• 1.329.869
Anasayfa
Estetik Obezite Ameliyatları Sonrası Deri Sarkması! Tüm Detaylar

Obezite Ameliyatları Sonrası Deri Sarkması! Tüm Detaylar

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Aşırı kilonun getirdiği problemlerden korunmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek adına kilo vermek şarttır. Kilo verebilmek için dengeli beslenme ve egzersiz programları uygulamak yeterli olabilir. Yeterli olmadığı durumlarda bariatrik cerrahi gibi tıbbi tedaviler gerekebilir.

Obezite Cerrahi Sonrası Deri Sarkması Neden Olur?

Aşırı kilo beraberinde birçok hastalık getirmektedir. Depresyon, kronik strest, anksiyete, aktivite kaybı, uykusuzluk, fıtık, hipertansiyon, hiperkolesterelomi, hormon bozuklukları, arter hastalıkları, uyku apnesi, felç ve çeşitli kanserler aşırı kilolu olma durumunun getirdiği sorunlardır.

Yaşanan kilo kaybı hangi yöntemle olursa olsun, istenilen görüntü ve sağlıklı vücuda kavuştursa da istenilen derecede zinde bir görünüme sahip olmak mümkün olmayabilir. Cildin sarkması olası bir durumdur. Erkek veya kadınlarda göğüsler incelmiş , yassılaşmış veya aşırı sarkmış bir görüntü meydana gelebilir. Karın bölgesinde aşırı sarkma, yan taraflarda, bel ve sırt bölgelerinde deri ve deri alt yağ dokusu fazlalıkları görülebilir. Koltuk altı ve bacak iç kısımlarında da sarkmalar olabilmektedir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonra Estetik

Tüp Mide Ameliyatı Sonra Estetik

Fazla kilo kaybı nedeniyle deri ve dokular elastik yapılarını kaybettiği için küçülen vücut boyutuna uyum sağlayamaz. Yüz hatları ve çizgileri belirginleşerek, yaşlı ve üzgün bir ifade oluşması, boyun ve alt çenede sarkma meydana gelmesi, göğüslerde yassılaşmalar, meme uçlarının aşağıya doğru yer değiştirmesi,memelerde sarkma, vücut ölçülerine göre memelerin büyük yada küçük olmaları, üst kollarda veya koltuk altlarında sarkma görülmesi aşırı kilolu kişilerin kilo vermesi ile birlikte meydana gelen deformitelerdendir.

Bunlara ek olarak karın bölgesinde sarkmalar, yanlara doğru, bel ve sırtta önlük benzeri sarkmalar, kasık bölümünde, üst bacak ve iç yan bölgesinde sarkmalar, basen ve kalçalarda aşırı sarkma ortaya çıkabilir.

Deriler sarktığı zaman üzerine yaslandığı dokular ile sürekli temasta olduğundan, ıslaklık ve terleme neticesi ciddi pişiklere sebep olur. Aynı zamanda bu durum kişisel hijyenin bozulmasına ve mantar oluşumuna sebep olabilir. Çirkin bir görüntüye sebep olan bu yapılar, genel sağlık için de tedavi edilmesi gereken ciddi bir durumdur.

Plastik Cerrahi Ne Zaman ve Kimlere Yapılmalıdır?

Plastik Cerrahi Ne Zaman ve Kimlere Yapılmalıdır?

Vücut şekillendirme uygulamalarına karar verilmeden önce kilonun dengelendiğinden ve sonlandığından vücut ağırlığının normale döndüğünden emin olmak gereklidir. Şayet kilo vermeye plastik cerrahi operasyonları sonrasında da devam edilirse aynı şekilde sarkmalar tekrar edecektir.

Cerrahi operasyon sonrasında kaybedilen kilo tekrar kazanılırsa, cilt altı destek dokusu ve incelmiş deri yeniden gerilmeye başlar ve ameliyat izleri gerilir, genişler. Bu sebeplerden ötürü kilo dengesinin kurulması ve sabitlenmesi vede devam ettirilmesi uygulanacak plastik cerrahi ameliyatları için son derece önemlidir.

Plastik Cerrahi Ameliyatları Kimler İçin Uygundur?

  • Herhangi bir yaştaki gerekli kilo kaybını tamamlamış hastalar
  • Kilolu iken taşıdığı hastalıkları kontrol altına almış insanlar
  • Bu şekilde uygulanacak bir ameliyatın risklerini kabul edecek kişiler
  • Sigara içmeyen kişiler

Mide Küçültme Ameliyatları Sonrası Estetik

Mide Küçültme Ameliyatları Sonrası Estetik

Kişilerin kilo verdikten sonra meydana gelen deformasyonların, estetik girişimlerle yok edilmesi , vücut bölgelerinin tekrar biçimlendirilmesi son zamanlarda yaygın olan ameliyatlardır. Bu ameliyatlar hayatın daha sağlıklı bir halde devam etmesi için uygulanan kozmetik birer girişim olarak algılanmaktadır.

Yaşı genç olan hastalarda yaşanan kilo kaybı sonrasında, egzersiz ve diyetle sarkma ve deformasyonlar düzgün bir halde olabilir. Dolayısıyla daha az bölgeye cerrahi uygulama gerektirir. Vücudun çeşitli bölgelerinde kalmış yağ dokuları vakumlu yağ alma tekniği veya benzeri tekniklerle alzatmak mümkündür.

Deri fazlalığı mevcut olma durumunda ise, doku ve deri eksizyonların barındığı plastik cerrahi girişimler uygulanır. Kilo kaybından sonra uygulanacak olan plastik cerrahi vücut şekillendirme ameliyatları, aşırı kalın, sarkık yağlı doku ve deriyi ortadan kaldırmaya sebep olur.

Vücut Şekillendirme Operasyonları

Plastik cerrahi tekniklerle uygulanan vücut şekillendirme girişimleri, vücudun bir çok bölgesindeki yağlı doku ve deriyi azaltır. Bu plastik cerrahi girişimleri hem daha sağlıklı hem de daha düzgün bir vücuda sahip olmak anlamına gelir. Bu uygulamalar kilolu hastaların, zayıflama mücadelesinin en önemli aşaması niteliğindedir.

Vücut Şekillendirme Operasyonları

Abdominoplasti Karın Germe

Karnın üzerinde sarkan önlük görünümüdeki fazla derinin düzeltilmesidir.

Mamoplasti Göğüs Dikleştirilmesi

Yassılaşmış veya sarkmış gözğüslerin dikleştirilmesi, küçük göğüslere hacim kazandırılmasıdır.

Jinekomasti

Erkeklerdeki büyüyen memenin küçültülmesidir.

Üst Kol Germe

Üst kolların iç kısmındaki sarkmaların giderilmesidir.

Üst Kol Germe

Üst Bacak Germe

İç, dış ve orta bacak kısmının, kalçanın sarkmalarının düzeltilmesidir.

Alt Beden Germe

Karnın, kasığın ve kalçanın dış kısımlarındaki fazlalıkların alınmasıdır.

Liposuction

Vakumlu yağ alma işlemi tek başına uygulanabilirken bazen diğer uygulamalarlada brilikte kullanılabilir.

Yüz Gençleştirme

Yüzdeki çökük alanların doldurulması, yüzün orta bölümü,alt çene ve boynun sarkmasının azaltılmasıdır.

Genital Germe

Genital organlarda meydana gelen sarkmaların düzeltilmesidir. Bu durum cinsel yaşamın devamı için önemlidir.

Obezite Ameliyatları Sonrası Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Obezite Ameliyatları Sonrası Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Uygulanan ameliyatlar meme estetiği, karın germe ve vakumlu yağ alma operasyonlarına benzerlik göstermiş olsa bile obezite hastalarına uygulanan cerrahi ameliyatlar farklılıklar taşımaktadır.

Kozmetik amaçlı yapılan ameliyatlarda hasta normal doku ve yapıya sahip olduğu halde grüntüsünün daha iyi olması için ameliyata girmektedir. Obezite tedavisi ardından uygulanan operasyonlarda ise hasta normal doku ve yapıya sahip olmayıp, bu kişilerde hem rekonstrüktif hem de estetik amaçlı uygulama yapılmaktadır. Bu nedenden dolayı obezite sonrası uygulanan ameliyatları kozmetik amaçlı saymak yanlıştır.

Obezite sonrası uygulanması gereken birçok işlem vardır. Aşırı kilolu bir halden zayıf hale geçiş yapan bir kimsede baştan aşağıya düzeltilmesi gereken birçok deformasyon bulunur. Bunları bir anda değilde seanslar halinde yapmak gereklidir. Fakat seans sayısını azaltmak için  birkaç ameliyatı birleştimek mümkündür. Bu şekilde birleştirme yapılması hastanın normal hayata dönüşünü hızlandırır.

Aşırı kilo kaybından  sonra uygulanan vücut şekillendirme operasyonlarının sonuçları hemen değerlendiremeye alınabilir. Fakat bu operasyonların nihai neticeleri tam olarak görülmesi  bir veya iki senelik bir süre alabilir. Bu süre zarfında görülen olumlu değişiklikler  hekim, hasta ve yakınları tarafından görülür.

Obezite Ameliyatı Sonrası Vücutta Oluşan Sarkmalar Nasıl Düzeltilir? – Video

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Deri Sarkması Nasıl Giderilir? – Video

Obezite ameliyatları sonrası estetik operasyonlar ve mide küçültme ameliyatları ile ilgili tüm soru ve önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg