• 370.561
Anasayfa
Sağlık Göz Yanmasına Ne İyi Gelir? Göz Yanması için Bitkisel ve Doğal Tedaviler Nelerdir?

Göz Yanmasına Ne İyi Gelir? Göz Yanması için Bitkisel ve Doğal Tedaviler Nelerdir?

       0   HANDE ÇEVİKKOL      HANDE ÇEVİKKOL
Göz Yanmasına Ne İyi Gelir? Göz Yanması için Doğal Tedaviler

Göz yanmasına ne iyi gelir? Havuz klordan göz yanmasına ne iyi gelir? Göz yanması neden olur? Göz yanmasına limon iyi gelir mi? Biberden göz yanmasına ne iyi gelir? Göz yanması ve batması gibi şikayetlerin varsa, göz yanmasına ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu tavsiyeleri ile birlikte senin için yazımızda.

Göz Yanması Nedir?

Göz Yanması Nedir?

Göz Yanması Nedir?

Birçok kişinin hayatında en az bir kere yaşadığı gözlerindeki yanma ya da batma hissi, gündelik işlerimizi oldukça engelleyebilir. Bu sebeple göz yanması için bitkisel çözüm konusu yaygın şekilde merak edilir. Biz de sizler için inflamasyonun neden olduğu şikayetleri nasıl engelleyebileceğinizi bu yazımızda bir araya getirdik.

Pek çok nedenden ileri gelen göz yanmasının en belirgin sebepleri arasında göz kuruluğunu görürüz. Göz kuruluğu genelde doktorların reçete ile verdiği göz damlaları ile kolayca tedavi edilebilir. Özellikle bilgisayar başında çalışan ya da çok fazla televizyon izleyen kişilerde bu sorunu görürüz. Ayrıca yeterince uyumayan, parlak ışığa maruz kalan kişilerde akut olarak yanmalardan şikayetçi olabilir. Genelde bu şikayetlere gözde batma hissi eşlik etmektedir.

Özellikle bahar aylarında göz yanmasının yaygınlaşmasının nedeni ise alerjik reaksiyonlardır. Bu reaksiyonların temel nedeni polenler ve yangı olarak bilinen tepkiler doğurmasıdır. Haliyle kişi gözünde rahatsız edici hisler yaşar.

Göz Yanması Nedenleri Nelerdir?

Göz Yanması Nedenleri Nelerdir?

Göz Yanması Nedenleri Nelerdir?

Göz yanmasının altında yatan nedenler geçici ya da uzun süreli olabilir. Şüphesiz kişiden kişiye, yaştan yaşa şüphelenilmesi gereken gözde yanma nedenleri de değişkenlik göstermektedir.

Göz nezlesinin ve alerjisinin en sık şikayet nedenleri olduğunu görmekle birlikte;

  • Wegener
  • Rosacea
  • Fotofobi
  • Sjogren sendromu

gibi rahatsızlıklar da aynı şikayetlere neden olabilen tıbbi vakalardır.

Çevre, kişinin gözlerinden şikayetçi olmasında en önemli etmendir. Son zamanlarda yaygınlaşan akıllı telefon ve tablet kullanımı, gözlerinde türlü olumsuzluklar yaşayan kişi sayısında ciddi bir artışa neden olmuştur. Çünkü bu cihazların yaydığı mavi ışıklar ve diğer zararlı ışınlar gözün kendi öz sıvılarının buharlaşmasına neden olmaktadır.

Göz Nezlesi Ne Demek? Nedenleri, Belirtileri ve Tedavisi Ne?

Göz Yanması Neden Olur?

Yaşın ilerlemesi de gözde batma nedenleri ve yanma hissinin nedenlerinden sayılır. Çünkü yaşın ilerlemesi ile birlikte gözün kendi doğal yağında azalma ve haliyle daha çok gözde kuruluk yaşanır. Aynı şekilde yaştan dolayı kullanılan bazı ilaçların da yan etkileri arasında göze rahatsızlık vermesi de yer alabilmektedir.

Çevresel nedenlere baktığımızda ise güneş ışığı, toz, güneş yanığı, pasif sigara dumanına maruz kalmak, havuz kloru, saç bakım ürünleri ve hava kirliliği gibi etmenler görürüz. Bu etmenlere her ne kadar farkında olmasak da gün içinde her birimiz maruz kalırız. Neticede bazı bünyeler hassasiyet gösterir ve gözde kuruma, beraberinde de gözde yanma hissi meydana gelecektir.

Gözün çevresel etmenlerle anlık olarak yanması, belki de en kolay tedavi edilebilir durumdur. Göz damlaları taşımak bu durumda kurtarıcı olabilir. Göze eğer mümkünse hemen çay poşeti ile tampon da uygulanabilir. Peki düzenli olarak göz yanması nasıl geçer?

Göz Yanmasına Ne İyi Gelir?

Göz Yanmasına Ne İyi Gelir?

Göz Yanmasına Ne İyi Gelir?

Göz yanmasını ya da batmasını hissettiğin anda uygulayabileceğin birkaç küçük taktik eminiz gün içinde oldukça kurtarıcı olacaktır. Ayrıca bu yöntemlerin tamamen doğal olması da cabası.

Soğuk su çarpmayı denemekle işe başla. Göz yanmasına ne iyi gelir diyorsan, şüphesiz nedeni ne olursa olsun soğuk su seni rahatlatacaktır. Bu şekilde hem tozları uzaklaştırır ve inflamasyon varsa ilerlemesini önlersin. Ancak uygulamadan ve ellerini gözlerine değdirmeden önce mutlaka ellerini temizlediğinden emin olmalısın.

Tamamen bitkisel bir çözüm arıyorsan gül suyu da tam sana göre. Bu işlem için yalnızca bir parça pamuk üzerine gül suyu damlatman ve gözüne tampon yapman yeterli. Gül suyunun aromatik tedavi etkisi ile gözlerindeki yatışma ve rahatlamayı kısa sürede hissedeceksin.

Göz Yanması İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

Her gün evde kullandığın, buzdolabından eksik etmediğin sebzelerle gözlerini tedavi edebileceğini biliyor muydun? Gözlerinin üzerine koyduğun patates dilimlerini ya da salatalık dilimlerini yalnızca 15 dakika bekletip, sonrasında yüzünü yıka ve rahatlamayı hisset. Hangi ürünü kullanırsan kullan öncesinde buzdolabında bekletmeyi ise unutmamalısın.

Göz Yanması İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

Göz Yanması İçin Doğal Çözümler Nelerdir?

Göz Şişlikleri İçin Çay Maskesi Nasıl Yapılır?

Eğer mevzu gözlerde rahatlama sağlamaksa akla gelen ilk çözümlerden biri de çaydır. Göz kapaklarının üzerine koyduğun kullanılmış ve soğutulmuş çay poşetlerini yalnızca 15 dakika beklet ve gün içinde bu işlemi birkaç kez yinelemeye çalış. Göz kuruluğu yanı sıra gözlerde şişkinlikler, gözlerde enfeksiyonlar ya da gözlerde iltihaplar için de bu yöntemin oldukça güvenilir bulunduğunu ekleyelim.

Papatya Çayı Toniği Göze İyi Gelir mi?

Çay yerine kullanabileceğin bir diğer bitki de papatyadır. Gözünü yıkamak için papatya suyunu kullanabilir, demledikten sonra süzdüğün ve soğuttuğun papatya çayını bir göz toniği olarak kullanmayı deneyebilirsin.

Göz Batması İçin Aloe Vera İyi Gelir mi?

Göz batmasına doğal çözüm arayanlar için diğer bir yardım aloe veradan geliyor. Cildi ferahlattığı gibi gözleri de sakinleştirecek olan aloe verayı bir pamuk ile gözlerine uygulayabilir, yalnızca 15 dakika beklettikten sonra durulayabilirsin.

Göz Şişmesi İçin Hint Yağı Uygulaması

Tek bir damla hintyağı ile gözlerini iyileştirebileceğini biliyor muydun? Gün içinde gözlerine bir damla hintyağı uyguladığın anda gözlerindeki şikayetlerinden kurtulabilirsin. Yorgunluktan dolayı oluşan göz şişmesi için de bu çözüm oldukça ideal.

Göz Yanması İçin Elma Sirkesi İşe Yarar mı?

Mutfakların olmazsa olmazlarından elma sirkesi neye iyi gelmiyor ki! Sen de dilersen su ile seyrelttiğin elma sirkesini pamuk yardımıyla gözlerine uygulamayı ve batmalardan, yanmalardan kurtulmayı deneyebilirsin.

Gözde Yanma ve Batma Nedenleri, Tedavisi – Video

Sen de göz yanması için bitkisel çözüm önerilerimizi deneyebilir, tüm sorularını ya da kendi çözümlerini bizlere yorum olarak yazabilirsin.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg