 yorum

  1. Gülizar says:

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg