• 110.799
Anasayfa
Sağlık Bentonit Kili Nedir, Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Bentonit Kili Nedir, Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

       0   ERKAN ARSLAN      ERKAN ARSLAN
Bentonit Kili Nedir, Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Bentonit kili nelerde kullanılır? Bentonit kili neler içerir? Bentonit kili nasıl fayda sağlar? Bentonit kili bebeklerde kullanımı nasıldır? Sizin için bentonit kili faydaları ile ilgili detaylı bir yazı hazırladık.

Bentonit Kili Nedir?

Bentonit Kili Nedir?

Bentonit Kili Nedir?

Vücudumuzun temizlemesini sağlamakla beraber iyileştirici özelliği de vardır. Bazı kesimler tarafından montmorillonit olarak da bilinir. Sahip olduğu detoks etkisiyle temizler ve çeşitli hastalıklara karşı güçlenmenizi sağlar. Özellikle Avrupa ve ABD’de oldukça yaygın bir kullanıma sahip. Aynı bölgelerde detoksifikasyon programları içerisinde güvenle yer alıyor.

Vücudumuzu artık sadece besinlerle değil birçok farklı doğal madde ile destekliyoruz. Her geçen gün farklı bir maddenin aslında ne kadar yararlı olduğunu öğreniyoruz. Böylece neredeyse sıfır yan etki ve zararla kendimize iyi bakabiliyoruz. Hem de kozmetik ürünlere yüksek paralar harcamamıza da gerek kalmıyor.

Kolloidal Gümüş Suyu Nedir? Faydaları, Zararları, Yan Etkileri Nelerdir?

Bentonit Kili Faydaları Nelerdir?

Her gün ister istemez birden fazla toksin ile temas kurmak zorunda kalıyoruz. Çeşitli boya, inşaat ya da temizlik malzemelerinde kullanılan maddelerden kaynaklanan toksinler pestisitler ve kalitesiz suyun içerisindeki kimyasallardan da kaynaklanmaktadır. En önemlisi de düşük kalite ve işlenmiş olan gıdalarda bulunan toksinler oldukça sağlıksız kılıyor. Nefes alırken bile farklı toksinleri soluyabiliyoruz.

Vücudumuzu temizler ve bağışıklık sistemi güçlendirme yolları arasında yer alır. Toksinlerin çoğunun vücudumuzdan atılmasını sağlar. İçerisinde vücudumuz için yararlı besinler bulunur. Kalsiyum, bakır, demir, sodyum, potasyum ve magnezyum mineralleri açısından oldukça zengindir.

Vücudumuzun topraklanmasını sağlar.  Bu özelliğini sıvı ile temas sırasında doğada elektriksel yük üretebildiğinden sağlar. Böylece doğal yoldan yararlanmış oluruz. Herhangi bir sıvı ile temasa geçince yükü değişir ve içerisindeki toksinler ile bağ kurur. Böylece vücudumuzdaki ağır metallere bağlanarak atılmasını da sağlar.

Egzama için Bentonit Kili

Kil maskesi kullanımı uygulandığında su ile temasa geçmiş olacağından cildinize yararlı olacaktır. Cildinizde bulunan çeşitli zararlı maddelere yapışarak atılmasını sağlayacaktır. Bunlar mikroplar, bakteriler, toksinler ve gözenek içerisinde yer alan kirler olabilir. Derideki kızarıklığı engeller ve lekelerinizin yayılmasını önler. Özellikle çeşitli kozmetik ürünlerin yol açtığı alerjik reaksiyonlara karşı sizi korur ve onlarla savaşmanıza yardım eder.

İyileştirme özelliği sayesinde ilaç kullanmak yerine rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Çoğu zaman ilaçların yetersiz kaldığı durumlarda bile yararını göreceksiniz. İyileşme süresini oldukça hızlandırır ve çeşitli cilt enfeksiyonlarının sakinleşmesini sağlar. Dermatit ve sedef gibi rahatsızlara karşı da oldukça etkilidir.

Bentonit Kili ile Zehirli Maddeleri Temizlemek

Banya yapmadan önce banyo suyunuza ekleyebilirsiniz. Cildinizin arınmasına yardımcı olacaktır. Siz küvette keyif yapıp dinlenirken size pürüzsüz bir his sağlamanın yanında cildinizi temizleyecektir.

Hücrelerinizin Nefes Almasını Sağlar

Bentonit kil kullananlar yorumlar arasında sık sık belirtir. En göze çarpan etkisi de hücrelerinize kadar işlemesidir. Hücreleriniz daha fazla oksijen almasını sağlar. Fazla oksijen sayesinde daha enerji olursunuz. Bunun yanında vücudunuz kendini, kasları iyileştirmek ve geliştirmek için gerekli güce sahip olur. Aynı zamanda bu sayede birçok rahatsızlıkla kolayca mücadele edebilirsiniz.

Bentonit kili, hücrelere oksijen almaya yardımcı olur. Hücreler kendilerine daha fazla oksijen girdiğinde, enerjiniz artar ve vücudunuz kendiliğinden kendini iyileştirebilir, kas iyileştirme geliştirme de dahil olmak üzere hastalıklardan uzak tutulabilir.

Bentonit Kili Alkalize Edicidir

Standart beslenen biriyseniz unutmayın ki yediğiniz çoğu besin vücudumuz içerisinde asidik reaksiyonlara girer. Vücudumuzun olması gereken pH seviyesiniz bozmakla kalmak, daha da asidikleşmesine neden olur. Sağlıksız beslenme sonuçları arasında vücudunuzun çok fazla asidik olması yer alır. Çünkü bu zarar veren besinlerin parçalamasını sağlamak amacıyla midemiz daha fazla asit üretmeye başlar. Bunu dengelemek için ise vücudu alkalize eden besinler tüketmemiz gerekir.

Bu mucizevi doğal ürün ile vücudumuzun ihtiyacı olan dengeyi sağlamış oluruz. Vücudun pH seviyesini dengelemekle beraber kanımızın, tükürüğümüzün hatta idrarın dengesini koruyacak özel minerallere sahiptir.

Bentonit Kili ve Probiyotikler

Bentonit Kili ve Probiyotikler

Bentonit Kili ve Probiyotikler

Bağırsaklarımızda yer alan toksinleri, ağır metalleri ve kimyasal maddelerin temizlenmesini sağlar. Bunu da bağırsak duvarlarında yer alan iyi bakterileri teşvik ederek yapar. Bağırsak duvarlarınız daha güçlü ve sağlıklı olacağından besinlerde bulunan maddelerin emilimini daha kolay yapacaktır. Bun yanında ruh halimizin ve beyin işlevlerimizin daha iyi olmasını da sağlar.

Sindirim Sorunları İçin Bentonit Kili

Bağırsaklarımızda yer alan bakterilerin nötralize olmasına neden olur. Bunun yanında bakteri virüsleri öldürdüğünden dolayı sindirim sorunları hafifler. Kabızlığı giderdiği gibi özellikle hamile kadınlarda çeşitli şikayetler, bulantı ve kusma, için oldukça etkili ve güvenli bir yöntemdir.

Sadece kendinizi de evcil hayvanlarınızı da kurtarabilirsiniz. Hayvanlarınız için gönül rahatlığıyla ve güvenle kullanabilirsiniz. Hayvanlarda bulantı ve kusma konusunda ciddi oranlarda etki gösterir. Bir bardak kadarını su ile homojen dağılmasını sağlayacak kadar karıştırın ve bunu hayvanlarınızın suyuna ekleyin.

Bentonit Kili Bağışıklığı Arttırır

Bentonit Kili Bağışıklığı Arttırır

Bentonit Kili Bağışıklığı Arttırır

Zararlı bakteri ve virüslerin öldürülmesinde oldukça etkilidir. İçerdiği mineraller sayesinde çok sayıda bakteri tabanlı enfeksiyona karşı oldukça hesaplı ve doğal tedavi imkanı sunar. Bu mineraller ısıya dayanıklı olmakla kalmayıp aynı zamanda antibakteriyel özelliklere sahiplerdir.

Bağırsak hastalıkları doğal tedavi yollarından biridir. Sadece burada bulunan enfeksiyonları öldürmekle kalmaz aynı zamanda virüsleri de öldürür. Bunun yanında bağırsak duvarını güçlendirerek destekler.

Bağırsak duvarı herhangi bir tehlike ile karşılaştığında toksinler kan dolaşımına karışır ve bu çok ciddi problemlere neden olur. Bağırsak duvarının güçlenmesi ise çeşitli toksinlerin, bakterilerin ve bazı kimyasalların kana karışmasına engel olur. Böylece vücudumuzun sağlığını korumak için en büyük yardımcımız olur.

Hint Yağı İçerisinde Neler Var? Kastor Yağı Faydaları Nelerdir?

Bentonit Kili ile Diş Eti Sağlığı

Çeşitli bakteri ve toksinlere karşı vücudunuzda bir kalkan oluşturur. Bu kalkana en çok hitiyaç duyulan, bakterilerin en çok sevdiği yer ise ağız bölgesidir. Aynı zamanda bu bölge oldukça hassas yapıdadır. Ağız bakım önerileri arasında sık sık doğal yöntemlerden bahsedilir.

Sağladığı antibakteriyel özellikleriyle macunlarda rahatça ve güvenle tercih edebilirsiniz. Sağlıksız maddelerin temizlemesi konusunda size yardımcı olacaktır.

Bentonit Kili İle Diş Sağlığı

Bentonit Kili İle Diş Sağlığı

Bentonit Kili Suyu Temizler

Özellikle içmek için tercih ettiğimiz bu sıvılar bol miktara florür içerir. Bu florürleri uzaklaştırmanın da en etkili yöntemlerinden biridir. Magnezyumla kombine edilmiş hali musluktan akan formunun da saflığını korumaya yardımcı olduğu bilinir. Bu bilgi de aslında gelecekte arıtma yöntemleri arasında yer alabileceği olasılığını oluşturur.

Bebek Pudrası Yerine Bentonit Kili

Çocuklarınızın cildi tahriş olmaya ve kızarıklıklara oldukça müsaittir. Bu alana uyguladığınızda bu tahriş ve kızarıklıkları doğal bir şekilde yok edeceksinizdir. Bunun için cildinize çok az süre beklettikten sonra ılık su ile yıkayın. Bu kısa sürede oldukça etki göstermiş olacaktır.

Bentonit Kil Nedir, Ne İşe Yarar? – Video

Sizce bu yararlar kullanmak için yeterince cazip mi? Sizin için hazırladığımız bentonit kili faydaları hakkında olan yazımızla ilgili soru ve görüşlerini yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg