• 9.260
Anasayfa
Estetik Porselen Laminate Veneer Tedavisi

Porselen Laminate Veneer Tedavisi

       0   ADMİN      ADMİN

Laminate diş kaplamaları yapı olarak çok incedir ve her diş için ayrı olarak üretilir. Şekil açısından yapay tırnaklara benzerler. En iyi estetiği sağlamak ana özelliklerden biri olarak düşünülebilir. Seramik doğal beyazlığı sahiptir ve ışık geçirgenliği bulunur. Bu özelliği ile laminatların gerçek dişlere mükemmel bir şekilde benzemesini sağlar.

Aslında, cevap oldukça kolaydır. Ünlü insanların yaklaşık % 70’i bu gülümsemeyi modern diş hekimliğine borçludur. Laminat kaplama bize bu güzel ve parlak gülümsemeyi sağlar.

Laminatlar hastanın gerçek dişine yerleştirilen çok ince seramik protezlerdir. “Hollywood Laugh” adı verilen kahkahalarda, başrolde her zaman laminat kaplamalar vardır.

Kişiler, dişlerinde tahriş edici ve kalıcı lekeler veya bozuk, ayrık veya çapraşık dişleri varsa laminate veneer tedavisi işlemine başvurabilir. Tedavi süreci hızlı bir şekilde tamamlandıktan sonra hastaların estetik kaygıları ortadan kalkar.

En son teknolojiye sahip ürünlerde yapışma seviyesi çok yüksektir. Diş hekimi hassasiyet konusunda teknik detaylara dikkat ederse porselen laminate veneer’lerinizi doğal dişleriniz gibi kullanabilirsiniz.

Laminate Veneer Nedir?

Dişlerin ön yüzlerine yapıştırılmış çok ince porselen yapraklardır. Herkes güzel bir gülümsemeyi hak eder. Laminate Veneer tedavisi bu gülüş için diş dokusunda çok az işlem ile yapılabilen estetik, koruyucu ve uzun ömürlü restorasyonlardır.

Tedavinin korunması, dişten çıkarılan dokunun laminanın çok az olması veya yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Çok ince oldukları için estetik olarak da çok başarılılar.

Porselen laminatlar, ışığın geçmesine izin vermek için benzersiz bir yeteneğe sahiptir ve uygulandığı dişlerin tamamen doğal görünmesini sağlar. Laminatların ışık geçirgenliği de kullanılan porselen ve işleme tekniğine göre değişmektedir. 5 – 7 günlük çok kısa bir tedavi süresine sahiptir.

 

Hangi Durumlarda Laminate Veneer yapılır?

  • Renklenme problemi olan ön dişler,
  • Çarpık, düzensiz, eğimli dişlerde,
  • Seviye problemleri bulunan dişlerde,
  • Aralıklı dişlerde,
  • Renk sorunları olan büyük, eski dolgularda,
  • Kırık ve yıpranmış dişlerin restorasyonunda,
  • Diş beyazlatma ile tedavi edilemeyen antibiyotik ve aşırı florür kullanımına bağlı renklenmeden,
  • Hasta kozmetik olarak dişlerle tatmin olmadığında uygulanabilirler.

 

Laminate Veneer tedavisi ne kadar sürer?

Herhangi bir yaşta, yukarıda belirtilen şikayetlerle herkes Laminate Veneer tedavisinden yararlanabilir. Ancak, tedavi çene bozulmaları, ileri diş eti yıkımı veya tırnak yeme veya kalem çiğneme gibi olumsuz alışkanlıkları olan hastalar için uygun değildir. Bu konuda son kararı bir diş hekimi vermelidir.

Yaprak porselen ve zirkonyum diş kaplama arasındaki farklar

Zirkonyum kaplamalar dayanıklılık açısından porselene göre çok daha güçlü ve dayanıklıdır. Estetik özelliklere gelince, feldspatik porselen zirkonyumdan daha iyi görünüyor. Hastanın ihtiyaçlarına en uygun kaplamayı seçmek uzman bir diş hekiminin kararıdır.

  • Zirkonya kaplamaları porselen kaplamalardan daha güçlü
  • Hastanın iyi bir ağız hijyeni rutini varsa zirkonya kaplamalarının çok daha uzun süre dayandığı kanıtlanmıştır.
  • Yarı saydam renkleri ile zirkonya kaplamaları neredeyse görünmezdir ve doğal dişlerinize karışır
  • Tüm kaplamalar (zirkonya veya porselen) farklı tonlarda gelir, böylece hangi rengin doğal dişlerinizle bütünleştiğini görüp dişlerinizi buna göre seçebilirsiniz.

Çoğu kaplama tedavisi seçtiğiniz diş kliniğine 2 ziyarette tamamlanabilir. Dişlerinizdeki büyük boşluklar, düzensiz şekilli dişler gibi kusurları gizlemek istiyorsanız veya dişlerinizde çok fazla leke varsa, diş kaplamaları gülümsemenizi artırmak için ideal bir çözüm olabilir.

 

Laminate Veneer fiyatları

Ülkemizde diş kaplamalarının fiyatları oldukça rekabetçidir. Çağdaş diş teknolojisine yapılan yatırım,  en yüksek kaliteyi en iyi fiyatlarla alabileceğiniz anlamına gelir. Laminate Veneer fiyatları hakkında fikriniz olması için küçük bir fiyat bilgisi paylaştık. Fakat fiyatlar hastanın genel durumuna ve istenilen tedavinin özelliklerine göre farklılık gösterecektir. Bu sebeple en doğru fiyatı belirlemek için İsdentbul diş kliniğinden randevu alarak hekiminizle detaylı olarak görüşebilirsiniz.

Laminate Veneer Kuron (Akrilik)638,89 TL690,00 TL
Laminate Veneer Kuron (Seramik)1.601,85 TL1.730,00 TL

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg