• 281.572
Anasayfa
Obezite Cerrahisi Tüp Mide Sonrası Uyandığınızda Yaşayacağınız 5 Durum ve Açıklamaları

Tüp Mide Sonrası Uyandığınızda Yaşayacağınız 5 Durum ve Açıklamaları

       0   CANSU TANRIKULU      CANSU TANRIKULU

Tüp mide ameliyatı sonrası dren nedir? Emboli nedir? Tüp mide ve fıtık ilişki nedir? Tüp mide ameliyatı sonrası mide bulantısı ve ağrı çok olur mu? Fazla kilolardan kurtulmak için obezite ameliyatları tercih edilmekte. Peki ama mide küçültme ameliyatları obezite hastalarının kilo vermesini etkilerken ameliyat sonrası hastaya sağlık sorunları oluşturur mu?

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Yaşanan Sıkıntılar Neler?

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Yaşanan Sıkıntılar Neler?

Tüp mide ameliyatı olmanın ardından yaşanacaklar, adeta tüp mide ameliyatının kendisinden daha çok merak ediliyor. Tüp mide ameliyatından sonra gözlerinizi açtığınız anda yaşayacaklarınız aslında bir cerrahisi sonrası için rutin süreçler olarak görülse ve çoğunlukla endişe gerektirmeyen durumlar olsa da hastalar bu konuda temkinli. Siz de tüp mide ameliyatı sonrası yaşanan sıkıntılar ve bu durumların ne kadar süreceği ya da çözüm için nelerin gerekli olduğunu öğrenerek risklere karşı hem bilgi hem de önlem edinebilirsiniz.

Tüp Mide Sonrası Dren

Tüp Mide Sonrası Dren

Gözünüzün ameliyatınızın ardından açtığınız ilk anda kendinizde fark edeceğiniz değişikliklerin başında drene bağlı olmanız gelecektir. Tüp mide ameliyatı sonrası dren kullanımı ise prosedür gereği bir şart olup amacı cerrahinin uygulandığı bölgede anormal bir kanama olup olmadığını görebilmektedir. Maksimum birkaç gün göbeğinizden dışarı doğru 0.5 cm çapında bir boru ile yaşamanız gerekecek olsa da ne ameliyatın ilk anları ne de drenin çıkarılma anı sizin için hiçbir ekstra özen gerektirmeyen ve sorun yaratmayan bir durumdur.

Tüp Mide ve Fıtık

Tüp Mide ve Fıtık

Tüp mide ameliyatının uygulandığı bölgelerde doktorunuzun başarılı uygulama girişimlerine rağmen fıtık gerçekleşebilir. Kesinlikle paniğe yol açılmaması gereken tüp mide ameliyatı sonrası fıtık durumu fizyolojik olup kısa sürede ve kendiliğinden iyileşme göstermektedir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Emboli

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Emboli

Genel anestezi altında gerçekleştirilen bir ameliyat olan tüp mide ameliyatı sonrası emboli riski genel ve normal bir risktir. Ancak oldukça hayati ve tehlikeli bir durum olan embolinin gelişmemesi için size kanamanız kontrol altına alındıktan sonra kan sulandırıcı ilaç takviyesi yapılmaktadır. Baldır toplardamarlarında meydana gelen pıhtıların akciğere ulaşması ile meydana gelen emboli ölümcül bir durum olsa da ameliyatınızın ilk günlerinde varis çorabı giymeniz ve aralıklı kısa yürüyüşler yapmanız etkili ve koruyucu bir yöntemdir.

Tüp Mide Sonrası Ağrı ve Bulantı

Tüp Mide Sonrası Ağrı ve Bulantı

Tüp mide ameliyatı sonrasında ilk etapta ya da uzun vadede fark etmeksizin ağrı hissetmeniz genelde alışkanlıklarınız üzerine fazla yemeye çalışmanızdan kaynaklanmaktadır. Ancak beslenme uyarılarını takip ettiğinize emin olduğunuz halde devam eden ağrılar için doktora başvurmak şarttır. Bir diğer aynı sebeple ileri gelen durum olan tüp mide ameliyatı sonrası mide bulantısı ise yine fazla sıvı alımı ya da midenin zorlanması ile ilişkili geçici bir durumdur.

Bir cevap yazın

Bizi Takip Et

Vücut kitle indeksi hesaplayıcı

cm
kg